Ne vara te osjećaj.Haris.ba wrote:Ja se sjecam da se i tada bunilo jer ugrozava se izvor Bune ako ide brdima. A spojna cesta je bila ko pikes peak ruta. Mislim da bi pola auta crklo do autoceste.probook wrote:]
Po meni je ovo vrlo lose rjesenje spustanja u dolinu par kilometara i opet dizanje u brda.
Jedino objasnjenje zasto to rade je po meni ono politicko: da je petlja tamo prema Blagaju mozda su se Hrvati bunili na to rjesenje jer je na "onoj strani", da je autoput isao drugom stranom onda bi se Bosnjaci bunili jer je "na onoj strani" i oni su izgleda nasli najgore rjesenje i spustili autoput sa brda u niziju i bukvalno ide nekom nevidljivom granicom podjeljenosti da bi obe strane bile zadovoljne.
Da ne kazem koliko se obradive povrsine uzima bez ikakve potrebe, jer autoput je prvo bio projektovan da ide brdom, kao sto ide cijelom trasom od juzne granice do Sarajeva.
Imam osjecaj koju god rutu tamo da ponudis neko ce reci ne valja.
A autoput citavom dolinom Bosne ide obradivom povrsinom. Pa nikom nista.
Vidim samo u Zepcu se iz istog razloga bune.
Kod nas nikada ne postoji opšti interes nego samo uski , parcijalni, ili jednostavno govoreći moj interes.
Dodaj tome, i da se svi mi posmtaramo, od strane vladajuće partiokratije samo kao glasačko tijelo, dobijaš ovakvu situaciju.
A trasa kao trasa, svakoj se može naći mana (objektivnih).....