SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alipasijaner

#15476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by alipasijaner »

Sve u svemu sreca da se nije ko pikado zabio u neko auto u kojem je porodica s djecom. Varovi losi ovakvi onakvi ne ublazavaju cinjenicu da je prije nisko letio vec brzo isao..
Better Man

#15477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

Vidio sam ovaj prizor danas kad sam išao kući s posla. Vozim i vidim u mojoj traci neka gužva i prestrojim se u brzu traku kad vidim neki zastoj i policijsko auto u brzoj traci. Usporim i vidim na suprotnoj strani, tj. u traci koja vodi za Sarajevo prepolovljen Audi i drugi udaren. Prizor je bio gori nego u horor filmovima. Prava apokalipsa. Ovo na slikama je ništa kad vidite uživo kako sve to izgleda. Da se isprepadate od jezivosti prizora. Budala nije vozila manje od 250 km na sat. Ako ima pravde odmah mu oduzeti i poništiti vozačku i doživotnu zabranu upravljanja motornim vozilom i poslati ga na robiju od 40 godina.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

Volio bih znati šta vozaču sad prolazi kroz glavu.

Čisto da mogu uporedit sa sobom jer nekad me tolika grižnja savjesti udara navečer ne mogu zaspat, a u poređenju sa ovim što je ovaj mazlum napravio zbog totalno nebitnih stvari i sitnica.

Kakav majmun.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Jimmy McNulty wrote:Volio bih znati šta vozaču sad prolazi kroz glavu.
kazu da je pravo bistar decko ,skoro mu se vidi kroz glavu...
hrle1976

#15480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

Čisto da mogu uporedit sa sobom jer nekad me tolika grižnja savjesti udara navečer ne mogu zaspat, a u poređenju sa ovim što je ovaj mazlum napravio zbog totalno nebitnih stvari i sitnica.

Kakav majmun.

Ja sam hajmo reci imao prijatelja koji je usmrtio jednog svog prijatelja, vozeci ko budala. Jednostavno auto im poletilo i palo na krov, on prezivi a suvozac tj prijatelj pogino mu. Upitao sam ga isto poslje nekog veremna, kaze toliko ga neki strah hvato da je on mogao poginuti da uopste nije imao vremena misliti o jaranu, kaze desilo se sto se desilo, zivot ide dalje. Doslovno hladno mrtvo. Kaze sa vremeno kao i zaboravlja postepeno. Kao naviknes se. Od tada sam ga malo odjebo i sa vremeno i ja sam njega zaboravio, ali eto sta mi rece. Drugarica is skolskih dana je usmrtila drugu vozacicu, majku troje djece ako se ne varam. Ispao joj karmin i pokusala ga uhvatiti i tako frontalno preko linije u suprotni smjer. Njoj nista nije bilo. Neko vrijeme pod sokom bila haman ona kao veca zrtva bila nego odsteceni. Eno je danas kao da nista nije bilo :roll:

Iskreno ja mislim da kod tavih ljudi proradi neki imunitet tipa probao sam i ubiti nekoga na taj nacin hajd podnosljivo je. Mozda se varam ali mi tako nekako djeluju bar ove sto znam da su tako nesto ucinili drugima.
Last edited by hrle1976 on 25/09/2017 23:22, edited 1 time in total.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

bitanga_sa_otesa wrote:
Šalu na stranu, nadam se da se ni ti ni ja niakd nećemo naći u takvoj situaciji. Nedavno lik 10 metara od meni zgazi mače, podletila mu, nisam 3 dana bio dobar koliko me sjebalo.
nema me tamo

#15482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nema me tamo »

Jimmy McNulty wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
Šalu na stranu, nadam se da se ni ti ni ja niakd nećemo naći u takvoj situaciji. Nedavno lik 10 metara od meni zgazi mače, podletila mu, nisam 3 dana bio dobar koliko me sjebalo.

I meni se isto desilo jedne prilike na vilsu kad sam se vracao iz skole samo što sam uzeo oko i drzao u casi par godina
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Jimmy McNulty wrote: Šalu na stranu, nadam se da se ni ti ni ja niakd nećemo naći u takvoj situaciji.
99% da ja necu,svoje maximume probavam na zatvorenoj stazi u kontrolisanim uslovima,u saobracaju sam ko curica...
bumerangss

#15484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

hrle1976 wrote:
O'zone wrote:Sivi Audi je prepolovljen međutim ima i crni koji stoji pored i kome je udaren prednji dio....
Na zalost vlasnika auta znam... auto je cak prodavao e sada jeli ga kome prodao pa taj vozio ili on to necu znati ali ato je bilo na prodaju za poprilicno masnu sumu novca. Negdje oko 65 - 70.000 KM.
Mislim da ce roditelje poginulog mladica citv život gristi savijest jer su svom sinu kupili bijesno auto kim može da se kurci po cest... neka bude škola ostalim roditeljima da višak para od 70000 KM ulože u nekretninu i tako djetetu osiguraju bolju buducnost a ne da mu kupe oružje (bijesno auto)
Hajlac

#15485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
klixo wrote:20 i koju godinu imao taj sto je poginuo :run:

Jbt. ne kontam, dati momku od 20 i koju godinu novi A5...ne znam, možda griješim, možda ga je kupio sam...nisam pametan. Samo žali bože njegovih godina i mladosti. Ako može biti sreća u nesreći što niko nije sa njim stradao.

Sabur njegovoj proodici i rahmet mu duši. :(
Na osnovu vozacevog instagram profila gdje mu stoji http://www.orbico.ba i osobe istoimenog prezimena (Hadzihaskic) prilozenog uz finansijske podatke iste firme, bice da je, a kako li drugacije do, mamin/babin sin :evil:

Pun mi je kufer ovih ubica iz reda "200 porodica" za volanima bijesnih auta koji konstantno ugrozavaju zivote obicnih(porodicnih) ljudi.
Matzan

#15486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matzan »

hrle1976 wrote:

Ja sam hajmo reci imao prijatelja koji je usmrtio jednog svog prijatelja, vozeci ko budala. Jednostavno auto im poletilo i palo na krov, on prezivi a suvozac tj prijatelj pogino mu. Upitao sam ga isto poslje nekog veremna, kaze toliko ga neki strah hvato da je on mogao poginuti da uopste nije imao vremena misliti o jaranu, kaze desilo se sto se desilo, zivot ide dalje. Doslovno hladno mrtvo. Kaze sa vremeno kao i zaboravlja postepeno. Kao naviknes se. Od tada sam ga malo odjebo i sa vremeno i ja sam njega zaboravio, ali eto sta mi rece. Drugarica is skolskih dana je usmrtila drugu vozacicu, majku troje djece ako se ne varam. Ispao joj karmin i pokusala ga uhvatiti i tako frontalno preko linije u suprotni smjer. Njoj nista nije bilo. Neko vrijeme pod sokom bila haman ona kao veca zrtva bila nego odsteceni. Eno je danas kao da nista nije bilo :roll:

Iskreno ja mislim da kod tavih ljudi proradi neki imunitet tipa probao sam i ubiti nekoga na taj nacin hajd podnosljivo je. Mozda se varam ali mi tako nekako djeluju bar ove sto znam da su tako nesto ucinili drugima.

Kud baš na tebe da nabasaju ti malo uvrnuti likovi?! :?
Juliuscezar

#15487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Juliuscezar »

Zanimljivo na prvom klixovom clanku vec nema slika prepolovljenog auta, nadam se da nije neka teorija zavjere ali moguce da se sad vadi guzica
Matzan

#15488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matzan »

bumerangss wrote:
Mislim da ce roditelje poginulog mladica citv život gristi savijest jer su svom sinu kupili bijesno auto kim može da se kurci po cest... neka bude škola ostalim roditeljima da višak para od 70000 KM ulože u nekretninu i tako djetetu osiguraju bolju buducnost a ne da mu kupe oružje (bijesno auto)

Ne mora biti da su mu ga roditelji kupili.
Meni se čini da se momak bavio nekom trgovinom.
Nemam sad neke pouzdane informacije, nego sam zaključio iz ovog

https://www.olx.ba/profil/xamir

Jedan od artikala je i taj nesretni A8.
bumerangss

#15489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

insomnia78 wrote:Isto mala djeca, ova tema skuplja najvise genijalaca :lol: :lol: :lol:
Kakav var, kakve picke materine puko drito njegovom stranom od cosak mosta
I ja se ibretim kakve sve nebuloze, izmišljotine ovdje mogu procitati... :roll:

Toliko neotkrivenih talenata režisera naucnofantasticnih filmova odavno nisam vidio više na jednom mjestu :lol:
hrle1976

#15490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrle1976 »

Matzan wrote:
hrle1976 wrote:

Kud baš na tebe da nabasaju ti malo uvrnuti likovi?! :?
Sta ce nabasati na mene, isao jedan razred vise od mene a ova isla u isti razred kao i ja.
smijesni_ste

#15491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Šprdaju se komentatori na pik profilu na oglasu za taj nesretni audi..baš smo bolesni :(
negredo

#15492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by negredo »

Da su pravda i pravicnost dva potpuno razlicita pojma uvjerili smo se i na brojnim primjerima i prije ovoga. Kao pravnik mogi iznijeniti svoje pretpostavke o predmetnom slucaju a na osnovu vazecih (pozitivnopravnih) propisa. Naime clan 336. stav 4. KZ FBIH je koncizan gdje propisuje kaznu zatvora od 1 do 8 godina, uz pretpostavku ( 99%) da ce ovo krivicno djelo biti okarakterisano kao djelo iz nehata (ucinilac je svjestan mogucih posljedica ali je olako drzao da do istih nece doci ili da ce sprijeciti njihov nastanak).
Medjutim postoje i druge krajnosti koju predvidja nas KZ a to je prije svega institut ublazavanja kazne, gdje izmedju ostalog stoji u clanu 51. tacka d) da se (kad sud utvrdi da postoje naročito olakšavajuće okolnosti koje ukazuju da se i ublaženom kaznom može postići svrha kažnjavanja-cl. 50) ako je za krivično djelo kao najmanja mjera kazne propisana kazna zatvora od jedne godine, kazna se može ublažiti do tri mjeseca zatvora.- (medjutim ova opcija se definitivno moze iskljuciti jer koja ti moze bit olaksavajuca okolnost ako ubijes covjeka na ovakav nacin, osim nehata svakako)
Drugu krajnost predstavlja institut oslobadjanja od kazne koji predvidja clan 53. gdje stoji Sud može osloboditi kazne učinitelja krivičnog djela učinjenog iz nehata kad posljedice djela tako teško pogadjaju učinitelja da izricanje kazne u takvom slučaju očigledno ne bi
odgovaralo svrsi kažnjavanja
. (Praksa je da se ovo cesto primjenjuje u slucajevima gdje je npr. poginuo neko od uzih clanova obitelji u saob. nesreci, a drugi je vozio, medjutim nije iskljuceno da se to i u ovom slucaju primijeni)
Da sumiramo znaci, moze lezati 8 god, a moze bit i oslobodjen sto cisto sumnjam, ali u njegovom slucaju po meni bolje za njega da je umro, jer ce otici psihicki.
Last edited by negredo on 26/09/2017 00:12, edited 2 times in total.
Juliuscezar

#15493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Juliuscezar »

Nije audi nesretan nego neko izgleda nije vozio ga kako treba
orinoco

#15494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by orinoco »

bhnapoleon1 wrote:Nije audi nesretan nego neko izgleda nije vozio ga kako treba
Zašto drugi Audi, crni, ne bi mogao biti odgovoran za nesreću sivog?
Hajlac

#15495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

bumerangss wrote:
hrle1976 wrote:
O'zone wrote:Sivi Audi je prepolovljen međutim ima i crni koji stoji pored i kome je udaren prednji dio....
Na zalost vlasnika auta znam... auto je cak prodavao e sada jeli ga kome prodao pa taj vozio ili on to necu znati ali ato je bilo na prodaju za poprilicno masnu sumu novca. Negdje oko 65 - 70.000 KM.

Nama obicnim smrtnicima ne pada na pamet da ovakav soj ljudi/"elite"/ubica ima i bijesna auta i nekretnine i pokretnine u vidu kolekcionarskog skupljanja satova s dijamantima, zlatnog nakita, skupocjenih umjetnickih djela, trofeja egzoticnih zivotinja, rucno ukrasenog oruzja itd.

Jedan sasvim drugi svijet, u kom su jako zastupljeni ovakva beskrupuloznost i animalisticki nagon samoocuvanja i samodostatnosti:

sarajevo-crna-hronika-vol-5-t141899s155 ... #p13937052

Sto je najgore, po pravilu se izvuku od ROBIJE.

Sta na kraju bi s onim sto je na Skenderiji crnim audijem prepolovio pezoa i ubio profesora/nastavnika?

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /120526118

:evil: :evil: :evil: :evil:
splinter

#15496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

@Hajlac
11 godina dobio ili tako nešto.
Logovan

#15497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Matzan wrote:
bumerangss wrote:

Ne mora biti da su mu ga roditelji kupili.
Meni se čini da se momak bavio nekom trgovinom.
Nemam sad neke pouzdane informacije, nego sam zaključio iz ovog

Jedan od artikala je i taj nesretni A8.
Pojedinci se zajebavaju.

Ja idiota, jebem ti majku.
el_bake007

#15498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by el_bake007 »

Kakvo crno bijesno auto , auto je imalo 230k na satu i teško 2 tone, to uopšte nije toliko brzo auto niti pogodno za ludovanje( quattro koji ne dozvoljava "proklizavanje zadnjih točkova" odnosno driftanje niti bilo kakve vratolomije). Camryi u americi dolaze sa više konjskih snaga od tog nesretnog A8. Ne ide ni meni u glavu kako je došlo do toga da se auto prepolovi pogotovo zato što je u pitanju A8 niti zašto je uopšte došlo do toga ali vjerovatno je udar u beton bio pod takvim uglom i toliko se nesretnih kombinacija potrefilo + se na slici vidi da je sjedište suvozača isčupano što znači da i ako je imao pojas, on je zakazao? I da je išao brzinom od 130 km/h ako je potrefio betonski stub u visini auta sa suvozačeve strane dovoljno je da prožvaka automobil. Forumski stručnjaci su već okrivili roditelje,auto,utvrdili da je sklopljeno od 2 A4 :lol: i vareno u garaži na Jarčedolima.
Hajlac

#15499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajlac »

splinter wrote:@Hajlac
11 godina dobio ili tako nešto.
To na koliko je neko -teoretski- osudjen kod nas nista ne znaci jer znamo vec od ranije kako slicni znaju vikendima ici kuci pa praviti pucnjave/obracune po gradskim ulicama i slicno.

Pitanje svih pitanja je da li svo ovo vrijeme ZASLUZENO sjedi u zatvorskoj celiji ili je malo unutra malo vani i slicna prica :evil:
muha_sa

#15500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Niko od učesnika nesreće kod Ilijaša nije bio pod utjecajem alkohola, Audi se kretao dozvoljenom brzinom

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170925128
Post Reply