Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
_Reds_

#15476 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by _Reds_ »

Prpa.ba wrote:
_Reds_ wrote: De nam ti moralisto odgovori na koji nacin opravadavas ova povecanja, i dizanje ruke podpredsjednice stranke o kojoj hvalospjeve iznosis ovdje. Bice da ciljas na uhljebljivanje zvano poslanik u SKS, i placu od 2100 KM+ topli obrok + karta + komisije.

I ove price kako je neko iskoristen ti ne piju nikako vode obzirom da je ista NS podrzala SDA u Gradskom vijecu.
Cemu toliko uzbudjenje? Evo, ako ce ti biti lakse: svaka cast SDP-u, SBB-u i NS-u na dosljednosti i moralu, te solidarisanju sa izrabljenim radnicima GRAS-a, te sveukupnom situacijom u Kantonu jer su, moralni kakvi jesu, odbili primati finansiranje svojih politickih organizacija iz budzeta, odbili place iz budzeta i svim silama se trudili da administracija ne zagrabi jos vise novca.

Zadovoljan? :mrgreen:
Nisam, nemas se sta njima zahvaljivati i filozofirati, nisu ni oni cvjecke, ali trenutno su tema neki drugi. Niti se ja sta uzbudujem ovdje. Nego odgovori na pitanja koja se postave. Mani se odgovaranje presipanjem iz supljeg u prazno.
luckylaka

#15477 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by luckylaka »

Svasta danas izgovorise Pedji na onoj nekoj sjednici( i ja gledao na TvSa)E jesu uzjahali na njega,nesto mi bi zao covjeka a on hudnjak ni ham samo se poklopio(mozda je poslije progovorio,nisam gledao do kraja)
Dionysios

#15478 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Dionysios »

veljaca wrote:
-LIBERO- wrote:
veljaca wrote:.Treba onda govoriti o smanjenju plata i na vecem nivou, I ogorcen sam na vas SVE vise nego sto si ti ogorcen na one koje si spomenuo. ....

Jer u suprotnom mi to lici na: Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti ...
Kojovic je u Domu naroda vise puta govorio isto ovo sto sada govori i u KS. Cak je pozvao na ukidanje Doma naroda.

Zna da nisi mene pitao, ali nije mi jasno kako to nisi vec upratio. ;-)
Kao prvo ne pratim Dom naroda - samo SKS .... jer je to moguce preko TV-a

Hvala sto si pokusao da mi odgovoris .... Ali nisi shvatio poentu ...

Ako si gledao SKS - onda si cuo od poslanika Konakovica o tim prijedlozima ( populizmu ) tih prijedloga ...

Evo ja predlazem da svi imamo platu 10.000 € - sta kazes na to ? Ovo direktno tebe pitam ... :D
Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti i predlagati nesto sto je lijepo za usi a znas da to nece proci ( a lijepo uzimati mjesecno cca 4.000 KM ) i biti suZdrzan ...
Evo ja predlazem da svi mi imamo plate ne 10.000 €, nego 100.000 € ..... valjali ova ? Zasto smanjivati plate - povecajmo ih, da budemo bolji i od Amerike i Svedske .... :D

Volio bih kada bi ( posto si se ukljucio ) mogao shvatiti poentu moju ....
Buraz tvoju poentu vec mjesecima jedino ti mozes shvatiti. Bez ljutnje, moro sam :D
Prpa.ba

#15479 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Prpa.ba »

_Reds_ wrote:Nisam, nemas se sta njima zahvaljivati i filozofirati, nisu ni oni cvjecke, ali trenutno su tema neki drugi. Niti se ja sta uzbudujem ovdje. Nego odgovori na pitanja koja se postave. Mani se odgovaranje presipanjem iz supljeg u prazno.
Pa tema je upravo tzv. Nasa stranka. :? A opravdanja nema, iako bi istu odluku donijela i stara koalicija opasnih namjera. Jedina razlika bi bila sto tada ne bi bilo ove price, ako bi i uopce dospjela u medije. Sada je nekim strukturama u interesu malo talasati i u procesu oblatiti DF, sto je naravno sasvim OK jer zna se da je politika najstariji zanat na svijetu. :D
veljaca

#15480 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Albin Zuhric wrote:veljaca,

Mislim da ste djelomicno u pravu, odnosno slozio bih se s vama da se desilo da je Pedja trazio ukidanje Doma naroda a onda glasao protiv ili se povukao kada taj trenutak dodje. Ili da je NS sama dovoljno jaka da napravi ovaj potez pa odustanemo. Cinjenica je da je to u nasem programu, i nasem vidjenju uredjenja. Ja sam apsolutno uvjeren da bi Pedja postupio isto da je profesionalno angazovan u SKS i da je danas njemu povecana plata.

Posto si/ste se i vi ukljucili ( a imate pravo ) da vas pitam:

- Koliko je realno ukidanje Doma Naroda ? Niko ne spori pravo traziti njegovo ukidanje, ali koliko je to po tebi/vama realno ?
- Sta mislis/mislite o mome prijedlogu da svi mi u BiH imamo platu 100.000 € ?

Hvala na odgovorima !

Veljaca,
s.r.
veljaca

#15481 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Dionysios wrote:
veljaca wrote:
-LIBERO- wrote: Kojovic je u Domu naroda vise puta govorio isto ovo sto sada govori i u KS. Cak je pozvao na ukidanje Doma naroda.

Zna da nisi mene pitao, ali nije mi jasno kako to nisi vec upratio. ;-)
Kao prvo ne pratim Dom naroda - samo SKS .... jer je to moguce preko TV-a

Hvala sto si pokusao da mi odgovoris .... Ali nisi shvatio poentu ...

Ako si gledao SKS - onda si cuo od poslanika Konakovica o tim prijedlozima ( populizmu ) tih prijedloga ...

Evo ja predlazem da svi imamo platu 10.000 € - sta kazes na to ? Ovo direktno tebe pitam ... :D
Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti i predlagati nesto sto je lijepo za usi a znas da to nece proci ( a lijepo uzimati mjesecno cca 4.000 KM ) i biti suZdrzan ...
Evo ja predlazem da svi mi imamo plate ne 10.000 €, nego 100.000 € ..... valjali ova ? Zasto smanjivati plate - povecajmo ih, da budemo bolji i od Amerike i Svedske .... :D

Volio bih kada bi ( posto si se ukljucio ) mogao shvatiti poentu moju ....
Buraz tvoju poentu vec mjesecima jedino ti mozes shvatiti. Bez ljutnje, moro sam :D
Hvala na komplimentu. Naucio sam puno na ovoj temi .... a ima i od koga .... :D
_Reds_

#15482 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by _Reds_ »

Prpa.ba wrote:
_Reds_ wrote:Nisam, nemas se sta njima zahvaljivati i filozofirati, nisu ni oni cvjecke, ali trenutno su tema neki drugi. Niti se ja sta uzbudujem ovdje. Nego odgovori na pitanja koja se postave. Mani se odgovaranje presipanjem iz supljeg u prazno.
Pa tema je upravo tzv. Nasa stranka. :? A opravdanja nema, iako bi istu odluku donijela i stara koalicija opasnih namjera. Jedina razlika bi bila sto tada ne bi bilo ove price, ako bi i uopce dospjela u medije. Sada je nekim strukturama u interesu malo talasati i u procesu oblatiti DF, sto je naravno sasvim OK jer zna se da je politika najstariji zanat na svijetu. :D

Ovo je nesto drugo, pa zasto DF upade u ovu kolotecinu, zar nije obecala da ce nam donijet prosvijetljenje, da nece biti ni kao ona ni kao ova koalicija.

Ali hajde necemo vise o tome, tema je ipak NS. SDA je razbila SDP, kad ih je uvukla u koaliciju sa sobom, tj. kad su uspjeli nagovoriti SDP da ih uvuče sa sobom, na vrlo sličan je odradila i NS, a sada odraduje i DF. Zivi bili pa vidjeli. Sve na isti nacin. Ja bi najsretniji bio kad bi ih vidio u opoziciji od 2014. pa zauvijek, ali to se nece desiti. Dok se lijevi blok krvi izmedju sebe, ovi suvereno vladaju, i vladace do Bog zna kad.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15483 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Djape svaka čast!

Sad će te Dino kifla mrziti iz dna duše....taman je temelje na Poljinama udario, a ti bi ovom napaćenom Bošnji oteo prizemlje
Prpa.ba

#15484 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Prpa.ba »

_Reds_ wrote:Ovo je nesto drugo, pa zasto DF upade u ovu kolotecinu, zar nije obecala da ce nam donijet prosvijetljenje, da nece biti ni kao ona ni kao ova koalicija.
Tehnicki, DF nisu obecali nista osim da ce "raditi", sto je Haretova prica koja je prezvakana. Sudit cu ih po lokalnim odborima.
_Reds_ wrote:Ali hajde necemo vise o tome, tema je ipak NS. SDA je razbila SDP, kad ih je uvukla u koaliciju sa sobom, tj. kad su uspjeli nagovoriti SDP da ih uvuče sa sobom, na vrlo sličan je odradila i NS, a sada odraduje i DF. Zivi bili pa vidjeli. Sve na isti nacin. Ja bi najsretniji bio kad bi ih vidio u opoziciji od 2014. pa zauvijek, ali to se nece desiti. Dok se lijevi blok krvi izmedju sebe, ovi suvereno vladaju, i vladace do Bog zna kad.
Lijevi blok ne postoji (SDP je kvaziljevica koja sa ljevicom dijeli samo boju, NS ni boju, a DF nista osim Titove slike kod Komsica). A Suljo je opcenito najjaca politicka figura na prostoru ex-yu. Niko osim Tudjmana nije tako hirurski unistio svu konkurenciju. Steta samo sto te vjestine ne koristi 1% za opce dobro. :D
_Reds_

#15485 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by _Reds_ »

Prpa.ba wrote:
_Reds_ wrote:Ovo je nesto drugo, pa zasto DF upade u ovu kolotecinu, zar nije obecala da ce nam donijet prosvijetljenje, da nece biti ni kao ona ni kao ova koalicija.
Tehnicki, DF nisu obecali nista osim da ce "raditi", sto je Haretova prica koja je prezvakana. Sudit cu ih po lokalnim odborima.
_Reds_ wrote:Ali hajde necemo vise o tome, tema je ipak NS. SDA je razbila SDP, kad ih je uvukla u koaliciju sa sobom, tj. kad su uspjeli nagovoriti SDP da ih uvuče sa sobom, na vrlo sličan je odradila i NS, a sada odraduje i DF. Zivi bili pa vidjeli. Sve na isti nacin. Ja bi najsretniji bio kad bi ih vidio u opoziciji od 2014. pa zauvijek, ali to se nece desiti. Dok se lijevi blok krvi izmedju sebe, ovi suvereno vladaju, i vladace do Bog zna kad.
Lijevi blok ne postoji (SDP je kvaziljevica koja sa ljevicom dijeli samo boju, NS ni boju, a DF nista osim Titove slike kod Komsica). A Suljo je opcenito najjaca politicka figura na prostoru ex-yu. Niko osim Tudjmana nije tako hirurski unistio svu konkurenciju. Steta samo sto te vjestine ne koristi 1% za opce dobro. :D
Hajde bar se oko Sulejmana slazemo.

Kazes DF nije lijevica, pa u statutu pise lijevi centar, dakle bliza je lijevici.
webby-x

#15486 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

_Reds_ wrote:Kazes DF nije lijevica, pa u statutu pise lijevi centar, dakle bliza je lijevici.
U statutima stranaka svašta nešto piše.

:zzzz:
levana

#15487 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by levana »

JoseMujica wrote:Djape svaka čast!

Sad će te Dino kifla mrziti iz dna duše....taman je temelje na Poljinama udario, a ti bi ovom napaćenom Bošnji oteo prizemlje

Ne zida Kifla hacijendu od plaće :oops:
mikasa

#15488 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

Djape,
Danasnji tvoj komentar na twitter-u je polucio veci rezultat nego hiljade komentara na ovom forumu, tako da bi trebao razmisliti o prestanku gubljenja vremena sa pojedincima na ovom forumu, medju koju i ja spadam.
Jos nesto, zelim da ti od srca cestitam na danasnjom istupu u SKS-a ... :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15489 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

levana wrote:

jarane ti misliš da taj nije to povećanje već uzido :?
Albin Zuhric

#15490 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

veljaca,

Koliko je realno zaista ne znam. Iskreno, ne mislim da je realno u bliskoj buducnosti, sto ne znaci da je nemoguce ili da nije dobro rjesenje. Radi se ponovo o politickoj volji.

Vasa ideja uopste nije realna ili moguca, ali bitna razlika izmedju dvije ideje je da vasa (plate of 100.000) nije dobra.

Hvala vam i zdravo.
mikasa

#15491 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

JoseMujica wrote: jarane ti misliš da taj nije to povećanje već uzido :?
Ma jok, i on zida od recikliranih materijala kao njegov stranacki kolega
Paranoid

#15492 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:
levana wrote:

jarane ti misliš da taj nije to povećanje već uzido :?
Visok čo'ek...pa neće gradit u Švrakinom hobitskom naselju...
VjecitiStudent

#15493 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

mikasa wrote:
JoseMujica wrote: jarane ti misliš da taj nije to povećanje već uzido :?
Ma jok, i on zida od recikliranih materijala kao njegov stranacki kolega
Još im je i NS dala podršku za nabavku izvorske vode od sedam miliončića.
I tako, "posao političara nikada nije bio teži", reče danas Kifla.
Albin Zuhric

#15494 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

nosara,

Vase pitanje predvidja da je to bio jedini izlaz, ne zalbe, drugaciji dogovor sa sindikatom, izmjene na visim nivoima vlasti...

Ono sto je po meni bitno je sljedece. Nekako se desi da usaglasavanja, poslusnost zakonu uvijek idu pod ruku sa rezultatom koji osigurava novac nekome. Sejdic-Finci se ne moze naplatiti pa...

Daleko od toga da sam filozof (menadzment, biznis i ekonomija).

Hvala i zdravo
mikasa

#15495 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by mikasa »

VjecitiStudent wrote: Još im je i NS dala podršku za nabavku izvorske vode od sedam miliončića.
I tako, "posao političara nikada nije bio teži", reče danas Kifla.
Kako nam je drzava podijeljena na entitete, kantone, opstine, tako su se i politicke stranke podijelile pa imamo NS na Kantonu-jedna prica, u Gradskom vijecu-druga prica, u Opcini Centar-treca prica...
Albin Zuhric

#15496 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

vjecitistudent,

Znam veoma pouzdano da se vecina imucnijih ljudi koji su gradili na Poljinama nakon rata prikopcalo na vodu koja je stigla izmedju 2004 i 2006. Naravno, voda je zbog 'nepristupacnosti', 'erozija', 'zastite okoline'...zaobisla mnogo porodica koje su sve samo ne imucne. Mozda su u percepciji Poljine postale Stepford, ali stvarnost je nesto drugacija, i zaobici mnoge porodice zato sto je u blizini vila po meni je pogresno.

Zdravo
nosara

#15497 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Albin Zuhric wrote:nosara,

Vase pitanje predvidja da je to bio jedini izlaz, ne zalbe, drugaciji dogovor sa sindikatom, izmjene na visim nivoima vlasti...
A sta da ovi nece, nego hoce sudsku naplatu, sta je povoljnije..? Ja te pitam konkretno, a ti muljas... Mozda nisi filozof, ali se trudis...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#15498 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:Pedja i Tarik....puna podrska, svaka cast....ako nista drugo, barem ste vas dvojica digli glas protiv tih nemoralnim povecanja primanja.

Grad, i kanton, se raspada po savovima, a ova nemoralna bagra dize sebi prihod. :x

Da puknes od muke. :x :x :x
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
udrch

#15499 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by udrch »

nosara wrote:
-LIBERO- wrote:Pedja i Tarik....puna podrska, svaka cast....ako nista drugo, barem ste vas dvojica digli glas protiv tih nemoralnim povecanja primanja.

Grad, i kanton, se raspada po savovima, a ova nemoralna bagra dize sebi prihod. :x

Da puknes od muke. :x :x :x
Ako je istina da su se na ime sudskih presuda izdvajala ta sredstva, samo na drugi nacin, onda je pedja, opet, slagao, ili da se izrazim preciznije, krivo interpretirao istinu...

pedja, pedja... :roll:
Peđa je danas namjerno slagao, vjerovatno iz političkih razloga ili mu je muka što je juče formiran DF, pa su vjerovatno ostali bez i ovo malo glasača što su imali..

istina je da vlada nije donijela nikakvu odluku, već predložila Zakon koji je usvojen u Skupštini prije dvije sjednice, a juče je Zakon dobio i zadnje prihvaćanje od sindikata kojih se tiče, a tiče se svih budžetskih korisnika..

zakon obustavlja tužbe koje su posljedica nezakonitog smanjenja iz 2009. godine, a nezakonit je samo iz razloga što nije Zakon usvojen na vrijeme, jer su se sindikati tad složili da se ide u smanjenje, ali su čekajući već tri godine prvo Sudstvo, a kasnije policija i namještenici, a sad i Prosvjeta tužili i u toku su izvršenja pravosnažnih presuda..

gledao sam jednu presudu iz prosvjete, visina odštete je preko 8 hiljada KM sa zateznim kamatama, ako je uposlenik sa punom radnom normom, sudski troškovi po jednoj tužbi su 1800 KM plus PDV samo za advokata..

ova vlada nije kriva zbog te situacije, ali je uradila lavovski posao, ovim Zakonom je obustavila daljne tužbe i čak su sindikati pristali da se povuku i sve tužbe koje nisu postale pravosnažne..
deficit budžeta iz 2012. godine od 120 miliona je najvećim dijelom upravo iz razloga ovih tužbi..preko 60 miliona je prema nekim informacijama isplaćeno prošle godine..

NS je završena priča prema mom mišljenju..
slucajni prolaznik

#15500 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by slucajni prolaznik »

udrch wrote:
nosara wrote:Ako je istina da su se na ime sudskih presuda izdvajala ta sredstva, samo na drugi nacin, onda je pedja, opet, slagao, ili da se izrazim preciznije, krivo interpretirao istinu...
Peđa je danas namjerno slagao...zakon obustavlja tužbe koje su posljedica nezakonitog smanjenja iz 2009. godine...

Bi li nam pokazao bilo kakav dokaz ove tvrdnje naznacene boldiranim dijelom?
Locked