Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S vremena na vrijeme se desi da neće da upali na ključ (gotovo da i ne zavergla). Kontakt ima i ''na guranje'' upali odmah. Jednom radio servis alternatora i nekih godinu ili godinu i pol nije bilo problema. Nekoliko puta radio čišćenje četkica što drži dva mjeseca i opet problem
Mjereni su napon i struja i konstatovano je da je akumulator OK, ali da alternator slabije puni kad su uključeni potrošači.
S vremena na vrijeme se desi da neće da upali na ključ (gotovo da i ne zavergla). Kontakt ima i ''na guranje'' upali odmah. Jednom radio servis alternatora i nekih godinu ili godinu i pol nije bilo problema. Nekoliko puta radio čišćenje četkica što drži dva mjeseca i opet problem
Mjereni su napon i struja i konstatovano je da je akumulator OK, ali da alternator slabije puni kad su uključeni potrošači.
Neki majstor da ovo riješi dugoročno???
kontakt brava , standardan problem na G astri
mozes probat naspricat wd40 u utor kljuca , a ako ne pomogne nadji polovnu i ubaci
alternator ne znam , i to je standardno , diodna ploca ili regler ode .
lavic wrote:
ma to i sam mozes popraviti, kreni redom, auto brifer i lagano.
Tu je najcesce korodirani kontakt ili pukla zica.
moze na obicnim autima ,al na ovim novim govnima jok
impuls iz prekidaca ide negdje u neki modul koji daje impuls releju maglenki (minus),e ne dolazi taj minus na relej .kad dam minus releju upale se maglenke,nisam elektroniĆar ,a ni istrazivaĆ,zao mi je
lavic wrote:
ma to i sam mozes popraviti, kreni redom, auto brifer i lagano.
Tu je najcesce korodirani kontakt ili pukla zica.
moze na obicnim autima ,al na ovim novim govnima jok
impuls iz prekidaca ide negdje u neki modul koji daje impuls releju maglenki (minus),e ne dolazi taj minus na relej .kad dam minus releju upale se maglenke,nisam elektroniĆar ,a ni istrazivaĆ,zao mi je
Jednom mi se desilo, pa da odmah pitam. Vozim na autoputu oko 150km/h, nakratko mi se upali check engine lampica. Čim sam spustio brzinu nestala je i nije se više javljala. Nikakve razlike u radu auta nisam primjetio, samo se eto upalila na 5-6 seknudi (dok nisam spao na ~110-120km/h)
bitanga_sa_otesa wrote:@ nedim17 nema na cemu ,obicno na tim racvama curka,ali pregledaj i sva crijeva i spojeve da budes siguran.dno hladnjaka takodje..
pregledacu sve s drugom, pa javim ako skontamo gdje je.
Jednom mi se desilo, pa da odmah pitam. Vozim na autoputu oko 150km/h, nakratko mi se upali check engine lampica. Čim sam spustio brzinu nestala je i nije se više javljala. Nikakve razlike u radu auta nisam primjetio, samo se eto upalila na 5-6 seknudi (dok nisam spao na ~110-120km/h)
EGR?
Kod mene je na Astri G u uputstvu stajalo da ce se check engine upaliti ukoliko se motor duze drzi pod opterecenjem, da ce se nakon povratka u optimalan rezim vratiti i da nije greska.
Last edited by tempuser on 18/06/2018 19:39, edited 1 time in total.
EGR?
Kod mene je na Astri G u uputstvu stajalo da ce se check engine upaliti ukoliko se motor duze drzi pod opterecenjem, da to nije greska nego vis upozorenje
Hvala, meni je također to padalo na pamet, ali nisam dugo vozio tako. Doslovno dodao gas da prođem neku dvicu bez štopki, da ne bi bio iznenadni parking u gepeku. Čim sam ga prošao (naravno, malo je potrajalo jer je lola dodao gas), pustio sam gas i spustio brzinu i opterećenje...
Moram priznati, malo sam se prepao, ali evo od tada mi se nije ponovilo. Provjeriću protok zraka za svaki slučaj
basicm wrote:
Amare dodji do modula i isprati ove zice sve, nije ovo strasno. Kod mene od treceg stop svjetla izgorili izlazi za zmigavce- dvaput hajde to nadji!
basicm wrote:
Amare dodji do modula i isprati ove zice sve, nije ovo strasno. Kod mene od treceg stop svjetla izgorili izlazi za zmigavce- dvaput hajde to nadji!
moram plastike ispod volana skinut
premijum bmw izgorio modul od zmigavca... a vama vozacima bmw-ejca svakako ne trebaju zmigavci
Pa i ne trebaju zmigavci, ja tek nakon nekoliko mjeseci otkrio, kad je svadba neka bila, kad smo gume plalili.
Ali eto napravio da me po forumu ne prozivate.