Veliki uspjeh, napredujemo krupnim koracima.megaman4 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /150403081
Ovo kao prije rata, kada je svaka stanica bila obilježena a i imala je kantu za smeće.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Logovan
#15476 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Maharadza
#15477 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naravno, samo nam je 20 GODINA trebalo za ovaj GOLEMI poduhvat!Logovan wrote:Veliki uspjeh, napredujemo krupnim koracima.megaman4 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /150403081
Ovo kao prije rata, kada je svaka stanica bila obilježena a i imala je kantu za smeće.
- vješalica
#15478 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kad budu table razbijene i počupane i pošarane odma napišite ep o krivici grasa
samo nek nam bude lakše
samo nek nam bude lakše
- O'zone
- Globalni moderator
#15479 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja čekam 48 sati da po njima piše RULOF, SALE, AP GANG, HZ, TM87, etc....
- Logovan
#15480 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sljedeći put postavit će se kante za smeće i to vjerovali ili ne, na svakoj stanici. Neka nas iznenade za koliko će godina biti.Maharadza wrote:Naravno, samo nam je 20 GODINA trebalo za ovaj GOLEMI poduhvat!Logovan wrote:Veliki uspjeh, napredujemo krupnim koracima.megaman4 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /150403081
- Vitezanin
#15481 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gdje su ćirilični natpisi?

-
megaman4
#15482 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
@Logovan
Pa prije rata je svaka stanica imala kantu za smeće a bila je okačena na onoj tabli gdje je pisao naziv stanice i redni broj vožnje. Zašto to nisu kopirali poslije rata to je do lijenosti onih koji brinu za ovaj GRAD i njegove građane. Šta je npr. falilo onim stanicama od prije rata, gdje je dosta njih i preživjelo. Pa moglo se sa malo novca to sve popraviti, a te iste stanice koje je Sarajevo imalo prije rata, postoje još u nekim Evropskim gradovima.
Pa prije rata je svaka stanica imala kantu za smeće a bila je okačena na onoj tabli gdje je pisao naziv stanice i redni broj vožnje. Zašto to nisu kopirali poslije rata to je do lijenosti onih koji brinu za ovaj GRAD i njegove građane. Šta je npr. falilo onim stanicama od prije rata, gdje je dosta njih i preživjelo. Pa moglo se sa malo novca to sve popraviti, a te iste stanice koje je Sarajevo imalo prije rata, postoje još u nekim Evropskim gradovima.
- O'zone
- Globalni moderator
#15483 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jel ovo Ilidža

-
megaman4
#15484 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
O'zone wrote:Jel ovo Ilidža![]()
![]()
![]()
-
megaman4
#15485 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
meso nije termički obrađeno.megaman4 wrote:O'zone wrote:Jel ovo Ilidža![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
HomeArt
#15486 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dino je već toliko politički "omudrao" da govori ono što GRAS-ovci žele čuti jer valjda neće da na samom početku mandata ima onog GRAS-ovog sindikalca pred vratima. U kantonu se biraju podobni i poslušni a ne strućni tako da se drama/tragedija sa GRAS-om nastavlja. Što se tiće Centrotransa samo sam jednom ušao da vidim kako to izgleda i osjećao se u autobusu kao da sam u drugom gradu, nekom normalnom pa sad zamisli u kakvom je stanju GRAS kad se tako osjećam u Centrotransu šta god neko mislio o njemu.dresdener78 wrote:U pravu si, samo je teško vjerovati da o stvarima odlučuju ljudi toliko glupi, neupućeni i bez imalo pameti koji sjede tamo gore u foteljama.HomeArt wrote:
Kažu da nema glupih pitanja nego samo glupih odgovora![]()
Šalim se naravno tvoj odgovor nije glup ali je samo teorija a teorija i praksa su isto samo u teoriji.
Dakle govorimo o GRASU u Sarajevu i svako poređenje danas sa Zagrebom i svim drugim gradovima zapadno je potpuno besmisleno. GRAS danas ima veći dug od vrijednosti firme sto sasvim dovoljno da se moze reći da GRAS zapravo i ne postoji ali evo Dino nas danas obavjestava da neće biti stečaja dok postoji bilo kakva druga mogućnost!? Jedina druga mogućnost je da kanton ima novac da pokrije dug i još toliko da napravi novi GRAS a nema ni jedno ni drugo. Pitao sam zašto bi bilo ko vozio nerentabilne linije zato što je valjda jasno da tu razliku u cijeni gradska vlast ne može pokriti i onda i ovakav kakav je GRAS iz mjeseca u mjesec samo povećava dug i to će neko na kraju morati platiti. GRAS je ukinuo i rentabilne linije jer ih ne moze odrzavati pa kako će onda nerentabilne? Ovo što ti govoris da gradska vlast odluci da se linije moraju voziti je isto kao da ja odlućim da sutra imam 15 kila manje, jebiga bitno je da sam ja odlučio s što nema šanse da se to gogodi nikom ništa. Eto Dino je odlučio da nema stečaja a meni valjda sutra opet čekati trolu pola sata.
Da, u pravu si da jedina mogućnost je da Kanton negdje dođe do tih para da sanira dug i obnovi javni saobraćaj. Tih para nema. Bez ulaganja tačka, kraj i nema dalje - ukidanje svega osim par Centrotransovih komercijala sa polovnim autobusima je dakle samo pitanje vremena.
I da nema tog golemog duga, zanemaren javni saobraćaj bi u narednim godinama morao progutati nekoliko stotina miliona KM da se opet digne na noge i funkcioniše.
Vidim onog famoznog Dinu i stavljam sebi mokru krpu na glavu. Opet jedan "kvalitetan kadar". To što ti se žališ, da nema trola, je direktno odgovornost Kantona koji mora osiguravati kupovinu vozila. Za to nijedno saobraćajno preduzeće ne može zaraditi samo, odnosno za temeljitu obnovu voznog parka - kupovinu desetina vozila.
Dino diplomiran sportski menadžer očigledno vjeruje da se za to može zaraditi od prodatih karata. Da je radije ostao kod menadžmenta sklekova i čučnjeva.
-
neki
#15487 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Poslije današnje izjave premijera definitivno možemo očekivati dubiozu i propadanje grasa i naredne četiri godine...
- Logovan
#15488 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znam ja to. Zato što smo kretenska država, eto zašto nismo kopirali. Gdje prestaje logika, tu počinje BiH.megaman4 wrote:@Logovan
Za ovu sliku gore stvarno ne znam šta da kažem.
-
megaman4
#15489 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nemoj da te ova slika išta čudi. Ovo sve oko GRAS-a je, malo je reći ŽALOSNO.Logovan wrote:Znam ja to. Zato što smo kretenska država, eto zašto nismo kopirali. Gdje prestaje logika, tu počinje BiH.megaman4 wrote:@Logovan
Za ovu sliku gore stvarno ne znam šta da kažem.![]()
- Miss_E25
#15490 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja bih prije rekla da ti radis u CentrotransuHomeArt wrote:
Dino je već toliko politički "omudrao" da govori ono što GRAS-ovci žele čuti jer valjda neće da na samom početku mandata ima onog GRAS-ovog sindikalca pred vratima. U kantonu se biraju podobni i poslušni a ne strućni tako da se drama/tragedija sa GRAS-om nastavlja. Što se tiće Centrotransa samo sam jednom ušao da vidim kako to izgleda i osjećao se u autobusu kao da sam u drugom gradu, nekom normalnom pa sad zamisli u kakvom je stanju GRAS kad se tako osjećam u Centrotransu šta god neko mislio o njemu.
-
HomeArt
#15491 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne radim u Centrotransu ja sam ministar idem pjehe na pos'oMiss_E25 wrote:Ja bih prije rekla da ti radis u CentrotransuHomeArt wrote:
Dino je već toliko politički "omudrao" da govori ono što GRAS-ovci žele čuti jer valjda neće da na samom početku mandata ima onog GRAS-ovog sindikalca pred vratima. U kantonu se biraju podobni i poslušni a ne strućni tako da se drama/tragedija sa GRAS-om nastavlja. Što se tiće Centrotransa samo sam jednom ušao da vidim kako to izgleda i osjećao se u autobusu kao da sam u drugom gradu, nekom normalnom pa sad zamisli u kakvom je stanju GRAS kad se tako osjećam u Centrotransu šta god neko mislio o njemu.Kad su tako divni, zasto uzimaju samo udarne linije gdje je najveca guzva, a GRAS-u ostavljaju neprometne linije sa jednim ili nijednim putnikom. I nema se kod njih voziti za dzabe, da ljudi kupuju karte, mozda bi i uvjeti u GRASu bili bolji.
Znači ne valja Centrotrans jer naplačuje svaku vožnju i neće đaba da vozi!?
- vješalica
#15492 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
onda bi je morali farbati u 50 nijansi zelenemegaman4 wrote:@Logovan
- Miss_E25
#15493 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jesi vala pravi ministar, vidim po upotrebi afrikata!HomeArt wrote:Ne radim u Centrotransu ja sam ministar idem pjehe na pos'oMiss_E25 wrote:Ja bih prije rekla da ti radis u CentrotransuHomeArt wrote:
Dino je već toliko politički "omudrao" da govori ono što GRAS-ovci žele čuti jer valjda neće da na samom početku mandata ima onog GRAS-ovog sindikalca pred vratima. U kantonu se biraju podobni i poslušni a ne strućni tako da se drama/tragedija sa GRAS-om nastavlja. Što se tiće Centrotransa samo sam jednom ušao da vidim kako to izgleda i osjećao se u autobusu kao da sam u drugom gradu, nekom normalnom pa sad zamisli u kakvom je stanju GRAS kad se tako osjećam u Centrotransu šta god neko mislio o njemu.Kad su tako divni, zasto uzimaju samo udarne linije gdje je najveca guzva, a GRAS-u ostavljaju neprometne linije sa jednim ili nijednim putnikom. I nema se kod njih voziti za dzabe, da ljudi kupuju karte, mozda bi i uvjeti u GRASu bili bolji.
![]()
Znači ne valja Centrotrans jer naplačuje svaku vožnju i neće đaba da vozi!?
Ma ne kazem da ne valja, ali svi pljuju po grasu, a ipak biraju da se voze dzabe... Dokaz: na svakoj stanici guzva uvijek, ne moze se nikad skoro uci u prvi tramvaj koji naidje itd., a karte skoro niko ne kupuje. I nisu jadni uposlenici grasa nad kojima se vrsi tortua krivi sto je situacija u firmi nezavidna, nego kanton, ministarstvo saobracaja i bubica - koji otkako je dosao na mandat samo pljuje po njima, umjesto da je ucinio nesto konkretno, za sto je i placen, na kraju krajeva
Konkurenciju treba dozvoliti - ali u slucaju da preuzme sve linije, a ne samo one koje njima odgovaraju radi prometa, to bi bilo posteno
- Logovan
#15494 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma vjeruj da me svaki put iznova iznenade, a toliko puta sam se nagledao raznih budalaština što uživo, što ovako preko neta.megaman4 wrote: nemoj da te ova slika išta čudi. Ovo sve oko GRAS-a je, malo je reći ŽALOSNO.![]()
- Red Wolf
#15495 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko te iznenadi,narod ili gras,posto ova slika nema blage veze sa grasom,ne branim ih al tako je u ovom slucaju,dosao seljak na ilidzu na stanicu,kupio janje i juris u autobus,kud ce sa janjetom nego na sajbu,ne treba nama prevoz,nismo mi jos na tom nivou,pa kad si seljacino imao za janje plati cvaju za taxi i vozi se ko covjekLogovan wrote:Ma vjeruj da me svaki put iznova iznenade, a toliko puta sam se nagledao raznih budalaština što uživo, što ovako preko neta.megaman4 wrote: nemoj da te ova slika išta čudi. Ovo sve oko GRAS-a je, malo je reći ŽALOSNO.![]()
-
HomeArt
#15496 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Afrikati su precjenjena stvar svakako a osim toga po njima vidiš ko je iz istoĆne Bosne, oni ne griješe nikad.Miss_E25 wrote:
Jesi vala pravi ministar, vidim po upotrebi afrikata!![]()
![]()
Prosao prvi april, slobodno se vrati audiju
![]()
Ma ne kazem da ne valja, ali svi pljuju po grasu, a ipak biraju da se voze dzabe... Dokaz: na svakoj stanici guzva uvijek, ne moze se nikad skoro uci u prvi tramvaj koji naidje itd., a karte skoro niko ne kupuje. I nisu jadni uposlenici grasa nad kojima se vrsi tortua krivi sto je situacija u firmi nezavidna, nego kanton, ministarstvo saobracaja i bubica - koji otkako je dosao na mandat samo pljuje po njima, umjesto da je ucinio nesto konkretno, za sto je i placen, na kraju krajeva![]()
Konkurenciju treba dozvoliti - ali u slucaju da preuzme sve linije, a ne samo one koje njima odgovaraju radi prometa, to bi bilo posteno
Sad koliko uposlenici nisu krivi to je diskutabilno. Evo ti moje iskustvo samo ove sedmice. Dva puta smo prošli kroz crveno na Grbavici, doduše ujutro u 6:30, jednom je vozač zapalio cigaru na skenderiji a drugi na drveniji.
Što se tiče Bubice skoro slušam razgovor vozača i jedne žene: pita ona njega zasto su uvijeg guzve kad su kupili nove trolejbuse? Vozač joj odgovara da tim trolejbusima nešto fali i da Bubica neće da im da neku dozvolu ili tako nešto dok se to ne popravi jer on hoće da je sve po zakonu a mi čekamo sad novog ministra (SDA) pa će on to pustiti odmah.
- Red Wolf
#15497 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hahahahahahaha,pa ne mogu da vjerujem,ljudi fino napisali da se ceka odobrenje drzavne vlade za trole radi homologizacije a ti ovdje citiras razgovor vozaca i neke zene i to jos uzimas kao mjerodavan argument za ne izlazak trola na cestu,svastaHomeArt wrote:Afrikati su precjenjena stvar svakako a osim toga po njima vidiš ko je iz istoĆne Bosne, oni ne griješe nikad.Miss_E25 wrote:
![]()
![]()
Ma ne kazem da ne valja, ali svi pljuju po grasu, a ipak biraju da se voze dzabe... Dokaz: na svakoj stanici guzva uvijek, ne moze se nikad skoro uci u prvi tramvaj koji naidje itd., a karte skoro niko ne kupuje. I nisu jadni uposlenici grasa nad kojima se vrsi tortua krivi sto je situacija u firmi nezavidna, nego kanton, ministarstvo saobracaja i bubica - koji otkako je dosao na mandat samo pljuje po njima, umjesto da je ucinio nesto konkretno, za sto je i placen, na kraju krajeva![]()
Konkurenciju treba dozvoliti - ali u slucaju da preuzme sve linije, a ne samo one koje njima odgovaraju radi prometa, to bi bilo posteno![]()
Sad koliko uposlenici nisu krivi to je diskutabilno. Evo ti moje iskustvo samo ove sedmice. Dva puta smo prošli kroz crveno na Grbavici, doduše ujutro u 6:30, jednom je vozač zapalio cigaru na skenderiji a drugi na drveniji.
Što se tiče Bubice skoro slušam razgovor vozača i jedne žene: pita ona njega zasto su uvijeg guzve kad su kupili nove trolejbuse? Vozač joj odgovara da tim trolejbusima nešto fali i da Bubica neće da im da neku dozvolu ili tako nešto dok se to ne popravi jer on hoće da je sve po zakonu a mi čekamo sad novog ministra (SDA) pa će on to pustiti odmah.
-
HomeArt
#15498 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Govorim kakvih sve i vozača ima, šta rade i kako razmišljaju.Red Wolf wrote:Hahahahahahaha,pa ne mogu da vjerujem,ljudi fino napisali da se ceka odobrenje drzavne vlade za trole radi homologizacije a ti ovdje citiras razgovor vozaca i neke zene i to jos uzimas kao mjerodavan argument za ne izlazak trola na cestu,svastaHomeArt wrote:Afrikati su precjenjena stvar svakako a osim toga po njima vidiš ko je iz istoĆne Bosne, oni ne griješe nikad.Miss_E25 wrote:
![]()
![]()
Konkurenciju treba dozvoliti - ali u slucaju da preuzme sve linije, a ne samo one koje njima odgovaraju radi prometa, to bi bilo posteno![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#15499 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima drug. Kako nema? Meni u autobus sa janjetom ne bi ušao a o stavljanju istog na sajbu nema ni govora. Ima vozač, imaju revizori, ima obezbjeđenje (šatro).Red Wolf wrote:Ko te iznenadi,narod ili gras,posto ova slika nema blage veze sa grasom,ne branim ih al tako je u ovom slucaju,dosao seljak na ilidzu na stanicu,kupio janje i juris u autobus,kud ce sa janjetom nego na sajbu,ne treba nama prevoz,nismo mi jos na tom nivou,pa kad si seljacino imao za janje plati cvaju za taxi i vozi se ko covjekLogovan wrote:Ma vjeruj da me svaki put iznova iznenade, a toliko puta sam se nagledao raznih budalaština što uživo, što ovako preko neta.megaman4 wrote: nemoj da te ova slika išta čudi. Ovo sve oko GRAS-a je, malo je reći ŽALOSNO.![]()
Lola i nije išao taxijem zato što ga niti jedan taxist ne bi pustio u vozilo sa onim onako upakovanim.
- Red Wolf
#15500 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima drug. Kako nema? Meni u autobus sa janjetom ne bi ušao a o stavljanju istog na sajbu nema ni govora. Ima vozač, imaju revizori, ima obezbjeđenje (šatro).O'zone wrote:Ko te iznenadi,narod ili gras,posto ova slika nema blage veze sa grasom,ne branim ih al tako je u ovom slucaju,dosao seljak na ilidzu na stanicu,kupio janje i juris u autobus,kud ce sa janjetom nego na sajbu,ne treba nama prevoz,nismo mi jos na tom nivou,pa kad si seljacino imao za janje plati cvaju za taxi i vozi se ko covjekLogovan wrote:Ma vjeruj da me svaki put iznova iznenade, amegaman4 wrote: nemoj da te ova slika išta čudi. Ovo sve oko GRAS-a je, malo je reći ŽALOSNO.![]()
toliko puta sam se nagledao raznih budalaština što uživo, što ovako preko neta.
Lola i nije išao taxijem zato što ga niti jedan taxist ne bi pustio u vozilo sa onim onako upakovanim.[/quote]
Ma ima qrac,kako ces izbaciti covjeka sa kartom,sta ces mu reci,ti mozes a janje ne,pa dole je sve go seljak ba,ulaze sa psima,mackama,kozama,ovcama,kokoskama u kutiji,o pticama raznih vrsta da i ne govorim,mozes samo popiti batine,zato i maraju vozace,ma ovo je divlji zapad a ilidza i dalje prema periferiji je "tvajlajt zon"