Pitam ih šta je sa našim ugovorima, vele da ćemo ugovore dobiti tek onda kad raja prestane odustajati
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- azurna_obala
#1551 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jeste li potpisali izjave o zaštiti ličnih podataka?
Pitam ih šta je sa našim ugovorima, vele da ćemo ugovore dobiti tek onda kad raja prestane odustajati
- escobar__
#1552 Re: POsao-Popis stanovnistva
Joj kretena, k'o da odustajanje nije moglo bit očekivano. Mislim da je to samo izgovor zbog toga što ugovore jednostavno nisu spremili, pa kupuju vrijeme tim stupidnim objašnjenjima.
- azurna_obala
#1553 Re: POsao-Popis stanovnistva
ma nema od ugovora ništa, ni sad, ni kasnije
- perfect_guy
#1554 Re: POsao-Popis stanovnistva
samo treba napraviti kolektivnu pobunu, odraditi posao, ali odbiti predati materijal do potpisa ugovora
- azurna_obala
#1555 Re: POsao-Popis stanovnistva
Pa tako bi i trebalo...
- Russki
#1556 Re: POsao-Popis stanovnistva
nedam papire dok se sve fino ne dogovori, taj ugovor i sta vec ide uz toperfect_guy wrote:samo treba napraviti kolektivnu pobunu, odraditi posao, ali odbiti predati materijal do potpisa ugovora
-
proljece101
#1557 Re: POsao-Popis stanovnistva
Mislim da bez ugovora nismo čak ni osigurani kako je bilo rečeno da ćemo biti??? Jučer i danas sam imala 'bliski susret' sa vrlo ljutim cukama..sva sam se skvasila hodajući preko nekih potoka i livada da ih izbjegnem na putu gdje su me čekali, prilično naoštreni..kontam, da mi i bude šta, niko meni ništa ne bi platio??? Potpisaće oni ugovore, aha,...more biti na kraju, zadnji ili predzadnji dan popisa

- lavorpunvode
#1558 Re: POsao-Popis stanovnistva
kako ja skontah, osigurana si samo u slucaju da ti te iste cuke otkinu nogu ili ruku i ucine te invalidom, ili ako te pojedu jer osiguranje osim ovog obuhvata jos samo smrtne slucajeve u toku rada na popisu. a i to je jako upitno buduci da niste potpisali ugovore. strasnoproljece101 wrote:Mislim da bez ugovora nismo čak ni osigurani kako je bilo rečeno da ćemo biti??? Jučer i danas sam imala 'bliski susret' sa vrlo ljutim cukama..sva sam se skvasila hodajući preko nekih potoka i livada da ih izbjegnem na putu gdje su me čekali, prilično naoštreni..kontam, da mi i bude šta, niko meni ništa ne bi platio??? Potpisaće oni ugovore, aha,...more biti na kraju, zadnji ili predzadnji dan popisa![]()
![]()
- perfect_guy
#1559 Re: POsao-Popis stanovnistva
upravo, mogu napraviti ugovore da mi njima dođemo 2,20 po obrazcu a da to ne znamoRusski wrote:nedam papire dok se sve fino ne dogovori, taj ugovor i sta vec ide uz toperfect_guy wrote:samo treba napraviti kolektivnu pobunu, odraditi posao, ali odbiti predati materijal do potpisa ugovora
- gnjev
#1560 Re: POsao-Popis stanovnistva
ma nece fini su oni
-
Romanista_sA
#1561 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja kad sam pred polazak na teren napisao ljudi sta mislite o ovoj situaciji oko ugovora moze se desit da nas opale po usima niko nije obracao paznju, sad opsti haos
Trebamo insistirati da nam spreme ugovore do kara sedmice inace generalni strajk : 
-
Igbala
#1562 Re: POsao-Popis stanovnistva
Radiš li tignjev wrote:ma nece fini su oni
Pratim ovu temu a i čujem komentare, sad mi nešto drago što nisam prošla
- gnjev
#1563 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne radim ovi neki Srbi i Hrvati bolje učili od mene sta ću jbgIgbala wrote:Radiš li tignjev wrote:ma nece fini su oni![]()
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- snaga_znanja
#1564 Re: POsao-Popis stanovnistva
Evo da sumiram dva dana...
1. Ljudi su vise nego otvoreni i raspolozeni za popis i bez problema daju odgovore na sva pitanja koja sam im postavio. Najvise problema pravi entitetsko drzavljanstvo i opetovano insistiranje da im se objasni sta to znaci jer vise od pola ljudi se prvi put susrece sa ovim pitanjem.
Problema sa nacionalnim izjasnjavanjem nisam imao jer pokazem ljudima modalitete koji postoje i onda oni odgovaraju na to pitanje. Isto kao i sa vjeroispovjesti. Ako im nakon pokazanih modaliteta odgovor drugaciji od ponudjenih ja bez ikakvog razmisljanja upisujem. Na kraju ako popisnice ako se odgovor razlikuje od modaliteta zamolim ih da pogledaju popisnicu detaljno. Do sada nemam niti jedne ponistene P1 popisnice.
2. Organizacija na terenu bar u mom slucaju je fantasticna jer zaista instruktor radi ok i tu je za svako pitanje. Dosta toga rjesavamo i nakon posla preko FB. Tako da nema problema.
3. Odmah upozoravam da svi oni koji zive u inostranstvu ne mogu biti popisani da su prisutni u mjestu popisa i tu je kraj price. Ljudi u mom slucaju nisu ni pokusali uraditi neku prevaru. Isto tako nema popunjavanja popisnice dok nisam 100% siguran da imaju maticni broj i da ukoliko se radi o punoljetnom clanu domacinstva imaju apsolutno sve informacije pogotovo sto se tice ekonomske aktivnosti.
4. Isto tako ukoliko popisujem privremeno odsutne osobe odmah napomenem da obavjeste clanove domacinstva da su popisani da ih ne bi neka druga rodbina popisala eventualno u svom domacinstvu dodatno. To se posebno odnosi na bracne parove koji zive u inostranstvu. Isto tako napomenem ih da mogu da se popisu i preko interneta i to je to.
5. Sto se tice materijala koji je kod mene kod kuce on je 10000% siguran i nema sanse da ga neko pogleda. Sa ukucanima obavio ozbiljan razgovor na tu temu i objasnio im da nije ni lijepo ni moralno gledati odgovore na necija intimna pitanja.
Uglavnom moji dojmovi su dosta suprotni od ovih medijskih i poprilicno sam zadovoljan uradjenim. Potkrade se koja greska ali ko radi taj i grijesi pa se ispravi. Eto toliko.
1. Ljudi su vise nego otvoreni i raspolozeni za popis i bez problema daju odgovore na sva pitanja koja sam im postavio. Najvise problema pravi entitetsko drzavljanstvo i opetovano insistiranje da im se objasni sta to znaci jer vise od pola ljudi se prvi put susrece sa ovim pitanjem.
Problema sa nacionalnim izjasnjavanjem nisam imao jer pokazem ljudima modalitete koji postoje i onda oni odgovaraju na to pitanje. Isto kao i sa vjeroispovjesti. Ako im nakon pokazanih modaliteta odgovor drugaciji od ponudjenih ja bez ikakvog razmisljanja upisujem. Na kraju ako popisnice ako se odgovor razlikuje od modaliteta zamolim ih da pogledaju popisnicu detaljno. Do sada nemam niti jedne ponistene P1 popisnice.
2. Organizacija na terenu bar u mom slucaju je fantasticna jer zaista instruktor radi ok i tu je za svako pitanje. Dosta toga rjesavamo i nakon posla preko FB. Tako da nema problema.
3. Odmah upozoravam da svi oni koji zive u inostranstvu ne mogu biti popisani da su prisutni u mjestu popisa i tu je kraj price. Ljudi u mom slucaju nisu ni pokusali uraditi neku prevaru. Isto tako nema popunjavanja popisnice dok nisam 100% siguran da imaju maticni broj i da ukoliko se radi o punoljetnom clanu domacinstva imaju apsolutno sve informacije pogotovo sto se tice ekonomske aktivnosti.
4. Isto tako ukoliko popisujem privremeno odsutne osobe odmah napomenem da obavjeste clanove domacinstva da su popisani da ih ne bi neka druga rodbina popisala eventualno u svom domacinstvu dodatno. To se posebno odnosi na bracne parove koji zive u inostranstvu. Isto tako napomenem ih da mogu da se popisu i preko interneta i to je to.
5. Sto se tice materijala koji je kod mene kod kuce on je 10000% siguran i nema sanse da ga neko pogleda. Sa ukucanima obavio ozbiljan razgovor na tu temu i objasnio im da nije ni lijepo ni moralno gledati odgovore na necija intimna pitanja.
Uglavnom moji dojmovi su dosta suprotni od ovih medijskih i poprilicno sam zadovoljan uradjenim. Potkrade se koja greska ali ko radi taj i grijesi pa se ispravi. Eto toliko.
-
artime
#1565 Re: POsao-Popis stanovnistva
Gdje radiš na navrnes u moj rejon.snaga_znanja wrote:Evo da sumiram dva dana...
- purgatorio
#1566 Re: POsao-Popis stanovnistva
Kao ne smije se tražiti lična karta, što ako ljudi ponude, da se prepiše JMBG, jel onda ok?
-
Darko12
#1567 Re: POsao-Popis stanovnistva
Sto su ljudi formalisti. Ja sam popisivac i kad udjem u kucu i uspostavim kontakt s ukucanima procijenim da li mogu s njima opustenije ili se moram drzati strogo formalnosti. Ako vidim da su ljudi prijateljski raspolozeni kao u skoro svakoj kuci, zasto ne bih uzeo licnu u ruke i napisao maticni broj iako to ne bih smio.
Moje ponasanje ovisi od ponasanja ukucana, odnosno da li su opusteni i prijatni ili strogo formalni.
Moje ponasanje ovisi od ponasanja ukucana, odnosno da li su opusteni i prijatni ili strogo formalni.
-
mumy
#1568 Re: POsao-Popis stanovnistva
dapurgatorio wrote:Kao ne smije se tražiti lična karta, što ako ljudi ponude, da se prepiše JMBG, jel onda ok?
-
Umalo popisivac
#1569 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ne mora znaciti. Ja sam Hrvat, isto prosao nisam, siguran sam da nisam fulio vise od 2 do max 2.5 boda. Mislio sam 100% prolazim obzirom na relativno dobro uradjen test, a i cinjenicu da sam Hrvat. Za sve su predvidjene kvote, pa tako i za Bosnjake (najvise, Hrvati najmanje). A ima i slucajeva gdje su se Bosnjaci izjasnjavali Hrvatima i Srbima da bi lakse dosli do posla.gnjev wrote:Ne radim ovi neki Srbi i Hrvati bolje učili od mene sta ću jbgIgbala wrote:Radiš li tignjev wrote:ma nece fini su oni![]()
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Al sad kad vidim ko sve, i kako radi... popisuje se po cevapdjinicama, preko telefona i sta je znam. Svaka im cast. Al nek su nam tamo na instrukcijama satima citali o ciglama, krovu i sl. pizdarijama.
- gnjev
#1570 Re: POsao-Popis stanovnistva
Ja ne znam u kojoj si ti opstini i mjesnoj zajednici ali kod mene samo da ti se daleki predak osjeco ko srbin il hrvat bio bi primljen .
-
Umalo popisivac
#1571 Re: POsao-Popis stanovnistva
Centar. I koliko se meni cini, to je jedna od rijetkih, ako ne i jedina opcina koja nije objavila bodove s testa, vec samo ko je prosao, a ko je u rezervi. Cak ih nisu bili u stanju objaviti ni na internetu.
Iako je to manje vise gotovo ja cu svejedno otici i traziti svoje rezultate, tim vise sto znam da su prolazili ljudi po nekim drugim opcinama i s manje bodova.
Iako je to manje vise gotovo ja cu svejedno otici i traziti svoje rezultate, tim vise sto znam da su prolazili ljudi po nekim drugim opcinama i s manje bodova.
- insaneinthebrain
#1572 Re: POsao-Popis stanovnistva
koje onda osobe mozes popisati a da su odsutni i u inostranstvu su sada? tj zaokruziti prvo pitanje pod b)snaga_znanja wrote:Evo da sumiram dva dana...
.
- vješalica
#1573 Re: POsao-Popis stanovnistva
kako vrijeme odmice sve je jasnije kako su pojedinci birani za ovaj posao,baška nesposobnost vec javašluk i sve ostaloUmalo popisivac wrote:Centar. I koliko se meni cini, to je jedna od rijetkih, ako ne i jedina opcina koja nije objavila bodove s testa, vec samo ko je prosao, a ko je u rezervi. Cak ih nisu bili u stanju objaviti ni na internetu.
- insaneinthebrain
#1574 Re: POsao-Popis stanovnistva
danasnji rezultat 33 14 10
- gnjev
#1575 Re: POsao-Popis stanovnistva
vidio sam te danas u fast foodu popisujesinsaneinthebrain wrote:danasnji rezultat 33 14 10