Pa ne bas.neki wrote:[=
Naravno, ali zanemariv broj u odnosu na koliko je francuza u Americi...sličan odnos kao Teheran-Amerika
Od 1986-2016 u Ameriku se Irana doselilo 409,476 ljudi, a iz Francuske 106,433, znaci cirka 4 puta manje, iz zemalja sa slicnim populacijama (pretpostavljam da je razlika bila manja prije 20-30 godina jer Iran ima velik natalitet, a Franucska nikakav).
I ovo, s obzirom da je poprilicno tesko doci iz Irana ovdje, za razliku od Francuske.
Gleam recimo Egipat, slicna velicina zemlje, ista regija, ta brojka je 199,656, a recimo Tuska 102,063. Irak, koji je otprilike duplo manji, 222,615. A znamo kakvi su sve belaji bili tamo zadnjih 15 godina. Znaci ispade Iran slicne brojke ima sa Irakom, sto se tice emigracije, a Irak totalno devastiran i razjeban.
Malo je besmisleno poredit Iran sa zemljom iz EU. Evo gledam UK broj tih novih imigranata je 433,528, zbog veza kakve Britanci imaju s Amerikom.
Sad ti mozes reci, ee to je zato sto imaju puno studenata, visoko obrazovano stanovnistvo i bla bla, no to ne mijenja tu brojku, u stvari dodaje na vaznosti jer vidis kakvi ljudi od tamo odlaze. Ja puno tih ljudi znam, i znam kako razmisljaju. Zato mi sega ova generalna prica na forumu. Al takvi ljudi odlaze, a ostaju oni sto ne znaju dalje od "Death to America".