Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Creasy

#1551 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

CSKA wrote:Bio sam u Aromi jednom,i za oko mi palo sto je fino sredjena a samo jednu vrstu piva imaju,i to jelenka.Ocekujes kada udjes u neki fensi smensi kafic da imaju guinness ili makar carlsberg.Mozda su u medjuvremenu to popravili.

Na pocetku Spasovdanske je otvoren kafic,slican Luxoru,ali kad sam prolazio vidio sam da su gosti dvadesetogodisnjaci.

Izgleda da jedino ja sjedim u basti Toma,staromodan :D

Čuj u Tomu sjedi? Jarane, ti kasniš 5 godina. :D
CSKA

#1552 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Nostalgija sta ces :D

Ranije sam isao u one kafice na Dobrinji 4,ali kada je pripapala ponovo FBiH ugasili su se,pa nisi imao gdje ni kafu popiti,Tom bio jedini.Poslije tek otvoren Tus,pa onda ovi silni kafici po Spasovdanskoj.
sretjko

#1553 Re: Istočno Sarajevo

Post by sretjko »

ima jedna birtija kad se krene od toma prema federaciji i obratno, uglavnom tom stranom.

unutra preovladava crvena boja, ima šank i neka tri-četiri stola. kad god prođem tu su svi mortus pijani, bude i nekih žena među njima, i one cugaju.

na stolovima klipače, igraju se karte, neka muzika s tranzistora... nadrealno totalno. čudi me da tu nema tučnjava, izlog je uvijek čitav što je nevjerovatno s obzirom na količine alkohola koje su tu ispiju i strukturu klijentele. :-)
Creasy

#1554 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

sretjko wrote:ima jedna birtija kad se krene od toma prema federaciji i obratno, uglavnom tom stranom.

unutra preovladava crvena boja, ima šank i neka tri-četiri stola. kad god prođem tu su svi mortus pijani, bude i nekih žena među njima, i one cugaju.

na stolovima klipače, igraju se karte, neka muzika s tranzistora... nadrealno totalno. čudi me da tu nema tučnjava, izlog je uvijek čitav što je nevjerovatno s obzirom na količine alkohola koje su tu ispiju i strukturu klijentele. :-)

Pa to ti je Korner, već sam ti ga preporučio. :D
sretjko

#1555 Re: Istočno Sarajevo

Post by sretjko »

Creasy wrote:
sretjko wrote:ima jedna birtija kad se krene od toma prema federaciji i obratno, uglavnom tom stranom.

Pa to ti je Korner, već sam ti ga preporučio. :D
mislim da se ne zove tako. kao, aroma i korner ista stvar? nidje veze.
Creasy

#1556 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Onda je Tetak (ako je na ćošku) ili Sutjeska, nema četvrtog... samo Korner je najjači. :D
sretjko

#1557 Re: Istočno Sarajevo

Post by sretjko »

Creasy wrote:Onda je Tetak (ako je na ćošku) ili Sutjeska, nema četvrtog... samo Korner je najjači. :D
ima jedna birtija prije te kad ides od toma, tu ima i mali televizor na sanku, nije toliko posjecena ali zato kod ovog uvijek puno, i to navece, pjanska atmosfera, cijela kafana nesto diskutuje. :D preko puta tj. preko ulice je takodje neka kafana mislim da se zove "kod Raleta". :D
Periskop

#1558 Re: Istočno Sarajevo

Post by Periskop »

Ima li u Lukavici dzamija? Ako ne ima li plan za izgradnju?
Koja je najbliza dzamija Lukavici? Za muslimane koji zive ili bi zeljeli zivjeti tamo
Creasy

#1559 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

sretjko wrote:
Creasy wrote:Onda je Tetak (ako je na ćošku) ili Sutjeska, nema četvrtog... samo Korner je najjači. :D
ima jedna birtija prije te kad ides od toma, tu ima i mali televizor na sanku, nije toliko posjecena ali zato kod ovog uvijek puno, i to navece, pjanska atmosfera, cijela kafana nesto diskutuje. :D preko puta tj. preko ulice je takodje neka kafana mislim da se zove "kod Raleta". :D

Ma "Tetak". Znam i gazdu... sjedio sam tu par puta. :D
DownhillMaster

#1560 Re: Istočno Sarajevo

Post by DownhillMaster »

Periskop wrote:Ima li u Lukavici dzamija? Ako ne ima li plan za izgradnju?
Koja je najbliza dzamija Lukavici? Za muslimane koji zive ili bi zeljeli zivjeti tamo
Nisi ti dobar sa glavom...
CSKA

#1561 Re: Istočno Sarajevo

Post by CSKA »

Pa nisu se svi iselili iz Sarajeva,daleko od dzamija,da bi sad gradili dzamiju u dvoristu :D
Bodkin

#1562 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

prva je svakako na dobrinji. nema ni kilometar
Jedinstvo_Manchester

#1563 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

U IS sam izlazio u sve kafice i klubove od Gitrosa do Bacchusa, sve ima svoje vrijeme, izlazio sam u Yu bar, Veronu, Piccolo, Flores, Sport, Aromu, Soho, Knez, Lucas, Romu, Firmu i kako se sve zvala, Intermezzo, Ginis, sve birtije na autobuskoj, i za sve ima svoje vrijeme, za Vaskrs sam bio u Yu baru sa društvom nakon mnogo vremena, dobro se proveo al sve se brzo mjenja, svaki kafic ima svoje musterije i raju određenih godina koja ga posjećuje, ja sam već nekoliko godina prerastao Romu i kafice koje pohodi raja od 17+ godina tako da i kad se tamo zateknem nije mi neki provod, svako bira prema sebi. Što se tiče poređenja Sarajeva i Istočnog Sarajeva, to se ne može porediti. Istočno Sarajevo je proglašeno gradom politički, kao nasljednik onoga što su u ratu bile teritorije zvane Srpsko Sarajevo, koje su obuhvatale teritorije djela opština Sarajeva. Danas ga čini 6 opština od kojih 3 nisu bile prije rata u sastavu grada Sarajeva koje su sa sarajevom imale samo zajedničku registarsku tablicu na autima. Ove 3 koje u nazivu imaju naziv Istočno su oformljene iz ruralnih djelova opština Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Stari Grad. Teško je porediti dva naselja koja su prije 20 godina bila sela u okolini Sarajeva i imala ukupno 1500 stanovnika 1991, a danas imaju oko 25000 sa gradom koji ima 300000 stanovnika i svu gradsku infrastukturu. IS treba jos mnogo vremena i novca i obrazovanja i stanovništva da bi bilo grad. Dotle se možemo natezati koliko hoćemo.
cyprus

#1564 Re: Istočno Sarajevo

Post by cyprus »

Jedinstvo_Manchester wrote:U IS sam izlazio u sve kafice i klubove od Gitrosa do Bacchusa, sve ima svoje vrijeme, izlazio sam u Yu bar, Veronu, Piccolo, Flores, Sport, Aromu, Soho, Knez, Lucas, Romu, Firmu i kako se sve zvala, Intermezzo, Ginis, sve birtije na autobuskoj, i za sve ima svoje vrijeme, za Vaskrs sam bio u Yu baru sa društvom nakon mnogo vremena, dobro se proveo al sve se brzo mjenja, svaki kafic ima svoje musterije i raju određenih godina koja ga posjećuje, ja sam već nekoliko godina prerastao Romu i kafice koje pohodi raja od 17+ godina tako da i kad se tamo zateknem nije mi neki provod, svako bira prema sebi. Što se tiče poređenja Sarajeva i Istočnog Sarajeva, to se ne može porediti. Istočno Sarajevo je proglašeno gradom politički, kao nasljednik onoga što su u ratu bile teritorije zvane Srpsko Sarajevo, koje su obuhvatale teritorije djela opština Sarajeva. Danas ga čini 6 opština od kojih 3 nisu bile prije rata u sastavu grada Sarajeva koje su sa sarajevom imale samo zajedničku registarsku tablicu na autima. Ove 3 koje u nazivu imaju naziv Istočno su oformljene iz ruralnih djelova opština Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Stari Grad. Teško je porediti dva naselja koja su prije 20 godina bila sela u okolini Sarajeva i imala ukupno 1500 stanovnika 1991, a danas imaju oko 25000 sa gradom koji ima 300000 stanovnika i svu gradsku infrastukturu. IS treba jos mnogo vremena i novca i obrazovanja i stanovništva da bi bilo grad. Dotle se možemo natezati koliko hoćemo.
Ja koliko znam, onaj dio Dobrinje kojeg je opština Novi Grad ''dala'' Istočnom Sarajevu, nije ruralni dio :mrgreen:
sretjko

#1565 Re: Istočno Sarajevo

Post by sretjko »

Jedinstvo_Manchester wrote:U IS sam izlazio u sve kafice i klubove od Gitrosa do Bacchusa, sve ima svoje vrijeme, izlazio sam u Yu bar, Veronu, Piccolo, Flores, Sport, Aromu, Soho, Knez, Lucas, Romu, Firmu i kako se sve zvala, Intermezzo, Ginis, sve birtije na autobuskoj, i za sve ima svoje vrijeme, za Vaskrs sam bio u Yu baru sa društvom nakon mnogo vremena, dobro se proveo al sve se brzo mjenja, svaki kafic ima svoje musterije i raju određenih godina koja ga posjećuje, ja sam već nekoliko godina prerastao Romu i kafice koje pohodi raja od 17+ godina tako da i kad se tamo zateknem nije mi neki provod, svako bira prema sebi. Što se tiče poređenja Sarajeva i Istočnog Sarajeva, to se ne može porediti. Istočno Sarajevo je proglašeno gradom politički, kao nasljednik onoga što su u ratu bile teritorije zvane Srpsko Sarajevo, koje su obuhvatale teritorije djela opština Sarajeva. Danas ga čini 6 opština od kojih 3 nisu bile prije rata u sastavu grada Sarajeva koje su sa sarajevom imale samo zajedničku registarsku tablicu na autima. Ove 3 koje u nazivu imaju naziv Istočno su oformljene iz ruralnih djelova opština Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Stari Grad. Teško je porediti dva naselja koja su prije 20 godina bila sela u okolini Sarajeva i imala ukupno 1500 stanovnika 1991, a danas imaju oko 25000 sa gradom koji ima 300000 stanovnika i svu gradsku infrastukturu. IS treba jos mnogo vremena i novca i obrazovanja i stanovništva da bi bilo grad. Dotle se možemo natezati koliko hoćemo.
svuda si izlazio a dva najbolja kafica nisi naveo. :?:
dycy91

#1566 Re: Istočno Sarajevo

Post by dycy91 »

svuda si izlazio a dva najbolja kafica nisi naveo. :?:[/quote]

A to su...? :?: :?: :?: :?:
sretjko

#1567 Re: Istočno Sarajevo

Post by sretjko »

dycy91 wrote:svuda si izlazio a dva najbolja kafica nisi naveo. :?:
A to su...? :?: :?: :?: :?:[/quote]

kontra i euro. :D
Šveđanin

#1568 Re: Istočno Sarajevo

Post by Šveđanin »

Kolko je kafa tamo..

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Jedinstvo_Manchester

#1569 Re: Istočno Sarajevo

Post by Jedinstvo_Manchester »

sretjko wrote:
dycy91 wrote:svuda si izlazio a dva najbolja kafica nisi naveo. :?:
A to su...? :?: :?: :?: :?:
kontra i euro. :D[/quote]
zaboravio, doduse u contru jos idem
Ripicipi

#1570 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ripicipi »

A bilijar u XL-u :D
Creasy

#1571 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Aj što nije naveo XL, Leon i Berlin, koji su nekada harali, ali kako zaboravi Luxor i Art? :D

Ima tu još Adresa i onaj novi pored, Savana, kako li...
Creasy

#1572 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Evo kad već spominjemo kafiće, evo liste istih gdje zadnjih godina ima veliki procenat raje iz grada (da ne kažem bošnjačke populacije) :D

1. XL (ako još uvijek radi)
2. Bachus
3. Soho
4. Contra
5. Aroma
6. Luxor

ostale još nisu otkrili. :D

Nekad su tu bili i Leon i Roma, ali su prnuli u čabar.
sretjko

#1573 Re: Istočno Sarajevo

Post by sretjko »

Creasy wrote:Aj što nije naveo XL, Leon i Berlin, koji su nekada harali, ali kako zaboravi Luxor i Art? :D

Ima tu još Adresa i onaj novi pored, Savana, kako li...
nekoliko pitanja iz ugostiteljstva :D :

1. sto je zatvoren berlin odnosno trap?

2. zasto narod kafe adresa zove kafe medresa?

3. ko je stvarno vlasnik kontre?

4. da li obicni smrtnik, neko ko je bez politicke pozadine, moze otvoriti kafic ili restoran u istocnom sarajevu?
Creasy

#1574 Re: Istočno Sarajevo

Post by Creasy »

Pokušaću da odgovorim onoliko koliko znam, što ne znači da je tačno.

1. Ne znam ni da je zatvoren. :D Pretpostavljam da je loše radio, a mislim da mu je najveća fula što je naplaćivao ulaz. Pa nisi Trocadero jbt. :D

2. Možda zato što se vlasnik preziva Sudžuka. :D

3. Koliko ja znam drže je po pola Nedeljko (zaboravih mu prezime momentalno, valjda Bakula) i onaj Šeha.

4. U to nisam upućen. :-?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1575 Re: Istočno Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Creasy wrote:
2. Možda zato što se vlasnik preziva Sudžuka. :D
Ooooo stari "poznanik" pozer i "vodja" navijaca. :D
Post Reply