shmizlica wrote:didžej wrote:meni su neshvatljive neke djokovice greske a posebno servis koji ga je isao tokom cijelog turnira i sada da mu zakaze? pa nije on psenicni teniser da se to desi tokom citavog meca.
nije teorija zavjere ali namjestanja se desavaju u sportu.
50 i kusur neprisiljenih gresaka nije normalno.
englezi predugo cekaju i sad im se ukazala sansa koju nisu smjeli propustiti, kamerun na tribinama i sve britanske legende dovoljno svjedoce o tome.
malo dipomatskih aktivnosti, srbiji se da neki povoljan kredit ili neki politicki ustupak a zauzvrat djokovic ce da odigra na malo losijem nivou i svi sretni i zadovoljni.
djokovicev govor na kraju meca je indikativan, kad se obraca publici i kaze: "znam koliko vam je svima ovo znacilo", u prevodu: "ko sam ja da vam se poserem u cejf".

Di i teorije urote

evo jos jedan malo prilog mojoj teoriji.
skotska iduce godine ide na referendum, ako se otcijepi ode i marej, sanse da neki britanac osvoji vimbldon u dogledno vrijeme bi se smanjile na promile.
s druge strane ovo moze da bude i faktor integracije.
mitovi postoje da bi bili faktor ujedinjena nekog naroda, zato su bitni. identitet svake nacije se gradi na mitovima.
u ovom slucaju mit je da je marej
svojom igrom osvojio vimbldon nakon 80 godina britanskog posta.
djokovic se tu namjestio kao idealan kandidat, srbija ocajnicki treba bilo kakvu podrsku sa zapada a zna se ko je glavni za te stvari.
mozda ni grobar nije tu bio samo radi tenisa.
ko misli da se politika ne vodi i preko sporta nema pojma o zivotu.