Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
nosara

#1551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

EverlasTT wrote:
nosara wrote:"Okorjeli komunista" je najvece priznanje koje covjek moze dobit danas...
:roll:
Svaki covjek zadojen i izludjen odredjenom ideologijom i idejom misli upravo tako o sebi.
Sta li tek o sebi misli komunista koji ovih dana prijeti Sjevernoj Koreji 8-)
Odjebi...
EverlasTT

#1552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by EverlasTT »

nosara wrote:
EverlasTT wrote:
nosara wrote:"Okorjeli komunista" je najvece priznanje koje covjek moze dobit danas...
:roll:
Svaki covjek zadojen i izludjen odredjenom ideologijom i idejom misli upravo tako o sebi.
Sta li tek o sebi misli komunista koji ovih dana prijeti Sjevernoj Koreji 8-)
Odjebi...
evo odmah :run:

:-)
Banksy

#1553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

... urbani Jugosloven ... :mrgreen:
DiplomataSaSela

#1554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DiplomataSaSela »

Banksy wrote:
Ovo ljudi što sad ima je već daleko najpoštenije stranačko društvo nakon rata + što su svi vrhunski stručnjaci svog posla, pa da su i sutra izbori znala bih za koga glasati, to je već dobio.
Ali imati onakva tri policajca + ratne heroje, a ne najaviti oštru borbu i skidanje glava, je propuštanje momenta ...
I inače, mislim da je društvo zrelo za temeljite promjene, za brutalne obračune i čišćenje i izvaljivanje korijenja, mislim da to i narod čeka i želi. Mislim da mora krenuti malo grublje i odlučnije, jasno pokazati da neće praviti kompromise i mislim da mu jedino takvo opredijenjenje i takva predizborna mogu donijeti apsolutan uspjeh. Takvim pristupom bi 2014. sigurno dobio +50% glasova.
Ta tri policajca su prilicno istrosena i za penzije...pogotovo Munja koji je istrosen jos 83'...taj isti je krenuo sa alijansom kako kazes "skidati glave" a znamo kako je sve zavrsilo...stavili su nas na crnu listu zemalja zbog nekakve opasnosti od terorizma...dalje da ne nabrajam...imo je Zeljko i mladjih i skolovanijih policajaca ako mu vec oni trebaju...ovo sa Munjom je promasaj...taj covjek ne zna ni u kojem vremenu zivi...
madner

#1555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Co0l wrote:
madner wrote:
Co0l wrote:@madneru,
gdje ima pogledat to sto si spominjao nesto o principima rada stranke,republika,postovanje ustava,ovo-ono?Ima li neki link?
Statut stranke.

Nisam vidio link, prenosim dojmove.
Aha.Pa sto nije republika kompatibilna sa postivanjem sadasnjeg Ustava,ako sam te dobro razumio?
Nisi me dobro shvatio.
Banksy

#1556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

DiplomataSaSela wrote:
Banksy wrote:
Ovo ljudi što sad ima je već daleko najpoštenije stranačko društvo nakon rata + što su svi vrhunski stručnjaci svog posla, pa da su i sutra izbori znala bih za koga glasati, to je već dobio.
Ali imati onakva tri policajca + ratne heroje, a ne najaviti oštru borbu i skidanje glava, je propuštanje momenta ...
I inače, mislim da je društvo zrelo za temeljite promjene, za brutalne obračune i čišćenje i izvaljivanje korijenja, mislim da to i narod čeka i želi. Mislim da mora krenuti malo grublje i odlučnije, jasno pokazati da neće praviti kompromise i mislim da mu jedino takvo opredijenjenje i takva predizborna mogu donijeti apsolutan uspjeh. Takvim pristupom bi 2014. sigurno dobio +50% glasova.
Ta tri policajca su prilicno istrosena i za penzije...pogotovo Munja koji je istrosen jos 83'...taj isti je krenuo sa alijansom kako kazes "skidati glave" a znamo kako je sve zavrsilo...stavili su nas na crnu listu zemalja zbog nekakve opasnosti od terorizma...dalje da ne nabrajam...imo je Zeljko i mladjih i skolovanijih policajaca ako mu vec oni trebaju...ovo sa Munjom je promasaj...taj covjek ne zna ni u kojem vremenu zivi...
Neka ga ... i to neka ga u prvom redu ... :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

UDB-a je naša sUDB-a
Co0l

#1558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Co0l »

madner wrote: Nisi me dobro shvatio.
Pa sta si time mislio onda?
Nemam gdje drugo procitat statut pa moram tebe pitat:)
piranadirana

#1559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by piranadirana »

JoseMujica wrote:UDB-a je naša sUDB-a
Koliko si u pravu ni sam ne znaš!
madner

#1560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Mislio sam ono sto sam napisao, koji dio ti nije jasan?
VjecitiStudent

#1561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:ne barčite mi Hanku...dok je Sratko koalicijski divljao jedina mu ga je ona šuknula među svim mudomlatima SDP-a

kad krenu pljuvat skontam ni Alah vam nije dobar kaki ste
A Mira Jurić?
StupskaBitanga

#1562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

i njen muž :D :D
Co0l

#1563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Co0l »

madner wrote:Mislio sam ono sto sam napisao, koji dio ti nije jasan?
Ovo:
madner wrote:

Ono sto ja zamjeram jeste da se nisu jasno odredili u statutu oko buduceg uredjenja (republicko pise, ali ujedno i da ce se postivati postojeci ustav) drzave, nema jasne ostrice.
madner

#1564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa sta je republika druze Cool?
DiplomataSaSela

#1565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DiplomataSaSela »

Banksy wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Banksy wrote:
Neka ga ... i to neka ga u prvom redu ... :wink:
Neka ga sto se mene tice...al gdje je god bio nanio je vise stete nego koristi...
Co0l

#1566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Co0l »

madner wrote:Pa sta je republika druze Cool?
Kako je to kontradiktorno sa sadasnjim Ustavom?
JoseMujica

#1567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
JoseMujica wrote:ne barčite mi Hanku...dok je Sratko koalicijski divljao jedina mu ga je ona šuknula među svim mudomlatima SDP-a

A Mira Jurić?
f.u.c.k. jel ovo sestra od Dušice :lol: :lol: :lol:

Image
VjecitiStudent

#1568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:
VjecitiStudent wrote:

A Mira Jurić?
f.u.c.k. jel ovo sestra od Dušice :lol: :lol: :lol:
"Ja vidi joj glave", jesi na to mislio?
madner

#1569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Co0l wrote:
Na mnogo nivoa. :roll:
JoseMujica

#1570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ma kake glave...od face ne smjedoh ni razmišljati o široj geometriji svijeta jel okrugla jal ravna ploha
palermo

#1571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:
Sad kad imaju zajedničkog neprijatelja svi su isti, k'o da ih jedna majka rodila ...

Odlično za početak. Iznenađujuće puno ljudi jer osnivačka skupština je formalnost koja se mora zadovoljiti kad se osniva stranka i obično je komorna i malobrojna. Ohrabruje puno vrijednih ljudi na jednom mjestu. Ugledni ljekari ratni ''heroji u bijelom'' dr Milan Mandilović i dr Adnan Dizdar, iskusni neokaljani policijski službenici Zlatko Miletić i Ismet Dahić (čudi Munja, ali nije loše gurnuti im ga pod nos, on ima sve dosjee, o svima, nek se malo štrecnu), jedini naučni radnik čije ime izlazi van granica BiH genetičar Damir Marjanović, ratni heroji Farko Hodžić, Ivica Šutalo, Ekrem Prošić, Sifet Podžić, jedina koja se otvoreno usprotivila rukovodstvu SDP-a hrabra profesorica Hanka Vajzović, jedan od rijetkih novinara bez mrlje u karijeri Konstantin Jovanović, predsjednik SPKD Prosvjeta poznati stomatolog Savo Vlaški, jedini bh klimatolog Martin Tais, ugledni univerzitetski profesor Boris Tihi, itd. U smislu ljudskih resursa - znanja, poštenja i ugleda - ovo je sigurno najjača stranka u BiH u ovom trenutku. Sad ih samo treba pametno upotrijebiti. Biće tu još puno kvalitetnih ljudi koji će se priključivati, to je sigurno. Ovakve skupštine služe samo za predstavljanje stranke, političkog okvira i inicijalnog ljudstva, a istinski se oblikuje i omasovljuje tek kasnije, putem.
Ono što mi se ne sviđa je Komšićeva mantra kako će se on sam polako povlačiti jer stranku treba prepustiti mladim ljudima. Prvo, njegove godine su prave godine za bavljenje politikom, sad bi mogao dati najviše, pa ovakve najave zvuče kao kukavičluk ili umor, za što nema opravdanja. Drugo, ''mladi'' su katastrofa. Slabog znanja stečenog na domaćim univerzitetima, bez radnih navika, odrasli mahom u jednonacionalnim sredinama, odgojani u sistemu kriminala, korupcije i nepotizma. Nije loše, preporučljivo je odgajati ih i usmjeravati, no prepustiti njima stranku znači dati volan u ruke tinejdžeru. Dalje, atmosfera je bila pomalo komorna, akademska, falilo je malo jačih slogana, malo više energije, pa i prijetećih političkih poruka. Možda to ostavljaju za kasnije, za predizbornu, ali ne bi škodilo da su bili malo žešći na samom početku.
I još ... Nadam se da će se vremenom riješiti i zalutalog kukolja, i toga je bilo na skupštini prilično, ako ne milom, onda dosljednom borbom protiv korupcije i kriminala gdje će, ako abd jednom uzmu vlast, recimo, svog člana (ako je istina da jeste) Slavu Kukića dosljedno strpati iza rešetaka zbog pronevjere više desetina miliona tokom šefovanja Federalnom televizijom i HT-om Mostar.
Kako god, puno sreće i što bi rekao rahmetli Alija: ''Gdje ste bili, mi smo vas i ranije čekali ...'' :D
Zna Banksy, kad hoće :D :thumbup:
Dobar izvještaj. Ne vidjeh ima li mojih hercegovaca, osim Slave Kukića, a moram priznati i ja spadam u one sa kojima nisam baš pretjerano oduševljen. Al dobro.
Komšić mora da shvati šta je nejgova uloga. Ona je ovdje prije svega čovjek koji okuplja ljude, čovjek oko koga se okupljaju, i u tom smislu sasvim je ok ovo što Banksy kaže da nema potrebe za unaprijed najavljenim povlačenjm i slično. Pretpostavljam da je to više izraz nesigurnosti, a to nije dobro, ako on sam u sebe neće vjerovati kako onda drugi u njega da vjeruju. Nadam se da će mu neko savjetovati da to nije dobar put.
Što se tiče mladih, treba ih filtrirati, uostalom sve ovisi o sistemu vrijednosti koje stranka uspostavi. Ako se uspostavi pravi sistem vrijednosti, onda će i filtracija među mladima pokazati prave vrijednosti. A njih ima, sasvim sigurno.
I ovo za jače poruke, Banksy je u pravu, negdje sam prije već rekao, DF će morati ići sa malo više populizma, ma koliko to nekad bilo mudrim glavama i neugodno. Opet se nadam da će to i Komšić i oni koji su oko nejga znati prepoznati.
Uglavnom dobar izvještaj, dobra Banksy, dobra skupština, sretno :thumbup:
VjecitiStudent

#1572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:ma kake glave...od face ne smjedoh ni razmišljati o široj geometriji svijeta jel okrugla jal ravna ploha
Kako god, donedavno i ona je bila uvažena članica SDP-a i koja je napustila 'sratka' i njegove koalicije prije no najhrabrija Hanka.
Što je sve puno manje bitno u odnosu na to kako, kada i za koga one sada ruke dižu u Skupštini KS.
Co0l

#1573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Co0l »

madner wrote:
Co0l wrote:
Na mnogo nivoa. :roll:
Ma BiH je i sada,sa ovim Ustavom,po obliku vladavine republika (osim ako ne mislis da je monarhija ili diktatura).Tu se misli na nacin na koji se ogranicavaju i kontrolisu najvisi organi vlasti.To nema veze za organizacijom drzavnog uredjenja (unitarna,federacija,konfederacija). Republika nije isto sto i unitarna drzava.Tu nema kontradikcije sa sadasnjim Ustavom.

Osima ako u statutu stranke nesto drugo pise a ti pogresno prenio pa je onda nesto drugo kontradiktorno jer ovo bas i nije.
biske

#1574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

madnere,
što ti gotiviš munju. jel zbog standardne tvoje "nek crknu dušmani" ili zato što je svojevremeni plan RAM provalio? :D
madner

#1575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

biske wrote:
ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Slažem se, SDA ima svoju temu, i Radeljaš ima svoju temu ...
Tamo je bilo bar 500 ljudi. Imamo li još kakvih komentara osim Hanke?
Hanka je digla ruku za njih, dakle pripadaju ovoj temi.

Ja sam već dao komentar, pozitivan. Čak razmišljam o pristupanju, po prvi put u životu :D
ne može. imaš manu, navijaš za želju. takvu manu može imati samo precjednik! :D

u informacijama o DF prikupljenim sa raznih strana pronašao sam toliko komada "dlake u jajetu" da bi se mogla jedna dobra perika napraviti. o otvorenosti prema ljudima i idejama tek poneka riječ, najlakše je to preskočiti i biti pasivac.
dalje, potpuna ignorancija zvaničnika drugih stranaka je tolika da ta tišina odzvanja. vaga se i gleda svaki potez novonastale stranke, nema komentara... voli bih znati: zašto?
Zato sto se tako moze opravdati nastavak pasivnosti i/ili druga opcija.
Post Reply