Sta god da slusa treba priznati kakav je momak talenat. Svaku sam utakmicu dosao na ilidzi kad su igrali ono prvenstvo i odusevio me igrom, i sad ga redovno pratim u kasne nocne sate. Bio bih najsretniji kada bi zaigrao za repku jer bi nam dobro dosao samo tako. Ali ako ne dodje sto ga ja imam mrziti i govoriti kako je papak, kako je glavat i takva sranja? Nece mi vise biti toliko drag ali vjerujem da ce izrasti u velikog igraca i tada cemo u dubini duse zaliti sto ne igra za nas kao i ibrahimovic u fudbalu recimo. ne kazem da je Nurkic sasvim upravu, ali vise vjerujem sportistima nego ovim kvazi direktorima i sekretarima iz nase drzave, sto momak rece par postova prije u savezu imamo ljudi koji se krivicno goneSundanceKid wrote:Druze ne moras bit uspjesan da kazes da je neko papak, ukoliko slusa Nedeljka Baju, i jos se javno profanise stavljajuci ga na razglas u dvorani u kojoj igra. To je certificirani seljak, tu za normalnu osobu nema diskusije. Dakle svako ima pravo da privatno o njemu misli sta zeli, zasto da ne, to je svuda tako, ne moraju ga svi voliti. Ali ono sto volimo - je njegova perspetkiva, kosarka, talenat, to je sasvim druga prica. Eh sad sto u zadnje vrijeme ovo prvo spomenuto dominira nad ovim drugim...u tome lezi problem svega, tu je sam kriv, i ako se ne promijeni radikalno, vrlo ce lose proci u glavama naseg naroda. Moze bit izniman igrac, to nama nista ne znaci sa ovakvim budalesanjem, proci ce ko Salihamidzic....AmirBaa wrote:Uspjesne bosnje nasli pljuvati po momku od 20 godina koji igra u NBA-u kako je glavat, kako slusa losu muziku i kako je papak... Nek je ovdje sve elita, to sve na opere ide i u slobodno vrijeme se bethoven slusa, nigdje papka ne mozes vidjeti u sarajevu kao ni u bosni. Jebem ti drzavu i razmisljanja
Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
AmirBaa
#1551 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
-
FreakyStyley
#1552 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Citava ova savez vs Nurkic saga ce na kraju zavrsit na stetu reprezentacije BiH, to je najzalosnije u cijeloj prici. Obje strane su glupe ko kurac.
Prvo sto baca ljagu na rad saveza je prisustvo Dine Konakovica, drugo su infantilni kvazipatriotski statusi Haruna Mahmutovica. Zaboravio i Harun da nije vise na Hayatu. U kojoj se normalnoj drzavi funkcioner saveza obraca javnosti putem privatnog FB profila i to sve sa debilizmima tipa dvotacka D, manje od 3 i slicno? Zasto se uopste ovakve stvari moraju zavrsavati javno?
Jusufu je s druge strane odlazak u NBA udario u glavu, sto je donekle i raumljivo i oprostivo s obzirom na njegove godine. Cak i prije toga je bio arogantan, ko je gledao utakmice mladih u dvorani na Ilidzi, moze to potvrdit. Ali opet kazem, s obzirom na njegove godine razumljivo i oprostivo.
Samo, na kraju se moze postaviti par legitimnih pitanja.
Zasto kosarkaski savez smeta Jusufu Nurkicu, a ne jednom Dusku Ivanovicu, Mirzi Teletovicu ili Nihadu Djedovicu, koji su daleko veca imena u kosarci nego je Jusuf Nurkic?
Zasto kosarkaski savez smeta Jusufu Nurkicu kad nikad stvari u nasoj kosarci nisu bile bolje poslozene?
Nije slucajnost igra nasih mladjih selekcija, niti je slucajnost dolazak Duska Ivanovica na klupu reprezentacije. Mislim, znam da ljudi ne prate kosarku koliko fudbal, pa javnost to ne percipira bas tako, ali Dusko Ivanovic je jedan od najboljih europskih kosarkaskih trenera i vodio je najvece klubove u europi. Zamislite da jedan, karikiram, Anceloti postane selektor fudbalske reprezentacije BiH. Otkud i Aco Petrovic na nasoj klupi? Nista od toga nije slucajno i za te stvari treba Harunu Mahmutovicu, izmedju ostalog, odati priznanje.
Onda na sve ovo dodajte da je Nurkicu menadzer covjek koji je odvukao mnoge mlade igrace od nase reprezentacije. Ocito da isto pokusava i s njim, a mladog i nadobudnog Nurkica je, cini mi se, lako izmanuplisati. Opet ni to ne opravdava njegovo odbijanje da igra za reprezentaciju BiH. Ne znam sta bi takvo nesto moglo opravdati?
Mislim da je jasno sta se ovdje desava, volio bih da obje strane izadju sa svim informacijama koje imaju, sad je kasno za rjesavanje situacije u cetiri oka i da vidimo je li se iza kulisa desava nesto sto mi ne znamo.
Na kraju, sta god se ispostavi da je istina, nece biti ni bitno.
Bas kad sam mislio da se sve konacno poslozilo i da imamo ekipu i trenera za velike stvari desi se nesto ovakvo. Zasto smo tako prokleti, ne znam.
Prvo sto baca ljagu na rad saveza je prisustvo Dine Konakovica, drugo su infantilni kvazipatriotski statusi Haruna Mahmutovica. Zaboravio i Harun da nije vise na Hayatu. U kojoj se normalnoj drzavi funkcioner saveza obraca javnosti putem privatnog FB profila i to sve sa debilizmima tipa dvotacka D, manje od 3 i slicno? Zasto se uopste ovakve stvari moraju zavrsavati javno?
Jusufu je s druge strane odlazak u NBA udario u glavu, sto je donekle i raumljivo i oprostivo s obzirom na njegove godine. Cak i prije toga je bio arogantan, ko je gledao utakmice mladih u dvorani na Ilidzi, moze to potvrdit. Ali opet kazem, s obzirom na njegove godine razumljivo i oprostivo.
Samo, na kraju se moze postaviti par legitimnih pitanja.
Zasto kosarkaski savez smeta Jusufu Nurkicu, a ne jednom Dusku Ivanovicu, Mirzi Teletovicu ili Nihadu Djedovicu, koji su daleko veca imena u kosarci nego je Jusuf Nurkic?
Zasto kosarkaski savez smeta Jusufu Nurkicu kad nikad stvari u nasoj kosarci nisu bile bolje poslozene?
Nije slucajnost igra nasih mladjih selekcija, niti je slucajnost dolazak Duska Ivanovica na klupu reprezentacije. Mislim, znam da ljudi ne prate kosarku koliko fudbal, pa javnost to ne percipira bas tako, ali Dusko Ivanovic je jedan od najboljih europskih kosarkaskih trenera i vodio je najvece klubove u europi. Zamislite da jedan, karikiram, Anceloti postane selektor fudbalske reprezentacije BiH. Otkud i Aco Petrovic na nasoj klupi? Nista od toga nije slucajno i za te stvari treba Harunu Mahmutovicu, izmedju ostalog, odati priznanje.
Onda na sve ovo dodajte da je Nurkicu menadzer covjek koji je odvukao mnoge mlade igrace od nase reprezentacije. Ocito da isto pokusava i s njim, a mladog i nadobudnog Nurkica je, cini mi se, lako izmanuplisati. Opet ni to ne opravdava njegovo odbijanje da igra za reprezentaciju BiH. Ne znam sta bi takvo nesto moglo opravdati?
Mislim da je jasno sta se ovdje desava, volio bih da obje strane izadju sa svim informacijama koje imaju, sad je kasno za rjesavanje situacije u cetiri oka i da vidimo je li se iza kulisa desava nesto sto mi ne znamo.
Na kraju, sta god se ispostavi da je istina, nece biti ni bitno.
Bas kad sam mislio da se sve konacno poslozilo i da imamo ekipu i trenera za velike stvari desi se nesto ovakvo. Zasto smo tako prokleti, ne znam.
-
LSD
#1553 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
"Neću igrati za privatni tim Mahmutovića, Stojanovića i Konakovića"
U posljednjih nekoliko dana bilo je mnogo prepucavanja na relaciji generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović i košarkaškog menadžera Enesa Trnovčevića.
Glavni razlog njihovog medijskog prepucavanja je Jusuf Nurkić, košaraš Denver Nuggetsa i klijent Trnovčevića.
Nakon medijskih istupa pomenutog dvojca, oglasio se i Jusuf Nurkić.
"Sve razumijem. Da se od mene pokušava napraviti izdajnik i da su ljudi koji to tvrde bezgrješni i da je normalno na facebooku komunicirati na način na koji komuniciraju... Međutim, da mi neko šalje poruke, prijeti meni, mojoj porodici, preko toga neću preći. Ko je čovjek koji dovodi u pitanje moj patriotizam, da li isti onaj koji je pomogao divu kao što je KK Bosna da se ugasi. Igrao sam i uvijek ću igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali neću za privatnu koju vode Harun Mahmutović, Igor Stojanović i Dino Konaković. Svjestan sam da će ljudi nakon ovoga tumačiti stvari kako hoće, da će biti onih koji će me pljuvati, ali s tim sam se pomirio. Nemam živaca ni volje o toj temi raspravljati", rekao je Jusuf Nurkić za Dnevni avaz.
Nurkićev ugovor koji je prošlog ljeta parafirao sa svojim Denver Nuggetsim sadržao je i klauzulu prema kojoj ovoga ljeta mora igrati Ljetnu ligu.
"To je bila cijena da bih ove godine igrao za U-20 reprezentaciju. Da su drugačije okolnosti bio bih spreman prekršiti i tu klauzulu te platiti veliku svotu novca na ime kazne da bih igrao na Eurobasketu 2015", istakao je najtalentovaniji bh. košarkaš koji nastupa u dresu Denver Nuggetsa.
Na kraju je sjajni centar potvrdio da je prije nekoliko godina bio blizu dolaska u KK Bosna, ali ga je tadašnji direktor Studenata, a sadašnji predsjednik KSBiH Elmedin Konaković procijenio kao neperspektivnog.
"Pa i ja sam nuđen Bosni, ali je Dino Konaković, tada direktor kluba, procijenio da sam neperspektivan i da imaju mnogo boljih igrača trenutno u klubu. Morao sam potražiti sreću negdje drugo, što se desilo u Sloveniji - izjavio je Nurkić.
------------------------------------------
dakle, Juka je rekao svoje- jasno i glasno....precizno nam je naveo pod kojim uslovima ce nastupiti za BiH, a to je odlazak ove trojice
e hajmo sad srušiti KSBIH, protjerati Mahmutovića, Stojanovića i Konakovića - da bi se Juka odazvao
U posljednjih nekoliko dana bilo je mnogo prepucavanja na relaciji generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović i košarkaškog menadžera Enesa Trnovčevića.
Glavni razlog njihovog medijskog prepucavanja je Jusuf Nurkić, košaraš Denver Nuggetsa i klijent Trnovčevića.
Nakon medijskih istupa pomenutog dvojca, oglasio se i Jusuf Nurkić.
"Sve razumijem. Da se od mene pokušava napraviti izdajnik i da su ljudi koji to tvrde bezgrješni i da je normalno na facebooku komunicirati na način na koji komuniciraju... Međutim, da mi neko šalje poruke, prijeti meni, mojoj porodici, preko toga neću preći. Ko je čovjek koji dovodi u pitanje moj patriotizam, da li isti onaj koji je pomogao divu kao što je KK Bosna da se ugasi. Igrao sam i uvijek ću igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali neću za privatnu koju vode Harun Mahmutović, Igor Stojanović i Dino Konaković. Svjestan sam da će ljudi nakon ovoga tumačiti stvari kako hoće, da će biti onih koji će me pljuvati, ali s tim sam se pomirio. Nemam živaca ni volje o toj temi raspravljati", rekao je Jusuf Nurkić za Dnevni avaz.
Nurkićev ugovor koji je prošlog ljeta parafirao sa svojim Denver Nuggetsim sadržao je i klauzulu prema kojoj ovoga ljeta mora igrati Ljetnu ligu.
"To je bila cijena da bih ove godine igrao za U-20 reprezentaciju. Da su drugačije okolnosti bio bih spreman prekršiti i tu klauzulu te platiti veliku svotu novca na ime kazne da bih igrao na Eurobasketu 2015", istakao je najtalentovaniji bh. košarkaš koji nastupa u dresu Denver Nuggetsa.
Na kraju je sjajni centar potvrdio da je prije nekoliko godina bio blizu dolaska u KK Bosna, ali ga je tadašnji direktor Studenata, a sadašnji predsjednik KSBiH Elmedin Konaković procijenio kao neperspektivnog.
"Pa i ja sam nuđen Bosni, ali je Dino Konaković, tada direktor kluba, procijenio da sam neperspektivan i da imaju mnogo boljih igrača trenutno u klubu. Morao sam potražiti sreću negdje drugo, što se desilo u Sloveniji - izjavio je Nurkić.
------------------------------------------
dakle, Juka je rekao svoje- jasno i glasno....precizno nam je naveo pod kojim uslovima ce nastupiti za BiH, a to je odlazak ove trojice
e hajmo sad srušiti KSBIH, protjerati Mahmutovića, Stojanovića i Konakovića - da bi se Juka odazvao
- OldMayor
#1554 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ahaaa, jel? A tom istom najvrijednijem se isto tako sve redom jebavalo.juventus wrote: Jedan ali vrijedan..![]()
Najbolji..
Al bosnjo sve brzo zaboravi. Mozda se ne sjecas, ali ja znam sta se po dvoranama govorilo za Mirzu, po forumima, kad je isti imao svoje duele sa Bajramovicem, te kad je propustio kvalifikacije itd. Al jebo to sad je dobar, kad opet ne bude valjo, opet cemo mu jebat sve od - do.
Problem je u tome treba misliti tikvom unaprijed koju godinu. Jer valja sad pojesti sva govna koja su izasraTa. Kako to uraditi? Ko ce tu uraditi...
Umjesto da su se malo smirili i Juka bi dosao, pa jebemu ne igramo sutra EP, nego za godinu dana. I bolje im je sada neka se svi usute, da se malo smiri situacija.
Harun fino neka ode u sloveniju pa neka nadje ovog trnovcanina i neka se s njim prepire. Pa jebote on privatne njihove svadje prenosi na KS, ej on i Konakovic se zakacili s njim i sad citava drzava ispasta zbog njihovih propalih dilova.
I ponavljam, pustite se i uzdizanja Haruna, ja treba sad da 100% vjerujem sta god kaze lik koji ispija kafe sa spodobom konakovicem, ma dajte molim vas.
- OldMayor
#1555 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Joj vidi ja se jezim od turbofolka, ali sta to njegove kolege oni reperi slusaju - suberta, mocarta? Koga ba briga sta lik slusa...ali ako ces vec o tome...SundanceKid wrote:Druze ne moras bit uspjesan da kazes da je neko papak, ukoliko slusa Nedeljka Baju, i jos se javno profanise stavljajuci ga na razglas u dvorani u kojoj igra. To je certificirani seljak, tu za normalnu osobu nema diskusije. Dakle svako ima pravo da privatno o njemu misli sta zeli, zasto da ne, to je svuda tako, ne moraju ga svi voliti. Ali ono sto volimo - je njegova perspetkiva, kosarka, talenat, to je sasvim druga prica. Eh sad sto u zadnje vrijeme ovo prvo spomenuto dominira nad ovim drugim...u tome lezi problem svega, tu je sam kriv, i ako se ne promijeni radikalno, vrlo ce lose proci u glavama naseg naroda. Moze bit izniman igrac, to nama nista ne znaci sa ovakvim budalesanjem, proci ce ko Salihamidzic....AmirBaa wrote:Uspjesne bosnje nasli pljuvati po momku od 20 godina koji igra u NBA-u kako je glavat, kako slusa losu muziku i kako je papak... Nek je ovdje sve elita, to sve na opere ide i u slobodno vrijeme se bethoven slusa, nigdje papka ne mozes vidjeti u sarajevu kao ni u bosni. Jebem ti drzavu i razmisljanja
daddy yankee, ono šćene pitbull, rihana, bijonse, pola marke sve kič gori od baje na kvadrat. Valjda znas engleski jebemu, poslusaj o cemu pjevaju likovi?
Al jok, to je sminka, to je holivud, to je ok, a baja je seljak...nemoj mi dvostrukih arsina molim te. Nurkic jeste seljak i to ocito ne krije. A gori su likovi koji se predstavljaju ko nekakvi rokeri, hipsteri, a cim padne mrak i drustvo dodje krecu jane, maje, cece, halidi, baje i ostali. Vidio milion puta
p.s. I 'taj' Salihamidzic je zaduzio nasu zemlju, a svi su ga zaboravili. Valjo 1000 puta, jednom nije i mrs, ne vracaj se vise. I onda se cudimo sto ljudi odlaze i ne zele imati nista sa nasim poganim narodom. Pa nisu ludi.
- Murat Sabanovic
#1556 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
koji cirkus u pm. sad vam smeta i neciji muzicki ukus ...
- OldMayor
#1557 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... 01627.html
Taj enes da ga je htio oteti, to bi uradio prije ovih nastupa, on mu je i tada bio menadzer. Dakle totalna je glupost da on hoce da ga nama otme i nekome preda. Da mu je to cilj, to bi on uradio davnih dana. Jer znao je sta znaci nastup igraca za A selekciju.
A isti taj Harun je bio u savezu dok se vodila bitka oko Preldzica, Omica i ostalih. I on svoj neuspjeh prebaci na nekakvog menadzera, eto on im brani... Pa to je jednistven slucaj u historiji da menadzer brani igracu da igra. Cuo sam da klubovi ne daju, vlasnici klubova, ali menadzer da brani, to samo kod nas ima, kod Haruna i Konakovica.
Taj enes da ga je htio oteti, to bi uradio prije ovih nastupa, on mu je i tada bio menadzer. Dakle totalna je glupost da on hoce da ga nama otme i nekome preda. Da mu je to cilj, to bi on uradio davnih dana. Jer znao je sta znaci nastup igraca za A selekciju.
A isti taj Harun je bio u savezu dok se vodila bitka oko Preldzica, Omica i ostalih. I on svoj neuspjeh prebaci na nekakvog menadzera, eto on im brani... Pa to je jednistven slucaj u historiji da menadzer brani igracu da igra. Cuo sam da klubovi ne daju, vlasnici klubova, ali menadzer da brani, to samo kod nas ima, kod Haruna i Konakovica.
- OldMayor
#1558 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Smetat ce njima sad sve. Kako se Juka ceslja, kakvu bradu nosi, kako hoda, koje patike ima, broj na dresu itd.Murat Sabanovic wrote:koji cirkus u pm. sad vam smeta i neciji muzicki ukus ...
A onda kad obuce dres ove drzave na EP, valja onda pojest govna koja su ovdje izasrata.
-
LSD
#1559 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
što je notorna lažOldMayor wrote:http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... 01627.html
covjek došao u savez 2010, a ti pricas o događajima iz 2006
promašio si za pune 4 godine
Last edited by LSD on 18/12/2014 15:25, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1560 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Da se malkice ne pretjeruje i sa branjenjem Nurkica?
U ovoj situaciji je lahko pribaviti argumentaciju i za i protiv.
Meni je u ovom slucaju samo jedno relevantno. Nurkicu niko ne zabranjuje da igra za reprezentaciju, a on se sam distancira od iste navodjenjem niza razloga. Batali Konakovica i kompaniju, pokazi da ti je stalo i obuci dres na sljedecem EP, pa nek prica ko sta hoce.
U suprotnom
igraj za Nuggetse i cekaj da odu Konakovic & co da bi zaigrao za reprezentaciju. Ako i tad ne bude nekih ''razloga''.
Meni je u ovom slucaju samo jedno relevantno. Nurkicu niko ne zabranjuje da igra za reprezentaciju, a on se sam distancira od iste navodjenjem niza razloga. Batali Konakovica i kompaniju, pokazi da ti je stalo i obuci dres na sljedecem EP, pa nek prica ko sta hoce.
U suprotnom
-
LSD
#1561 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
pa fino i precizno je Jusuf naveo svoje uslove igranja za BiHTomahawk11 wrote:Da se malkice ne pretjeruje i sa branjenjem Nurkica?
U suprotnomigraj za Nuggetse i cekaj da odu Konakovic & co da bi zaigrao za reprezentaciju. Ako i tad ne bude nekih ''razloga''.
nema Juke, dok ne odu ova trojica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1562 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Onda je prica zavrsena.LSD wrote:pa fino i precizno je Jusuf naveo svoje uslove igranja za BiHTomahawk11 wrote:Da se malkice ne pretjeruje i sa branjenjem Nurkica?
U suprotnomigraj za Nuggetse i cekaj da odu Konakovic & co da bi zaigrao za reprezentaciju. Ako i tad ne bude nekih ''razloga''.
nema Juke, dok ne odu ova trojica
-
vade_mecum
#1563 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nurkic izgleda kao uvrijedjena mlada imho, a s druge strane padne mi mrak na oci na pomen imena Konakovic u bilo kojem obliku tako da vjerujem da je istina negdje u sredini.
offtopic: kako jedan izabrani skupstinski poslanik tj. Dino Konakovic moze obavljati i politicku i sportsku funkciju? FIBA ima iste postulate kao i FIFA, a FIFA kaze da politika i sport ne idu zajedno...barem ne na papiru.
offtopic: kako jedan izabrani skupstinski poslanik tj. Dino Konakovic moze obavljati i politicku i sportsku funkciju? FIBA ima iste postulate kao i FIFA, a FIFA kaze da politika i sport ne idu zajedno...barem ne na papiru.
- It_is_a_Leclerc
#1564 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Isto kao što je prije njega funkciju predsjednika KS BiH obavljao Zoran Tegeltija, ministar finansija u Vladi RS-a, a prije njega i - Milorad Dodik.vade_mecum wrote:Nurkic izgleda kao uvrijedjena mlada imho, a s druge strane padne mi mrak na oci na pomen imena Konakovic u bilo kojem obliku tako da vjerujem da je istina negdje u sredini.
- limeni
#1565 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
govorim o ovoj trenutnoj situaciji i niko sretniji od mene ako se nekada predomisli da igra za nas jer ga mi trebamo vise nego sto on nas treba. problem je sto ova situacija lici na onu emira preldzica i da ce nurkic igrati za npr. hrvatsku.OldMayor wrote:O kakvim djelima pricas jbt, sacekajmo prvo da vidimo sta ce se desiti. Ako cemo tako sta cemo onda za Teletovica i njegovo propustanje jednih kvalifikacija? Pa njegove konfrontacije sa Bajramovicem i tadasnjim savezom. A sad ga kujete u nebesa.limeni wrote: ...
pa jeste seljakluk slusati folk, ali za to ga ne treba napadati to je njegova odluka.
sta imamo mi od toga sto nurkic "voli" bih kada nece da igra za nju? kako mozes reci da on voli bih kada djelima pokazuje suprotno jer ne zeli da igra? nurkic je mlad sportas koji je manipulisan ovim menadjerom koji mu brani da igra za nas.
misli da ce vise para obrnuti ako nema obavezu da igra za repku. da, igranje za repku je obaveza i ako on ne zeli da igra za nju onda cu ga u najmanju ruku kritikovati.
Nurkic je bolan dijete. 20 godina momku?! Vi ovdje navalili ko da je u pitanju mrcina od 40 godina, te nepismen, te vakav, nakav, slusa baju itd.
Da mi je vidjeti sta ste vi radili u 20-im godinama?
I umjesto da se pazljivo pristupi momku, dodju mrcine poput konakovica i oni pametuju nesto, a frajer u 20 godina napravio u kosarsci vise nego konakovic, harun i igor zajedno u svojih zajedno eto kolko 120 godina.
Ponavljam, Nurkic nije cvjecka, ali nam je potreban, a i mi njemu. I tek tako se odreci momka je ravno ludilu. A pogotovo stati na stranu saveza koji vodi Konakovic, to mi je jos ludje i tu sizofreniju kod pojedinaca nikako ne kontam. Eto oni nista nisu skrivili, kriv nekakav slovenac sto smo propustili kroz ruke hrpu igraca. Daj ba ko jos u to vjeruje?
pa jebemmumater, ja bi guzicu dao da imam mogucnost igrati nekada za reprezentaciju bosne i hercegovine a ovi neljudi jedva traze razlog da ne dolaze.
i onda dolaze delegati koji bi jos branili ovakve?!
nisam bas najbolje upucen o kosarkaskom savezu i oko tog konakovica ali u cemu je problem?
traze li ovi iz saveza pare da igra za nas?
mali je dobio poziv, nece da igra i sta ga sad imam ja dizati?
zasto teletovicu i mnogim drugima ne smeta ks bih?
- OldMayor
#1566 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mali nije dobio poziv, EP je tek u septembru iduce godine? Tako da on jos nema gdje da dolazi, niti ga je ko jos zvao.
Pa mi nemamo ni selektora jos napismeno!
Dakle, sacekajmo da dodje Ivanovic, da sastavi spisak. Ako na tom spisku bude Nurkic, pa ne dodje na pripreme, onda mozemo reci da je dobio poziv i nije dosao.
A to sto se oni sada prepucavaju je druga prica. Ja ipak vjerujem da ce Nurkic dobro razmisliti, sve izvagati i zaigrati za nas.
Ja uopste ne kontam zasto se mi sad godinu dana prije EP oko ovoga razglabamo, i zasto to KS treba? Ako je trebalo ovo sve izaci na vidjelo onda ok, bolje sada nego u augustu, inace uopste ne kontam zasto momka odjednom isikanirase nakon objavljene grupe i upita novinara "Sta je sa Nurkicem?".

Dakle, sacekajmo da dodje Ivanovic, da sastavi spisak. Ako na tom spisku bude Nurkic, pa ne dodje na pripreme, onda mozemo reci da je dobio poziv i nije dosao.
A to sto se oni sada prepucavaju je druga prica. Ja ipak vjerujem da ce Nurkic dobro razmisliti, sve izvagati i zaigrati za nas.
Ja uopste ne kontam zasto se mi sad godinu dana prije EP oko ovoga razglabamo, i zasto to KS treba? Ako je trebalo ovo sve izaci na vidjelo onda ok, bolje sada nego u augustu, inace uopste ne kontam zasto momka odjednom isikanirase nakon objavljene grupe i upita novinara "Sta je sa Nurkicem?".
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1567 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Znas tvoja prica uporno citavo vrijeme baca na to da si ti kao patriota a mi koji ruzimo Jusufa kao nismo. Eto mi ga svi onako mrzimo a ti kao u interesu reprezentacije tvrdis suprotno. ma covjece ne treba mi niko u reprezentaciji ko sa nijednom odigranom utakmicom u istoj postavlja nekakve sulude uslove. Ko si Jusufe????? Jos uvijek si niko sve dok ne zaduzis ovu zemlju, njene ljude tj navijace. O cemu pricamo ovdje??? O klasicnoj povredi FINA propisa a ne propisa KS BiH. I sto je najgore decko se malo pomalo zajedno sa svojim menadzerom utapa u lazima i nebulozama. Nurkic je kopija puta Sinanovica gdje je neko od menadzera cuo za nekog kolosa iz nekog sela iz BiH, dosao po njega prije svega gledajuci ga ocima punim dolara, odveo ga i rekao mu ja sam ti od danas i babo i majka i bice onako kako ja kazem. Sinanovic je na kraju zaigrao za BiH na zalost vrlo kratko ali makar nije lajao ko seoska kera i trazio smjene po savezu jedne drzave a ovaj kao da je boga za muda uhvatio odlaskom u NBA. Ma jebi se decko meni u reprezentaciji ne trebas takav a pojedinci nek i dalje svrsavaju u ranim jutarnjim casovima gledajuci te u NBA ali uvijek je bila ona "ko visoko leti nisko pada". Nikad BiH nije bila jedan covjek niti ce biti pa tako i reprezentacija. Imamo mi Stipanovica i Kikana koji ne postavljaju uslove za igranje i jedu parket a ti Jusufe jedi govna ako zaista tako razmilsjas!!!!!OldMayor wrote:Mali nije dobio poziv, EP je tek u septembru iduce godine? Tako da on jos nema gdje da dolazi, niti ga je ko jos zvao.
- wickerman
#1568 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ja mu od srca zelim da predje u Bullse da mozemo zapjevati kolektivno:
Kad sam bio mali,
poklone mi slali
iz Čikaga moji,
znas ti dobro koji.
Kad sam bio mali,
poklone mi slali
iz Čikaga moji,
znas ti dobro koji.
- spinel_
#1570 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
zasto thumbup, za sinocnju partiju ili sto nas je odjebao ?jasko_ba wrote:JUKA
- spinel_
#1571 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
___________________________________________________________________________________________________________________________
"kome nije stalo da igra za reprezentaciju, ko nije spreman doci sa 12 momaka boriti se, jednostavno pomoci ce nam vise ako ne dodje"
"stvarno sam u situaciji da nikog ne treba moliti za nista",
"uvijek cu igrati za svoju reprezentaciju, za svoj grb bez obzira na sve i to se ne placa" ------------ >
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 8hYM#t=318
____________________________________________________________________________________________________________________________
rijeci su Jusufa Nurkica prije pola godine kada je dao intervju za TV1. Sta su u medjuvremenu desilo s tim momkom, pa od takvog domoljuba, patriote i covjeka kojem je puna usta Bosne spade na to da TRAZI RAZLOGE i IZGOVORE da NE IGRA za svoju domovinu.. Iako mu niko vrata reprezentacije nije zatvorio.
citat 1 - moze se primjeniti u ovom slucaju ... Dakle, Jusufe ako ti nije stalo da igras za reprezentaciju BiH onda ces nam vise pomoci ako ne dodjes.. a u zadnje vrijeme i ne pokusavas da rijesis taj sukob i nesuglasicu sa Savezom vec vjesto izbjegavas i dodatno potpirujes vatru.
citat 2 - da Jusufe, ne treba te moliti, nisi iznad reprezentacije niti imas autoritet da nekome postavljas ultimatume.. nadam se da ce ova prica ubrzo zatvoriti.. Hoces, neces, ne moras..
citat 3 - BEZ OBZIRA NA SVE... Jusufe dragi, jucer izjavi da dok su ovi u Savezu ti neces igrati za "privatnu reprezentaciju".. Sta bi s tim "bez obzira na sve", jel to brzo zaboravljas obecanja ili si ( bio ) lazov kao tvoj menadzer ???
"kome nije stalo da igra za reprezentaciju, ko nije spreman doci sa 12 momaka boriti se, jednostavno pomoci ce nam vise ako ne dodje"
"stvarno sam u situaciji da nikog ne treba moliti za nista",
"uvijek cu igrati za svoju reprezentaciju, za svoj grb bez obzira na sve i to se ne placa" ------------ >
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 8hYM#t=318
____________________________________________________________________________________________________________________________
rijeci su Jusufa Nurkica prije pola godine kada je dao intervju za TV1. Sta su u medjuvremenu desilo s tim momkom, pa od takvog domoljuba, patriote i covjeka kojem je puna usta Bosne spade na to da TRAZI RAZLOGE i IZGOVORE da NE IGRA za svoju domovinu.. Iako mu niko vrata reprezentacije nije zatvorio.
citat 1 - moze se primjeniti u ovom slucaju ... Dakle, Jusufe ako ti nije stalo da igras za reprezentaciju BiH onda ces nam vise pomoci ako ne dodjes.. a u zadnje vrijeme i ne pokusavas da rijesis taj sukob i nesuglasicu sa Savezom vec vjesto izbjegavas i dodatno potpirujes vatru.
citat 2 - da Jusufe, ne treba te moliti, nisi iznad reprezentacije niti imas autoritet da nekome postavljas ultimatume.. nadam se da ce ova prica ubrzo zatvoriti.. Hoces, neces, ne moras..
citat 3 - BEZ OBZIRA NA SVE... Jusufe dragi, jucer izjavi da dok su ovi u Savezu ti neces igrati za "privatnu reprezentaciju".. Sta bi s tim "bez obzira na sve", jel to brzo zaboravljas obecanja ili si ( bio ) lazov kao tvoj menadzer ???
-
kakavdanakneiskustvu
#1572 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
spinel_ wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:je li nurkić stvarno izjavio da neće igrati na eurobasketu?
pa o tome se vec vodi polemika jos od prije kvalifikacija za e.basket.. i evo, jucer je izjavio da nece igrati za "privatnu reprezentaciju" sta mu god to znacilo...eto, 20-godisnjak ucjenjuje savez a nije 5 minuta proveo na terenu za A-tim.. jednom teletovicu, pa djedovicu ne smeta nista u i oko reprezentacije a ovaj se nasao uvrijedjen, povrijedjen![]()
malo citaj sta se pise, evo konkretno na ovoj temi vec 20,30 stranica. nemoj samo lijepiti linkove, otuda sam ti rekao koga briga za nurkica, a ti naravno neupucen, ipak je on nas..![]()
Inace, evo ti link o tome sta se desava.. imas ispod ovog videa, jos dva pa pogledaj
http://ow.ly/G5COG
-
Dead Man Walking
#1573 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Jusuf ne zna kud goni, ali od jednog priprostog seljaka (sto on, bez neke uvrede, i jeste) i ne ocekujem neko akademsko i smisleno ponasanje. On igra kako Enes svira i to je to, a i razumljivo je jer mu je taj valjao vise nego citava drzava. Smisleno ponasanje ocekujem od uposlenika saveza, ali umjesto toga imamo mahalsko prepucavanje. Zamislite jednog Jusufa koji ne misli svojom glavom kad mu jedan petljanac poput Enesa na tenane "objasni i prenese" izjave u kojima ga iz saveza prozivaju i optuzuju za laziranje povrede. A samo 15ak dana ranije na Harunovom fejsu post koji je "mnoge na suze natjerao" - post o Jukinom patriotizmu.
- jasko_ba
#1574 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Podrska za momka u ovom medijskom cirkusu. Njemu jedino zamjeram sto nije sutio i ignorisao sve fino.spinel_ wrote:zasto thumbup, za sinocnju partiju ili sto nas je odjebao ?jasko_ba wrote:JUKA
-
SundanceKid
#1575 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
OldMayor wrote:Joj vidi ja se jezim od turbofolka, ali sta to njegove kolege oni reperi slusaju - suberta, mocarta? Koga ba briga sta lik slusa...ali ako ces vec o tome...SundanceKid wrote:Druze ne moras bit uspjesan da kazes da je neko papak, ukoliko slusa Nedeljka Baju, i jos se javno profanise stavljajuci ga na razglas u dvorani u kojoj igra. To je certificirani seljak, tu za normalnu osobu nema diskusije. Dakle svako ima pravo da privatno o njemu misli sta zeli, zasto da ne, to je svuda tako, ne moraju ga svi voliti. Ali ono sto volimo - je njegova perspetkiva, kosarka, talenat, to je sasvim druga prica. Eh sad sto u zadnje vrijeme ovo prvo spomenuto dominira nad ovim drugim...u tome lezi problem svega, tu je sam kriv, i ako se ne promijeni radikalno, vrlo ce lose proci u glavama naseg naroda. Moze bit izniman igrac, to nama nista ne znaci sa ovakvim budalesanjem, proci ce ko Salihamidzic....AmirBaa wrote:Uspjesne bosnje nasli pljuvati po momku od 20 godina koji igra u NBA-u kako je glavat, kako slusa losu muziku i kako je papak... Nek je ovdje sve elita, to sve na opere ide i u slobodno vrijeme se bethoven slusa, nigdje papka ne mozes vidjeti u sarajevu kao ni u bosni. Jebem ti drzavu i razmisljanja
daddy yankee, ono šćene pitbull, rihana, bijonse, pola marke sve kič gori od baje na kvadrat. Valjda znas engleski jebemu, poslusaj o cemu pjevaju likovi?![]()
![]()
Al jok, to je sminka, to je holivud, to je ok, a baja je seljak...nemoj mi dvostrukih arsina molim te. Nurkic jeste seljak i to ocito ne krije. A gori su likovi koji se predstavljaju ko nekakvi rokeri, hipsteri, a cim padne mrak i drustvo dodje krecu jane, maje, cece, halidi, baje i ostali. Vidio milion puta
p.s. I 'taj' Salihamidzic je zaduzio nasu zemlju, a svi su ga zaboravili. Valjo 1000 puta, jednom nije i mrs, ne vracaj se vise. I onda se cudimo sto ljudi odlaze i ne zele imati nista sa nasim poganim narodom. Pa nisu ludi.
Ja nisam ni rekao da drugi slusaju mozarta, jer me opcenito muzicki ukus nekog kosarkasa uopste ne interesuje, njihov zadatak je da igraju kosarku. Sad ces pitat zasto onda uopste to spominjem - zato sto muzicki ukus moze vrlo dobro posluziti kao ilustracija necijeg karaktera, mentaliteta, razmisljanja i slicno. Dakle samo kao stavka da ljudi lakse razumiju da on nije nikakav proracunati intelektualac koji je, zaboga, prokuzio lopovski savez i jedini je pametan od svih nasih igraca koji su pored ociju slijepi, nece da igra i od vlastite plemenitosti se bori protiv korumpiranog lopovskog saveza....vec se radi o momku, objektivno seljackog profila, kojeg je slava povukla vise nego sto treba, nafuro se previse za svoje godine i u odnosu na to sto je postigo u svijetu kosarke, nista vise.
Nemam ja nista protiv toga da mi svi napadamo savez, Konakovica i slicno (iako smatram da Harun radi odlican posao, pa gledajte situaciju i rezultate!!), vjerovatno tu ima budalastina i ko zna kakvih stvari, malverzacija, ali de da to radimo neovisno od ovoga konkretnog problema sa Jukom, jer tu objektivno ne vidim njihovu krivicu, niti bilo sta osim Jukine samovolje i bezobrazluka.