TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#1551 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skafiskafsnjak »

zomri wrote:"Da ih se riješe" :-)
Ne zvuči dobro jer su poznati da prvo pokušavaju pakovati sa izloga pa tek kad insistiraš onda kažu "pa eto imamo i u skladištu pa ćete čekati itd".

Upamtite, kupovina tv-a sa izloga po punoj cijeni *nikada* i *ni pod kojim uslovima*. Reći će vam nešto tipa "ovo ti je sigurno da radi", "kutija je lutrija", "svaki ima garanciju pa i ovaj sa izloga" ali jednostavno ne pristajte na to ako nije upola cijene. Morate biti čvrsti i nepopustljivi da ne bi završili sa gomilom problema. Neke druge stvari mogu sa izloga, ali tv sa stotinama sati u shop modu - nikad.
Pa to je polovan tv . Da li postoji nacin da se provjeri broj radnih sati ... ?
zomri

#1552 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Svi televizori imaju skriveni meni na kome ovo piše. Možeš reći prodavcima da otvore kutiju i uđu u skriveni meni da inače ne kupuješ.
Mislim da ni kod jednog tva neće pisati 0h jer se pali u fabrici, ali sve ispod 20h je ok.
skafiskafsnjak

#1553 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by skafiskafsnjak »

Da li se to moze resetovati ? Definitivno to uraditi ... naci na internetu kako se otvori meni za taj i taj model i lijepo probas.
Na televozori.ba je 1279KM.... Da li je i to online shop samo, nesto kao ekupi ?
zomri

#1554 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

aditon wrote:
skafiskafsnjak wrote:Sta mislite, hoce li biti nekih snizenja sad.... posto prvenstvo pocinje ... ? Naso sam tv, konto sam iduce sedmice da kupim... ili je pametnije sacekati malo...
Sniženja već ima, ima i nekih drugih pogodnosti ukoliko kupiš tv na ovom ili onom mjestu. Kako mi plaćamo najveće marže kod ovih naših dilera tehnike, tako su ta sniženja u principu beznačajna jer i nakon sniženja opet plaćamo više nego da tv kupujemo vani. Npr gledajući ovaj jedan model lg-a od 55" koji se u BiH prodaje u prosjeku 2000KM s tim da sam kod pojedinih vidio i 2200 da košta, u Hrvatskoj isti model možeš kupiti za tačno 1615 KM dok u zapadnim zemljama taj isti model košta imeđu 1200 i 1500 KM.

Dakle koliko god da oni nešto kao snize, to će i dalje biti mnogo skuplje nego je to u EU bez ikakvih sniženja... :-) Al recimo da će biti sniženja i da ćemo ustvari bolje proći nego da smo tv kupovali prije mjesec dana :lol:
istina je da naši prodavci imaju ogromne marže u 95% slučajeva.

ali ima i svijetlih primjera. evo recimo ovaj oled 920v u staniću što je na sniženju sada košta isto toliko i vani.

http://pricespy.co.uk/product.php?p=3266846

cijena kod nas 4599, cijena u uk £1,799.00 =4539.50BAM

pisao sam već da je ovaj tv na akciji izvrsna ponuda, nažalost samo za one koji imaju toliko novca. skoro totalni future-proof: 4k rezolucija, hdr, podrška za hevc i vp9, podrška za hdmi 2.0a, savršena crna, savršen kontrast...
MTV

#1555 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

Nepass wrote:Npr udjes na tv chanels i kako listas pise sta trenutno ide na kanalu. A to zavrsilo prije 20-30min. Na lg u minutu pokaze koliko je proslo emisije.
Lg upalio i odmah se snasao na ovom mi je trebalo duze. Lakse sam se snasao sa smarthub nego trazenjem kanala a prvo nikad nisam koristio.
Jos nisam ufrstuljio gdje traziti app za download.
Hdr sumnjam da moje oko moze skontati, nisam jos ni kalibraciju slike napravio. Valjda danas stignem.
Pustao sam sinoc hd film i slika je nevjerovatna, bar za moje oko. Danas cu fifu u hd pustiti sa sports mode on dok oci ne prokrvare :D

Sto jos ne valja i ne znam koji se mozak toga sjetio, kablovska se ukljucuje sa strane a ne direkt u ledja kao kod starih tv. Jedva sam jucer ukopcao.
I to je taj, ta cjena. Nisu htjeli spustiti ni marke.
Inace je to cjena za kupovinu preko neta u radnji je 1999.
I meni pola njih nevjeruje kako je HD kanal, tacnije Full HD kanal na UHD TV boli glava. Ili film. Jos ti TV podrzava i HEVC 265 (manje prostora zauzima a emituje UHD) pa si spreman i za UHD filmove.

Samsung trgovinu mozes dobiti na 2 nacina. Prvi najlaksi je SMART dugme na daljinskom onda ides na "Istaknuto" (u kvadratu 4 slicice) i "Programi". Pa imas najnoviji, najtrazeniji itd... Naravno ovo vrijedi ako je hrvatski jezik menija.
Drugi otkrij sam :lol: On ide preko Menija, Smart HUB...

Ja sam juce jos neke cake skontao na TV-u a imam ga od januara. :-)
nedims

#1556 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

MTV wrote:
Nepass wrote:Npr udjes na tv chanels i kako listas pise sta trenutno ide na kanalu. A to zavrsilo prije 20-30min. Na lg u minutu pokaze koliko je proslo emisije.
Lg upalio i odmah se snasao na ovom mi je trebalo duze. Lakse sam se snasao sa smarthub nego trazenjem kanala a prvo nikad nisam koristio.
Jos nisam ufrstuljio gdje traziti app za download.
Hdr sumnjam da moje oko moze skontati, nisam jos ni kalibraciju slike napravio. Valjda danas stignem.
Pustao sam sinoc hd film i slika je nevjerovatna, bar za moje oko. Danas cu fifu u hd pustiti sa sports mode on dok oci ne prokrvare :D

Sto jos ne valja i ne znam koji se mozak toga sjetio, kablovska se ukljucuje sa strane a ne direkt u ledja kao kod starih tv. Jedva sam jucer ukopcao.
I to je taj, ta cjena. Nisu htjeli spustiti ni marke.
Inace je to cjena za kupovinu preko neta u radnji je 1999.
I meni pola njih nevjeruje kako je HD kanal, tacnije Full HD kanal na UHD TV boli glava. Ili film. Jos ti TV podrzava i HEVC 265 (manje prostora zauzima a emituje UHD) pa si spreman i za UHD filmove.

Samsung trgovinu mozes dobiti na 2 nacina. Prvi najlaksi je SMART dugme na daljinskom onda ides na "Istaknuto" (u kvadratu 4 slicice) i "Programi". Pa imas najnoviji, najtrazeniji itd... Naravno ovo vrijedi ako je hrvatski jezik menija.
Drugi otkrij sam :lol: On ide preko Menija, Smart HUB...

Ja sam juce jos neke cake skontao na TV-u a imam ga od januara. :-)
Zapisi sve te cake...pomoci ces nam kad tada. Spominjacemo te po dobrom :D :thumbup: :bih: :sax:
nedims

#1557 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

Mrsko mi sada traziti na netu...ima dosta tutorijala o "skrivenom meniju". To je inace mjesto gdje ima lijevo tipka Shop a desno Home. Tako trgovci prebacuju. Isto tako tu se nalazi,negdje, tipka za reset... sto mnogi pametni koriste s vremena na vrijeme (svakih nekoligo godina gledanja) i resetom dobivaju ponovo prekrasnu sliku. E, sada...da li tim resetom se vraca na nulu broj radnih sati i trgovini...to ne znam. Ali saznacu
MTV

#1558 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

nedims wrote: Zapisi sve te cake...pomoci ces nam kad tada. Spominjacemo te po dobrom :D :thumbup: :bih: :sax:
:kravata: :mrgreen:
semirsar

#1559 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

MTV wrote:
nedims wrote: Zapisi sve te cake...pomoci ces nam kad tada. Spominjacemo te po dobrom :D :thumbup: :bih: :sax:
:kravata: :mrgreen:
nemoj se zafrkavat, nije gust ako sve znas o mladoj :evil:

nema veceg meraka nego sam otkrivat neke stvari, pa makar to trajalo od januara do danas :lol: :lol:
MTV

#1560 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by MTV »

semirsar wrote: nemoj se zafrkavat, nije gust ako sve znas o mladoj :evil:

nema veceg meraka nego sam otkrivat neke stvari, pa makar to trajalo od januara do danas :lol: :lol:
:pisnuo: :pisnuo:
tap3ah75

#1561 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tap3ah75 »

http://www.list.rs/proizvod/televizori/ ... -tvz00754/

Valjal` ovaj philips šta.
Koristio bih ga najviše za gledanje utakmica i filmova preko računara.
aditon

#1562 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

tap3ah75 wrote:http://www.list.rs/proizvod/televizori/ ... -tvz00754/

Valjal` ovaj philips šta.
Koristio bih ga najviše za gledanje utakmica i filmova preko računara.
Konkretno ovaj model mi nije poznat, ali philips android televizori su najčešći na servisu, a većina ih završi još u prvoj godini korištenja na istom.

Mislim da možeš bolji TV uzeti pa ako treba i 5" manji, Samsunga ili Soniya. O ovom modelu koji si ti htio, kao i o svakom drugom, možeš naći na internetu sve što te zanima. Ovdje vjerovatno nečeš dobiti preporuke za ovaj brand i model.

Što se svrhe korištenja tiće, dakle, tražiš kvalitetnu sliku prije svega. Opet kao logičan izbor se nameću Sony ili Samsung koji imaju najkvalitetnije displeje.
tap3ah75

#1563 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tap3ah75 »

Hvala ... primjetio sam da se preporučuje zaobilazak philipsa u zadnje vrijeme.
Nepass

#1564 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Nepass »

tap3ah75 wrote:Hvala ... primjetio sam da se preporučuje zaobilazak philipsa u zadnje vrijeme.
Moji imaju dva philipsa jedan smart i 3d drugi je "obicni"
Obadva vec 3 god rade bez problema. Ovaj smart radi usudio bih se reci 8-10h dnevno.
Dobru sliku za fudbal zaboravi. Inace je slika losija u odnosu na sony i samsung.
Ja bih radije nesta manje npr 48" od samsunga nego ovo.
Koliko je ovo love u KM?
tap3ah75

#1565 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by tap3ah75 »

Nepass wrote:
tap3ah75 wrote:Hvala ... primjetio sam da se preporučuje zaobilazak philipsa u zadnje vrijeme.
Obadva vec 3 god rade bez problema. Ovaj smart radi usudio bih se reci 8-10h dnevno.
Dobru sliku za fudbal zaboravi. Inace je slika losija u odnosu na sony i samsung.
Koliko je ovo love u KM?
Eno ga u FISU za 1189 km-ćića :lol:
supercali

#1566 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by supercali »

Nepass wrote:
Koliko je ovo love u KM?
Samo sto filips od prije 3 godine nije isti kao i ovaj danas
U medjuvremenu iz ajndhovena sefovi su presli u sangaj peking ili sl
aditon

#1567 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

pa posebno se vidi koliko je los panel na utakmicama kada iza igrača ostaju obrisi, mada i ovo npr žensko oko neće primjetiti :D

Što kolega iznad reče, bolje ti je manju dijagonalu uzeti od Sonya ili Samsunga, pa čak i LG-a koji bi cjenovno konkurentan s Philipsom bio. Od Samsunga ti je na rasprodaji 6400 serija, ne znam sada cijene ali pogledaj.
joyjoy

#1568 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by joyjoy »

supercali wrote:
Nepass wrote:
Koliko je ovo love u KM?
Samo sto filips od prije 3 godine nije isti kao i ovaj danas
U medjuvremenu iz ajndhovena sefovi su presli u sangaj peking ili sl
Moji starci imaju model iz 2013 PHILIPS Smart TV 39PFL3807H , ima odličnu sliku e sad smart je njesra samo youtube a čitanje sa usb ima manu jer ne prepoznaje DTS audio. Da ponovim slika je predobra Philips:)
madridist

#1569 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by madridist »

...
Herr Flick

#1570 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Herr Flick »

.
madridist

#1571 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by madridist »

SAMSUNG LED TV 48J6202, Full HD, SMART
evo ovaj kakve su ocjene?
ovo za philips sam procitao iznad
aditon

#1572 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

madridist wrote:SAMSUNG LED TV 48J6202, Full HD, SMART
ja bih ovaj tv ocijenio 7/10

po meni, smart opcije su zastarjele i malo je ugao gledanja lošiji u odnosu na neke druge modele, međutim mnogo bitnije je da nema značajnog blura i crna boja je...crna. Dobra slika generalno dobar odnos uloženog i dobivenog. Pošto nisu pretjerano skupi, ja bi možda uzeo ako novci dozvoljavaju i veći panel, bar 50"
zomri

#1573 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

aditon wrote:

po meni, smart opcije su zastarjele i malo je ugao gledanja lošiji u odnosu na neke druge modele, međutim mnogo bitnije je da nema značajnog blura i crna boja je...crna. Dobra slika generalno dobar odnos uloženog i dobivenog. Pošto nisu pretjerano skupi, ja bi možda uzeo ako novci dozvoljavaju i veći panel, bar 50"
:lol: :lol: :lol:

jest al u panjevima :-)
aditon

#1574 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by aditon »

zomri wrote:
aditon wrote:

:lol: :lol: :lol:

jest al u panjevima :-)

pa za 1000 KM koliko u prosjeku košta TV. Nisam siguran može li baš bolji naći za te pare. Može, ali s bitno manjom dijagonalom. Što se crne tiče, malo je modela koji se u ovom segmentu mogu pohvaliti. Još uvijek je to rezervisano za dosta skuplje modele od ovoga, ali opet kažem, odnos uloženog i dobijenog je dobar.
FAP mashina

#1575 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by FAP mashina »

kad osoba pocne da upotrebljava rijeci kao sto su (ulozeno, dobijeno, odnos), postoji velika vjerovatnoca da je osoba o kojoj se govori na pragu, ili je vec postala patoloski kontaminirana nezdravim zapadnim sistemima vrijednosti.
Post Reply