Sirija

Locked
Horasio_Sarajlic

#15451 Re: Sirija

Post by Horasio_Sarajlic »

hanibalija wrote:http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=458 dok ateisti i ostali razglabaju po forumima, pozivam svu braću da se odazovu danas na ovo predavanje uvaženog šejha Kardavija. Pametnom i išaret dovoljan !
Neki radikal !? ili umjereni?? posto je predavanje u Kralj Fahdu onda 90% ovo prvo, bit ce puno kožnjaka i skrivenih motorola u to sam uvjeren :-D
Horasio_Sarajlic

#15452 Re: Sirija

Sirijski pobunjenik sa ostavstinom porusene i potpuno demolirane katoličke crkve :-)
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15453 Re: Sirija

Post by Truba »

konačno se vratio pravoj vjeri :lol:
Herr Flick

#15454 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

славянин wrote: Cudan rat skroz, ovamo lagano auta se voze , sa druge strane tenkovi i vojska se rokaju sa pobunjenicima :-)
Koliko sam ja razumio,ne znam jesi li gledao 1 dio,ali u tu cetvrt su se dovukli pobunjenici i odatle dejstvuju sa snajperom na stanovnistvo i autoput,a i meni je malo cudno sto auta i kamioni prolaze kao de se nista ne desava,bice da je neki prometan i vazan autoput :D
Herr Flick

#15455 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

CIA readies Syria rebels for August attack: Report
The US intelligence agency is stockpiling weapons shipped by the U.S. as well as European and Middle Eastern allies in Jordan to prepare the militants for a concerted onslaught against the Syrian government in August, a report says.The CIA is working with France to move arms obtained by the European countries to Jordan and Saudi Arabia is expected to send shoulder-fired antiaircraft missiles, known as Manpads, to the militants being trained in Syria’s southern neighbor, according to the U.S. daily.From August, the CIA will coordinate sending hundreds of trained militants into Syria every month as part of the agency’s cover plan authorized by President Barack Obama earlier this month, the paper added.

I tako to radi dobitnik Nobelove nagrade za MIR u svijetu :-) :-)
nikad_vise

#15456 Re: Sirija

Post by nikad_vise »

Nikako mi nije jasno zasto se niko normalan u islamskim zajednicama sirom svijeta nije ogradio od ovakvog sljama od uleme kao sto je ova arapska i vehabijska. Jedino sto su pelengacasi uspjeli u siriji uz svoje pokrovitelje iz arabije i ostalih vehabijskih jazbina je to da ce definitivno ostamotiti Islam i zaustaviti trend prelaska na Islam.Osramotise vjeruj svojom maloumnoscu.Trebao bi neko od Bosanske uleme da se javno ogradi od onih ljudozdera u Siriji.Neka se kaze da to nije nasa Bosanska islamska tradicija i da onakav sljam moze poteci samo sa Arapskog poluotoka,jer ce sutra ljudi o Bosanskim muslimanima imati iskrivljenu sliku.Ovo sto ima malo vehabija poslati Assadu nek se pozabavi s njima i da ocistimo drzavu. Sto ocito rade i sve ostale zemlje zapadne evrope i svijeta.
cyanm

#15457 Re: Sirija

Post by cyanm »

Horasio_Sarajlic wrote:
hanibalija wrote:http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=458 dok ateisti i ostali razglabaju po forumima, pozivam svu braću da se odazovu danas na ovo predavanje uvaženog šejha Kardavija. Pametnom i išaret dovoljan !
Neki radikal !? ili umjereni?? posto je predavanje u Kralj Fahdu onda 90% ovo prvo, bit ce puno kožnjaka i skrivenih motorola u to sam uvjeren :-D
Ako nisi upućen ne znam što komentarišeš i nagađaš i to u nekim procentima. Radije idi komentariši fudbalske transfere. Riječ je o čovjeku koji ima svojih fula, ali je uzor IZ-u manje-više, tako da ga mnogo prevode i hvale. Meni je drago da ga je šukno ovim šijama-rafidijama, očigledno se opametio po tom pitanju i priznao da je kibar-ulema zna se odakle bila u pravu u vezi Hizbullata i ostalih šija. Prije je ispadao smiješan dajući sve od sebe na zbližavanju odnosa sa ovim poganima, ali eto dobro da se korigirao i uvidio svoju grešku. Uz njega je danas, vele, bio lično muftija Kavazović.
cyanm

#15458 Re: Sirija

Post by cyanm »

nikad_vise wrote:
Nikako mi nije jasno zasto se niko normalan u islamskim zajednicama sirom svijeta nije ogradio od ovakvog sljama od uleme kao sto je ova arapska i vehabijska. Jedino sto su pelengacasi uspjeli u siriji uz svoje pokrovitelje iz arabije i ostalih vehabijskih jazbina je to da ce definitivno ostamotiti Islam i zaustaviti trend prelaska na Islam.Osramotise vjeruj svojom maloumnoscu.Trebao bi neko od Bosanske uleme da se javno ogradi od onih ljudozdera u Siriji.Neka se kaze da to nije nasa Bosanska islamska tradicija i da onakav sljam moze poteci samo sa Arapskog poluotoka,jer ce sutra ljudi o Bosanskim muslimanima imati iskrivljenu sliku.Ovo sto ima malo vehabija poslati Assadu nek se pozabavi s njima i da ocistimo drzavu. Sto ocito rade i sve ostale zemlje zapadne evrope i svijeta.
Sta ti pametujes, u Iran pa tamo vazi Ahmedinedzade. Ti i tvoja islamska tradicija, veze ti nemas, ako si uopce i nominalno musliman. Idi malo tavafi oko groba Zejnebinog, duhovno se uzdiži.
Herr Flick

#15459 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

nikad_vise wrote: Nikako mi nije jasno zasto se niko normalan u islamskim zajednicama sirom svijeta nije ogradio od ovakvog sljama od uleme kao sto je ova arapska i vehabijska. Jedino sto su pelengacasi uspjeli u siriji uz svoje pokrovitelje iz arabije i ostalih vehabijskih jazbina je to da ce definitivno ostamotiti Islam i zaustaviti trend prelaska na Islam.Osramotise vjeruj svojom maloumnoscu.Trebao bi neko od Bosanske uleme da se javno ogradi od onih ljudozdera u Siriji.Neka se kaze da to nije nasa Bosanska islamska tradicija i da onakav sljam moze poteci samo sa Arapskog poluotoka,jer ce sutra ljudi o Bosanskim muslimanima imati iskrivljenu sliku.Ovo sto ima malo vehabija poslati Assadu nek se pozabavi s njima i da ocistimo drzavu. Sto ocito rade i sve ostale zemlje zapadne evrope i svijeta.
Pa izdao je Rijaset proglas o Siriji..Naparavili su zaokret..
Co0l

#15460 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:
славянин wrote: Cudan rat skroz, ovamo lagano auta se voze , sa druge strane tenkovi i vojska se rokaju sa pobunjenicima :-)
Koliko sam ja razumio,ne znam jesi li gledao 1 dio,ali u tu cetvrt su se dovukli pobunjenici i odatle dejstvuju sa snajperom na stanovnistvo i autoput,a i meni je malo cudno sto auta i kamioni prolaze kao de se nista ne desava,bice da je neki prometan i vazan autoput :D
E sve se bojim da bi auta prolazila ko da se nista ne desava da ih tako snajperaju kako vam prodaju price.
Herr Flick

#15461 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Co0l wrote:
E sve se bojim da bi auta prolazila ko da se nista ne desava da ih tako snajperaju kako vam prodaju price.
Ocito nisi gledao ni jedan od 2 videa

Image

Image
Horasio_Sarajlic

#15462 Re: Sirija

cyanm wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:
Ako nisi upućen ne znam što komentarišeš i nagađaš i to u nekim procentima. Radije idi komentariši fudbalske transfere. Riječ je o čovjeku koji ima svojih fula, ali je uzor IZ-u manje-više, tako da ga mnogo prevode i hvale. Meni je drago da ga je šukno ovim šijama-rafidijama, očigledno se opametio po tom pitanju i priznao da je kibar-ulema zna se odakle bila u pravu u vezi Hizbullata i ostalih šija. Prije je ispadao smiješan dajući sve od sebe na zbližavanju odnosa sa ovim poganima, ali eto dobro da se korigirao i uvidio svoju grešku. Uz njega je danas, vele, bio lično muftija Kavazović.
Niti znam koje, niti znam sta predstvalja, pitam samo jeli radikal ili je umjereni, a poznato je da se u džamiji kralj Fahd okupljaju najokorjeli radikali, i sve to zahvaljujuci muderisu, očito da si jedan od njih jer moje pitanje shvatas kao lični napad na sebe, imam pravo da komentarišem, pitam sve sta mi je na umu, kakvi fudbalski transferi !? :lol: :-) ako znas odg. ako ne preskocis post i zavrsena prica a nema potrebe da prosipaš neke frustracije ili da smatras moje obično pitanje nekim napadom i sl. :zen:
cyanm

#15463 Re: Sirija

Post by cyanm »

Syria rebels seize strategic position in Daraa city

June 28, Daily Star

Syrian rebels advancing from the Jordanian border seized a strategic army position in the southern city of Daraa on Friday as deadly fighting raged in the surrounding province, activists said.

"They seized two buildings in the provincial capital that regime forces were using to keep the whole city under surveillance," Syrian Observatory for Human Rights director Rami Abdel Rahman said.

"This is the most important army position that the rebels have seized in Daraa" in 27 months of conflict, Abdel Rahman told AFP.

"The province could act as a key conduit for arms to stream in from Jordan to rebels in Damascus province," he added.

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle ... z2XFJmjRdu
Co0l

#15464 Re: Sirija

Post by Co0l »

Herr Flick wrote:
Co0l wrote:
Nisam ni reko da se nikad ne desi al nije niko ni lud ni glup tolko da normalno prolazi tamo gdje snajperi djeluju.
Horasio_Sarajlic

#15465 Re: Sirija

Sirijski pobunjenici/teroristi sa glavom jednog od komadanata Sirijske vojske kojeg su ubili a glavu mu zatim naboli na stap, i tako hodaju ulicama pokazujuci "plijen" :-) nakon jedenja srca Sirijskog vojnika sada i ovo :-) bolesnici nad bolesnicima jbt ...

Image
vivaldi

#15466 Re: Sirija

Post by vivaldi »

ovo rostiljanje glave je bilo prije pola godine, nema potreba za postovanje ovih monstruoznosti
cyanm

#15467 Re: Sirija

Post by cyanm »

@horacio Mislim da sam odgovorio tj dao svoje viđenje čovjeka o kojem je riječ, ako želiš da saznaš više o njemu ili o bilo kom drugom i da dobiješ neku sliku sam malo proguglaj, jer sto je mozda radikal za mene je liberal za tebe ili obrnuto. Zasto vjerovati meni ili nekom trećem
Horasio_Sarajlic

#15468 Re: Sirija

vivaldi wrote:ovo rostiljanje glave je bilo prije pola godine, nema potreba za postovanje ovih monstruoznosti
Nije to to, ovo je komadant Sirijske vojske zarobljen krajem maja, a događaj koji ti spominjes je iz decembra 2012. (imaju slike :-) )
vivaldi

#15469 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Horasio_Sarajlic wrote:
vivaldi wrote:ovo rostiljanje glave je bilo prije pola godine, nema potreba za postovanje ovih monstruoznosti
Nije to to, ovo je komadant Sirijske vojske zarobljen krajem maja, a gogađaj koji ti spominjes je iz decembra 2012. (imaju slike :-) )

ma i ovo je davno bilo 100%, u pravu si nije to rostiljanje, ali je i ovo staro jer je bilo cak i na forumu - iste ove slike
Herr Flick

#15470 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Co0l wrote:
Herr Flick wrote:
Co0l wrote:
Nisam ni reko da se nikad ne desi al nije niko ni lud ni glup tolko da normalno prolazi tamo gdje snajperi djeluju.

Koliko sam dobro razumio 1 klip,ocito je da nisu znali za snajper..Oni koji su prolazili sa autima su se zalili na snajpersku vatru..A ovi sto poslije prolaze ocito su ludi
Last edited by Herr Flick on 28/06/2013 18:24, edited 1 time in total.
cyanm

#15471 Re: Sirija

Post by cyanm »

Horasio_Sarajlic wrote:
Nije to to, ovo je komadant Sirijske vojske zarobljen krajem maja, a događaj koji ti spominjes je iz decembra 2012. (imaju slike :-) )
I ovo sad neki vehabija, ovo je neki normalno-izgledajuci tip, vjerujem da izgledom je slicniji horasiju iliti vecini nas
славянин

#15472 Re: Sirija

Post by славянин »

cyanm wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:
I ovo sad neki vehabija, ovo je neki normalno-izgledajuci tip, vjerujem da izgledom je slicniji horasiju iliti vecini nas
Ma sumnjam da je on ubio ovog i glavu odsjekao, garant se malo uvlaci starijoj "braci" i onim koji imaju duze brade :mrgreen:
cyanm

#15473 Re: Sirija

Post by cyanm »

Ma sumnjam da je on ubio ovog i glavu odsjekao, garant se malo uvlaci starijoj "braci" i onim koji imaju duze brade :mrgreen:
Ma ja kontam da je on običan tip, baš kao i ti, liberalan, sekularan. I voli roštiljati. Samo pretpostavljam
hanibalija

#15474 Re: Sirija

Post by hanibalija »

Horasio_Sarajlic wrote:Sirijski pobunjenik sa ostavstinom porusene i potpuno demolirane katoličke crkve :-)
Image

haha dobra zeza...nego skloni taj grb ako si uz miloševića/bašara..."legitimne vlade sirije" itd. I mi smo išli na tenkove sjećaš se? stupska petlja npr?
славянин

#15475 Re: Sirija

Post by славянин »

hanibalija wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:Sirijski pobunjenik sa ostavstinom porusene i potpuno demolirane katoličke crkve :-)
Image

haha dobra zeza...nego skloni taj grb ako si uz miloševića/bašara..."legitimne vlade sirije" itd. I mi smo išli na tenkove sjećaš se? stupska petlja npr?
Garant ti je i ovo dobra zeza
Image

I kakve veze ima skupina terorista/pobunjenika/radikala sa Armijom BiH.Ako ti to stavljas u isti kos onda sramotis tu istu vojsku.
Locked