SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
alipasijaner
#15476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve u svemu sreca da se nije ko pikado zabio u neko auto u kojem je porodica s djecom. Varovi losi ovakvi onakvi ne ublazavaju cinjenicu da je prije nisko letio vec brzo isao..
- Better Man
#15477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vidio sam ovaj prizor danas kad sam išao kući s posla. Vozim i vidim u mojoj traci neka gužva i prestrojim se u brzu traku kad vidim neki zastoj i policijsko auto u brzoj traci. Usporim i vidim na suprotnoj strani, tj. u traci koja vodi za Sarajevo prepolovljen Audi i drugi udaren. Prizor je bio gori nego u horor filmovima. Prava apokalipsa. Ovo na slikama je ništa kad vidite uživo kako sve to izgleda. Da se isprepadate od jezivosti prizora. Budala nije vozila manje od 250 km na sat. Ako ima pravde odmah mu oduzeti i poništiti vozačku i doživotnu zabranu upravljanja motornim vozilom i poslati ga na robiju od 40 godina.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Volio bih znati šta vozaču sad prolazi kroz glavu.
Čisto da mogu uporedit sa sobom jer nekad me tolika grižnja savjesti udara navečer ne mogu zaspat, a u poređenju sa ovim što je ovaj mazlum napravio zbog totalno nebitnih stvari i sitnica.
Kakav majmun.
Čisto da mogu uporedit sa sobom jer nekad me tolika grižnja savjesti udara navečer ne mogu zaspat, a u poređenju sa ovim što je ovaj mazlum napravio zbog totalno nebitnih stvari i sitnica.
Kakav majmun.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kazu da je pravo bistar decko ,skoro mu se vidi kroz glavu...Jimmy McNulty wrote:Volio bih znati šta vozaču sad prolazi kroz glavu.
- hrle1976
#15480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jimmy McNulty wrote:Volio bih znati šta vozaču sad prolazi kroz glavu.
Kakav majmun.
Ja sam hajmo reci imao prijatelja koji je usmrtio jednog svog prijatelja, vozeci ko budala. Jednostavno auto im poletilo i palo na krov, on prezivi a suvozac tj prijatelj pogino mu. Upitao sam ga isto poslje nekog veremna, kaze toliko ga neki strah hvato da je on mogao poginuti da uopste nije imao vremena misliti o jaranu, kaze desilo se sto se desilo, zivot ide dalje. Doslovno hladno mrtvo. Kaze sa vremeno kao i zaboravlja postepeno. Kao naviknes se. Od tada sam ga malo odjebo i sa vremeno i ja sam njega zaboravio, ali eto sta mi rece. Drugarica is skolskih dana je usmrtila drugu vozacicu, majku troje djece ako se ne varam. Ispao joj karmin i pokusala ga uhvatiti i tako frontalno preko linije u suprotni smjer. Njoj nista nije bilo. Neko vrijeme pod sokom bila haman ona kao veca zrtva bila nego odsteceni. Eno je danas kao da nista nije bilo
Iskreno ja mislim da kod tavih ljudi proradi neki imunitet tipa probao sam i ubiti nekoga na taj nacin hajd podnosljivo je. Mozda se varam ali mi tako nekako djeluju bar ove sto znam da su tako nesto ucinili drugima.
Last edited by hrle1976 on 25/09/2017 23:22, edited 1 time in total.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šalu na stranu, nadam se da se ni ti ni ja niakd nećemo naći u takvoj situaciji. Nedavno lik 10 metara od meni zgazi mače, podletila mu, nisam 3 dana bio dobar koliko me sjebalo.bitanga_sa_otesa wrote:kazu da je pravo bistar decko ,skoro mu se vidi kroz glavu...Jimmy McNulty wrote:Volio bih znati šta vozaču sad prolazi kroz glavu.
-
nema me tamo
#15482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jimmy McNulty wrote:Šalu na stranu, nadam se da se ni ti ni ja niakd nećemo naći u takvoj situaciji. Nedavno lik 10 metara od meni zgazi mače, podletila mu, nisam 3 dana bio dobar koliko me sjebalo.bitanga_sa_otesa wrote:kazu da je pravo bistar decko ,skoro mu se vidi kroz glavu...Jimmy McNulty wrote:Volio bih znati šta vozaču sad prolazi kroz glavu.
I meni se isto desilo jedne prilike na vilsu kad sam se vracao iz skole samo što sam uzeo oko i drzao u casi par godina
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#15483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
99% da ja necu,svoje maximume probavam na zatvorenoj stazi u kontrolisanim uslovima,u saobracaju sam ko curica...Jimmy McNulty wrote: Šalu na stranu, nadam se da se ni ti ni ja niakd nećemo naći u takvoj situaciji.
-
bumerangss
#15484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da ce roditelje poginulog mladica citv život gristi savijest jer su svom sinu kupili bijesno auto kim može da se kurci po cest... neka bude škola ostalim roditeljima da višak para od 70000 KM ulože u nekretninu i tako djetetu osiguraju bolju buducnost a ne da mu kupe oružje (bijesno auto)hrle1976 wrote:Na zalost vlasnika auta znam... auto je cak prodavao e sada jeli ga kome prodao pa taj vozio ili on to necu znati ali ato je bilo na prodaju za poprilicno masnu sumu novca. Negdje oko 65 - 70.000 KM.O'zone wrote:Sivi Audi je prepolovljen međutim ima i crni koji stoji pored i kome je udaren prednji dio....
- Hajlac
#15485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na osnovu vozacevog instagram profila gdje mu stoji http://www.orbico.ba i osobe istoimenog prezimena (Hadzihaskic) prilozenog uz finansijske podatke iste firme, bice da je, a kako li drugacije do, mamin/babin sinDrvosjeca iz Dejcica wrote:klixo wrote:20 i koju godinu imao taj sto je poginuo
Jbt. ne kontam, dati momku od 20 i koju godinu novi A5...ne znam, možda griješim, možda ga je kupio sam...nisam pametan. Samo žali bože njegovih godina i mladosti. Ako može biti sreća u nesreći što niko nije sa njim stradao.
Sabur njegovoj proodici i rahmet mu duši.
Pun mi je kufer ovih ubica iz reda "200 porodica" za volanima bijesnih auta koji konstantno ugrozavaju zivote obicnih(porodicnih) ljudi.
- Matzan
#15486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hrle1976 wrote:
Ja sam hajmo reci imao prijatelja koji je usmrtio jednog svog prijatelja, vozeci ko budala. Jednostavno auto im poletilo i palo na krov, on prezivi a suvozac tj prijatelj pogino mu. Upitao sam ga isto poslje nekog veremna, kaze toliko ga neki strah hvato da je on mogao poginuti da uopste nije imao vremena misliti o jaranu, kaze desilo se sto se desilo, zivot ide dalje. Doslovno hladno mrtvo. Kaze sa vremeno kao i zaboravlja postepeno. Kao naviknes se. Od tada sam ga malo odjebo i sa vremeno i ja sam njega zaboravio, ali eto sta mi rece. Drugarica is skolskih dana je usmrtila drugu vozacicu, majku troje djece ako se ne varam. Ispao joj karmin i pokusala ga uhvatiti i tako frontalno preko linije u suprotni smjer. Njoj nista nije bilo. Neko vrijeme pod sokom bila haman ona kao veca zrtva bila nego odsteceni. Eno je danas kao da nista nije bilo![]()
Iskreno ja mislim da kod tavih ljudi proradi neki imunitet tipa probao sam i ubiti nekoga na taj nacin hajd podnosljivo je. Mozda se varam ali mi tako nekako djeluju bar ove sto znam da su tako nesto ucinili drugima.
Kud baš na tebe da nabasaju ti malo uvrnuti likovi?!
-
Juliuscezar
#15487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zanimljivo na prvom klixovom clanku vec nema slika prepolovljenog auta, nadam se da nije neka teorija zavjere ali moguce da se sad vadi guzica
- Matzan
#15488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bumerangss wrote:
Mislim da ce roditelje poginulog mladica citv život gristi savijest jer su svom sinu kupili bijesno auto kim može da se kurci po cest... neka bude škola ostalim roditeljima da višak para od 70000 KM ulože u nekretninu i tako djetetu osiguraju bolju buducnost a ne da mu kupe oružje (bijesno auto)
Ne mora biti da su mu ga roditelji kupili.
Meni se čini da se momak bavio nekom trgovinom.
Nemam sad neke pouzdane informacije, nego sam zaključio iz ovog
https://www.olx.ba/profil/xamir
Jedan od artikala je i taj nesretni A8.
-
bumerangss
#15489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I ja se ibretim kakve sve nebuloze, izmišljotine ovdje mogu procitati...insomnia78 wrote:Isto mala djeca, ova tema skuplja najvise genijalaca![]()
![]()
![]()
Kakav var, kakve picke materine puko drito njegovom stranom od cosak mosta
Toliko neotkrivenih talenata režisera naucnofantasticnih filmova odavno nisam vidio više na jednom mjestu
- hrle1976
#15490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ce nabasati na mene, isao jedan razred vise od mene a ova isla u isti razred kao i ja.Matzan wrote:hrle1976 wrote:
Ja sam hajmo reci imao prijatelja koji je usmrtio jednog svog prijatelja, vozeci ko budala. Jednostavno auto im poletilo i palo na krov, on prezivi a suvozac tj prijatelj pogino mu. Upitao sam ga isto poslje nekog veremna, kaze toliko ga neki strah hvato da je on mogao poginuti da uopste nije imao vremena misliti o jaranu, kaze desilo se sto se desilo, zivot ide dalje. Doslovno hladno mrtvo. Kaze sa vremeno kao i zaboravlja postepeno. Kao naviknes se. Od tada sam ga malo odjebo i sa vremeno i ja sam njega zaboravio, ali eto sta mi rece. Drugarica is skolskih dana je usmrtila drugu vozacicu, majku troje djece ako se ne varam. Ispao joj karmin i pokusala ga uhvatiti i tako frontalno preko linije u suprotni smjer. Njoj nista nije bilo. Neko vrijeme pod sokom bila haman ona kao veca zrtva bila nego odsteceni. Eno je danas kao da nista nije bilo![]()
Kud baš na tebe da nabasaju ti malo uvrnuti likovi?!
-
smijesni_ste
#15491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Šprdaju se komentatori na pik profilu na oglasu za taj nesretni audi..baš smo bolesni 
-
negredo
#15492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da su pravda i pravicnost dva potpuno razlicita pojma uvjerili smo se i na brojnim primjerima i prije ovoga. Kao pravnik mogi iznijeniti svoje pretpostavke o predmetnom slucaju a na osnovu vazecih (pozitivnopravnih) propisa. Naime clan 336. stav 4. KZ FBIH je koncizan gdje propisuje kaznu zatvora od 1 do 8 godina, uz pretpostavku ( 99%) da ce ovo krivicno djelo biti okarakterisano kao djelo iz nehata (ucinilac je svjestan mogucih posljedica ali je olako drzao da do istih nece doci ili da ce sprijeciti njihov nastanak).
Medjutim postoje i druge krajnosti koju predvidja nas KZ a to je prije svega institut ublazavanja kazne, gdje izmedju ostalog stoji u clanu 51. tacka d) da se (kad sud utvrdi da postoje naročito olakšavajuće okolnosti koje ukazuju da se i ublaženom kaznom može postići svrha kažnjavanja-cl. 50) ako je za krivično djelo kao najmanja mjera kazne propisana kazna zatvora od jedne godine, kazna se može ublažiti do tri mjeseca zatvora.- (medjutim ova opcija se definitivno moze iskljuciti jer koja ti moze bit olaksavajuca okolnost ako ubijes covjeka na ovakav nacin, osim nehata svakako)
Drugu krajnost predstavlja institut oslobadjanja od kazne koji predvidja clan 53. gdje stoji Sud može osloboditi kazne učinitelja krivičnog djela učinjenog iz nehata kad posljedice djela tako teško pogadjaju učinitelja da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi
odgovaralo svrsi kažnjavanja. (Praksa je da se ovo cesto primjenjuje u slucajevima gdje je npr. poginuo neko od uzih clanova obitelji u saob. nesreci, a drugi je vozio, medjutim nije iskljuceno da se to i u ovom slucaju primijeni)
Da sumiramo znaci, moze lezati 8 god, a moze bit i oslobodjen sto cisto sumnjam, ali u njegovom slucaju po meni bolje za njega da je umro, jer ce otici psihicki.
Medjutim postoje i druge krajnosti koju predvidja nas KZ a to je prije svega institut ublazavanja kazne, gdje izmedju ostalog stoji u clanu 51. tacka d) da se (kad sud utvrdi da postoje naročito olakšavajuće okolnosti koje ukazuju da se i ublaženom kaznom može postići svrha kažnjavanja-cl. 50) ako je za krivično djelo kao najmanja mjera kazne propisana kazna zatvora od jedne godine, kazna se može ublažiti do tri mjeseca zatvora.- (medjutim ova opcija se definitivno moze iskljuciti jer koja ti moze bit olaksavajuca okolnost ako ubijes covjeka na ovakav nacin, osim nehata svakako)
Drugu krajnost predstavlja institut oslobadjanja od kazne koji predvidja clan 53. gdje stoji Sud može osloboditi kazne učinitelja krivičnog djela učinjenog iz nehata kad posljedice djela tako teško pogadjaju učinitelja da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi
odgovaralo svrsi kažnjavanja. (Praksa je da se ovo cesto primjenjuje u slucajevima gdje je npr. poginuo neko od uzih clanova obitelji u saob. nesreci, a drugi je vozio, medjutim nije iskljuceno da se to i u ovom slucaju primijeni)
Da sumiramo znaci, moze lezati 8 god, a moze bit i oslobodjen sto cisto sumnjam, ali u njegovom slucaju po meni bolje za njega da je umro, jer ce otici psihicki.
Last edited by negredo on 26/09/2017 00:12, edited 2 times in total.
-
Juliuscezar
#15493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije audi nesretan nego neko izgleda nije vozio ga kako treba
- orinoco
#15494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zašto drugi Audi, crni, ne bi mogao biti odgovoran za nesreću sivog?bhnapoleon1 wrote:Nije audi nesretan nego neko izgleda nije vozio ga kako treba
- Hajlac
#15495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.olx.ba/profil/xamirbumerangss wrote:Mislim da ce roditelje poginulog mladica citv život gristi savijest jer su svom sinu kupili bijesno auto kim može da se kurci po cest... neka bude škola ostalim roditeljima da višak para od 70000 KM ulože u nekretninu i tako djetetu osiguraju bolju buducnost a ne da mu kupe oružje (bijesno auto)hrle1976 wrote:Na zalost vlasnika auta znam... auto je cak prodavao e sada jeli ga kome prodao pa taj vozio ili on to necu znati ali ato je bilo na prodaju za poprilicno masnu sumu novca. Negdje oko 65 - 70.000 KM.O'zone wrote:Sivi Audi je prepolovljen međutim ima i crni koji stoji pored i kome je udaren prednji dio....
Nama obicnim smrtnicima ne pada na pamet da ovakav soj ljudi/"elite"/ubica ima i bijesna auta i nekretnine i pokretnine u vidu kolekcionarskog skupljanja satova s dijamantima, zlatnog nakita, skupocjenih umjetnickih djela, trofeja egzoticnih zivotinja, rucno ukrasenog oruzja itd.
Jedan sasvim drugi svijet, u kom su jako zastupljeni ovakva beskrupuloznost i animalisticki nagon samoocuvanja i samodostatnosti:
sarajevo-crna-hronika-vol-5-t141899s155 ... #p13937052
Sto je najgore, po pravilu se izvuku od ROBIJE.
Sta na kraju bi s onim sto je na Skenderiji crnim audijem prepolovio pezoa i ubio profesora/nastavnika?
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /120526118
-
splinter
#15496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@Hajlac
11 godina dobio ili tako nešto.
- Logovan
#15497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pojedinci se zajebavaju.Matzan wrote:bumerangss wrote:
Mislim da ce roditelje poginulog mladica citv život gristi savijest jer su svom sinu kupili bijesno auto kim može da se kurci po cest... neka bude škola ostalim roditeljima da višak para od 70000 KM ulože u nekretninu i tako djetetu osiguraju bolju buducnost a ne da mu kupe oružje (bijesno auto)
Ne mora biti da su mu ga roditelji kupili.
Meni se čini da se momak bavio nekom trgovinom.
Nemam sad neke pouzdane informacije, nego sam zaključio iz ovog
https://www.olx.ba/profil/xamir
Jedan od artikala je i taj nesretni A8.
Ja idiota, jebem ti majku.
-
el_bake007
#15498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvo crno bijesno auto , auto je imalo 230k na satu i teško 2 tone, to uopšte nije toliko brzo auto niti pogodno za ludovanje( quattro koji ne dozvoljava "proklizavanje zadnjih točkova" odnosno driftanje niti bilo kakve vratolomije). Camryi u americi dolaze sa više konjskih snaga od tog nesretnog A8. Ne ide ni meni u glavu kako je došlo do toga da se auto prepolovi pogotovo zato što je u pitanju A8 niti zašto je uopšte došlo do toga ali vjerovatno je udar u beton bio pod takvim uglom i toliko se nesretnih kombinacija potrefilo + se na slici vidi da je sjedište suvozača isčupano što znači da i ako je imao pojas, on je zakazao? I da je išao brzinom od 130 km/h ako je potrefio betonski stub u visini auta sa suvozačeve strane dovoljno je da prožvaka automobil. Forumski stručnjaci su već okrivili roditelje,auto,utvrdili da je sklopljeno od 2 A4
i vareno u garaži na Jarčedolima.
- Hajlac
#15499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To na koliko je neko -teoretski- osudjen kod nas nista ne znaci jer znamo vec od ranije kako slicni znaju vikendima ici kuci pa praviti pucnjave/obracune po gradskim ulicama i slicno.splinter wrote:@Hajlac
Pitanje svih pitanja je da li svo ovo vrijeme ZASLUZENO sjedi u zatvorskoj celiji ili je malo unutra malo vani i slicna prica
- muha_sa
#15500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko od učesnika nesreće kod Ilijaša nije bio pod utjecajem alkohola, Audi se kretao dozvoljenom brzinom
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170925128
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170925128