Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Freamon Lester
#15451 Re: Zeničani
Jednom kada izadju kompletni rezultati popisa stanovnistva dobicemo tacnu informaciju koliko je stanovnistva koristilo ugalj za zagrijavanje u 2013. godini. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15452 Re: Zeničani
Je li se to fakat prodaje Inter (ne klub, nego hotel
)?
-
Kralj Tvrtko I.
#15453 Re: Zeničani
Vala nek se i proda, al uspjesno nekom ko ce ga znati cijeniti.
Poslano sa mog SM-J710F
Poslano sa mog SM-J710F
- avenija
#15454 Re: Zeničani
istina , cujem danas, Bajra i Dzananovic opcije._BataZiv_0809 wrote:Je li se to fakat prodaje Inter (ne klub, nego hotel)?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15455 Re: Zeničani
Ma i ja kazem. Definitivno jedna od najdrazih zgrada u Zenici. Onako neobican i mocan
Sta je samo generacija tu proslavilo maturu
Ovako pretpostavljam da zivotari od kirija i sporadicnih slavlja i svadbi
EDIT: Cuj Bajra i Dzananovic, otkud to
Sta je samo generacija tu proslavilo maturu
Ovako pretpostavljam da zivotari od kirija i sporadicnih slavlja i svadbi
EDIT: Cuj Bajra i Dzananovic, otkud to
- avenija
-
veliki_ah
#15457 Re: Zeničani
Lokacija i objekat odlični.. Sa ulaganjem/sminkanjem moze postati prvi hotel grada i regije. Nazalost, ovi sada nisu znali da ga vode.. Par poslova sam s njima pokusavao dogovoriti, ali jednostavno takav objekat ne moze da funkcionise na taj nacin. To mora uzeti privatnik koji ce znati posao i koji ce znati iskoristiti njegovu historiju.
Šta je sa objektom na bistricaku? Jel i to prodaju?
Šta je sa objektom na bistricaku? Jel i to prodaju?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15458 Re: Zeničani
Ne kontam Dzananovica, koja mu je poslovna logika da ima dva hotela udaljena par stotina metara zracne linije u turisticki relativno neatraktivnom gradu. Doduse nisu mi ni Bajrine namjere bas najjasnije.
Ali dobro, ljudi imaju milione, ja radim za platu, nije ni cudo sto ih ponekad ne kontam
U svakom slucaju nadam se da ce opstati koliko toliko u izvornom obliku i da ga nece sjebati krkanstinom
Ali dobro, ljudi imaju milione, ja radim za platu, nije ni cudo sto ih ponekad ne kontam
U svakom slucaju nadam se da ce opstati koliko toliko u izvornom obliku i da ga nece sjebati krkanstinom
- nacho_
#15459 Re: Zeničani
ZENICA - Stare slike i pričice wrote:Za potrebe željezare Zenica i RMK izgrađen je hotel Internacional, tadašnje visoke B kategorije. Pušten je u rad krajem 1977. godine. U tom momentu je bio najbolji hotel centralne Bosne, komplet klimatiziran, sa saunom i drugim sadržajima, ali što je interesantno, nije imao predsjednički apartman, kao što ga je imao željezarin hotel kasina.
Arhitektonski je kako kažu razigrane konstrukcije, ali su mu interijeri prilično nefunkcionalni. Na primjer na spratu gdje je restoran, nema ni jednoga toaleta. To je isti promašaj kao u hotelu Metalurg (i sada ostalo u Metalurg City Centru!). Ima toga još, ali ovdje nije mjesto za kritiku promašaja arhitekte, koji je čak dobio nagradu za smjelost izvođenja konzolnog vješanja sale sa restoranom. Takva konstrukcija je protiv razigranih igrača narodnih kola, jer se kod iole većega kola, sala počne drmusati, ali za vrijeme plesa kao što je tango, miruje. Mi smo imali običaj kazati, da je arhitekta svjesno to uradio da udalji jednu vrstu posjetilaca hehehehehee.
Na slici je hotel Internacional snimljen u martu 1978. godine.
![]()
Hotel Internacional je ciljano uništavan da bi mu opala cijena, pa da ga bananović ili neko sličan kupi jeftino. Više o svemu nam može reći povjerenik sda za temu Zeničani.
- N.N.
#15460 Re: Zeničani
Kod nas neki sahadzija da dobro radi sredjivanje sata, treba poliranje i to da se odradi ?
Samo Gladan u carsiji ? Jos neko ?
Samo Gladan u carsiji ? Jos neko ?
- Norm
-
veliki_ah
#15462 Re: Zeničani
Prva mu je logika da je bolje da ga uzme on, nego neko drugi ko će mu biti direktna konkurencija. Druga je da vjerovatno na osnovu rada hotela Zenica vidi da ima potencijala i tržišta za još jedan hotel. Ne znam kako rade ni jedan ni drugi, ali mislim da situacija i nije tako crna kao što mislimo mi koji gledamo sa strane._BataZiv_0809 wrote:Ne kontam Dzananovica, koja mu je poslovna logika da ima dva hotela udaljena par stotina metara zracne linije u turisticki relativno neatraktivnom gradu. Doduse nisu mi ni Bajrine namjere bas najjasnije.
Ali dobro, ljudi imaju milione, ja radim za platu, nije ni cudo sto ih ponekad ne kontam![]()
Možda neko kupi hotel i pretvori ga u SPO
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15463 Re: Zeničani
Sigurno je situacija bolja za njih nego sto mi mislimo. Jer to su rezimski ljudi i ne zavise iskljucivo od trzistaveliki_ah wrote:
Prva mu je logika da je bolje da ga uzme on, nego neko drugi ko će mu biti direktna konkurencija. Druga je da vjerovatno na osnovu rada hotela Zenica vidi da ima potencijala i tržišta za još jedan hotel. Ne znam kako rade ni jedan ni drugi, ali mislim da situacija i nije tako crna kao što mislimo mi koji gledamo sa strane.
Možda neko kupi hotel i pretvori ga u SPO
Medjutim, pitanje je koliko hotela uopste radi u Zenici :-?Ne brojimo motele, pansione i ostalo, nego bas hotele.
Za Dubrovnik se vec par godina prica da je pred/u stecaju.
Imaju jos samo njegov hotel Zenica i Inter. Rudara vise nema, Penzionerskog takodjer... Sve u svemu zanimljivo ce biti.
Inter je jako neobican i zanimljiv arhitektonski uradak. Nadam se da ga novi vlasnik nece shebat
- Casual's
#15464 Re: Zeničani
Prvi put čujem to za Dubrovnik, samo po kojem osnovu je priča? Imaju finu dobit i radnici fine uslove.
- avenija
#15465 Re: Zeničani
Bato nije istina to za Dubrovnik.
Nego kako se moze provjeriti podatak koliko je umrlih i koliko rodjenih u Zenici ove godine i 2015 godine .
Imaju li gdje podatci ?
Nego kako se moze provjeriti podatak koliko je umrlih i koliko rodjenih u Zenici ove godine i 2015 godine .
Imaju li gdje podatci ?
-
veliki_ah
#15466 Re: Zeničani
Mislim da hoteli rade mnogo bolje nego što mislis.. Računajući da su Dubrovnik i Zenica luksuzniji smještaj, a da Inter, Fontana i sl su jeftiniji. Npr, znam da je svojevremeno onaj indijski direktor Mitala sa porodicom živio u Interu i da je to Mital plaćao._BataZiv_0809 wrote:Sigurno je situacija bolja za njih nego sto mi mislimo. Jer to su rezimski ljudi i ne zavise iskljucivo od trzistaveliki_ah wrote:
Prva mu je logika da je bolje da ga uzme on, nego neko drugi ko će mu biti direktna konkurencija. Druga je da vjerovatno na osnovu rada hotela Zenica vidi da ima potencijala i tržišta za još jedan hotel. Ne znam kako rade ni jedan ni drugi, ali mislim da situacija i nije tako crna kao što mislimo mi koji gledamo sa strane.
Možda neko kupi hotel i pretvori ga u SPO![]()
Medjutim, pitanje je koliko hotela uopste radi u Zenici :-?Ne brojimo motele, pansione i ostalo, nego bas hotele.
Imaju jos samo njegov hotel Zenica i Inter. Rudara vise nema, Penzionerskog takodjer... Sve u svemu zanimljivo ce biti.
Inter je jako neobican i zanimljiv arhitektonski uradak. Nadam se da ga novi vlasnik nece shebat
Mislim da Dubrovnik ima oko 20tak soba, dok Zenica ima možda 50tak, i to uopšte nije veliki kapacitet. Imaš uvijek dovoljno poslovnih događanja da 50-60 % tih kapaciteta na mjesečnom nivou bude popunjeno. Sjećam se da je nekad bio problem što ljudi nisu mogli naći normalan smještaj za svoje poslovne partnere u Zenici. Također, treba imati u vidu da Hotel nije samo smještaj nego da su to i prijemi, seminari, konferencije i svašta nešto od čega se može lijepo zaraditi. Npr. Restoran na krovu intera bi bio sigurno jedna od poželjnijih destinacija za večeru ili neki događaj, čak mogućnost za neki sky roof bar kao što je u mariotu u sarajevu.
Sve u svemu, mislim da ima dovoljno kapaciteta da i inter postane hotel visoke kategorije, a da isto tako ima u gradu mjesta za hostel ili neki sličan oblik jeftinijeg (a normalnog) smještaja.
- kamen spoticanja
#15467 Re: Zeničani
Navodno je naki dubaji buroj sasomange imao zelju kupit inter...sto mrkiju ne moze odgovarati_BataZiv_0809 wrote:Sigurno je situacija bolja za njih nego sto mi mislimo. Jer to su rezimski ljudi i ne zavise iskljucivo od trzistaveliki_ah wrote:
Možda neko kupi hotel i pretvori ga u SPO![]()
btw isti kaze da hotel na godisnjem nivou ima preko 80% popunjenosti...dubrovnik isto tako
mada ni meni nikad nije bilo jasno koji qrac ljudi rade u zenickim hotelima
- Norm
#15468 Re: Zeničani
ejs, cuj sta rade???kamen spoticanja wrote: mada ni meni nikad nije bilo jasno koji qrac ljudi rade u zenickim hotelima
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15469 Re: Zeničani
Ono kad su toliko uništili grad da se i sami čude da ljude dolaze ovdje odsjest u hotel.Norm wrote:ejs, cuj sta rade???kamen spoticanja wrote: mada ni meni nikad nije bilo jasno koji qrac ljudi rade u zenickim hotelima
- kamen spoticanja
#15470 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Ono kad su toliko uništili grad da se i sami čude da ljude dolaze ovdje odsjest u hotel.Norm wrote:ejs, cuj sta rade???kamen spoticanja wrote: mada ni meni nikad nije bilo jasno koji qrac ljudi rade u zenickim hotelima
popravljate se mladicu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15471 Re: Zeničani
Ma hajde naspram Buroj Dubai sasomange, Mrki je Juraj Najhardtkamen spoticanja wrote: Navodno je naki dubaji buroj sasomange imao zelju kupit inter...sto mrkiju ne moze odgovarati
btw isti kaze da hotel na godisnjem nivou ima preko 80% popunjenosti...dubrovnik isto tako
mada ni meni nikad nije bilo jasno koji qrac ljudi rade u zenickim hotelima
A to za 80 posto popunjenosti, je li i Inter spada tu?
Sta je sa Dubrovnikom? Kad i kad smo pisali da je u stecaju, a on i dalje fercera?
P.S. Vjerujem da dosta raje guzi u Interu jer je manji zent, lako mu je pric sa autoputa. Mislim na raju koja nije iz Zenice.
Nasi guze valjda u Fransizom u Vitezu
- kamen spoticanja
#15472 Re: Zeničani
Ma kakav inter...taj hotel je ostao u 1963.oj_BataZiv_0809 wrote:Ma hajde naspram Buroj Dubai sasomange, Mrki je Juraj Najhardtkamen spoticanja wrote: Navodno je naki dubaji buroj sasomange imao zelju kupit inter...sto mrkiju ne moze odgovarati
mada ni meni nikad nije bilo jasno koji qrac ljudi rade u zenickim hotelima![]()
A to za 80 posto popunjenosti, je li i Inter spada tu?
Sta je sa Dubrovnikom? Kad i kad smo pisali da je u stecaju, a on i dalje fercera?
P.S. Vjerujem da dosta raje guzi u Interu jer je manji zent, lako mu je pric sa autoputa. Mislim na raju koja nije iz Zenice.
Nasi guze valjda u Fransizom u Vitezu
tako da ni opcija prangijanja ne vjerujem da fercera...al bi ga neki ozbiljan kupac lahko mogao pretvoriti u mariott jal tako nesto...lokacija grmi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#15473 Re: Zeničani
Kud u 63-coj, a izgradjen nekad krajem 70-tihkamen spoticanja wrote: Ma kakav inter...taj hotel je ostao u 1963.oj
tako da ni opcija prangijanja ne vjerujem da fercera...al bi ga neki ozbiljan kupac lahko mogao pretvoriti u mariott jal tako nesto...lokacija grmi
Ne bih se bas slozio. Rudar npr. jeste bio takav i vidno se bio ofucao. Sad stoji kao ruglo, a mucke oko prenamjene u studentski dom nikako da stanu.
Inter se kako tako drzi. Bio sam bas nedavno na jednoj svadbi, zreo je za dobru rekonstrukciju, ali ne propada. Sto se tice atraktivnosti za jebace to ne znam, ali pretpostavljam
Lokacija i ostalo-boli glava. Strasan potencijal.
P.S. Raja nisam vidio pisanja na prosloj stranici-znaci Dubrovnik dobro stoji?
-
clio_dci120
#15474 Re: Zeničani
Otac mi je imao velikih problema da obezbjedi smjestaj za poslovne partnere i to skoro na mjesec i po dana trebao smjestaj, sve do tada ni ja nisam vjerovao u price oko rentabilnog poslovanja hotela u Zenici i pitao sam se ko to toliko noci u Zenici koja realno nije tursticki centar, osim kada se igraju utakmice reprezntacije. Svi hoteli bili su popunjeni, jos bio mjesec septembar, nekako se usjeli dogovoriti sa hotelom Zenica, bili su najfleksbilniji, posto su imali malo specificnije zahjeve.
- kamen spoticanja
#15475 Re: Zeničani
Jesi bio u sobi hotelskoj_BataZiv_0809 wrote:Kud u 63-coj, a izgradjen nekad krajem 70-tihkamen spoticanja wrote: Ma kakav inter...taj hotel je ostao u 1963.oj
tako da ni opcija prangijanja ne vjerujem da fercera...al bi ga neki ozbiljan kupac lahko mogao pretvoriti u mariott jal tako nesto...lokacija grmi![]()
Ne bih se bas slozio. Rudar npr. jeste bio takav i vidno se bio ofucao. Sad stoji kao ruglo, a mucke oko prenamjene u studentski dom nikako da stanu.
Inter se kako tako drzi. Bio sam bas nedavno na jednoj svadbi, zreo je za dobru rekonstrukciju, ali ne propada. Sto se tice atraktivnosti za jebace to ne znam, ali pretpostavljam![]()
Lokacija i ostalo-boli glava. Strasan potencijal.
P.S. Raja nisam vidio pisanja na prosloj stranici-znaci Dubrovnik dobro stoji?