SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
lemniskata

#15476 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

Ima li još neko problema sa L'orealovim puderom Mat Maguiqe? Kombinovana mi je koža, od pudera bude masnija preko dana. Ovaj puder mi bas isusi kožu prvih sati, moram namazati preko nešto. Osjecaj bude kao da koza puca. Lice mi je bas neujednačene boje zbog crvenila i kapilara. Rane 20-te. Inace korostim flover perfection, ali bih sad nešto lakše. Neka preporuka?

Sent from my LT26ii using Tapatalk
azurna_obala

#15477 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azurna_obala »

šatirana_ljubičica wrote:

Ma... cm je pijaca postao, a koja je cijena molim te još mi to reci?

hvala.
Ja sam ga kupila na sniženju kad je sva kolekcija artdeco bila 50% manja, tako da sam ga platila oko 10.50 KM, a inače košta oko 21 KM...
Sretno u potrazi...

nema na čemu.
Queen_of_hearts

#15478 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Queen_of_hearts »

Ovo mi je jutros stiglo
Image
Ja sam impresionirana pokrivanjem,mirisom i minimalnom kolicinom koja je potrebna za cijelo lice i faktor 30
switty

#15479 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by switty »

Cure, gdje najjeftinije mogu naci Tangle teezer The Original?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#15480 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Samo da prijavim da su i mene jucer pokusali zahebat u CM-u, ono sto je na snizenju otkuca mi punoj cijeni, e nece moci :evil: :D
šatirana_ljubičica

#15481 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Sta bi??? pricaj :D
lavorpunvode

#15482 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

ladyblue18 wrote:Samo da prijavim da su i mene jucer pokusali zahebat u CM-u, ono sto je na snizenju otkuca mi punoj cijeni, e nece moci :evil: :D
to Ladyblue, osveti nas sve :evil:
lemniskata wrote:Ima li još neko problema sa L'orealovim puderom Mat Maguiqe? Kombinovana mi je koža, od pudera bude masnija preko dana. Ovaj puder mi bas isusi kožu prvih sati, moram namazati preko nešto. Osjecaj bude kao da koza puca. Lice mi je bas neujednačene boje zbog crvenila i kapilara. Rane 20-te. Inace korostim flover perfection, ali bih sad nešto lakše. Neka preporuka?

Image
ja prezadovoljna! svima preporucujem :)
Amy82

#15483 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

lemniskata wrote:Ima li još neko problema sa L'orealovim puderom Mat Maguiqe? Kombinovana mi je koža, od pudera bude masnija preko dana. Ovaj puder mi bas isusi kožu prvih sati, moram namazati preko nešto. Osjecaj bude kao da koza puca. Lice mi je bas neujednačene boje zbog crvenila i kapilara. Rane 20-te. Inace korostim flover perfection, ali bih sad nešto lakše. Neka preporuka?

@Lily, Kakav nered, hvala za preporuke, probacu malo u DM-u kakvi su :kiss:

@Lemniskata - ja sam imala testere tog MM, meni se isto cinio kao maska, ja sam ga stavila nekoliko puta navece, nekako mi se ne svidja ni sto je pregust i bas mi se ucinio tezak. Mozda ponekad samo na nekoliko sati ali ne znam je li bas za svaki dan.
Nisrin

#15484 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

I ja koristim REVLON COLORSTAY 180 SAND BEIGE---savrsena nijansa za moje blijedo lice, bas se lijepo stopi, savrseno prekriva sve, ali se prilicno brzo trosi---ne koristim njega svaki dan, ne stavljam puno, ali svejedno mi se brzo potrosim, kupila sam ga nekad prije mozda mjesec i po-dva...inace, puder mi traje po 4-5 mjeseci, najmanje :)

I da, skidam ga gelom od morskih algi- alverde, fino se skine...ali neki dan kad mi je kapljica kanula na plahtu, morala sam je 2x otkuhavati...
VenomousV

#15485 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Nisrin wrote:I ja koristim REVLON COLORSTAY 180 SAND BEIGE---savrsena nijansa za moje blijedo lice, bas se lijepo stopi, savrseno prekriva sve, ali se prilicno brzo trosi---ne koristim njega svaki dan, ne stavljam puno, ali svejedno mi se brzo potrosim, kupila sam ga nekad prije mozda mjesec i po-dva...inace, puder mi traje po 4-5 mjeseci, najmanje :)

I da, skidam ga gelom od morskih algi- alverde, fino se skine...ali neki dan kad mi je kapljica kanula na plahtu, morala sam je 2x otkuhavati...

ako koristis 180 onda nisi toliko blijeda koliko mislis :D
ja sam nju dugo koristila ali me nervirala ocita razlika izmedju boje lica i vrata/dekoltea (iako "spustam" puder malo i na vrat)
kad sam prvi put htjela promjeniti nijansu, teta u bezistanu me nagovarala da uzmem nijansu tamniju :-)
helem, koristim 150 vec neka dva mjeseca, razlika lice-vrat/dekolte je neznatna :D
Ductus Holedocus

#15486 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Đe u Bezistanu kupujete Revlonov puder?
Krizzia

#15487 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Nisrin wrote: I da, skidam ga gelom od morskih algi- alverde, fino se skine...ali neki dan kad mi je kapljica kanula na plahtu, morala sam je 2x otkuhavati...
Ja sam ga prolila po majici i nije se mogao oprati.
VenomousV

#15488 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Ductus Holedocus wrote:Đe u Bezistanu kupujete Revlonov puder?
kad udjes na glavni ulaz, jedna od posljednjih 5 radnji :D ne znam ima li ista izlozeno vani u vezi sa kozmetikom ali ima unutra nekoliko stalaka

@Krizzia & Nisrin: jeste probale sa Vanishom?
VenomousV

#15489 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

oko 23 KM

zaboravih naglasiti, jedna od posljednjih pet radnji sa lijeve strane :D
soraya93

#15490 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by soraya93 »

ecotools ili real techniques? nikako da se skontam :roll: :roll: :roll:
Amy82

#15491 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Amy82 »

soraya93 wrote:ecotools ili real techniques? nikako da se skontam :roll: :roll: :roll:
RT :thumbup:
Nisrin

#15492 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

VenomousV wrote:
Ductus Holedocus wrote:Đe u Bezistanu kupujete Revlonov puder?
kad udjes na glavni ulaz, jedna od posljednjih 5 radnji :D ne znam ima li ista izlozeno vani u vezi sa kozmetikom ali ima unutra nekoliko stalaka

@Krizzia & Nisrin: jeste probale sa Vanishom?

Ma na kraju sam otkuhavala na peci i u masini pa sam uspjela nakon 4. pokusaja---nego sam htjela reci da ima u sastavu najlona, to sam davno negdje procitala i da je zbog toga tako JAK...:D
A i meni bi vise odgovarala 150ka, cini mi se, jer ima male razlike izmedju lica i vrata...neznatna ali meni nekad smeta, kad ne nosim sal...
Iako bi najbolje bilo da izmijesam te 2 nijanse :D
Mirelas

#15493 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mirelas »

soraya93 wrote:ecotools ili real techniques? nikako da se skontam :roll: :roll: :roll:
RT definitivno !
lavorpunvode

#15494 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

pa vi imate pravu aristokratsku put, nekad vam bas zavidim, jer ne izgledate cigankasto s malo vise crne sminke na ocima :)

ja koristim nijansu 220, al sam se mozda zeznula jer mi je svijetla..
a iza ove ima samo nijansa 330, sto mi je, bar mi se tak cinilo, pretamno :-) zna li ko ima li se negdje kupiti neka nijansa izmedju ove dvije? mislim da bi mi bila presavrsena :(

edit: evo na pvj slici koju sm postavila iznad vidim da postoji i 250 nijansa.. ima li je gdje u Sarajevu?
Nisrin

#15495 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

lavorpunvode wrote:pa vi imate pravu aristokratsku put, nekad vam bas zavidim, jer ne izgledate cigankasto s malo vise crne sminke na ocima :)

ja koristim nijansu 220, al sam se mozda zeznula jer mi je svijetla..
a iza ove ima samo nijansa 330, sto mi je, bar mi se tak cinilo, pretamno :-) zna li ko ima li se negdje kupiti neka nijansa izmedju ove dvije? mislim da bi mi bila presavrsena :(

edit: evo na pvj slici koju sm postavila iznad vidim da postoji i 250 nijansa.. ima li je gdje u Sarajevu?
jesi pogledala kod narodnog pozorista??? nema vise nigdje, nazalost...:(

A meni se vise svidja tamnija put, patim za tim, da nije stetanm stalno bih isla u solarijum...jedva cekam ljeto da dobijem boje :) aristokratska put izgleda dobro samo na Aidi Djapo :D
lavorpunvode

#15496 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

tamo sam i kupila, nema nazalost. ovako kad nanosim ovaj puder izgleda mi kao da je identican boji lica, ali vani, na suncu, sam bas svijetla :-)
Ductus Holedocus

#15497 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

gdje ,u kojoj apoteci je vichy kozmetika,samponi etc,najjetniji?
Moram u "namiru" :D
BJB

#15498 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Jesam i stvarno je besprijekorno nanesena podloga s njim..Rozi prvi mi se raspao na dva dijela, idalje ga koristim. Kupila sam bijeli sad. Najjeftiniji je na cultbeauty.com zato sto oni odbiju svoj PDV od cijene proizvoda, postarinu naplate.
RT beauty blender nikako da ugrabim, hocu da ga isprobam cisto zato sto je originalni BB preskup. Onaj set od 2 bb je najisplativiji.
BBlender je savrsen za zene koje nanesu previse podloge, kad ga navlazis i predjes po licu, podloga se ssavrseno izjednaci, ne bude viska, nema prelaza..
BJB

#15499 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ductus Holedocus wrote:gdje ,u kojoj apoteci je vichy kozmetika,samponi etc,najjetniji?
Dok jos traje, french pharmacy na escentual.com..
Ductus Holedocus

#15500 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

BJB wrote:
Ductus Holedocus wrote:gdje ,u kojoj apoteci je vichy kozmetika,samponi etc,najjetniji?
Dok jos traje, french pharmacy na escentual.com..
za koliko stize ? Bojim se postarine
Post Reply