Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- VladaFBiH
#1551 Re: Citroen All About
da ne otvaram novu temu mislim da ovo može ići ovdje:
Uglavnom planiram da kupim C4 1.6 Hdi 92/112ps (2011+) pa me interesuje na šta da obratim pažnju prilikom kupovine (naravno idem u ovlašteni po ispis km i servisa) i šta su mu mane?
Uglavnom planiram da kupim C4 1.6 Hdi 92/112ps (2011+) pa me interesuje na šta da obratim pažnju prilikom kupovine (naravno idem u ovlašteni po ispis km i servisa) i šta su mu mane?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1552 Re: Citroen All About
Obrati paznju na to, da li je bio komercijalni (teretni) a ako jeste, da je uradjen atest kako treba.VladaFBiH wrote:da ne otvaram novu temu mislim da ovo može ići ovdje:
- Drvosjeca iz Dejcica
#1553 Re: Citroen All About
Nešto gledam ovaj C4 Feel edition, 2015...meni izgleda zaista više nego dobro s obzirom na cijenu i opremu. Cijena oko 27000KM, 1.6 eHDi 100 ili 112KS. Šta mislite?
- Better Man
#1554 Re: Citroen All About
Mislim da je dobar izbor i ponuda i sigurno nečeš pogriješiti.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nešto gledam ovaj C4 Feel edition, 2015...meni izgleda zaista više nego dobro s obzirom na cijenu i opremu. Cijena oko 27000KM, 1.6 eHDi 100 ili 112KS. Šta mislite?
- Danguba
#1555 Re: Citroen All About
To ovaj Cactus.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nešto gledam ovaj C4 Feel edition, 2015...meni izgleda zaista više nego dobro s obzirom na cijenu i opremu. Cijena oko 27000KM, 1.6 eHDi 100 ili 112KS. Šta mislite?
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
Stvar ukusa ali mi nesto i nije narocit.
Vise bih volio ovakvog...
Aircross
-
530i
#1556 Re: Citroen All About
Čovjek govori o običnom C4, ne Cactusu.
- Danguba
#1557 Re: Citroen All About
Onda ne znam o kojem se modelu radi jer mi sve FEEL EDITION veze za Cactuse.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/auto/
-
citroen xm
#1558 Re: Citroen All About
Od redizajna C4 ima iste nazive opreme. Dobara je to ponuda. Inače meni je Cactus poželjniji od Aircrossa mada nisu ista klasa.
-
peli
#1559 Re: Citroen All About
Gledas na stranoj internet stranici. Oni imaju druge pakete opreme.Danguba wrote:Onda ne znam o kojem se modelu radi jer mi sve FEEL EDITION veze za Cactuse.
Last edited by peli on 22/01/2016 09:48, edited 1 time in total.
-
peli
#1560 Re: Citroen All About
Ako mozes naci bolje uzmi 112ks. Ma da i ovaj od 100ks nije los za nase uslove i ceste.lpDrvosjeca iz Dejcica wrote:Nešto gledam ovaj C4 Feel edition, 2015...meni izgleda zaista više nego dobro s obzirom na cijenu i opremu. Cijena oko 27000KM, 1.6 eHDi 100 ili 112KS. Šta mislite?
-
peli
#1561 Re: Citroen All About
ne kupuj C4 iz uvoza, trazi samo vozilo koje je kupljeno kod nas u ovlastenom, godiste 2013+VladaFBiH wrote:da ne otvaram novu temu mislim da ovo može ići ovdje:
mana mu je jedino sto gube brzo na vrijednosti i teze ga je kasnije prodati.
lp
-
peli
#1562 Re: Citroen All About
Slazem se.Better Man wrote:Mislim da je dobar izbor i ponuda i sigurno nečeš pogriješiti.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nešto gledam ovaj C4 Feel edition, 2015...meni izgleda zaista više nego dobro s obzirom na cijenu i opremu. Cijena oko 27000KM, 1.6 eHDi 100 ili 112KS. Šta mislite?
- VladaFBiH
#1563 Re: Citroen All About
samo me interesuje zbog čega ne iz uvoza ako auto ima urednu istoriju (potvrđenu od ovlaštenog servisa i naravno potpisanu/ovjerenu jer ako se utvrdi da su lagali ide tužba) - svakako neću uzimati auto sa više od 100-120k km jer DPF/FAP traje cca. 180k na ovom modelu pa ne bih u prvih godinu-dvije da imam i taj trošak... plivajući zamajac je svakako lutrija tako da to neću uzimati kao faktor - opet ide na pregled kod ovlaštenog sa potpisanim/ovjerenim spiskom stvari za zamjenu. Što se tiće gubitka vrijednosti to me ne brine jer ne uzimam auto da ga vozim godinu-dvije tako da mi ovaj faktor i nije baš važan (nakon 5 godina to je auto staro 9-10 godina i svi imaju manje više sličnu vrijednost)peli wrote:ne kupuj C4 iz uvoza, trazi samo vozilo koje je kupljeno kod nas u ovlastenom, godiste 2013+VladaFBiH wrote:da ne otvaram novu temu mislim da ovo može ići ovdje:
lp
- mad_max_ba
#1564 Re: Citroen All About
Druže. ako nema servisnu knjižicu sa pečato predstavništva i čitkim Imenom istog, ne utvrdi ti to servisiranje nikad,VladaFBiH wrote:samo me interesuje zbog čega ne iz uvoza ako auto ima urednu istoriju (potvrđenu od ovlaštenog servisa i naravno potpisanu/ovjerenu jer ako se utvrdi da su lagali ide tužba) - svakako neću uzimati auto sa više od 100-120k km jer DPF/FAP traje cca. 180k na ovom modelu pa ne bih u prvih godinu-dvije da imam i taj trošak... plivajući zamajac je svakako lutrija tako da to neću uzimati kao faktor - opet ide na pregled kod ovlaštenog sa potpisanim/ovjerenim spiskom stvari za zamjenu. Što se tiće gubitka vrijednosti to me ne brine jer ne uzimam auto da ga vozim godinu-dvije tako da mi ovaj faktor i nije baš važan (nakon 5 godina to je auto staro 9-10 godina i svi imaju manje više sličnu vrijednost)peli wrote:ne kupuj C4 iz uvoza, trazi samo vozilo koje je kupljeno kod nas u ovlastenom, godiste 2013+VladaFBiH wrote:da ne otvaram novu temu mislim da ovo može ići ovdje:
lp
druga stvar tužba??? kome, kako.....
-
530i
#1565 Re: Citroen All About
Kakva tužba, radi 500 ili 1000 maraka, šta je vama...
-
ado-šampion
#1566 Re: Citroen All About
Slobodno ti uzmi auto iz uvoza ako mozes provjeriti servisnu historiju, ako je cijelo vrijeme servisirano u ovlastenom i ako je kilometraza ispravna (sto mozes sigurno utvrditi servisnom evidencijom). Auto koje za 4 godine predje tih 100-120 vozano je uglavnom na duge pruge na autoputu, u uslovima u kojim se ulje mijenjalo svakih 30 k. Pusti se auto koja su vozana od Cengic Vile do Carsije, koja su visu brzinu od trece vidjela samo vikendom ili mjesecnim izletom na otvoreno, i kojim ulje ide vani za maksimum 10 k km. Ta se za 60 k km sjebu vise nego taj tvoj za 100-120.VladaFBiH wrote:samo me interesuje zbog čega ne iz uvoza ako auto ima urednu istoriju (potvrđenu od ovlaštenog servisa i naravno potpisanu/ovjerenu jer ako se utvrdi da su lagali ide tužba) - svakako neću uzimati auto sa više od 100-120k km jer DPF/FAP traje cca. 180k na ovom modelu pa ne bih u prvih godinu-dvije da imam i taj trošak... plivajući zamajac je svakako lutrija tako da to neću uzimati kao faktor - opet ide na pregled kod ovlaštenog sa potpisanim/ovjerenim spiskom stvari za zamjenu. Što se tiće gubitka vrijednosti to me ne brine jer ne uzimam auto da ga vozim godinu-dvije tako da mi ovaj faktor i nije baš važan (nakon 5 godina to je auto staro 9-10 godina i svi imaju manje više sličnu vrijednost)peli wrote:ne kupuj C4 iz uvoza, trazi samo vozilo koje je kupljeno kod nas u ovlastenom, godiste 2013+VladaFBiH wrote:da ne otvaram novu temu mislim da ovo može ići ovdje:
lp
-
peli
#1567 Re: Citroen All About
ja kako sam cuo al provjeri, citroen nevodi u svojoj evidenciji istoriju vozila npr.servisi itd..provjerim jos jednom.lpVladaFBiH wrote:samo me interesuje zbog čega ne iz uvoza ako auto ima urednu istoriju (potvrđenu od ovlaštenog servisa i naravno potpisanu/ovjerenu jer ako se utvrdi da su lagali ide tužba) - svakako neću uzimati auto sa više od 100-120k km jer DPF/FAP traje cca. 180k na ovom modelu pa ne bih u prvih godinu-dvije da imam i taj trošak... plivajući zamajac je svakako lutrija tako da to neću uzimati kao faktor - opet ide na pregled kod ovlaštenog sa potpisanim/ovjerenim spiskom stvari za zamjenu. Što se tiće gubitka vrijednosti to me ne brine jer ne uzimam auto da ga vozim godinu-dvije tako da mi ovaj faktor i nije baš važan (nakon 5 godina to je auto staro 9-10 godina i svi imaju manje više sličnu vrijednost)peli wrote:ne kupuj C4 iz uvoza, trazi samo vozilo koje je kupljeno kod nas u ovlastenom, godiste 2013+VladaFBiH wrote:da ne otvaram novu temu mislim da ovo može ići ovdje:
lp
-
citroen xm
#1568 Re: Citroen All About
Tačno. Zabilježe se samo neke vandredne intervencije u garanciji.
- VladaFBiH
#1569 Re: Citroen All About
na jednoj stranici iz SRB sam našao tabelu gdje su pobrojali sve proizvođaće i šta daju od podataka - prema ovome u Srbiji možeš uredno dobiti kompletnu servisnu istoriju http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... mobila.php ... u svakom slučaju ću kontaktirati ovlašteni da vidim šta je moguće dobitipeli wrote:ja kako sam cuo al provjeri, citroen nevodi u svojoj evidenciji istoriju vozila npr.servisi itd..provjerim jos jednom.lpVladaFBiH wrote:samo me interesuje zbog čega ne iz uvoza ako auto ima urednu istoriju (potvrđenu od ovlaštenog servisa i naravno potpisanu/ovjerenu jer ako se utvrdi da su lagali ide tužba) - svakako neću uzimati auto sa više od 100-120k km jer DPF/FAP traje cca. 180k na ovom modelu pa ne bih u prvih godinu-dvije da imam i taj trošak... plivajući zamajac je svakako lutrija tako da to neću uzimati kao faktor - opet ide na pregled kod ovlaštenog sa potpisanim/ovjerenim spiskom stvari za zamjenu. Što se tiće gubitka vrijednosti to me ne brine jer ne uzimam auto da ga vozim godinu-dvije tako da mi ovaj faktor i nije baš važan (nakon 5 godina to je auto staro 9-10 godina i svi imaju manje više sličnu vrijednost)peli wrote:
ne kupuj C4 iz uvoza, trazi samo vozilo koje je kupljeno kod nas u ovlastenom, godiste 2013+
lp
- VladaFBiH
#1570 Re: Citroen All About
pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...530i wrote:Kakva tužba, radi 500 ili 1000 maraka, šta je vama...
-
peli
#1571 Re: Citroen All About
samo me interesuje zbog čega ne iz uvoza ako auto ima urednu istoriju (potvrđenu od ovlaštenog servisa i naravno potpisanu/ovjerenu jer ako se utvrdi da su lagali ide tužba) - svakako neću uzimati auto sa više od 100-120k km jer DPF/FAP traje cca. 180k na ovom modelu pa ne bih u prvih godinu-dvije da imam i taj trošak... plivajući zamajac je svakako lutrija tako da to neću uzimati kao faktor - opet ide na pregled kod ovlaštenog sa potpisanim/ovjerenim spiskom stvari za zamjenu. Što se tiće gubitka vrijednosti to me ne brine jer ne uzimam auto da ga vozim godinu-dvije tako da mi ovaj faktor i nije baš važan (nakon 5 godina to je auto staro 9-10 godina i svi imaju manje više sličnu vrijednost)[/quote]
ja kako sam cuo al provjeri, citroen nevodi u svojoj evidenciji istoriju vozila npr.servisi itd..provjerim jos jednom.lp[/quote]
na jednoj stranici iz SRB sam našao tabelu gdje su pobrojali sve proizvođaće i šta daju od podataka - prema ovome u Srbiji možeš uredno dobiti kompletnu servisnu istoriju http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... mobila.php ... u svakom slučaju ću kontaktirati ovlašteni da vidim šta je moguće dobiti[/quote]
ok ok javim i ja ako sta saznam. Negdje sam citao da Citrien nema centralni server sa tim podacima. Moja preporuka za autokucu AS Kramar rabljena vozila.
ja kako sam cuo al provjeri, citroen nevodi u svojoj evidenciji istoriju vozila npr.servisi itd..provjerim jos jednom.lp[/quote]
na jednoj stranici iz SRB sam našao tabelu gdje su pobrojali sve proizvođaće i šta daju od podataka - prema ovome u Srbiji možeš uredno dobiti kompletnu servisnu istoriju http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... mobila.php ... u svakom slučaju ću kontaktirati ovlašteni da vidim šta je moguće dobiti[/quote]
ok ok javim i ja ako sta saznam. Negdje sam citao da Citrien nema centralni server sa tim podacima. Moja preporuka za autokucu AS Kramar rabljena vozila.
- ElDzidziIbnDzo
-
530i
#1573 Re: Citroen All About
VladaFBiH wrote:pa vjeruj kad bi platili 5-6x odštetu za davanje lažnih podataka (pa makar i po 100 KM) više nijedan servis to ne bi uradio... ali šta ćeš u Bosni niko neće da tuži zbog 500-1000KM...530i wrote:Kakva tužba, radi 500 ili 1000 maraka, šta je vama...
Pretpostavljam da nisi nikad imao nikakvog posla sa sudovima i tužbama. Jer ne znaš koliko košta i koliko traje...
Uostalom po kojoj osnovi bi tužio nekoga? Servis ti ispiše ono što je kod njih rađeno, a sve drugo što je mimo njih rađeno nije njihov problem, ne snose oni odgovornost. Imam osjećaj da niti si kad kupovao auto niti se tužio sa nekim...topli savjet - novo, na kredit i miran si.
-
citroen xm
- Danguba