Jel to od muke sve sto mu nalazis kao manu.ultima_palabra wrote:Post Postao/la ultima_palabra dana 08/04/2013 16:15
Kaže ministar finansija: "dolazi ovdi na posao"![]()
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Innovation
#15451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
moradoh
#15452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bravo, pravo u srce
Nije toliko ni bitno ko je i iz kojih razloga osujetio namjeru poslanika o izglasavanju povišice, bitno je da je konačno neko to učinio.
Nije toliko ni bitno ko je i iz kojih razloga osujetio namjeru poslanika o izglasavanju povišice, bitno je da je konačno neko to učinio.
- ultima_palabra
#15453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa ako tebi nije muka od ove skupštine, onda imaš dobar stomak 
- _Reds_
#15454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cek si ti onaj isti koji podrzavas DF na njihovoj temi, a ovdje sad podrzavas PK, kad je ta ista DF glasala za ovu odluku.ultima_palabra wrote:Kaže ministar finansija: "dolazi ovdi na posao"![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#15455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kojovic je u Domu naroda vise puta govorio isto ovo sto sada govori i u KS. Cak je pozvao na ukidanje Doma naroda.veljaca wrote:.Treba onda govoriti o smanjenju plata i na vecem nivou, I ogorcen sam na vas SVE vise nego sto si ti ogorcen na one koje si spomenuo. ....
Jer u suprotnom mi to lici na: Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti ...
Zna da nisi mene pitao, ali nije mi jasno kako to nisi vec upratio.
- ultima_palabra
#15456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja podržavam ili napadam odluke, mišljenja, ideje, ljude... stranke ne._Reds_ wrote:Cek si ti onaj isti koji podrzavas DF na njihovoj temi, a ovdje sad podrzavas PK, kad je ta ista DF glasala za ovu odluku.ultima_palabra wrote:Kaže ministar finansija: "dolazi ovdi na posao"![]()
- slucajni prolaznik
#15457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Innovation wrote:Jel to od muke sve sto mu nalazis kao manu.ultima_palabra wrote:Post Postao/la ultima_palabra dana 08/04/2013 16:15
Kaže ministar finansija: "dolazi ovdi na posao"![]()
![]()
Tesko je dospjeti do nabrajanja mana od nabrajanja odgovornosti u ministrovom radu, ali ponesto iskoci
- _Reds_
#15458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tvoja mišljenja su malo otisla u corsokak.ultima_palabra wrote:Ja podržavam ili napadam odluke, mišljenja, ideje, ljude... stranke ne._Reds_ wrote:Cek si ti onaj isti koji podrzavas DF na njihovoj temi, a ovdje sad podrzavas PK, kad je ta ista DF glasala za ovu odluku.ultima_palabra wrote:Kaže ministar finansija: "dolazi ovdi na posao"![]()
Slijed stvari ide ovako, podrzavas ZK >> Podrzavas DF >> Podrzavas HV kao pp ove stranke >> HV glasala za ovu odluku >> Ti << Ti podrzavas PK.
Malo smo upali u nelogicne stvari zar ne ?
-
Innovation
#15459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemam vremena sada, gledam SKS. 
-
StupskaBitanga
#15460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Misliš učestvuješ u istojInnovation wrote:Nemam vremena sada, gledam SKS.
- ultima_palabra
#15461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa sad kad bi SDA odlučila da silom zavede red u GRAS-u, ja bih ih u tome podržao. Što ne znači da bi ih podržao u bilo čemu drugom._Reds_ wrote:Tvoja mišljenja su malo otisla u corsokak.
Slijed stvari ide ovako, podrzavas ZK >> Podrzavas DF >> Podrzavas HV kao pp ove stranke >> HV glasala za ovu odluku >> Ti << Ti podrzavas PK.
Malo smo upali u nelogicne stvari zar ne ?
Ne znam odakle ti pomisao da bi sad ljudi trebali slijepo slijediti stavove (ako to jesu) stranke koja postoji jedan dan.
- veljaca
#15462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kao prvo ne pratim Dom naroda - samo SKS .... jer je to moguce preko TV-a-LIBERO- wrote:Kojovic je u Domu naroda vise puta govorio isto ovo sto sada govori i u KS. Cak je pozvao na ukidanje Doma naroda.veljaca wrote:.Treba onda govoriti o smanjenju plata i na vecem nivou, I ogorcen sam na vas SVE vise nego sto si ti ogorcen na one koje si spomenuo. ....
Jer u suprotnom mi to lici na: Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti ...
Zna da nisi mene pitao, ali nije mi jasno kako to nisi vec upratio.
Hvala sto si pokusao da mi odgovoris .... Ali nisi shvatio poentu ...
Ako si gledao SKS - onda si cuo od poslanika Konakovica o tim prijedlozima ( populizmu ) tih prijedloga ...
Evo ja predlazem da svi imamo platu 10.000 € - sta kazes na to ? Ovo direktno tebe pitam ...
Lako je tudjim k..... gloginje mlatiti i predlagati nesto sto je lijepo za usi a znas da to nece proci ( a lijepo uzimati mjesecno cca 4.000 KM ) i biti suZdrzan ...
Evo ja predlazem da svi mi imamo plate ne 10.000 €, nego 100.000 € ..... valjali ova ? Zasto smanjivati plate - povecajmo ih, da budemo bolji i od Amerike i Svedske ....
Volio bih kada bi ( posto si se ukljucio ) mogao shvatiti poentu moju ....
- nosara
#15463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako je istina da su se na ime sudskih presuda izdvajala ta sredstva, samo na drugi nacin, onda je pedja, opet, slagao, ili da se izrazim preciznije, krivo interpretirao istinu...-LIBERO- wrote:Pedja i Tarik....puna podrska, svaka cast....ako nista drugo, barem ste vas dvojica digli glas protiv tih nemoralnim povecanja primanja.
Grad, i kanton, se raspada po savovima, a ova nemoralna bagra dize sebi prihod.![]()
Da puknes od muke.![]()
![]()
pedja, pedja...
-
hecimnadri
#15464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zbog svih neistina koje je g-din Kojović iznio ,trebao bi se javno izviniti,ukoliko to ne ičini treba biti isključen iz Naše Stranke jer je i kredibilitet i moral iste doveo u pitanje.
Neki zastipnici koji primaju paušal od 550KM i na njih se povećanje ne odnosi(Ostaje im primanje isto)
Ovo govori da je izjava Kojovića Zlonamjerna .Dali je za istu dobio novac(s obzirom da smo navikli na trgovine poslanika)
Neki zastipnici koji primaju paušal od 550KM i na njih se povećanje ne odnosi(Ostaje im primanje isto)
Ovo govori da je izjava Kojovića Zlonamjerna .Dali je za istu dobio novac(s obzirom da smo navikli na trgovine poslanika)
- Prpa.ba
#15465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Iskoristeni od SDP-a i SBB-a za test napada na DF, a ionako su potrosena roba jer idu ispod cenzusa i u zaborav. Potpuno razumljivo i ocekivano dejstvovanje i uzburkavanje duhova, da ne kazem- moralno, posebno imajuci u vidu da SDP-ovci trenutno imaju zabranu dejstvovanja po DF-u.nosara wrote:Ako je istina da su se na ime sudskih presuda izdvajala ta sredstva, samo na drugi nacin, onda je pedja, opet, slagao, ili da se izrazim preciznije, krivo interpretirao istinu... pedja, pedja...
- nosara
#15466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Logicno... Al' opet, valja sutra medju svijet... Il' ce se pedja ispalit, again...?Prpa.ba wrote:Iskoristeni od SDP-a i SBB-a za test napada na DF, a ionako su potrosena roba jer idu ispod cenzusa i u zaborav. Potpuno razumljivo i ocekivano dejstvovanje i uzburkavanje duhova, da ne kazem- moralno, posebno imajuci u vidu da SDP-ovci trenutno imaju zabranu dejstvovanja po DF-u.nosara wrote:Ako je istina da su se na ime sudskih presuda izdvajala ta sredstva, samo na drugi nacin, onda je pedja, opet, slagao, ili da se izrazim preciznije, krivo interpretirao istinu... pedja, pedja...
- It_is_a_Leclerc
#15467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gospodine Kojoviću, čestitam na odvažnosti da ovim konjokradicama iz SDA saspete u brk što im ide. Vidite kako se njihovi forumski zaštitnici dižu na zadnje noge čim im neko spomene Sudbu i Dušu.
- _Reds_
#15468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
De nam ti moralisto odgovori na koji nacin opravadavas ova povecanja, i dizanje ruke podpredsjednice stranke o kojoj hvalospjeve iznosis ovdje. Bice da ciljas na uhljebljivanje zvano poslanik u SKS, i placu od 2100 KM+ topli obrok + karta + komisije.Prpa.ba wrote:Iskoristeni od SDP-a i SBB-a za test napada na DF, a ionako su potrosena roba jer idu ispod cenzusa i u zaborav. Potpuno razumljivo i ocekivano dejstvovanje i uzburkavanje duhova, da ne kazem- moralno, posebno imajuci u vidu da SDP-ovci trenutno imaju zabranu dejstvovanja po DF-u.nosara wrote:Ako je istina da su se na ime sudskih presuda izdvajala ta sredstva, samo na drugi nacin, onda je pedja, opet, slagao, ili da se izrazim preciznije, krivo interpretirao istinu... pedja, pedja...
I ove price kako je neko iskoristen ti ne piju nikako vode obzirom da je ista NS podrzala SDA u Gradskom vijecu.
-
Albin Zuhric
#15469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca,
Mislim da ste djelomicno u pravu, odnosno slozio bih se s vama da se desilo da je Pedja trazio ukidanje Doma naroda a onda glasao protiv ili se povukao kada taj trenutak dodje. Ili da je NS sama dovoljno jaka da napravi ovaj potez pa odustanemo. Cinjenica je da je to u nasem programu, i nasem vidjenju uredjenja. Ja sam apsolutno uvjeren da bi Pedja postupio isto da je profesionalno angazovan u SKS i da je danas njemu povecana plata.
hecimnadri,
Pedjin citat koji je izasao nedugo nakon twitter statusa. "Vlada KS je tokom pregovora sa sindikatima državnih službenika pristala da poveća platnu osnovicu sa 263 km na 282 km. Sindikat će, za uzvrat, odustati od milionskih tužbi protiv KS.Ta odluka Vlade KS je dovela do toga da se plaće profesionalnih poslanika u SKS povećaju od 600 km pa naviše - u zavisnosti od radnog staža svakog poslanika. Paušali poslanicima (880 km - prosjećna FBiH plata) su smanjeni za oko 300 km. Po meni, ovo je (još jedan) moralno neodbranjiv potez Vlade KS."
Ne znam o kakvim lazima govorite, a jos manje o izvinjenju.
Sjednica je danas zanimljiva. Optuzeni smo i za zloupotrebu vitalnog etnickog interesa, i od svih stranaka od SDA!?
P.S. Drago mi je da je Twitter od danas izgleda relevantan za portale.
Zdravo
Mislim da ste djelomicno u pravu, odnosno slozio bih se s vama da se desilo da je Pedja trazio ukidanje Doma naroda a onda glasao protiv ili se povukao kada taj trenutak dodje. Ili da je NS sama dovoljno jaka da napravi ovaj potez pa odustanemo. Cinjenica je da je to u nasem programu, i nasem vidjenju uredjenja. Ja sam apsolutno uvjeren da bi Pedja postupio isto da je profesionalno angazovan u SKS i da je danas njemu povecana plata.
hecimnadri,
Pedjin citat koji je izasao nedugo nakon twitter statusa. "Vlada KS je tokom pregovora sa sindikatima državnih službenika pristala da poveća platnu osnovicu sa 263 km na 282 km. Sindikat će, za uzvrat, odustati od milionskih tužbi protiv KS.Ta odluka Vlade KS je dovela do toga da se plaće profesionalnih poslanika u SKS povećaju od 600 km pa naviše - u zavisnosti od radnog staža svakog poslanika. Paušali poslanicima (880 km - prosjećna FBiH plata) su smanjeni za oko 300 km. Po meni, ovo je (još jedan) moralno neodbranjiv potez Vlade KS."
Sjednica je danas zanimljiva. Optuzeni smo i za zloupotrebu vitalnog etnickog interesa, i od svih stranaka od SDA!?
Zdravo
-
boris_nsa
#15470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kojović je lažov i prevarant.
- nosara
#15471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa filozofe, sta je skuplje po budzet, ova povisica ili milionske tuzbe...? Samo konkretno...Albin Zuhric wrote:veljaca,
hecimnadri,
Zdravo
- iPod
#15472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nosara,
Ovo nije nikakvo opravdanje, ova vlada kao niti jedna vlada do sada nije niti ce ikada raditi na tome da bude nesto bolje ili ekonomicnije. Jednostavno ovi jastrebovi i kokošari su u svemu ovome vidjeli priliku pod krinkom tužbi da sebi dignu plate i to su uradili, svako opravdanje je smješno.
Pitanje je samo dokle će se ovako rasipništvo trpiti, gasiti vatru tako što je posipaju sa benzinom nije ok.
Ovo nije nikakvo opravdanje, ova vlada kao niti jedna vlada do sada nije niti ce ikada raditi na tome da bude nesto bolje ili ekonomicnije. Jednostavno ovi jastrebovi i kokošari su u svemu ovome vidjeli priliku pod krinkom tužbi da sebi dignu plate i to su uradili, svako opravdanje je smješno.
Pitanje je samo dokle će se ovako rasipništvo trpiti, gasiti vatru tako što je posipaju sa benzinom nije ok.
- nosara
#15473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kako nije opravdanje, ako svakako MORAJU platit zbog neuskladjenosti, zar nije bolje ovako, nego po tuzbi...?iPod wrote:Nosara,
Dakle MORAJU PLATIT... Samo je pitanje modaliteta...
- _Reds_
#15474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sta je skuplje po budzet, uvođenje alterntaivnog prevoza u gradu, ili rijesavanje problema ?nosara wrote:Pa filozofe, sta je skuplje po budzet, ova povisica ili milionske tuzbe...? Samo konkretno...Albin Zuhric wrote:veljaca,
hecimnadri,
Zdravo
- Prpa.ba
#15475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cemu toliko uzbudjenje? Evo, ako ce ti biti lakse: svaka cast SDP-u, SBB-u i NS-u na dosljednosti i moralu, te solidarisanju sa izrabljenim radnicima GRAS-a, te sveukupnom situacijom u Kantonu jer su, moralni kakvi jesu, odbili primati finansiranje svojih politickih organizacija iz budzeta, odbili place iz budzeta i svim silama se trudili da administracija ne zagrabi jos vise novca._Reds_ wrote: De nam ti moralisto odgovori na koji nacin opravadavas ova povecanja, i dizanje ruke podpredsjednice stranke o kojoj hvalospjeve iznosis ovdje. Bice da ciljas na uhljebljivanje zvano poslanik u SKS, i placu od 2100 KM+ topli obrok + karta + komisije.
I ove price kako je neko iskoristen ti ne piju nikako vode obzirom da je ista NS podrzala SDA u Gradskom vijecu.
Zadovoljan?