Danguba wrote:pemanapemani wrote:Volio bih da se 1.mart izjasni da li je samo i isključivo bošnjačka organizacija ili organizacija svih onih koji smatraju BiH svojom jedinom domovinom i kojima je u cilju poništenje politike etničkog čišćenja. Da se razumijemo, totalno nebitno da li u radu iste učestvuju isključivo Bošnjaci, ali hoću da znam da li je primarni interes 1.marta država BiH ili zaštita prava isključivo Bošnjaka.
Pun mi je više ku.ac prodavanja muda pod bubrege.
Ima li u ovoj zemlji išta bosansko ili se baš svi ježe od tog termina?
Kako znam ovoj inicijativi se pridruzila i Hrvatska udruga a mogu se pridruziti i sva druga udruzenja koja bi promovisala povratak i registraciju na svoja prijeratna prebivalista.
Ne znam sta ocekujes od ove Inicijative? Po ovome sto rade ocito je da rade u interesu drzave.
Ako si mislio na Srpska udruzenja za povratak, nemoj dzaba trositi energiju . Oni rade suprotno, stimulisu ostanak.
Znam da se inicijativi pridružila udruga prognanih Posavaca "Prsten". Nemam iluziju da će se 1.martu priključiti neka, uslovno rečeno, srpska organizacija.
Na početku je sve bilo bajno i krasno, ali danas se sve više spominje zaštita Bošnjaka. Doduše, ponekad se spomenu i oni ostali koji smatraju BiH jedinom domovinom, čini mi se ono kad baš mora.
Na šta sam mislio? Mislio sam da se u svakom trenutku potencira samo i isključivo interes Bosne i Hercegovine kao države. Interes BiH uključuje sve one dobronamjerne ljude kojima je stalo da BiH jednog dana postane uređena demokratska država u kojoj će se negiranje genocida i ratnih zločina drastično kažnjavati, a pozivanje na iste još drastičnije.
Znači, na prvom mjestu interesi države. Ti interesi se ne kose sa interesima niti jednog naroda ili pojedinaca u njoj.
Treba nam nešto i neko ko će potencirati državu. Interesi naroda su toliko izdefinisani, rekao bih i predefinisani, da se u određenom trenutku anulira državnost u korist naroda.