Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
__Phoenix__

#15476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by __Phoenix__ »

Ja i tri člana moje porodice smo dali glasove DF-u na svim listama, ukoliko uđu u vlast sa SDA na bilo kojem nivou, mogu zaboraviti bilo kakvu podršku glasača.
zateznistub

#15477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

drugi profil wrote:
zateznistub wrote:
drugi profil wrote:Moj Sifete... sjecas li se kad smo ti na Nisickoj nakon jedne ovakve suplje price dreknuli "drz ga zivog!"?

Cuj ciljeve i program. Pa to su vec toliko profanisane rijeci da niko vise ne vjeruje da to postoji. To zaposljavanje, borba protiv korupcije, ekonomski program...
To ti je u rangu bajki tipa "strani investitor" - mitolosko bice iz balkanskih legendi.
Znaci isti nam je komandant bio?
101 mtbr?
Da, nakon sto smo se mi iz 6. brdske pripojili... :thumbup:
Maystor

#15478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

shibonja wrote:Ako bi se slucajno desilo DF da koalira sa SDA ,ovdje javno obecajem da cu opalit samar ZK! :D :bih:
Ta opcija postaje sve realnija i ja se toga plašim. Ne bih mogao pogledati u oči ljudima koje sam nagovarao da glasaju za DF.
Mnogi u DFu su sad namirisali svoju priliku. Vidjećemo šta će biti ...
Chavez Presidente

#15479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

SDA ce prihvatiti uslove:
Borba protiv kriminala i korupcije a PDV Kemo propjevao a Munir Munja ovo ono???? Ciscenje BH telecoma i Elektroprivrede od milion nestrucnih stranackih poltrona??? Brutalno smanjenje stranacke armije zvane Javna administracija itd???

Hoce prihvatiti ali u drugom zivotu :D :D Tako da ostaje samo vlast bez SDA ili opozicija :bih:
HM 2011

#15480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

dakota_tacna wrote:
shibonja wrote:
HM 2011 wrote:

SDA znači promjena - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Pojasni to promjena,jel to prestaje nepotizam,kriminal korupcija i prodaja radnih mjesta u javnim preduzecima?
Promjena sto se SDA tice znaci, umjesto SDP ide DF.
smatram da promjena zaista znači napredak za sve nas..... borba protiv kriminala korupcije i prodaje radnih mjesta u javnim preduzećima - i to ne borba koja traje - nego se isto moze i iskorijeniti i pokazati odgovornost.....

jednog sda clana ako sda licno smakne povodom dokazanog cinjenja nepravde - eto svjetla na kraju tunela za sve nas..... vise njih ako bude-ne daj nam svima boze - isto.....

stranci raste ugled a narod napokon zadovoljan....

samo malo je SDA dobila glasova za ozbiljno pokazivanje odgovornosti .....

vidjet cemo sta ce koalcije donjeti......

SDA DOKAZANO JAKA STRANKA - SDA JEDNA ADRESA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#15481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

meni jedino nije jasno kako vam Don Neonko nije prihvatljiv a Tornjak jeste? fakat ako bi neko iz DF bio fin da mi ovo pojasni
HM 2011

#15482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

JoseMujica wrote:meni jedino nije jasno kako vam Don Neonko nije prihvatljiv a Tornjak jeste? fakat ako bi neko iz DF bio fin da mi ovo pojasni
Fahra ima reklamu - marketing - mogu uciniti puno vise sa tim...

SDA jedina ima interesa da donese promjene kao i mogucnosti da to izvrsi....
JoseMujica

#15483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

HM meni su Don Neonko i Tornjak isti

jedan od razloga sto sam apstinirao u nedjelju je da u svakom slucaju jedan od njih ide u vlast
VjecitiStudent

#15484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Chavez Presidente wrote:Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast

- Stav DF-a je da nećemo ulaziti u vlast pod svaku cijenu. Imat ćemo svoje uslove, a oni su jak ekonomski program i zapošljavanje. Vjerujemo da je to sada najvažnije za državu. No, osim ekonomije, borit ćemo se protiv korupcije i kriminala. One stranke koje budu pratile naš program, s njima ćemo i razgovarati - rekao je Podžić

Ustvrdio je da će se Predsjedništvo stranke u narednim danima detaljnije odrediti povodom rezultata ostvarenih na izborima, ali i eventualnim razgovorima o temi formiranja vlasti."

:thumbup: :bih:
Mislim da već možemo započeti sa četverogodišnjim odbrojavanjem.
DF ima dobre šanse da za svo vrijeme svog kratkog postojanja bude u vlasti.
biske

#15485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

JoseMujica wrote:HM meni su Don Neonko i Tornjak isti

jedan od razloga sto sam apstinirao u nedjelju je da u svakom slucaju jedan od njih ide u vlast
izdo si essu! :oops:
:mrgreen:

ne znam. mislim da bi ulaskom u zagrljaj ezdea, deef postao jedan ogromni, multiplicirani, esso. pa, ko ih ne bi zbog toga još više volio. :oops:
JoseMujica

#15486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

SDA je ko heroin...krene na zlatnu kasiku a kad se navuces dobro ti da i ne skontas da si vec propo
daddy-kool

#15487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

- Stav DF-a je da nećemo ulaziti u vlast pod svaku cijenu. Imat ćemo svoje uslove, a oni su jak ekonomski program i zapošljavanje. Vjerujemo da je to sada najvažnije za državu. No, osim ekonomije, borit ćemo se protiv korupcije i kriminala. One stranke koje budu pratile naš program, s njima ćemo i razgovarati - rekao je Podžić
Predviđam da će "uslovi" biti inače nepopularni zakoni koje MMF traži od nas (i koji se svakako moraju usvojiti, ili ovako ili onako) čime će se DF opravdati pred bazom kao principijelna stranka za ekonomske reforme, a SDA i ostali će ispasti odgovorni ali i nevini pri usvajanju ovih zakona. Ovo za korupciju ne znam šta će tražiti.
Lokman

#15488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

VjecitiStudent wrote:

Ustvrdio je da će se Predsjedništvo stranke u narednim danima detaljnije odrediti povodom rezultata ostvarenih na izborima, ali i eventualnim razgovorima o temi formiranja vlasti."

:thumbup: :bih:
Mislim da već možemo započeti sa četverogodišnjim odbrojavanjem.
DF ima dobre šanse da za svo vrijeme svog kratkog postojanja bude u vlasti.
Vidiš kako je Lagumdžija političar bez vizije i karizme. Zbog lične sujete i animoziteta upropastio je i sebe i SDP. Umjesto da gradi mostove prema DF-u on se zbog svoje narcisoidnosti opredijelio za konflikt i omalovažavanje, što mu se razbilo o glavu, jer je sa malo finoće i mudrosti mogao danas imati 250 hiljada glasova. Ovako je na smetljištu historije. U samom DF-u ima dosta boljševika i neradnika, odnosno radi se o jednoj društveno beskorisnoj ekipi koja je igrom slučaja dobila mandat da unovči i materijalizira narodno povjerenje. Šta kaže JNA oficir Podžić...ulaze u koaliciju sa SDA ali samo pod uvjetom da SDA pristane na borbu protiv korupcije koja će njihove čelnike odvesti u zatvor i ekonomske reforme koje će presjeći tokove novca koji obligatorno pritiću čelništvu SDA.... :lol: :lol: :lol: ... Eto kakvi tipovi nam kroje sudbinu. Ovo je zaista i smiješno i žalosno istovremeno....
drug_profi

#15489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote:meni jedino nije jasno kako vam Don Neonko nije prihvatljiv a Tornjak jeste? fakat ako bi neko iz DF bio fin da mi ovo pojasni
Eto tako sto je SDA uvijek u vlasti. SDA ne zeli nista promijeniti jer je sve nastimala bas onako kako njima pase i sad se drzi vlasti grcevito da to ne bi ko remetio.

Znaci NEMA nikakvih promjena dok se SDA ista igdje pita. Sve bi bila samo opstrukcija do opstrukcije.
Tornjak bi makar nesto hapsio, istjerivao, sebi pravio alibi, ali i to je nesto.
MORA SE USPOSTAVITI STRAH OD KRIVICNE ODGOVORNOSTI, i to tako sto ce i oni koji nikad nisu sisli sa vlasti, konacno pasti i prljav ves ce izaci. Nakon toga je tek moguce rjesavati korupciju, nepotizam, Rastodere i praviti pravnu drzavu.

takve promjene bi zahvatile samo dio drzave, ali ipak bi pokrenule neki proces koji bi se zakonom spojenih posuda prenio i u sredine sa HDZ vladarima. U RS ce vjerovatno prije do toga doci jer Dodo nece prezivjeti jos jedne izbore. I ove je nastimao jedva.
drug_profi

#15490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

HM 2011 wrote:
Fahra ima reklamu - marketing - mogu uciniti puno vise sa tim...

SDA jedina ima interesa da donese promjene kao i mogucnosti da to izvrsi....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
drug_profi

#15491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

shibonja wrote:Ako bi se slucajno desilo DF da koalira sa SDA ,ovdje javno obecajem da cu opalit samar ZK! :D :bih:
Bratko, dva ces mu opaliti.
madner

#15492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Osnovna razlika:
Prije izbora su nagovjestili da je moguca koalicija sa Scepom malim. Tako da nije prevara glasaca ako to sada i urade.
drug_profi

#15493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

madner wrote:
Osnovna razlika:
Prije izbora su nagovjestili da je moguca koalicija sa Scepom malim. Tako da nije prevara glasaca ako to sada i urade.
I ovo pored onog sto sam vec rekao. Sa znanjem da bi i do ovog moglo doci ipak sam dao glas. Hocu promjene, a promjene nisu SDA.
Chavez Presidente

#15494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

drugi profil wrote:
Eto tako sto je SDA uvijek u vlasti. SDA ne zeli nista promijeniti jer je sve nastimala bas onako kako njima pase i sad se drzi vlasti grcevito da to ne bi ko remetio.

Znaci NEMA nikakvih promjena dok se SDA ista igdje pita. Sve bi bila samo opstrukcija do opstrukcije.
Tornjak bi makar nesto hapsio, istjerivao, sebi pravio alibi, ali i to je nesto.
MORA SE USPOSTAVITI STRAH OD KRIVICNE ODGOVORNOSTI, i to tako sto ce i oni koji nikad nisu sisli sa vlasti, konacno pasti i prljav ves ce izaci. Nakon toga je tek moguce rjesavati korupciju, nepotizam, Rastodere i praviti pravnu drzavu.

takve promjene bi zahvatile samo dio drzave, ali ipak bi pokrenule neki proces koji bi se zakonom spojenih posuda prenio i u sredine sa HDZ vladarima. U RS ce vjerovatno prije do toga doci jer Dodo nece prezivjeti jos jedne izbore. I ove je nastimao jedva.
:thumbup:
Better Man

#15495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

HM 2011 wrote: smatram da promjena zaista znači napredak za sve nas..... borba protiv kriminala korupcije i prodaje radnih mjesta u javnim preduzećima - i to ne borba koja traje - nego se isto moze i iskorijeniti i pokazati odgovornost.....

jednog sda clana ako sda licno smakne povodom dokazanog cinjenja nepravde - eto svjetla na kraju tunela za sve nas..... vise njih ako bude-ne daj nam svima boze - isto.....

stranci raste ugled a narod napokon zadovoljan....

samo malo je SDA dobila glasova za ozbiljno pokazivanje odgovornosti .....

vidjet cemo sta ce koalcije donjeti......

SDA DOKAZANO JAKA STRANKA - SDA JEDNA ADRESA - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Kakva SDA i promjene. SDA kad bi krenula u borbu protiv kriminala i korupcije nestala bi sa političke scene, jer bi 90% svojih kadrova morala uhapsiti i zatvoriti, a to oni neće nikad uraditi.
biske

#15496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

opozicija je najbolja opcija. jer, jedno je izborni program a sasvim nešto drugo njegova provedba kroz izmjenu šume propisa i praktičnu primjenu. na tom terenu ezdeaovci su velemajstori, ma šta ko mislio o tome. zato sad, sa hrpom poslanika i prilivom sredstava u deef treba uletiti u ozbiljno proučavanje folova i fazona pa tražiti ona rješenja koja je moguće provesti i predlagati ta rješenja iz opozicije.
varijanta: u vlast sa ezdea - pogubna
varijanta: u vlast bez ezdea (sa hadezeom) - kataklizmična.
varijanta: opozicija i predan i transparentan rad, sa jačanjem baze na terenu i pripremama za lokalne izbore - ekstra.
pemanapemani

#15497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

biske wrote:opozicija je najbolja opcija. jer, jedno je izborni program a sasvim nešto drugo njegova provedba kroz izmjenu šume propisa i praktičnu primjenu. na tom terenu ezdeaovci su velemajstori, ma šta ko mislio o tome. zato sad, sa hrpom poslanika i prilivom sredstava u deef treba uletiti u ozbiljno proučavanje folova i fazona pa tražiti ona rješenja koja je moguće provesti i predlagati ta rješenja iz opozicije.
varijanta: opozicija i predan i transparentan rad, sa jačanjem baze na terenu i pripremama za lokalne izbore - ekstra.
:thumbup:
Danguba

#15498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Danguba »

biske wrote:opozicija je najbolja opcija. jer, jedno je izborni program a sasvim nešto drugo njegova provedba kroz izmjenu šume propisa i praktičnu primjenu. na tom terenu ezdeaovci su velemajstori, ma šta ko mislio o tome. zato sad, sa hrpom poslanika i prilivom sredstava u deef treba uletiti u ozbiljno proučavanje folova i fazona pa tražiti ona rješenja koja je moguće provesti i predlagati ta rješenja iz opozicije.
Tu je taktiku Lagumdzija i SDP godinama koristili i mogu ti reci da su tu najbolji.
Para dobra a odgovornost nikakva.
biske

#15499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Danguba wrote:
Tu je taktiku Lagumdzija i SDP godinama koristili i mogu ti reci da su tu najbolji.
Para dobra a odgovornost nikakva.
a onda su se pare osladile....

@pemanapemani, hvala :)
__Phoenix__

#15500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by __Phoenix__ »

Kako treba raditi opoziciono je objasnio SBB u federalnom parlametnu prethodne 4 godine.
Post Reply