Inicijativa Prvi Mart

Post Reply
m_l

#1551 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by m_l »

unix wrote:Poštovani,

U ime građanske koalicije „Prvi mart“, koristimo se ovom prilikom da Vas obavijestimo da smo unutar mreže BH Telecom pokrenulili humanitarni telefonski broj putem kojeg sada i Vi možete finansijski podržati „Prvi mart“, i time postati dio akcije

„Moj glas, moja zemlja“

Na ovaj način svi građani, korisnici BH Telecom mreže, pozivom na broj 090 291 023 mogu dati svoj doprinos u vidu novčanog iznosa od 2,10 KM, te na taj način mogu pomoći aktivistima „Prvog marta“ u stvaranju države u kojoj su svi građani isti i jednakopravni.

Više na ovom linku:

http://www.prvimart.ba/vijesti/sada-i-v ... rvog-marta
:thumbup: :bih:

Ovo je najmanje sto mozemo uciniti.
Agron P

#1552 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Agron P »

Prvi mart je nešto najbolje što mi bošnjaci trenutno imamo. :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1553 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PipiDugaDevetka »

Agron P wrote:Prvi mart je nešto najbolje što mi bošnjaci trenutno imamo. :thumbup:
Nažalost imamo i Dejton i ne bih se ponosio nešto previše jer Dejton je smrtovnica bez datuma smrti.
kowalski1

#1554 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by kowalski1 »

Yug wrote:
heckler wrote:
madner wrote:Mora se priznati da je ovo tacno. Rusi se ustavni poredak ovom incijativom. :D

Ne rusi, nego mijenja legalnim i propisanim putem :D
Pa tu i jeste problem sto se ne mijenja nista ovom incijativom i sa onakvim ljudima kao sto je Suljagic.Jedino sto ce se promjeniti da ce Srba izaci 700-800 hiljada na izbore a mozda i jedno 100 000 iz Beograda koji imaju licne karte u RS.Vjeruj da se ovoj incijativi itekako raduju SDS I SNSD.
Preko 100 000 Bosnjaka povratnika danas zivi u Republici Srpskoj,ne samo u Podrinju vec i u Doboju,Bijeljini,semberiji,Prijedoru,Banja Luci itd.to su ljudi heroji koji su se vec davno vratili kada je bilo najgore.Ti ljudi za razliku od vas ovde i ovog Suljagica i kompanije zive stvarne zivote tamo.Idu na pijacu,na posao,djeca im idu u skole sa Srbima,sjede u kaficima sa Srbima i zive jedan normalan zivot koji se ne razlikuje nista od prosjecnog zivota nekog Srbina,i meni smeta sto u RS i trafostanica ima krsnu slavu ali spominjati Wermaht je ljigavo i zlonamjerno.Mnogi rade i opstini i u sudu u drzavnim preduzecima.Naravno to vas ovde ne dotice jer vasa svijest se svodi na novinske clanke i udubno ste zavaljeni u vase fotelje u Sarajevu ili tamo gdje su Bosnjaci u vecini.Koliko vidim ovde se uglavnom javljaju ljudi iz dijaspore i ova incijativa "1 mart" uglavnom je sponzorisana iz dijaspore.Pa dragi dijasporasi kako to da se preko 100 000 ljudi vec davno vratilo i bore se za svoja prava u svojim gradovima i mjestima odakle su protjerani a vas je mashilo.Sta cekate sve ove godine,PENZIJU,DA SE RS SAMA UKINE.Lijepo je palamuditi zavaljen u Svedskoj ili bilo gdje i cekati penziju a frustracije ispoljavati preko ovih fantomskih incijativa.
Sve sto ce se ovde promjeniti zahvaljujuci ovoj incijativi je ,osim gore navedenog ,samo veci bankovni racun par ljudi i nastavak borbe SDA i SDP u FBIH.Svi problemi zadnje dvije godine su poceli kako je SDP izgubio lokalne izbore.
a kako to objasniti ljudima koji zaista vjeruju da će se ovdje nekim blic krigom rješiti ili nebuloze tipa "jedan mali rat i rješena stvar" ovakve izjave će da isprovociraju ljude koji su potpuno nezinteresovani politički ili čak vrlo anti-dodikovski nastrojeni - manipulacija strahom i negativnom energijom se nažalost brže širi nego pozitivna, a i naš prosječan čovjek je zahvaljući posljednjh 20 godina prilično emocionalno rastrojeno biće - blago relano.
dobar primjer je kad su kojo i sergej trifunović podržali demonstracija - komentari su bili "bravo, nisu svi oni četnici", a onda, nakon suljagićevog intervjua ISTA osoba sa ovog foruma - evo je par postova iznad mene :) - "ma svi su oni genocidni" - e, suljagić i slični znaju kako manipulisati, i to naravno rade.
Platformas

#1555 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Platformas »

U ime građanske koalicije „Prvi mart“, koristimo se ovom prilikom da Vas obavijestimo da smo unutar mreže BH Telecom pokrenulili humanitarni telefonski broj putem kojeg sada i Vi možete finansijski podržati „Prvi mart“, i time postati dio akcije

„Moj glas, moja zemlja“

Na ovaj način svi građani, korisnici BH Telecom mreže, pozivom na broj 090 291 023 mogu dati svoj doprinos u vidu novčanog iznosa od 2,10 KM, te na taj način mogu pomoći aktivistima „Prvog marta“ u stvaranju države u kojoj su svi građani isti i jednakopravni.

Više na ovom linku:

Od početka se znalo da će doći do ovoga, pare i samo pare a bit će šta bude.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1556 Re: Inicijativa Prvi Mart

Platformas wrote:

„Moj glas, moja zemlja“

Više na ovom linku:

Ja im poslah svoj skromni penzionersko-umiroviteljski prilog za humanitarnu akciju uz nadu da adolescenti ne čitaju ovo.

udrch wrote: ovo ide dalje, a kome smeta može mahat' ušima,..
PerverzMusharaf

#1557 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PerverzMusharaf »

PipiDugaDevetka wrote:
Platformas wrote:

„Moj glas, moja zemlja“

Više na ovom linku:

Ja im poslah svoj skromni penzionersko-umiroviteljski prilog za humanitarnu akciju uz nadu da adolescenti ne čitaju ovo.

udrch wrote: ovo ide dalje, a kome smeta može mahat' ušima,..
suljagicu davat pare od penzije. ti mora da si izuzetno inteligentna osoba :-)
PerverzMusharaf

#1558 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by PerverzMusharaf »

Platformas wrote:

„Moj glas, moja zemlja“

Više na ovom linku:

pa nego u čemu je fazon nego budalama uzet lovu na patriotsku šuplju...
pemanapemani

#1559 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by pemanapemani »

Volio bih da se 1.mart izjasni da li je samo i isključivo bošnjačka organizacija ili organizacija svih onih koji smatraju BiH svojom jedinom domovinom i kojima je u cilju poništenje politike etničkog čišćenja. Da se razumijemo, totalno nebitno da li u radu iste učestvuju isključivo Bošnjaci, ali hoću da znam da li je primarni interes 1.marta država BiH ili zaštita prava isključivo Bošnjaka.

Pun mi je više ku.ac prodavanja muda pod bubrege.

Ima li u ovoj zemlji išta bosansko ili se baš svi ježe od tog termina?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1560 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by KatarinaKosaca »

pemanapemani wrote:Volio bih da se 1.mart izjasni da li je samo i isključivo bošnjačka organizacija ili organizacija svih onih koji smatraju BiH svojom jedinom domovinom i kojima je u cilju poništenje politike etničkog čišćenja. Da se razumijemo, totalno nebitno da li u radu iste učestvuju isključivo Bošnjaci, ali hoću da znam da li je primarni interes 1.marta država BiH ili zaštita prava isključivo Bošnjaka.

+1 :thumbup:
Danguba

#1561 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

pemanapemani wrote:Volio bih da se 1.mart izjasni da li je samo i isključivo bošnjačka organizacija ili organizacija svih onih koji smatraju BiH svojom jedinom domovinom i kojima je u cilju poništenje politike etničkog čišćenja. Da se razumijemo, totalno nebitno da li u radu iste učestvuju isključivo Bošnjaci, ali hoću da znam da li je primarni interes 1.marta država BiH ili zaštita prava isključivo Bošnjaka.

Kako znam ovoj inicijativi se pridruzila i Hrvatska udruga a mogu se pridruziti i sva druga udruzenja koja bi promovisala povratak i registraciju na svoja prijeratna prebivalista.
Ne znam sta ocekujes od ove Inicijative? Po ovome sto rade ocito je da rade u interesu drzave.
Ako si mislio na Srpska udruzenja za povratak, nemoj dzaba trositi energiju . Oni rade suprotno, stimulisu ostanak.
pemanapemani

#1562 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by pemanapemani »

Danguba wrote:

Kako znam ovoj inicijativi se pridruzila i Hrvatska udruga a mogu se pridruziti i sva druga udruzenja koja bi promovisala povratak i registraciju na svoja prijeratna prebivalista.
Ne znam sta ocekujes od ove Inicijative? Po ovome sto rade ocito je da rade u interesu drzave.
Ako si mislio na Srpska udruzenja za povratak, nemoj dzaba trositi energiju . Oni rade suprotno, stimulisu ostanak.
Znam da se inicijativi pridružila udruga prognanih Posavaca "Prsten". Nemam iluziju da će se 1.martu priključiti neka, uslovno rečeno, srpska organizacija.
Na početku je sve bilo bajno i krasno, ali danas se sve više spominje zaštita Bošnjaka. Doduše, ponekad se spomenu i oni ostali koji smatraju BiH jedinom domovinom, čini mi se ono kad baš mora.

Na šta sam mislio? Mislio sam da se u svakom trenutku potencira samo i isključivo interes Bosne i Hercegovine kao države. Interes BiH uključuje sve one dobronamjerne ljude kojima je stalo da BiH jednog dana postane uređena demokratska država u kojoj će se negiranje genocida i ratnih zločina drastično kažnjavati, a pozivanje na iste još drastičnije.

Znači, na prvom mjestu interesi države. Ti interesi se ne kose sa interesima niti jednog naroda ili pojedinaca u njoj.
Treba nam nešto i neko ko će potencirati državu. Interesi naroda su toliko izdefinisani, rekao bih i predefinisani, da se u određenom trenutku anulira državnost u korist naroda.
Danguba

#1563 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Danguba »

pemanapemani wrote:
Znam da se inicijativi pridružila udruga prognanih Posavaca "Prsten". Nemam iluziju da će se 1.martu priključiti neka, uslovno rečeno, srpska organizacija.
Na početku je sve bilo bajno i krasno, ali danas se sve više spominje zaštita Bošnjaka. Doduše, ponekad se spomenu i oni ostali koji smatraju BiH jedinom domovinom, čini mi se ono kad baš mora.

Na šta sam mislio? Mislio sam da se u svakom trenutku potencira samo i isključivo interes Bosne i Hercegovine kao države. Interes BiH uključuje sve one dobronamjerne ljude kojima je stalo da BiH jednog dana postane uređena demokratska država u kojoj će se negiranje genocida i ratnih zločina drastično kažnjavati, a pozivanje na iste još drastičnije.
Znači, na prvom mjestu interesi države. Ti interesi se ne kose sa interesima niti jednog naroda ili pojedinaca u njoj.
Treba nam nešto i neko ko će potencirati državu. Interesi naroda su toliko izdefinisani, rekao bih i predefinisani, da se u određenom trenutku anulira državnost u korist naroda.
Ovo si fino napisao.
Slucajno se interesi Bosnjaka poklapaju sa interesima drzave ali uvijek ima prostora za dobronamjerne koji zele ovu zemlju urediti po najvisim standardima.
Skijaš

#1564 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Skijaš »

Danguba wrote:
pemanapemani wrote:

Ovo si fino napisao.
Slucajno se interesi Bosnjaka poklapaju sa interesima drzave ali uvijek ima prostora za dobronamjerne koji zele ovu zemlju urediti po najvisim standardima.
Mislim da kolega pokušava reći kako se Suljagić treba manje baviti Bošnjacima a više povratnicima. Ovo je dobra inicijativa, Suljagića treba podržati a neko će to uraditi i konstruktivnom kritikom.
Agron P

#1565 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Agron P »

1.Mart podržava prava svih naroda na svakom dijelu teritorija najljepše zemlje na svijetu. Trenutno je skoncentrisan na manjine u RS i ima podršku povratnika iz reda Bošnjaka i Hrvata. :bih:
Agron P

#1566 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Agron P »

Platformas wrote:

„Moj glas, moja zemlja“

Više na ovom linku:

Prevaranti u svemu vide pravaru. :run:
Agron P

#1567 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by Agron P »

Čitava RS se digla na Emira a zvaničnici iste nazivaju rušenjem ustava pokušaj Bošnjaka i Hrvata da se vrate na svoja ognjišta. Federacija šuti (je ušutkana) sem Radončića koji se priključio kampanji za linč Emira Suljagića i co. RTRS svaki dan posveti pola dnevnika na koaliciju a Press RS stranicu. Izdrži Emire! :!: :bih:
PipiDugaDevetka

#1568 Re: Inicijativa Prvi Mart

PerverzMusharaf wrote:
suljagicu davat pare od penzije. ti mora da si izuzetno inteligentna osoba :-)
Ja jednostavno vjerujem svim liderima ''Prvog marta'' da se bore za pravu stvar, jednostavno da SVI VRATE NA SVOJE I GLASAJU.Genijalne stvari i ideje su u osnovi jednostavne. Nemam drugog načina da saučestvujem u toj borbi, nego putem telefona pošaljem svoj doprinos, mali al' od srca.

I general Pervez Mušaraf je zamolio svoje vojnike da poste svaki drugi dan, te da usred zime daruju hranu opkoljenim Srebreničanima.
Humanitarni tel.#
090 291 023
Last edited by PipiDugaDevetka on 23/06/2013 21:44, edited 1 time in total.
amko761

#1569 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by amko761 »

I ja da upitam, jeste li namagarčili Srbe tim fiktivnim povratkom više?
PipiDugaDevetka

#1570 Re: Inicijativa Prvi Mart

fdzhe5467 wrote:neka daće dragi allah malo džamahirije samo sabura :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Džamahirija na arapskom znači: Republika. Koja je to republika džamahirijska u BiH?
PipiDugaDevetka

#1571 Re: Inicijativa Prvi Mart

amko761 wrote:I ja da upitam, jeste li namagarčili Srbe tim fiktivnim povratkom više?
Ovo su udarni mjeseci kada dijaspora sa dijasporčadima dolazi da upoznaju ovdašnju rodbinu i prilika da prijave tu dijasporčad da bi oni glasali. Teška bitka se bije ovih dana sa birokratijom BH. entiteta. Rezultati će biti vidljivi nakon Izbora 2014.g.
S obzirom na reakcije, žestoko su uplašene vlasti u bh. manjem entitetu.
Drago mi je da su se federativne srbobalije ušutjele.
PipiDugaDevetka

#1572 Re: Inicijativa Prvi Mart

fdzhe5467 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
fdzhe5467 wrote:neka daće dragi allah malo džamahirije samo sabura :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Džamahirija na arapskom znači: Republika. Koja je to republika džamahirijska u BiH?
daće dragi allah samo sabura biće džamahirija i malo oko kuće :lol: :lol: :lol:
Ti prijatelju, koliko si poslao danas prijava ćelije al'kaiđanske i kome sve?
PipiDugaDevetka

#1573 Re: Inicijativa Prvi Mart

fdzhe5467 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
amko761 wrote:I ja da upitam, jeste li namagarčili Srbe tim fiktivnim povratkom više?
Ovo su udarni mjeseci kada dijaspora sa dijasporčadima dolazi da upoznaju ovdašnju rodbinu i prilika da prijave tu dijasporčad da bi oni glasali. Teška bitka se bije ovih dana sa birokratijom BH. entiteta. Rezultati će biti vidljivi nakon Izbora 2014.g.
S obzirom na reakcije, žestoko su uplašene vlasti u bh. manjem entitetu.
Drago mi je da su se federativne srbobalije ušutjele.
dijasporčad to mi zvuči ko da je neka nova vrsta džukele :lol: :lol: :lol: :lol: ko krmad
Ti nemaš đece da bi te naslijedili.

Svako dijasporče koje uspije da glasa je još jedan plus za ''Prvi mart'', pa taman bile džukele rase DODŽ. Glavno je da u oktobru 2014.g. imadnu pravo glasa.
unix

#1574 Re: Inicijativa Prvi Mart

Post by unix »

Kao što možete i vidjeti da se ovih dana provodi, slobodno mogu reći hajka na "Prvi mart", o čemu se radi pogledajte u video prilogu.

Prvi mart RTRS-u: A da vam platimo reklamu?

http://www.prvimart.ba/vijesti/prvi-mar ... mo-reklamu
PipiDugaDevetka

#1575 Re: Inicijativa Prvi Mart

fdzhe5467 wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Ti prijatelju, koliko si poslao danas prijava ćelije al'kaiđanske i kome sve?
rusima, kinezima, mossadu svima kome padne na pamet, čak sam i vodovodu poslao email da paze na ala kaidu da ne otruju vodu želiš li možda dokaze???
Neka hvala nemoj me opterećivati sa svojom paranojom i dijagnozom.
Svi su te, bolan, ''pročitali'' da si sa Dg: Paranoja al'kaiditis bosniacus.
Prikaži mi odgovore koje si dobio?
Post Reply