Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#15476 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:Ah pa to je bilo juce. Danas te nisam quotao. Sam si krenuo prizivati prozivku.

A s Cosicem te dovodim u vezu iz svima vec poznatih razloga. To nema nikakve veze s mrznjom, vec sa Cosicevim opisom tih sklonosti ka iznosenju i fabrikovanju neistina.

Hajde što si mali čovjek koji ide sada ad personam i lažaš na sagovrnika, nego lupaš da si me kvotao juče. Kvotao si me prije pola sata, jadan ne bio. Jesi li ti uopšte zdrav?

Ama, evo ti Jeffersona pa se sa njim za ruke vozaj po temi.
dječak sa šibicama

#15477 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Stipu alfonsa, dokazani konformist.
AleksoMKD

#15478 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Pro-Ruska ekipa u blizini Donjecka (navodno)
Image
Protiv-tenkovska puska iz 2 svetskog rata :-)

Image
Iz naseg komsiluka je izgleda
madner

#15479 Re: Ukrajina

Post by madner »

Mnogo su ofirni ovi Rusi, mnogo.
Lincoln-Burrows

#15480 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Dario Srna nogometaš hrvatske reprezentacije i igrač Šahtara izjavio je nakon pobjede u superkupu Ukrajine u Lvivu:
"Ovo je pobjeda za sve naše navijače! Za Donbas! Za sve one koji prolaze kroz ova teška ratna vremena. Ne znam što bih rekao".

http://www.index.hr/sport/clanak/srna-o ... 61473.aspx
Alfons Kauders

#15481 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

dječak sa šibicama wrote:Stipu alfonsa, dokazani konformist.
Da prevedem na bosanski s hipstersko-antiglobalizacijskog.

Konformist, imenica - osoba koja vjeruje u nauku i cinjenice.

Sorry sto nisam 'alternativa' po vasim standardima. U moje doba alternativa se bilo s kosom, odjecom, muzikom - te furke se nisu manifestovale na politickom planu, barem ne na nacin da se likuje nad ubijanjem 300 nevinih ljudi i da se laze na svakom koraku.
Alfons Kauders

#15482 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote:Ah pa to je bilo juce. Danas te nisam quotao. Sam si krenuo prizivati prozivku.

A s Cosicem te dovodim u vezu iz svima vec poznatih razloga. To nema nikakve veze s mrznjom, vec sa Cosicevim opisom tih sklonosti ka iznosenju i fabrikovanju neistina.

Hajde što si mali čovjek koji ide sada ad personam i lažaš na sagovrnika, nego lupaš da si me kvotao juče. Kvotao si me prije pola sata, jadan ne bio. Jesi li ti uopšte zdrav?

Ama, evo ti Jeffersona pa se sa njim za ruke vozaj po temi.
Mali, minijaturni covjek koji ima vise integriteta nego sto ces ti ikada imati. Citirao sam te nakon sto si u vise navrata na temi, nicim izazvan, prozivao moju malenkost. Hoce to tebe, izmisljanje nadimaka i djetinjaste postapalice. Doduse, to ti i jeste krajnji domet. :)
AleksoMKD

#15483 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image
Severnodonesk.

Image
BTR-70 koji su koristile pro-Ruske milicije zarobljen od strane Ukrajinskih trupa

Image
Popasna

Image
Image
Jedan od danas oborenih Ukrajinskih SU-25, piloti su se spasili.

Image
Valjda rovokopac ili nesto tako koji su Ukrajinske snage zarobile danas.

Izgleda da se danas vode bas zestoke borbe, obje strane imaju izgubljene tenkove i oklopna vozila.
sportman1

#15484 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

americki sateliti snimaju svaku ispaljenu raketu navodno.
ako je tako,zasto ne daju dokaze??????????????
Alfons Kauders

#15485 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

AleksoMKD wrote: Image
Jedan kuriozitet vezan za Su-25 - za vrijeme rata u Afganistanu Sovjeti su testirali masu aviona u CAS ulozi, ukljucujuci drugu generaciju Suhoj lovaca bombardera, MiG-27, pa cak i Yak-38. Naravno Su-25 je bio ubjedljivo najbolji u svakoj prilici, jer je jedini od njih dizajniran upravo za tu namjenu. Mislim da se program zvao Romb.

Izgubljeno je dosta aviona, ukljucujuci i nemali broj Su-25, s tim da nijedan pilot nije poginuo u avionu. Ili su padali s avionom, ili su ih ubijali mudzahedini na zemlji. Kokpit je tako dobro oklopljen da je skoro nemoguce nastradati u njemu - legure titanijuma i ostalih pizdarija, debljine 20-30mm. Testirali su "kadu" gadjajuci je topom 23mm, bez problema. Staklo je tako tesko da ima nekoliko pirotehnickih patrona da ga skinu u slucaju katapultiranja. Cak i pored njih, Su-25 nema zero-zero sjedalo - staklo je tako tesko da se avion mora kretati kako bi bi ga pilot izbjegao u slucaju katapultiranja.

Strasna masina i po meni najbolji avion koji su Sovjeti napravili od sezdesetih do danas, mozda uz izuzetak Tu-160, ali to je vec egzotika. Su-25 je Lada Niva. :)
zavrzlama

#15486 Re: Ukrajina

Post by zavrzlama »

Goloruki,napaceni,proruski borci za samoopredjeljenje obaraju savremene avione :D ....sto me sve ovo podsjeca na nesto :D
Kikibombona

#15487 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

A ja se bas pitam kako pilot svaki put prezivi...
Bodkin

#15488 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

GAU8 wrote:Pa nije ništa novo rečeno. Od samog početka se zna da nije ruska vojska ili rusija skinula avion, već baš separatisti, ali koje je naoružala rusija. Ne vidim kako ovo mijenja stanje stvari @Challenger
cia izjavila da nema dokaza da je rusija dala sistem niti obucila ove sto su oborili
jefferson

#15489 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Alfons Kauders wrote:
AleksoMKD wrote: Image
Jedan kuriozitet vezan za Su-25 - za vrijeme rata u Afganistanu Sovjeti su testirali masu aviona u CAS ulozi, ukljucujuci drugu generaciju Suhoj lovaca bombardera, MiG-27, pa cak i Yak-38. Naravno Su-25 je bio ubjedljivo najbolji u svakoj prilici, jer je jedini od njih dizajniran upravo za tu namjenu. Mislim da se program zvao Romb.

Izgubljeno je dosta aviona, ukljucujuci i nemali broj Su-25, s tim da nijedan pilot nije poginuo u avionu. Ili su padali s avionom, ili su ih ubijali mudzahedini na zemlji. Kokpit je tako dobro oklopljen da je skoro nemoguce nastradati u njemu - legure titanijuma i ostalih pizdarija, debljine 20-30mm. Testirali su "kadu" gadjajuci je topom 23mm, bez problema. Staklo je tako tesko da ima nekoliko pirotehnickih patrona da ga skinu u slucaju katapultiranja. Cak i pored njih, Su-25 nema zero-zero sjedalo - staklo je tako tesko da se avion mora kretati kako bi bi ga pilot izbjegao u slucaju katapultiranja.

Strasna masina i po meni najbolji avion koji su Sovjeti napravili od sezdesetih do danas, mozda uz izuzetak Tu-160, ali to je vec egzotika. Su-25 je Lada Niva. :)
Takodje, na desnoj strani, ima oklop koji stiti desni motor, tako da i ako raketa ili municija ostet lijevi motor, desni moze da ga spasi.
U Afganistanu je bio problem jer kabina nije pod pritiskom, a kako Afganistan ima vrlo visoke planine, uvijek je bio u dometu Stingera.
jefferson

#15490 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Bodkin wrote:
GAU8 wrote:Pa nije ništa novo rečeno. Od samog početka se zna da nije ruska vojska ili rusija skinula avion, već baš separatisti, ali koje je naoružala rusija. Ne vidim kako ovo mijenja stanje stvari @Challenger
cia izjavila da nema dokaza da je rusija dala sistem niti obucila ove sto su oborili
S tim da tvrde da je projektil dosao sa podrucja koje kontrolisu separatisti.
Znaci ovaj izvjestaj se ovako interpretira:
Amerikanci govore istinu kada tvrde da nije Rusija skinula avion.
Amerikanci lazu kada tvrde da su separatisti skinuli avion (sto je sastavni dio istog izvjestaja).

Naravno da nema dokaza. Cak i da je obarac (dugme) povukao Ruski vojnik, kako ce se to dokazati? S tim ako jeste to tako, onda je Putin jos veci amater nego je ispao.
krater

#15491 Re: Ukrajina

Post by krater »

zavrzlama wrote:Goloruki,napaceni,proruski borci za samoopredjeljenje obaraju savremene avione :D ....sto me sve ovo podsjeca na nesto :D
:D
Lokman

#15492 Re: Ukrajina

Post by Lokman »

Challenger__ wrote:Jedna napomena načelne prirode. Što se mene lično tiče nemam neku posebnu privrženost ni prema američkoj ni prema ruskoj političkoj strani. Kažem političkoj, ne kulturološkoj. To je, u osnovi, stvar filozofskog, principijelnog pristupa. Što se tiče simpatija one su kod mene na strani naroda i kultura istoka, od Bliskog do Dalekog istoka. Ali znam, ako se RF destabilizije da će ceh odmazde platiti upravo ti narodi: od Libana do Irana i dalje, do Kine. A za takvu stvar nisam zainteresovan niti je u snu mogu podržati.

Sajonara.
Lijepo rečeno.
Alfons Kauders

#15493 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

jefferson wrote:
Alfons Kauders wrote:

Takodje, na desnoj strani, ima oklop koji stiti desni motor, tako da i ako raketa ili municija ostet lijevi motor, desni moze da ga spasi.
U Afganistanu je bio problem jer kabina nije pod pritiskom, a kako Afganistan ima vrlo visoke planine, uvijek je bio u dometu Stingera.
:thumbup:

Ovo je kad pricas s nekim ko nije pamet pokupio na jutjubu :D

Da - i taj oklop su nabacili upravo nakon prvih borbenih letova u Afganistanu. Mudzos je s planina od 3000 metara (i visih) vrlo lako mogao gadjati Su-25 upravo iz tog razloga, jer su morali piciti na relativno malim visinama.

Tada su ubacili par stvari - oklop je ubacen kako bi se smanjila sansa da jedna raketa ubije oba motora. Prije bi se desavalo da lopatice kompresora i ostale komponente poderu susjedni motor koji nije direktno pogodjen. Stinger nema veliku bojevu glavu, kila i kusur je u pitanju i avion nerijetko prezivi direktan pogodak. Problem je sto je kineticka energija velika, kao da avion pukne auto prosjecne brzine - to je pogubno za motore, jer cak i ako se bojeva glava aktivira i ne pricini dovoljno stete motoru, ostatak rakete se nastavi kretati naprijed. Bojeva glava fakticki pretvori cijeli Stinger u hrpu gelera koji pice naprijed, pa i ako ulete u lijevi motor i potpuno ga razvale, oklop ce sacuvati drugi motor.

Isto tako su ubacili automat za izbacivanje IC mamaca, koji bi sam izbacivao salvo mamaca kada avion krene ponirati ka meti i izvlaciti se iz napada.

Cetnici, ovaj separatisti kazu da su ova dva danas srusili Iglama ili Strelama.
jefferson

#15494 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Alfons Kauders wrote:
jefferson wrote:
Alfons Kauders wrote:

:thumbup:

Ovo je kad pricas s nekim ko nije pamet pokupio na jutjubu :D

Da - i taj oklop su nabacili upravo nakon prvih borbenih letova u Afganistanu. Mudzos je s planina od 3000 metara (i visih) vrlo lako mogao gadjati Su-25 upravo iz tog razloga, jer su morali piciti na relativno malim visinama.

Tada su ubacili par stvari - oklop je ubacen kako bi se smanjila sansa da jedna raketa ubije oba motora. Prije bi se desavalo da lopatice kompresora i ostale komponente poderu susjedni motor koji nije direktno pogodjen. Stinger nema veliku bojevu glavu, kila i kusur je u pitanju i avion nerijetko prezivi direktan pogodak. Problem je sto je kineticka energija velika, kao da avion pukne auto prosjecne brzine - to je pogubno za motore, jer cak i ako se bojeva glava aktivira i ne pricini dovoljno stete motoru, ostatak rakete se nastavi kretati naprijed. Bojeva glava fakticki pretvori cijeli Stinger u hrpu gelera koji pice naprijed, pa i ako ulete u lijevi motor i potpuno ga razvale, oklop ce sacuvati drugi motor.

Isto tako su ubacili automat za izbacivanje IC mamaca, koji bi sam izbacivao salvo mamaca kada avion krene ponirati ka meti i izvlaciti se iz napada.

Cetnici, ovaj separatisti kazu da su ova dva danas srusili Iglama ili Strelama.
Ma vrlo moguce da jesu, iako sad se tvrdi da su oboreni sa Ruske strane.
Ako su se piloti spasili, dovoljno je da Igla ili Strela eksplodira blizu, osteti hidrauliku i eto. F-117 je pao tako, kada mu je kod Novog Sada Neva rasturila hidrauliku.
detroit-mercy

#15495 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:Jedna napomena načelne prirode. Što se mene lično tiče nemam neku posebnu privrženost ni prema američkoj ni prema ruskoj političkoj strani. Kažem političkoj, ne kulturološkoj. To je, u osnovi, stvar filozofskog, principijelnog pristupa. Što se tiče simpatija one su kod mene na strani naroda i kultura istoka, od Bliskog do Dalekog istoka. Ali znam, ako se RF destabilizije da će ceh odmazde platiti upravo ti narodi: od Libana do Irana i dalje, do Kine. A za takvu stvar nisam zainteresovan niti je u snu mogu podržati.

Sajonara.
:lol: :lol: :lol: Ovo bi trebala da bude kvota godine :mrgreen:
600 stranica ove i jos par tema na kojoj nas uvjerava da je Putin posljednji borac za slobodu, svjetlo na kraju tunela, jebac sto mece a ne vadi, Kasaparov i Fisher u jednom tijelu, posljednja nada za covjecanstvo. I onda odjednom :mrgreen: nema politicke privrzenosti :skoljka: .
jastuk1

#15496 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Ništa novo na temi. Alfons kao i obično u ljubavi sa svojim egoizmom. :oops: :oops: :oops:

Svakom loncu mora biti poklopac. A sve mu je džaba. Zbog egoizma nije ništa ubijedio ustašisoidne postove onog nakog hafisa, a ovdje ni trunke o Ukrajinskom fašizmu.

Znamo da su četnici, ovaj separatisti. De nam reci nešto što ne znamo ili poštedi više sa ovim bjesomučnim, egoističnim soljenjem pameti i smrdnjivim korama na herende. Dosadan si do bola i ti i tvoj egoizam.
Bodkin

#15497 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

jefferson wrote:
Bodkin wrote:
S tim da tvrde da je projektil dosao sa podrucja koje kontrolisu separatisti.
Znaci ovaj izvjestaj se ovako interpretira:
Amerikanci govore istinu kada tvrde da nije Rusija skinula avion.
Amerikanci lazu kada tvrde da su separatisti skinuli avion (sto je sastavni dio istog izvjestaja).

Naravno da nema dokaza. Cak i da je obarac (dugme) povukao Ruski vojnik, kako ce se to dokazati? S tim ako jeste to tako, onda je Putin jos veci amater nego je ispao.
rekli su cak da ne mogu dokazati da su rusi povukli obarac niti da su dopremili sistem niti da su obucili ljude.od 3 dana se znalo da su prorusi oborili avion i to 90% greskom. samo sto su ovdje poceli pacijenti da svrsavaju na to kako fasista putin rusi civilne avione
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15498 Re: Ukrajina

Post by Truba »

zavrzlama wrote:Goloruki,napaceni,proruski borci za samoopredjeljenje obaraju savremene avione :D ....sto me sve ovo podsjeca na nesto :D
pa iskreno ako pričamo ovo podsjeća na propagandu sve tri strane u ratu kod nas...
Alfons Kauders

#15499 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

jastuk1 wrote:Ništa novo na temi. Alfons kao i obično u ljubavi sa svojim egoizmom. :oops: :oops: :oops:

Svakom loncu mora biti poklopac. A sve mu je džaba. Zbog egoizma nije ništa ubijedio ustašisoidne postove onog nakog hafisa, a ovdje ni trunke o Ukrajinskom fašizmu.

Znamo da su četnici, ovaj separatisti. De nam reci nešto što ne znamo ili poštedi više sa ovim bjesomučnim, egoističnim soljenjem pameti i smrdnjivim korama na herende. Dosadan si do bola i ti i tvoj egoizam.
Image
spreca

#15500 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
jastuk1 wrote:Ništa novo na temi. Alfons kao i obično u ljubavi sa svojim egoizmom. :oops: :oops: :oops:

Image
:mrgreen: :lol:
Post Reply