Ćemo da vidimo hoće li biti tako.sportman1 wrote:sud nije nezavisan vec itekako zavisan od zapadnih interesa.
oslobodili su gotovinu nakon 28 godina presude, a nakon 7 dana pustili neke srpske generale.
kao kompenzaciju.
hrvatska je sav suverenitet predala ulaskom u nato i eu i vlast radi u njihovom interesu. zato nece biti osudjeni za uzp a kazne sestorci ce biti ublazene.
mladic je bio i ostao proruski igrac i zato je dobio dozivotni. inace bi dobio manje a u drugostepenoj jos manje.
takav je svijet u kojem zivimo. smece.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
channel10
#15451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- 512MB
#15452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad sam poprilicno siguran da ce UZP pasti a sestorka bit oslobodjena, poslije Covketove izjave od maloprije kofol i spustanja lopte "Presuda nece uticati na polizicka zbivanja... mi smo za BiH... okrenimo se budocnosti..." Neko mu je dao zadatak da se previse ne talasa i ne slavi 
Mark my words
Mark my words
-
channel10
#15453 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A sta ce drugo da kaze kad očekuje istu presudu? Sta je rekao Vučić nakon presude Mladicu?512MB wrote:Sad sam poprilicno siguran da ce UZP pasti a sestorka bit oslobodjena, poslije Covketove izjave od maloprije kofol i spustanja lopte "Presuda nece uticati na polizicka zbivanja... mi smo za BiH... okrenimo se budocnosti..." Neko mu je dao zadatak da se previse ne talasa i ne slavi
Mark my words
- 512MB
#15454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa POSLIJE presude. Prije presude se digla i kuka i motika bila.channel10 wrote:A sta ce drugo da kaze kad očekuje istu presudu? Sta je rekao Vučić nakon presude Mladicu?512MB wrote:Sad sam poprilicno siguran da ce UZP pasti a sestorka bit oslobodjena, poslije Covketove izjave od maloprije kofol i spustanja lopte "Presuda nece uticati na polizicka zbivanja... mi smo za BiH... okrenimo se budocnosti..." Neko mu je dao zadatak da se previse ne talasa i ne slavi
Mark my words
- mO k3
#15455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
[quote="512MB"]Sad sam poprilicno siguran da ce UZP pasti a sestorka bit oslobodjena, poslije Covketove izjave od maloprije kofol i spustanja lopte "Presuda nece uticati na polizicka zbivanja... mi smo za BiH... okrenimo se budocnosti..." Neko mu je dao zadatak da se previse ne talasa i ne slavi 
Mark my words[/quot
Rekoh već danima biće oslobođeni ali ima mogući SCenario je biće presuđeno , ali sobove onoliko koliko au već odležali
Ali sta će im reci braća Srbi na sve to ??
Zločinački poduhvat je postojao i sa strane bosanskih katolika ...
Mark my words[/quot
Rekoh već danima biće oslobođeni ali ima mogući SCenario je biće presuđeno , ali sobove onoliko koliko au već odležali
Ali sta će im reci braća Srbi na sve to ??
Zločinački poduhvat je postojao i sa strane bosanskih katolika ...
-
channel10
#15456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ovaj velikosrbin ide na sigurno
.
Zna on koliko je sati. Potvrdit će im presudu sa +- godinama i idemo dalje za iste pare. Sljedeće godine ih vratiti na onu 2006 ili 2008 gdje ih neće biti u predsjedništvu i jos nekim pozicijama i to sve po zasluzi.
Zna on koliko je sati. Potvrdit će im presudu sa +- godinama i idemo dalje za iste pare. Sljedeće godine ih vratiti na onu 2006 ili 2008 gdje ih neće biti u predsjedništvu i jos nekim pozicijama i to sve po zasluzi.
- BHCluster
#15457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Zasto su "zamutili" fotku?
Last edited by BHCluster on 27/11/2017 18:04, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#15458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ocekujem da i neka fudbalska ekipa istrci sa dresovima sa guznicima.
Kopiranje istocne brace im uslo u krv
Kopiranje istocne brace im uslo u krv
- bh.tornjak
- bh.tornjak
#15460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Lana Prlic
Nećakinja ratnog premijera Herceg-Bosne:
Kada čuju moje prezime, svi se pitaju što radim u SDP-u, samo me stric Jadranko ništa ne pita
Kada čuju moje prezime, svi se pitaju što radim u SDP-u, samo me stric Jadranko ništa ne pita
-
Škobo Habu
#15461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zašto je tumačiti samo u tom kontekstu?512MB wrote:Sad sam poprilicno siguran da ce UZP pasti a sestorka bit oslobodjena, poslije Covketove izjave od maloprije kofol i spustanja lopte "Presuda nece uticati na polizicka zbivanja... mi smo za BiH... okrenimo se budocnosti..." Neko mu je dao zadatak da se previse ne talasa i ne slavi
Mark my words
Zašto ne suprotno tome?
Cijelo vrijeme bacate grah po tom pitanju. Da li će pasati UZP ili ne, na sudu u Haagu ostaje historijska odgovornost za utvrđivanje naredbodavaca rušenja istočnog djela Mostara i ubijanje civila.
U tom segmentu Praljak i slični nisu bili ništa drugačiji od Sarajevsko-romanijskog korpusa.
-
Ci-Nick
#15462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bojim se da je tako:512MB wrote:Sad sam poprilicno siguran da ce UZP pasti a sestorka bit oslobodjena, poslije Covketove izjave od maloprije kofol i spustanja lopte "Presuda nece uticati na polizicka zbivanja... mi smo za BiH... okrenimo se budocnosti..." Neko mu je dao zadatak da se previse ne talasa i ne slavi
Mark my words
Na HTV-u, videotekst strana 114
"Premijer Andrej Plenković rekao je da ne očekuje da bi presuda koju Haški sud u srijedu treba izreći šestorici bosanskohercegovačkih Hrvata mogla na bilo koji način povezati odgovornost RH s tim procesom.
Mislim da je Hrvatska iskoristila sve pravne mogućnosti u ovom procesu.
Neću prejudiciriati, vlada će komentirati presudu kada bude objavljena, rekao je.
Haški sud u srijedu će objaviti , u sklopu pravomoćne presue u predmetu "Prlić i drugi", odluku o tome je li postojao hrvatski udruženi zločinački pothvat s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH.
To je bio povod RH da se pokuša uključiti u postupak u svojstvu prijatelja suda.
-
sportman1
#15463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
155_mm wrote:iako me presuda ne zanima ni po kojoj osnovi i sto se mene tice mogu im podjeliti ordenje i poslati ih kuci.
vece bi koristi bilo za bosnjake o toga da napokon dodju sebi, nego da ih tamo streljaju.
trebamo se zapitati da li bi bilo "pravedno" osloboditi srbiju odgovornosti za rat u BiH a kazniti hrvatsku.
znaci nema logike.
samo nije nista za dzaba. srbija je svoju presudu platila blejenjem ko jagnje u mater kad je kosovo proglasilo nezavisnost. vidjet ce mo kako ce hrvatska proci.
kake veze sad ima kosmet?
ne kontam.
- Banksy
#15464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Otac Stipe?bh.tornjak wrote:Lana Prlic
https://www.vecernji.ba/vijesti/uhiceni ... etu-968714
-
DonieBrasco
#15465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo iz prve ruke zena koja se bavila ovim kaze da je svaki scenario moguc !
Zato sacekajmo presudu pa cemo vidjeti.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pre ... 97741.html
Zato sacekajmo presudu pa cemo vidjeti.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pre ... 97741.html
-
155_mm
#15466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa pogledaj kad je proglasena nezavisnost a kad je bila presuda.sportman1 wrote:155_mm wrote:iako me presuda ne zanima ni po kojoj osnovi i sto se mene tice mogu im podjeliti ordenje i poslati ih kuci.
vece bi koristi bilo za bosnjake o toga da napokon dodju sebi, nego da ih tamo streljaju.
trebamo se zapitati da li bi bilo "pravedno" osloboditi srbiju odgovornosti za rat u BiH a kazniti hrvatsku.
znaci nema logike.
samo nije nista za dzaba. srbija je svoju presudu platila blejenjem ko jagnje u mater kad je kosovo proglasilo nezavisnost. vidjet ce mo kako ce hrvatska proci.
kake veze sad ima kosmet?
ne kontam.
-
DonieBrasco
#15467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo je jedno sigurno da nece biti potvrđena odgovornost Hrvatske tj. da su izvrsili agresiju na BiH.
Pa kad to Srbiji nije dokazano koja jeste bez ikakve sumnje, nece hrvatima sigurno.
Pa kad to Srbiji nije dokazano koja jeste bez ikakve sumnje, nece hrvatima sigurno.
-
channel10
#15468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
DonieBrasco wrote:Samo je jedno sigurno da nece biti potvrđena odgovornost Hrvatske tj. da su izvrsili agresiju na BiH.
Zasto nece? Zasto je to vec uradjeno?
Zasto ne bi bilo potvrdjeno jer se to zaista i desilo? Ovo sto VSHO govori je na nivou jedne kafanske gdje kaze da ne bi bilo smisla da se HR osudi za agresiju, jer to nije ni Srbija. Obje zemlje su napravile agresiju na BIH samo sto vjerovatno u ovom slucaju je to dokazano kroz papire i dokaze, a u Srbijanskom slucaju ko zna sta je sve uradjeno da se to ne bi desilo.
Ali eto, vidjecemo u srijedu sta ce se desiti.
-
smijesni_ste
#15469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ni ja nisam optimističan nimalo.
- horkesh
#15470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo da se zna da se Čović ipak oglasio da objasni zašto se nije oglasio.
Čović je odbio da komentariše presudu generalu Ratku Mladiću. “Nijednu presudu do sada nisam komentarisao, pa neću ni ovu, jer je riječ o prvostepenoj presudi, što ne bi bilo odgovorno ni prema funkciji koju obavljam. Naravno, kad bude sve pravosnažno imaću jasan stav”, rekao je Čović.
- Better Man
#15471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Budimo realni i priznajmo, Hrvatska jeste izvršila agresiju na BiH i to je jedina istina. To je rekla i Vesna Pusić više puta. Vesna Škare Ožbolt priča gluposti kad govori kako su nam pomogli da oslobodimo BiH. Da je zaista tako, ne bi počinili stravične zločine i masakre na području BiH i otvarali koncentracione logore i ne bi srušili Stari most i danas ne bi bilo entiteta, već bi bila jedinstvena BiH. To što su pomogli u Krajini i oko Bihaća, uradili su čisto iz ličnog interesa, a to je da što lakše oslobode Knin i Kninsku krajinu, a ne da bi nama pomogli.
- House
#15472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ukinut će međunarodni oružani sukob i to je to.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad sam stigao u Mostar na jesen 1995 bio sam blago receno zgranut... istocna strana je bila rusevina, nije bilo kuce koja nije pogodjena... pomislio sam pa mi smo u sarajvu dobro i prosli...Kako su reporteri CNN-a i BBC-a izvještavali '93. iz Mostara
Priča iz ratnog Mostara 1993. godine - izvještaj koji je oslikao zonu konflikta i razgraničenja u tom podijeljenom gradu koju je pratio međunarodni nagrađivani reporter, tadašnji CNN-ov reporter Brent Sadler. Ovo je izvještaj koji je tada iz Mostara po prvi put predstavljen svijetu.
Samo je jedan način ulaska i izlaska za bosanske muslimane u odbrani ili bijegu iz grada Mostara. Udaljena planinska staza je jedina preostala nada za ljude u strahu i očaju.
Iscrpljene grupe muškaraca, žena i djece drže se zajedno u više od 60 kilometara fizičke izdržljivosti. To je put tuge. I ekzodus očaja. Mnogi od njih nisu spremni za ovaj poduhvat. Mnoge žene prelaze put u ne više od papuča. Snažniji nose slabije. Strari i gladni često padaju. Nose sa sobom tek toliko da prežive, malo hrane, nešto vode, oružje da se zaštite od pljačkaša. Raštrkani, grupe ljudi ostale ni sa čim, bez sigurnosti kojoj mogu poći.
Pronašli smo ih mnogo kilometara prije njihove destinacije nakon što smo pratili bosanske naoružane vojnike s natovarenim konjima.
Visoko u planini Prenj, nekoliko dana hoda do kraja putovanja, udaljene Jablanice. Ovo je mjesto odmora, pričanja bolnih priča.
"Nas su protjerali s Bune, bili su to HVO, Hrvati, devet kuća je i jedna džamije su spaljene, ubili su dvojicu naših muškaraca i spalili njihova tijela. Vidjeli smo svojim očima kada su ih ubili!".
Žene kažu da su svi muškarci muslimani u dijelu Mostara pod kontrolom Hrvata bili zarobljeni, ali da je oko 60 njih pušteno. Kulić Salin nije mogao pronaći svoju suprugu, dok su njegovi sinovi još u zatvoru. Naprijed i nazad, lanac dostave se priključuje, izbjeglice van, a municija, a nabdijevanje unutra.
Mostar je pod opsadom već više od stotinu dana, sve pomaže. Osamnaestogodišnji Adnan Selimović hodao je šest dana da smogne samo dio onoga što je potrebno, torbu lijekova.
"Moram pomoći svom gradu. Grad umire. Moram učiniti nešto."
Dvije trećine puta do Mostara, bosanska vladina organizacija iz Sarajeva bila je u nevolji. Vođa je teško hodao. Ostali čuvaju svaki amper snage kako bi uspjeli.
"Znamo da je više od 150.000 ljudi prinuđeno da bježi iz svojih domova. Želimo vidjeti šta se tamo dešava."
U suton, još jedna prepreka, HVO Hrvati okupirali planinu. konji se provlače. U potpunom mraku, provlačenje kroz razgraničenje uz bosanske borce, prolaz kroz borbene linije. Znaci vatre s jedne strane, ljuta borbena vatra od paljbe s druge. Možete namirisati borbe, osjetiti strah. I kada se mrak podigao, ovo je slika mostarske ludnice.
Stotinu kilometara na sat vožnja kroz ulice, kroz snajpersku vatru i granate. Linije borbe su jedna na drugoj. Čujete metke kako se odbijaju. Muslimanski dijelovi su beživotna scena devastacije.
"Nemamo se odakle snabdijevati, ne daju nam humanitarnu pomoć, hiljade su izbjeglica!"
Najmanje 55 hiljada ljudi je zatočeno u ruševinama.
"Bosanske vladine snage drže mračnu odlučnost, borbe blizu centrale, ne očekuje se milost - ne pruža se milost. Život ovisi o koncu."
"Ovo je pakao! Ovdje nemamo ništa. Nemamo hranu, nemamo vodu, nemamo struju."
Za skupljanje vode je potrebna hrabrost. Kanta riječne vode može skupo koštati.. Cijena je u životima i udovima. Jedina bolnica je prepuna ljudi,onih koji su pokušali uzeti vodu. Iza ove užasne maske krvi i posjekotina je desetogodišnja Selma Hundur. Granata je pala dok je ležala u krevetu. Selma je izgubila svoje lice i desnu ruku kada je ta granata pogodila njihov dom. Možda neće preživjeti, nikakva hitna medicinska evakuacja nije planirala. Njena majka Normana moli za pomoć.
"Jako je hrabra. Selma je bila lijepa. Zašto ona? Divna je!"
Postoji samo jedna operaciona sala. Hirurzi su obučeni samo do struka zato što im nedostaje osnovna sterilna oprema. Rade neumorno kako bi zaustavili krvarenje.
Na liniji odbrane vojska enklave je na samo 10 metara od hrvatskih snaga. " Ovdje nema pobjednika. Svi gube i umiru."
Na ničijoj zemlji leš se raspada na nepodnošljivoj vrućini. Muslimani smatraju kako Hrvati etnički čiste njihov grad. U bolnici, Zejna Bašić je teško ranjena. Pogođena je u rame i nogu. Vješalica drži infuziju. Slaba je, ali želi govoriti.
Hrvatski ekstremista, kaže, dao joj je pet minuta da spremi stvari i napusti dom. Kaže, tjerali su nas da idemo preko prve linije i hodamo sredinom ceste.
"Netko je zapucao, moj muž je pao, ustao se pa potrčao. Čulo se još pucnjeva. Poginuo je. Pogođena sam dva puta u pokušaju da pobjegnem."
U ulici naziva broj 37 njen muž, Ćamil Bašić, je ležao u lokvi vlastite krvi, stvari su razbacane. Baš kao što je njegova supruga opisala njihove posljednje zajedničke trenutke. Borba i patnja se ovdje odvijaju bez kontrole. Uglavnom neprimijetno. UN pokušava da prekine opsadu i ubijedi Bosanske Hrvate da prestanu koristiti hranu i ubijanje nevinih ljudi kao grozno oružje rata. Nema odgovora na molbu.
Brent Sadler, iz Mostara
"Otišli su u mirovnu misiju, a uhvaćeni su u zamku. Muslimani Mostara, opkoljeni, uništeni i ratoborni, okrenuli su se protiv snaga UN-a, nakon što im je donirano skoro 300 tona hrane i lijekova. Žene i djeca postavili su ljudski štit pred vojnim vozilima i praznim vagonima sa hranom. Niko nije mogao da razumije okupljene. Neki su pokušali silom, ali nisu uspjeli. Uz njihovu patnju, porodice su željele oteti konvoj i koristiti ga kao štit kao bi obeshrabrili Bosanske Hrvate da i dalje nastave sa teškim bombardovanjem. Ništa u molbi šefova ih nije moglo natjerati da odustanu. Tražili su hitnu zaštitu UN-a. Mostar nema slobodnih zona. Njegovi građani su ranjivi i užasno preplašeni."
"Preplašeni smo i puni straha, posebno nakon što je otišao UNPROFOR, nakon što su otišli kamioni, posebno nakon odlaska španskog bataljona koji je bio tu sve vrijeme, da će druga strana, HVO ponovo granatirati grad."
http://ba.n1info.com/a229238/Vijesti/Vi ... stara.html
-
smijesni_ste
#15474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koliko je VRS granatirala Mostar? Koliko znam na početku rata jeste?
Može li se porediti sa ovim što je HVO uradio istočnom Mostaru?
Može li se porediti sa ovim što je HVO uradio istočnom Mostaru?
- hamza_sa