I rok za izgradnju ce biti 70 mjeseci.saravara wrote:kako bi mi to valjalo...al će 40 metara ceste koštati 6 miliona ko da gledamkaranana wrote:radi li se na spajanju bosmala sa tranzitom?
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- OldMayor
#1551 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
- karanana
#1552 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ali mi cemo i tada biti sretni jer ce se uraditi pa makar i za 70 mjeseci i reci cemo da ljudi ipak rade.
a mjeseci i godine prolaze
-
tec
#1553 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Imovinski pravni odnosi nemaju veze sa izgradnjom. Prije rata to je bio projekat grada i postoji od prije Olimpijade, most koji je napravljen kao spoj XI i A transverzale i predviđeno još za tramvajske šine. Ovo je ipak važan putni pravac za koji bi trebao biti u nadležnosti kantona koji bi mogao obezbjediti financije za kompletni projekat ove godine. Ako ne onda je opština mogla podiči kredit samo što izgleda ima važnijih stvari za kredit.jao_situacije wrote: pa zar općine ne rade imovinsko-pravne odnose svakako i koliko ja znam trasa je davno određena stariji kažu čak i prije rata, čak ima i neki most napravljen..
logičnije je objašnjenje da kanton neće da se zaduži jer ima većih prioriteta dok je za općinu ng ovo prioritet pa su onda preuzeli na sebe da to završe..
-
tec
#1554 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
11 mjeseci je cijeli projekat do ljeta bi trebao biti gotov priključak nakon čega će rušiti stari most (i ponovo ga izgraditi) preko pruge u pravcu Rajlovac. Taj most već 10 godina drže skele.jao_situacije wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/manj ... /150330058
čuj za 11 mjeseci![]()
![]()
prije će se završiti čitav autoput nego ova obilaznica
- OldMayor
#1555 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma ni meni uopste nije jasno zasto ovako veliki zalogaj opstina uzima da radi.
Pa ko ce sutra moju ulicu onda uraditi, koja je ko makadam...? Autoceste..?
Kod nas se fkt nista ne zna...ne bi me cudilo da su uzeli i jedan lot autoputa da odrade, onako...sta ima veze.
Pa ko ce sutra moju ulicu onda uraditi, koja je ko makadam...? Autoceste..?
Kod nas se fkt nista ne zna...ne bi me cudilo da su uzeli i jedan lot autoputa da odrade, onako...sta ima veze.
-
StupskaBitanga
#1556 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
a mi nazadujemo ekspresnokaranana wrote:ali mi cemo i tada biti sretni jer ce se uraditi pa makar i za 70 mjeseci i reci cemo da ljudi ipak rade.
- Clan komisije
#1557 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nisam bas najbojlje shvatio ovo zadnje sta su rekli za A transverzalu.
http://www.klix.ba/biznis/a-transverzal ... /150331032
Sad spominju i kruzni na Mojmilu. Dakle ipak ce to raditi, sto je super stvar. E sad mene zanima sta ulazi u ovih 1400m? Jer ako se gleda od Mojmila do Aerodroma ova dionica je oko 2000m, mozda oni gledaju bez izgradjenog dijela to iznosi onda tako oko 1400. Hoce li put biti 2+2 profila ili samo dvije trake, u tom slucaju bi morali prosiriti dionicu na Mojmilu i dionicu na Dobrinji. Mozda ce to raditi od ovih trenutno sredstava, a kasnije praviti kruzni i ovu dionicu koju treba od nule?
Takodjer, zar nije bio planiran i kruzni kod Aerodroma? Je li taj kruzni oni prave ili ce to biti dio XII transverzale?
Puno pitanja, malo odgovora
http://www.klix.ba/biznis/a-transverzal ... /150331032
Ne kontam, radit ce lot po lot, koliko lotova. Cuj rokove ce odrediti, pa ok ako cete imati tri lota, za jedan rok godina, onda je to tri godine. Nista mi nije jasno jbt.Dodatno je pojašnjeno da će gradnja početi u skladu sa trenutnim budžetskim sredstvima od 700.000 konvertibilnih maraka (plus 200.000 od Općine Novi Grad).
"U ugovoru ćemo odrediti dinamiku radova, a ukupno će biti tri ugovora. Zbog nedostatka novca ne možemo osigurati gradnju 'odjednom' tako da će se graditi lot po lot", kazali su iz Direkcije za puteve KS.
Sad spominju i kruzni na Mojmilu. Dakle ipak ce to raditi, sto je super stvar. E sad mene zanima sta ulazi u ovih 1400m? Jer ako se gleda od Mojmila do Aerodroma ova dionica je oko 2000m, mozda oni gledaju bez izgradjenog dijela to iznosi onda tako oko 1400. Hoce li put biti 2+2 profila ili samo dvije trake, u tom slucaju bi morali prosiriti dionicu na Mojmilu i dionicu na Dobrinji. Mozda ce to raditi od ovih trenutno sredstava, a kasnije praviti kruzni i ovu dionicu koju treba od nule?
Takodjer, zar nije bio planiran i kruzni kod Aerodroma? Je li taj kruzni oni prave ili ce to biti dio XII transverzale?
Puno pitanja, malo odgovora
- johntra
#1558 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Još dva nova kružna toka...sve je ovo OK, ali, hoće li sa ovim donjim kružnim kod pijace onda biti opterećen semafor na raskrsnici sa glavnom cestom?
i
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... jace-otoka
i
-
vade_mecum
#1559 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
vjerovatno hoce ali zato ces kao metak proci na putu prema buca i buljakovom potoku 
- Clan komisije
#1560 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma nece... dovoljno je duga dionica do semafora da tu ne bude previse zastoja. Takodjer koliko uopste automobila ide prema Otoci i Cengic Vili? Vecina ide tom raskrsnicom dalje prema Dzemala Bijedica.johntra wrote:Još dva nova kružna toka...sve je ovo OK, ali, hoće li sa ovim donjim kružnim kod pijace onda biti opterećen semafor na raskrsnici sa glavnom cestom?
i
Slicno se govorilo i za kruzni na Dobrinji, koji je jos vise kritikovan jer eto kao nije puni kruzni. Da ce napraviti guzve dalje na drugim semaforima i to se nije desilo.
A guzvi na toj raskrsnici vise nema i savrseno sve funkcionise.
Ovo sto se radi je super stvar, ova dva kruzna + jos tri kruzna koja ce biti na A i IX transverzali.
Ako sve to zavrse to je odlicno i sigurno ce rasteretiti saobracaj.
- johntra
#1561 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Nadam se iskreno da neće...podržavam projekat, ali u špicama zna biti gužve na tom semaforu...sreća pa je dionica ispred duga, pa se to na taj način može kompenzirati...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1562 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
papci nikako da nauce sta je otoka a sta c.vila kvadrant....
- Clan komisije
#1563 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Drug, ako neko ne zna tacnu granicu izmedju dva naselja, ne vidim zasto ga to cini papkom. Pogotovo dva naselja koja ajmo realno nisu ni centar grada, ni nista...a i realno fizicki nemaju veze sa vezom cvila 1 ovamo, cvila 2 tamo, otoka tamo, nista ni sa cim.bitanga_sa_otesa wrote:papci nikako da nauce sta je otoka a sta c.vila kvadrant....
Ja slucajno znam gdje je sta i nimalo ne zamjeram onome ko ne zna.
Jbg, znas li ti da npr Stup pripada Ilidzi.
Znas li razlike izmedju dobrinje 1,2,3,4,5, c5, aerodromskog naselja.
razlike c faze, a i b na alipasinom
itd...sta te briga ba, chill out
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1564 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
ma znam sve dijelove grada, i naselja i ulice,a nisam taxista....problem je sto bi novinari trebali da znaju bar te stvari...na njih sam i mislio....
- supercali
#1565 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
bitanga je ovdje u pravu
niko ne zamjera obicnom covjeku sto ne zna gdje je koje naselje ulica i slicno
al biti novinar a ne znati to ili bas istraziti prije pisanja je dno dna
po naslovu neko ko zna ova naselja mislio bi da se kruzni radi kod hepoka gdje je trolejbuska okretaljka
niko ne zamjera obicnom covjeku sto ne zna gdje je koje naselje ulica i slicno
al biti novinar a ne znati to ili bas istraziti prije pisanja je dno dna
po naslovu neko ko zna ova naselja mislio bi da se kruzni radi kod hepoka gdje je trolejbuska okretaljka
- Clan komisije
#1566 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Naravnobitanga_sa_otesa wrote:ma znam sve dijelove grada, i naselja i ulice,a nisam taxista....problem je sto bi novinari trebali da znaju bar te stvari...na njih sam i mislio....
To se u potpunosti slazem.
- Thorgerson
#1567 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Je li ono ruse objekte na ovoj trasi, vidio sam tamo iza stadiona Grbavica prema pekari AS da su srusili nekoliko. Neki dan je bager ondje valjao one zidove...
Hoce li poceti raditi onda taj dio Pekara AS do one zgrade koju ce premjestati...ne vidim da tu imaju prepreka...
Hoce li poceti raditi onda taj dio Pekara AS do one zgrade koju ce premjestati...ne vidim da tu imaju prepreka...
- Thorgerson
#1568 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Stupska petlja - sporedna ulica

Kakvi idioti u pm. Pa trotoara mi ne znamo napravit.
postao vladosa12 na skyscraper

Kakvi idioti u pm. Pa trotoara mi ne znamo napravit.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1569 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
baš sam se pitao kako je to iza regulirano
kako je za buseve jel ista polazna stanica
kako je za buseve jel ista polazna stanica
-
DON_eARL
#1570 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pušten u promet posljednji krak petlje.
Još samo da se konačno poveže sa autoputom...
A ova sporedna ulica sa slike iznad je užas živi. Pitanje je vremena kad će nekog pješaka udariti auto...
A ova sporedna ulica sa slike iznad je užas živi. Pitanje je vremena kad će nekog pješaka udariti auto...
-
VjecitiStudent
#1571 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Povezivanje sa autoputem tek u martu 2016.
http://www.jpcfbih.ba/ba/novosti/saopce ... 2015.shtml
-
tec
#1572 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ne to znači da će cijeli projekt biti završen do februara 2016 a to uključuje rekonstrukciju mosta preko pruge od kružnog toka prema Rajlovcu koji se radi nakon otvaranja spoja na Autoput. Spoj na autoput treba biti otvoren do kraja ljeta, trebao je biti gotov do juna ali Eib i Opec nisu davali dozvolu za početak radova dok svi dokumenti o imovinsko pravnim odnosima (očigledno nisu htjeli više vjerovati u prazno našim političarima).VjecitiStudent wrote:Povezivanje sa autoputem tek u martu 2016.
-
StupskaBitanga
#1573 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pa i stupska petlja je rađena na ćoravo na ip odnosima
-
tec
#1574 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Samo što priča lot2 i njenih imovinskih problema traje od 2008, ja mislim da je to malo duže, pogotovo jer su JP Ceste nekoliko puta davali garancije Eib i Opec da je sve gotovo da bi svaki put nešto drugo falilo.StupskaBitanga wrote:pa i stupska petlja je rađena na ćoravo na ip odnosima
Imovinski problemi Stupske petlje će sigurno otezati buduća zaduženja Kantona Sarajevo.
-
StupskaBitanga
#1575 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Naravno jer da Vlada nije digla komercijalni kredit i isplatila momački dallas mi stupsku petlju ne bi vidjeli
Pa vidimo sada da je Novi Grad poletio sa A transverzalom sa * oko trajanja radova od 3 godine za nepunih kilometar ceste jer niko više nije lud da daje pare koje ili završe u drugim tokovima ili se ne poštuje ono što se obaveže a jedna od obaveza su upravo ti IP odnosi
Ne želim ni pomisliti kada nekad krene prema Vogošći famozna I transverzala i ujudurma oko privremenih i nelegalnih objekata
Pa vidimo sada da je Novi Grad poletio sa A transverzalom sa * oko trajanja radova od 3 godine za nepunih kilometar ceste jer niko više nije lud da daje pare koje ili završe u drugim tokovima ili se ne poštuje ono što se obaveže a jedna od obaveza su upravo ti IP odnosi
Ne želim ni pomisliti kada nekad krene prema Vogošći famozna I transverzala i ujudurma oko privremenih i nelegalnih objekata