Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#15476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@čitateljica

Poštovana,

Ljubazno Vas molimo da nam, u privatnoj poruci, dostavite Vaše korisniče podatke, uključujući broj Ugovora i kontakt telefon.
Kolege će Vas pozvati, u najskorijem mogućem roku, kako bi se riješio problem na Vašoj adresi.
Hvala što sarađujete sa nama na ovaj način.

Srdačan pozdrav,
Tiger 033

#15477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:@Tiger 033

Poštovani,

Vaši navodi, vezano za probleme sa EPG-om MMDS usluge, su proslijeđeni nadležnom sektoru i bit će detaljno provjereni. Kada budemo imali povratne informacije, rado ćemo Vas obavijestiti. Zamolit ćemo Vas za samo malo strpljenja.
Hvala što sarađujete sa nama na ovaj način.

Srdačan pozdrav,
I vama isto :thumbup: jer ovaj vid saradnje je i vise nego POŽELJAN...koliko se samo telefona UŠTEDI :thumbup:
Nego da pitam kakav je ono test na mjestu "Igman TV" :roll: novi kanal ili :?:

UPRAVA. :D
hipija

#15478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Tv Igman se najvjerovatnije vraca nakon oktobarskih izbora u ponudu telemacha. Politika je i tu uplela svoje prste, jer nekim pojedincima iz bosnjacke elite nije odgovaralo sta se i na koji nacin govori o pojedinim problemima u BiH i ko se dovodi u kontekst svega toga, pa je tv maknuta iz ponude. Mislim takve informacije ja imam, pa eto sacekajmo da prodju izbori pa da vidimo ima li istine u ovome sto sam napisao.
Tiger 033

#15479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

hipija wrote:Tv Igman se najvjerovatnije vraca nakon oktobarskih izbora u ponudu telemacha. Politika je i tu uplela svoje prste, jer nekim pojedincima iz bosnjacke elite nije odgovaralo sta se i na koji nacin govori o pojedinim problemima u BiH i ko se dovodi u kontekst svega toga, pa je tv maknuta iz ponude. Mislim takve informacije ja imam, pa eto sacekajmo da prodju izbori pa da vidimo ima li istine u ovome sto sam napisao.
Kakve to veze ima ako se npr. u Sarajevu moze uFatit' obicnom antenom...ali posto je ovo "APSURDISTAN" sve je MOGUCE :bih:

UPRAVA.
Telemach

#15480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Tiger 033

Poštovani,

Nažalost, TV kuća Igman više se ne nalazi u ponudi kompanije Telemach. MTV Igman je, uprkos dosadašnjoj dobroj saradnji koju smo imali, naglo promijenio odnos prema kompaniji Telemach, te zabranio distribuciju svog kanala. Na njihov zahtjev isključen je iz programske sheme.
Više informacija o novim kanalima, odnosno dodatnim izmjenama programske sheme, za sada nemamo. O svim novostima, korisnici će biti blagovremeno obaviješteni.

Srdačan pozdrav,
Tiger 033

#15481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Nista ba kolega @Telemach ja samo onako pit'o vidim test signal na mjestu gdje je biJo "Igman"...a "Igman" mi APSOLUTO NE nedostaje...sto se mene licno tice mozete i ostale slobodno iskljuciti tipa OSM,Vogoscu,Mezzo itd... :izet: a ubacite nam RTL2-hr ,NovuTV (gled'o sad dole na moru pa "poželio" :D ) ,Prvu+,RTS1,2 :D

UPRAVA.
Telemach

#15482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Tiger 033

Poštovani,

Potvrđeno je da se radi na unapređenju i dostupnosti EPG-a na svim kanalima, kada je u pitanju MMDS usluga, te ćemo Vas zamoliti za malo strpljenja.
Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
DON_eARL

#15483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Tiger 033 wrote:Nista ba kolega @Telemach ja samo onako pit'o vidim test signal na mjestu gdje je biJo "Igman"...a "Igman" mi APSOLUTO NE nedostaje...sto se mene licno tice mozete i ostale slobodno iskljuciti tipa OSM,Vogoscu,Mezzo itd... :izet: a ubacite nam RTL2-hr ,NovuTV (gled'o sad dole na moru pa "poželio" :D ) ,Prvu+,RTS1,2 :D

UPRAVA.
Mezzo? :-) :D
hipija

#15484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Interesantno da u ponudu ne ubace Cinemaniu, kanal iz vlastite produkcije, kao sto je i Ultra tv.
Cak kanal radi u ponudi TotalBiH ako se uzme u Banja Luci, dok u FBiH nisam nesto siguran.

Takodje Pink film, pink movie, pink action, pink family su u totaltv ponudi svugdje osim kod nas i u Makedoniji.

Znaci, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Slovenija uredno idu, dok kod nas ne, iako je mnogo operatera u BiH koji daju kompletnu pink ponudu, tako da se ne radi o pravima vec je vise u pitanju nesto drugo.
Telemach

#15485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@hipija

Poštovani/Poštovana,

Sve zahtjeve i prijedloge korisnika, sa izmjenama programske sheme, pažljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogućnosti i dovoljno interesovanje, izađemo u susret željama korisnika.

Za sada, nažalost, nisu u planu nove izmjene programske sheme.

Medijska kuća Pink za distribuciju novih kanala traži 1 euro, mjesečno, po svakom kablovskom korisniku. Kanali, koje su uveli, nisu besplatni, kako se to pokušava u javnosti prezentirati, i njihovim uvođenjem Telemach bi morao podignuti cijenu osnovne kablovske pretplate, što nemamo u planu napraviti, uzimajući u obzir niz atraktivnih kanala svjetskih i regionalnih kuća, koje nosimo u našim programskim shemama, a pomenuta TV kuća ih pokušava kopirati.
Projekt Pinka pod nazivom Monopolizacija distribucije medijskih sadržaja na području BiH, uz svjetsku konkurenciju filmskih, muzičkih, lifestyle, dječjih i dokumentarnih kanala, s kojima Telemach i United grupa imaju partnerske odnose, smatramo neodrživim. Napominjemo da su najgledaniji Pink kanala već u Telemach programskoj shemi, koju možete pogledati na sljedećem linku :

http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

Srdačan pozdrav,
Reglan

#15486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Image

Sta je ovo sa netom :-)
avaks

#15487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Pink manje više, dobro bi bilo da ubacite Cinemaniu kao i Cinestar Premiere 1 i 2.
I da ne produžujete više ovu akciju zbog velikog interesovanja korisnika kao nego da i starim korisnicima konačno povećate brzine interneta (naravno uz to da se ne uzimaju skuplji paketi ili neke doplate).
kakaljin

#15488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:@hipija

Poštovani/Poštovana,

Sve zahtjeve i prijedloge korisnika, sa izmjenama programske sheme, pažljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogućnosti i dovoljno interesovanje, izađemo u susret željama korisnika.

Medijska kuća Pink za distribuciju novih kanala traži 1 euro, mjesečno, po svakom kablovskom korisniku. Kanali, koje su uveli, nisu besplatni, kako se to pokušava u javnosti prezentirati, i njihovim uvođenjem Telemach bi morao podignuti cijenu osnovne kablovske pretplate, što nemamo u planu napraviti, uzimajući u obzir niz atraktivnih kanala svjetskih i regionalnih kuća, koje nosimo u našim programskim shemama, a pomenuta TV kuća ih pokušava kopirati.
Projekt Pinka pod nazivom Monopolizacija distribucije medijskih sadržaja na području BiH, uz svjetsku konkurenciju filmskih, muzičkih, lifestyle, dječjih i dokumentarnih kanala, s kojima Telemach i United grupa imaju partnerske odnose, smatramo neodrživim. Napominjemo da su najgledaniji Pink kanala već u Telemach programskoj shemi, koju možete pogledati na sljedećem linku :

Srdačan pozdrav,

I BHTelecom placa 1 euro po korisniku pa nisu digli pretplatu,
HS kablovska placa 1 euro po korisniku pa nisu digli pretplatu,

tako da vam prica da morate dignuti pretplatu nepije vode, vec pustite kanale koje korisnici traze, a ne koje vi ubacujete a koje korisnici ne traze.

Za pojedine kanale postoji ogromno interesovanje korisnika pa ih vi ne ubacujete u programsku semu, tako da vam i ta konstatacija nepije vode.

Molimo Vas da neobmanjujete korisnike laznim informacijama koje nisu tacne jer to vec odavno radite i na primjeru HRT-2
tap3ah75

#15489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

I ja sam čuo tih priča o zatamnjivanju HRT-a od zenice do sarajeva ... ali ima li ko kakav "dokaz" o tome da ne lupamo u prazno.
Rampage

#15490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rampage »

Kakav dokaz? Da ne zatamnjuju u mjestima u kojima su Hrvati većina?
febo_acm

#15491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

tap3ah75 wrote:I ja sam čuo tih priča o zatamnjivanju HRT-a od zenice do sarajeva ... ali ima li ko kakav "dokaz" o tome da ne lupamo u prazno.
Ima 100000000 dokaza. Za vrijeme bilo koje utakmice koja ima na HRT-u bilo kojem mjestu gdje su većinom Hrvati, a i u nekim mjestima gdje nisu u većini, imaš utakmice regularno.
tap3ah75

#15492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Pa ako je tako ima li ovaj ciko sto nam ovdje pomaze sta reci na to????
kakaljin

#15493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

tap3ah75 wrote:Pa ako je tako ima li ovaj ciko sto nam ovdje pomaze sta reci na to????
rekao je nesto sto nije potkrepio dokazima da postoji ta regulativa i da ne diskriminira ostale korisnike telemach kablovske i da nisu svi korisnici isti tj da se ne odnose isto prema svim svojim korisnicima.
mayab

#15494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mayab »

Zasto je veceras prekinuto emitiranje RTL-a od 20 sati, upravo kad je pocela serija "Vatre ivanjske"?
Takodje, vec nekoliko dana i u popodnevnim satima dolazi do nestajanja RTL-a?
Mislim na hrvatski kanal RTL!
zigana

#15495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

mayab wrote:Zasto je veceras prekinuto emitiranje RTL-a od 20 sati, upravo kad je pocela serija "Vatre ivanjske"?
Zatamnjuju Sulejmana Velicanstvenog.
BlackSteel

#15496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BlackSteel »

mayab wrote:Zasto je veceras prekinuto emitiranje RTL-a od 20 sati, upravo kad je pocela serija "Vatre ivanjske"?
Moras im dostavit podatke i dokaz da si katolik, onda nece zatamnjivat, ostali nemaju sta gledat te serije :D
zigana

#15497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zigana »

kakaljin wrote:

Poštovani/Poštovana,

Srdačan pozdrav,

tako da vam prica da morate dignuti pretplatu nepije vode, vec pustite kanale koje korisnici traze, a ne koje vi ubacujete a koje korisnici ne traze.

Za pojedine kanale postoji ogromno interesovanje korisnika pa ih vi ne ubacujete u programsku semu, tako da vam i ta konstatacija nepije vode.

Molimo Vas da neobmanjujete korisnike laznim informacijama koje nisu tacne jer to vec odavno radite i na primjeru HRT-2
sve te koje si naveo , naplacuju posebne pakete za pinkove tako da ti to dodje na isto.
kakaljin

#15498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

zigana wrote:
kakaljin wrote:

Poštovani/Poštovana,

Srdačan pozdrav,

sve te koje si naveo , naplacuju posebne pakete za pinkove tako da ti to dodje na isto.
kakve posebne pakete kada je na moja tv u osnovnoj ponudi svi pinkovi, a na HS-u u osnovnoj ponudi digitalne kablovske. Gdje si ti vidio ovdje pakete!!!!!!!!
kakaljin

#15499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

BlackSteel wrote:
Moras im dostavit podatke i dokaz da si katolik, onda nece zatamnjivat, ostali nemaju sta gledat te serije :D

Da moze tako imali bi HRT-2 i u sarajevu i u ostatku BiH, jer katolika ima na cijeloj teritoriji BiH. Ali izgleda da telemachu nisu svi korisnici kablovske isti, vec ih dijeli na podobne i nepodobne.
Tiger 033

#15500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Pratim :meza:
Locked