HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#15476 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Fox_Fox wrote: Jel Vi mene zajebavate ili šta?? Nemate podršku kad Vas nazovem na telefon, stranica Vam je velika kita, a kao dajete podršku na KLIX forumu. E pa jebem Vam mater!!
Nazovi 1360.
Oligarh

#15477 Re: HS kablovska

Post by Oligarh »

Od 152 programa na nekadašnjem KID22 paketu na digitalnoj, radi mi 25 programa od jučer sa CI modulom. Internet nikakav!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15478 Re: HS kablovska

Post by pici »

Image

ovo je prije KID 8 nego KID 22... ZBOGOM HS

KID
22

KID 22
Kablovska TV Osnovni analogni paket
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 17 do 00 30/4 Mbps
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 00 do 17 40/4 Mbps
Digitalna TV Osnovni digitalni paket
Web hosting 100 MB
Mjesečna pretplata 47,30 KM

KID 8
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 17 do 00 14/2 Mbps
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 00 do 17 20/2 Mbps
Web hosting 100 MB
Mjesečna pretplata 36,30KM
The Realist

#15479 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

pici wrote:Image

ovo je prije KID 8 nego KID 22... ZBOGOM HS

KID
22

KID 22
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 17 do 00 30/4 Mbps
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 00 do 17 40/4 Mbps
Web hosting 100 MB
Mjesečna pretplata 47,30 KM

KID 8
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 17 do 00 14/2 Mbps
Internet FLAT RATE
Download/Upload od 00 do 17 20/2 Mbps
Web hosting 100 MB
Mjesečna pretplata 36,30KM
I meni je lošiji (KID 8 ):

Image

Image

Image

Zadnji sam dobio nakon petog mjerenja (trebao bi biti 20).
House

#15480 Re: HS kablovska

Post by House »

nema pola kanala :-) :-) đe ba zapelo hs?
pici

#15481 Re: HS kablovska

Post by pici »

gospodski nam ga mecu...

Image
caco372

#15482 Re: HS kablovska

Post by caco372 »

Pozdrav svima,pa i HS TELEMACH lopovima,
jos uvjek sam postojeci korisnik HS HM; podrucje Pofalica:kablovske tv 13,90 km i advanced interneta 25/2mbs 25,00 km.
Posto smo svjedoci visemjesecnog mozdanog napada od strane telemacha i njihove sklonosti ka lopovlucima i malverzacijama da naplate sve kanale koje smo imali u programskoj semi HS-a,a da bih sacuvao zdravlje i da se sto manje zivciram,jer je rijec o ociglednoj pljacki,odlucio sam se za prelazak na DUO NET paket koji bi odgovarao mom sadasnjem paketu i usluzi koja bi bila pristojna za ove pare 38,90.
Ali tu je zvrcka koju oni(telemach) velikom reklamom pokusavaju,provuci.Radi se o akcijama koje vrijede 6 mjeseci i nude ustedu od 132,00km ali koja vazi samo ZA KORISNIKE KOJI NE KORISTE USLUGU TELEMACH INTERNETA!!!!!!!!!!!!!
6 MJESECI BESPLATAN INTERNET uz DUO NET pakete

Izaberi neki od DUO NET paketa i prvih 6 mjeseci ne plaćaj pretplatu na internet!

** Ponuda se odnosi na nove i postojeće korisnike Telemach-a, koji ne koriste uslugu Telemach kablovskog interneta, a koji se odluče na korištenje DUO NET paketa, uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 22 KM manje na mjesečnom računu. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.

OK pitam ja operatera kako ta akcija za mene ne vazi ako ja koristim HM-HS internet?????;Jel jos uvjek PRAVNO vrijedi moj ugovor potpisan sa HS-HM-HKB kompanijom.???Vrijedi kaze on ali cete morati potpisati novi ugovor........kada vam dodju monteri i postave vam novi modem/ruter posto je postojeca oprema moja: modem i ruter,.....
sa Telemachom!?
E bas cekam te montere da vidim kako ce oni objasniti ociglednu prevaru.A da ne govorim o tome kako svaki drugi dan ne mozes nista normalno pratiti,niti kablovsku ciji je kvalitet na analognim kanalima blago receno odron ,a DVB C ponuda kanala je trenutno slobodnih samo 10 kanala,a o internetu da ne govorim; brzine koje odstupaju i za 50-60% od nominalnih za koje se dobre pare daju a za uzvrat samo sekiraciju dobijes I pocinjem razmisljati da ce ovdje biti mjesta za neke advokate.......
Nogatrans

#15483 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Evo vidim i meni zakljucali skoro sve HD kanale. One sto su pustili to je crkavica. Vidim preko 70 radio kanala je isto tako pusteno ne znam samo ko slusa radio kuci. Sve u svemu suknuse nam ga i to dobro ovo od programa sto je pusteno je ispod prosjeka cak i stavise eurosport hd da se placa,koji smo ranije imali. I sada ako ja hocu neke kanale HD da imam moram platiti,ako mi neko moze reci koliko i sta i samo unaprijed ne zelim ikakve ugovore potpisivati da se ni za koga vezem.
AdrianMole

#15484 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Nogatrans wrote:Evo vidim i meni zakljucali skoro sve HD kanale. One sto su pustili to je crkavica. Vidim preko 70 radio kanala je isto tako pusteno ne znam samo ko slusa radio kuci. Sve u svemu suknuse nam ga i to dobro ovo od programa sto je pusteno je ispod prosjeka cak i stavise eurosport hd da se placa,koji smo ranije imali. I sada ako ja hocu neke kanale HD da imam moram platiti,ako mi neko moze reci koliko i sta i samo unaprijed ne zelim ikakve ugovore potpisivati da se ni za koga vezem.
Upravo u tome i jeste caka..Ne može bez ugovora i to sa Telemachom :D Ovoliki broj zaključanih kanala koji su ranije bili dostupni i jeste da se korisnike prisili na ugovore :D .
P.S.Evo i danas problemi sa frekvencijama.Sve se kocka na 658 Mhz. :P Skoro svaki dan neki problem sa pojedinom frekvencijom i to uvijek drugom,tako da je sve do njih.Ovo se već pretvara u bezobrazluk i to za naše pare.
made_in_sarajevo

#15485 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Zar u novom cjenovniku hs ne pise da se moze hd paket doplatiti 8KM, na postojece sve, bez telemacha?
hoggarr

#15486 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

caco372 wrote:Pozdrav svima,pa i HS TELEMACH lopovima,
jos uvjek sam postojeci korisnik HS HM; podrucje Pofalica:kablovske tv 13,90 km i advanced interneta 25/2mbs 25,00 km.
Posto smo svjedoci visemjesecnog mozdanog napada od strane telemacha i njihove sklonosti ka lopovlucima i malverzacijama da naplate sve kanale koje smo imali u programskoj semi HS-a,a da bih sacuvao zdravlje i da se sto manje zivciram,jer je rijec o ociglednoj pljacki,odlucio sam se za prelazak na DUO NET paket koji bi odgovarao mom sadasnjem paketu i usluzi koja bi bila pristojna za ove pare 38,90.
Ali tu je zvrcka koju oni(telemach) velikom reklamom pokusavaju,provuci.Radi se o akcijama koje vrijede 6 mjeseci i nude ustedu od 132,00km ali koja vazi samo ZA KORISNIKE KOJI NE KORISTE USLUGU TELEMACH INTERNETA!!!!!!!!!!!!!

Izaberi neki od DUO NET paketa i prvih 6 mjeseci ne plaćaj pretplatu na internet!

** Ponuda se odnosi na nove i postojeće korisnike Telemach-a, koji ne koriste uslugu Telemach kablovskog interneta, a koji se odluče na korištenje DUO NET paketa, uz minimalni period korištenja od 24 mjeseca. Popust se obračunava u vidu 22 KM manje na mjesečnom računu. Ukoliko se odluče na korištenje nekog od navedenih paketa na 12 mjeseci, pogodnost će trajati u periodu od 3 mjeseca.

OK pitam ja operatera kako ta akcija za mene ne vazi ako ja koristim HM-HS internet?????;Jel jos uvjek PRAVNO vrijedi moj ugovor potpisan sa HS-HM-HKB kompanijom.???Vrijedi kaze on ali cete morati potpisati novi ugovor........kada vam dodju monteri i postave vam novi modem/ruter posto je postojeca oprema moja: modem i ruter,.....
sa Telemachom!?
E bas cekam te montere da vidim kako ce oni objasniti ociglednu prevaru.A da ne govorim o tome kako svaki drugi dan ne mozes nista normalno pratiti,niti kablovsku ciji je kvalitet na analognim kanalima blago receno odron ,a DVB C ponuda kanala je trenutno slobodnih samo 10 kanala,a o internetu da ne govorim; brzine koje odstupaju i za 50-60% od nominalnih za koje se dobre pare daju a za uzvrat samo sekiraciju dobijes I pocinjem razmisljati da ce ovdje biti mjesta za neke advokate.......
Među prvima sam htio iskoristiti ovu akciju i uzeti Trio Grande Family na Ugovor od 24 mjeseca, i meni su rekli da sam postojeći korisnik, iako to nikad nisam bio, i da za mene ne važi ova pogodnost. Ove sedmice mi dolaze monteri MojaTV BH Telecoma, pa neka Telemachovci vrijeđaju "ćaću" svoga. Čuj, ako su kupili HS, nisu kupili mene. Za advokate će sigurno biti posla!
r_faruk

#15487 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

starii wrote:internet vam je bas nisko pao od kad ste se ujedinili sa telemachom, dok ucita stranicu treba vremena...mislim da bi trebali dodati onu oznaku sa Fabije "HTP" tj. Haj ti polako :D
sreca pa imam internet i od bhtelecoma pa se ne nerviram.

e dokle smo dogurali da prizivamo bh telecom :-D kuku majko.... imam moju tv na vikendici, trenutno je bolja od ovoga sto sada imam na hs-u ili m&h ili telemach...
pici

#15488 Re: HS kablovska

Post by pici »

Pa bolji izbor Radio kanala nego ovih TV goFana
Nike125

#15489 Re: HS kablovska

Post by Nike125 »

Mislim da pravite gresku s time sto gledate ponudu na telemachovoj stranici a koliko sam ja shvatio mi i dalje ostajemo HS korisnici samo sto su programske seme ujednacene sa Telemachom. Imate cjenovnik na hs stranici i tu nema nikakvih popusta 6 mjeseci i sl.
MH i HS kablovska

#15490 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

House wrote:nema pola kanala :-) :-) đe ba zapelo hs?
Provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku, molimo Vas javite nam se na PP.
kakaljin

#15491 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Nike125 wrote:Mislim da pravite gresku s time sto gledate ponudu na telemachovoj stranici a koliko sam ja shvatio mi i dalje ostajemo HS korisnici samo sto su programske seme ujednacene sa Telemachom. Imate cjenovnik na hs stranici i tu nema nikakvih popusta 6 mjeseci i sl.
Pa kada zoves podrsku HS-a, onda budes preusmjeren na podrsku od telemacha, tako da ti je svejedno koju ponudu gledas ili HS-a ili telemach.
addem

#15492 Re: HS kablovska

Post by addem »

Moze li mi neko objasniti KID 22 imamo li sada HD kanale kao sto su eurosport, SK, food network, nat geo ili ne. Ovo su danas sa ovim uskladjivanjem signala sve rasturili. Najgore od svega sto su se kanali pomijesali i sto ne mogu da upravljam sa recieverom kao prije.
kakaljin

#15493 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

addem wrote:Moze li mi neko objasniti KID 22 imamo li sada HD kanale kao sto su eurosport, SK, food network, nat geo ili ne. Ovo su danas sa ovim uskladjivanjem signala sve rasturili. Najgore od svega sto su se kanali pomijesali i sto ne mogu da upravljam sa recieverom kao prije.
Oni trebaju fino da napisu, koji kid/quadro paket prelazi u koji duo ili trio paket, takodjer sama kablovska na koju ponudu prelazi sa istom cijenom.

Da korisnici znaju gdje ce biti prebaceni kada dobiju novi signal.
addem

#15494 Re: HS kablovska

Post by addem »

kakaljin wrote:
addem wrote:Moze li mi neko objasniti KID 22 imamo li sada HD kanale kao sto su eurosport, SK, food network, nat geo ili ne. Ovo su danas sa ovim uskladjivanjem signala sve rasturili. Najgore od svega sto su se kanali pomijesali i sto ne mogu da upravljam sa recieverom kao prije.
Oni trebaju fino da napisu, koji kid/quadro paket prelazi u koji duo ili trio paket, takodjer sama kablovska na koju ponudu prelazi sa istom cijenom.

Da korisnici znaju gdje ce biti prebaceni kada dobiju novi signal.
Ma gledam im site nit sta pise nit sta mogu da skontam. Potpuna neprofesionalnost. Jesam li kid22 il sam nesto drugo. Mislim ovako nas saltati je van pameti. Nije problem da predjem na neki drugi paket al brate nemoj da mi preko noci ukidas hd kanale bez ikakvog upozorenja.
hoggarr

#15495 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Nike125 wrote:Mislim da pravite gresku s time sto gledate ponudu na telemachovoj stranici a koliko sam ja shvatio mi i dalje ostajemo HS korisnici samo sto su programske seme ujednacene sa Telemachom. Imate cjenovnik na hs stranici i tu nema nikakvih popusta 6 mjeseci i sl.
Upravo zbog toga sam htio iskoristiti pogodnosti Telemah-a, prelaskom sa HS na Telemach. Međutim, sve što ide u prilog korisnicima, ne može se koristiti jer se smatramo postojećim korisnicima, a kada je obrnuto, odnosno kada ih kritikujes zbog propusta, tada se prave naivni - u fazonu nismo mi, oni su krivi. Šarlatani prve klase!
NK33

#15496 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

Mislim da su isti kanali za bilo koji KID paket, jedina razlika je da li ti je pusten novi signal ili ne. I nemoj traziti informacije na telemach stranici jer mi nismo na telemachu nego idi na hs-hkb.ba kao i prije. Ako ti nije pusten novi signal onda mislim da imas ove kanale:
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... ih-kanala/ (tu im pise 'lista aktuelnih kanala').

a ove kanale bi trebao imati ako ti je pusten novi signal:
http://www.hs-hkb.ba/digitalna-tv/lista ... je-ilidza/

Ne znam jesu li isti kanali na obje liste, samo vidim da su razliciti linkovi :)
addem

#15497 Re: HS kablovska

Post by addem »

Uzeli su neke kanale. Definitivno nema eurosport HD.
NK33

#15498 Re: HS kablovska

Post by NK33 »

addem wrote:Uzeli su neke kanale. Definitivno nema eurosport HD.
Da, ako ti je pusten novi signal izgubio si Eurosport 1 i 2 u HD-u. To je i kod mene slucaj.
nlt

#15499 Re: HS kablovska

Post by nlt »

hoggarr wrote:
caco372 wrote:Pozdrav svima,pa i HS TELEMACH lopovima,

sa Telemachom!?
Među prvima sam htio iskoristiti ovu akciju i uzeti Trio Grande Family na Ugovor od 24 mjeseca, i meni su rekli da sam postojeći korisnik, iako to nikad nisam bio, i da za mene ne važi ova pogodnost. Ove sedmice mi dolaze monteri MojaTV BH Telecoma, pa neka Telemachovci vrijeđaju "ćaću" svoga. Čuj, ako su kupili HS, nisu kupili mene. Za advokate će sigurno biti posla!
respect!
r_faruk

#15500 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

Sta je sada ovo. Skenirah kanale i nema sta nema, al zakljucano. Pa sto ne puste samo paket koji imam.... Ko ce ovo sloziti sada
Locked