FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
drugtito2011

#15452 Re: FC Barcelona

Post by drugtito2011 »

Bolje je da sad ispucaju sve pehove (stative, prečke i penale) nego ko prosle godine sa Chelsijem u polufinalu...svako zlo za neko dobro
skenderija04

#15454 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ova utakmica je istorija evropskih fudbalskih kupova sto se tice posjeda. Utakmia je zavrsena 89%-11% u korist Barcelone. Velika razlika . Ipak, vijest je drugo poluvrijeme gdje je osnos 97% - 3% . U zvanicnim statistikama UEFA-e posjed se mjeri kada je lopta u igri. Celtic je u drugom poluvremenu imao loptu citavih 47 sekundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Unaprijed da kazem da znam da se pikaju golovi, i da je rezultat najbitniji :D , svaka cast Celticu na zasluzenoj pobjedi :thumbup: Ovo je samo kuriozitet :-D

Image
PrtiBeeGee

#15455 Re: FC Barcelona

Post by PrtiBeeGee »

Fanovi Barcelone!!!!! Od kad se utakmice dobivaju posjedom lopte, pasovima????? Ja od kako pratim fudbal znam da se samo golovi gledaju, a to sto je vama krivo... Ehhhh kako je sinoc bilo lijepo gledati kako Celtic slavi pobjedu :D
dragonz

#15456 Re: FC Barcelona

Post by dragonz »

Image

:D :run: :bih: :sax:

Image
Last edited by dragonz on 08/11/2012 22:25, edited 1 time in total.
skenderija04

#15457 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

PrtiBeeGee wrote:Fanovi Barcelone!!!!! Od kad se utakmice dobivaju posjedom lopte, pasovima????? Ja od kako pratim fudbal znam da se samo golovi gledaju, a to sto je vama krivo... Ehhhh kako je sinoc bilo lijepo gledati kako Celtic slavi pobjedu :D
Pa mislim da sam bio vise nego jasan.

P.S. Unaprijed da kazem da znam da se pikaju golovi, i da je rezultat najbitniji , svaka cast Celticu na zasluzenoj pobjedi Ovo je samo kuriozitet
PrtiBeeGee

#15458 Re: FC Barcelona

Post by PrtiBeeGee »

Barca ionako godinama, ako ne i decenijama igra na posjed lopte, a Celtic na skok igru i sta je sad tu nejasno?
Celtic bio bolji i pobijedio, iskoristio svoje minimalne sanse, pa nisu oni Barca i Real da imaju po 30 suteva na gol po utakmici.
Pa jednom City-ju (toliko uzvisenom) je Real uputio 30 suteva na gol i opet pobijedio 3:2 samo.
veljaca

#15459 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

PrtiBeeGee wrote:Barca ionako godinama, ako ne i decenijama igra na posjed lopte, a Celtic na skok igru i sta je sad tu nejasno?
Celtic bio bolji i pobijedio, iskoristio svoje minimalne sanse, pa nisu oni Barca i Real da imaju po 30 suteva na gol po utakmici.
Pa jednom City-ju (toliko uzvisenom) je Real uputio 30 suteva na gol i opet pobijedio 3:2 samo.
Sve ti stoji - osim ovoga ....

Celtic je bio sretniji i spretniji tim - ali nikako bolji ....
veljaca

#15460 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Fabregas
"Nama je nedostajala relizacija, dok je Celtic krunisao svaku šansu koju je stvorio''

Barcelonin nogometaš Cesc Fabregas smatra da je njegovom timu nedostajala neophodna ''oštrina'' u napadu u susretu četvrtog kola Lige prvaka protiv škotskog Celtica, koji su Španci izgubili s 2:1...

Barcelonin nogometaš Cesc Fabregas smatra da je njegovom timu nedostajala neophodna ''oštrina'' u napadu u susretu četvrtog kola Lige prvaka protiv škotskog Celtica, koji su Španci izgubili s 2:1.

Fabregas nije tražio opravdanje za poraz u susretu u kojem je njegova ekipa dominirala na terenu, ali nije uspjela iskoristiti svoje šanse. S druge strane Škoti su realizirali svoje prilike i došli do pobjede kojoj se rijetko ko nadao, prenosi Goal.com.

"Pravda i nepravda ne postoje u nogometu. Morate pobijediti i to je to. Nama je nedostajala relizacija, dok je Celtic krunisao svaku šansu koju je stvorio'', izjavio je Fabregas.

Fabregas je naglasio da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima svog tima koji će sigurno dati sve od sebe da pobijedi u preostala dva susreta gupe faze Lige prvaka.

Barcelona u narednom meču domaćeg prvenstva u nedjelju gostuje Mallorci.

....................

Idemo dalje ....
R9..

#15461 Re: FC Barcelona

Post by R9.. »

Ne mora se svaka dobit u grupi....bitno je da se kvalifikuju dalje.....vjerovatno bi oni izbacili seltik u polufinau....ukoliko se sastanu :D
ascari

#15462 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Sve novinari znaju!
There's also something else that it's everywhere as well. This one is worse, claiming that Messi told Tito to kick Villa after the Granada game because he couldn't play with him anymore and Tito answered that he couldn't now and that he will take decisions later.They even said that one of the reasons why Pep left was because of his bad relationship with Messi. They say that when Pep told he was leaving, Villa asked him if he could take him "I can't, I'm not gonna be a coach next year", answered the coach, who was more on Villa's side.
ultima_palabra

#15463 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Isto kao što znaju i o Mourinhu i Ronaldu i Casillasu...
PrtiBeeGee

#15464 Re: FC Barcelona

Post by PrtiBeeGee »

veljaca wrote:
PrtiBeeGee wrote:Barca ionako godinama, ako ne i decenijama igra na posjed lopte, a Celtic na skok igru i sta je sad tu nejasno?

Pa naravno da stoji... Jer kako bi pobjedio da je bio losiji???? ja koliko znam u svakom sportu bolji pobjedjuje, a ne losiji zar ne :D ???? a u ostalom:

Jos uvijek ne vjerujem da ljudi ne shvacaju sta znaci posjed lopte u slucaju Barcelone )))
Pokusat cu to objasnit iako ne vjerujem da ce to shvatit ako nisu dosad,to je nacin na koji se Barcelona brani !!!
Njihovo poimanje nogometa da je bolje imati loptu u svojim nogama i kruzit s njom izmedju igraca nego da ju ima protivnik i napada njen gol,ako protivnik nema loptu u nogama ne moze ni gol zabit i,zar je to toliko tesko za shvatit pobogu !?
Potpuno je nebitno da li ta dodavanja donose nesto i sto njih vecina nisu okomita,bitno je da je lopta u njihovim nogama sto onemogucuje protivnike da joj zabiju gol i tako donekle drzi konce igre u svojim nogama.
Kad se nogomet bude igrao sa dvije lopte vjerojatno Barcelona nece ici na toliki posjed lopte. I kad će Barcelona i njihovi fanovi shvatit da nije bit imat veći posjed lopte nego zabit više golova... a ko sam ja ovdje da pametujem jer ja sad više ne znam jel se nogomet igra radi posjeda lopte ili golova... i zasto sam rekao da stoji i da su bili bolji. pa ovako, 23 udarca prema golu i nijedan nezavrši u mreži. Cilj je dat gol, a ne dodavat se po terenu, zato sam i reko da je Celtic bio bolji. Celtic je imo 5 udaraca u okvir gola, a barca 14, znači manje od 3 puta manje, dok je barca imala 8 puta više loptu u nogama, što bi značilo da se barca samo dodavala, a Celtic kad god mogo dobro iskoristio svoje vrijeme sa loptom, nitko neželi gledat beskrajna dodavanja. Hvala na smetnji :D
drugtito2011

#15465 Re: FC Barcelona

Post by drugtito2011 »

PrtiBeeGee wrote:
veljaca wrote:

Pa naravno da stoji... Jer kako bi pobjedio da je bio losiji???? ja koliko znam u svakom sportu bolji pobjedjuje, a ne losiji zar ne :D ???? a u ostalom:

Jos uvijek ne vjerujem da ljudi ne shvacaju sta znaci posjed lopte u slucaju Barcelone )))
Pokusat cu to objasnit iako ne vjerujem da ce to shvatit ako nisu dosad,to je nacin na koji se Barcelona brani !!!
Njihovo poimanje nogometa da je bolje imati loptu u svojim nogama i kruzit s njom izmedju igraca nego da ju ima protivnik i napada njen gol,ako protivnik nema loptu u nogama ne moze ni gol zabit i,zar je to toliko tesko za shvatit pobogu !?
Potpuno je nebitno da li ta dodavanja donose nesto i sto njih vecina nisu okomita,bitno je da je lopta u njihovim nogama sto onemogucuje protivnike da joj zabiju gol i tako donekle drzi konce igre u svojim nogama.
Kad se nogomet bude igrao sa dvije lopte vjerojatno Barcelona nece ici na toliki posjed lopte. I kad će Barcelona i njihovi fanovi shvatit da nije bit imat veći posjed lopte nego zabit više golova... a ko sam ja ovdje da pametujem jer ja sad više ne znam jel se nogomet igra radi posjeda lopte ili golova... i zasto sam rekao da stoji i da su bili bolji. pa ovako, 23 udarca prema golu i nijedan nezavrši u mreži. Cilj je dat gol, a ne dodavat se po terenu, zato sam i reko da je Celtic bio bolji. Celtic je imo 5 udaraca u okvir gola, a barca 14, znači manje od 3 puta manje, dok je barca imala 8 puta više loptu u nogama, što bi značilo da se barca samo dodavala, a Celtic kad god mogo dobro iskoristio svoje vrijeme sa loptom, nitko neželi gledat beskrajna dodavanja. Hvala na smetnji :D
Ti si ocegledno imao opasan napad inteligencije..kad ti se sljedeci put desi, javi nam se da vidimo u kakvom si stanju ..
5 0 5

#15466 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

utakmica je bila dobra. nema razloga za zaljenje. odlican tim, stadion, atmosfera, navijaci... celtic iako je igrao bunker utakmica nije bila dosadna. barcelona je imala jednu precku, jednu stativu a i onaj golman je odbranio 5-6 zicera. tako da... sve u svemu ja sam uzivao tokom cijele utakmice i ne mogu nista zamjeriti barceloni. bez puyola, piquea i biskvita ide malo teze pozadi, ali sta sad. u primeri ide odlicno. kup i ls isto.

celtic je dan prije slavio 125. rodjendan, bili su dobro motivirani. onaj njihov trener ih ljubi na kraju utakmice k'o da su osvojili trofej.

(sad je samo pitanje, koliko dugo ce trajati praznik u primeri. jer tesko da ce i ovaj niz pobjeda trajati dovijeka. madrid je izgubio bodove zadnje kolo tako da to daje malo prostora za disati).

do kraja mjeseca: mallorca, zaragoza, spartak m, levante, alaves.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#15467 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Alves: "I'm not happy with my performances so far this season. The main thing is to get back at my best physically, the rest will follow. Competition with Montoya? When Barça signed me, they never promised me I'd always start. I can only work hard every day. Team attacks more via left wing this season? Because I'm not as good! When I'm again in my best form, things will be more balanced."
skenderija04

#15468 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:Alves: "I'm not happy with my performances so far this season. The main thing is to get back at my best physically, the rest will follow. Competition with Montoya? When Barça signed me, they never promised me I'd always start. I can only work hard every day. Team attacks more via left wing this season? Because I'm not as good! When I'm again in my best form, things will be more balanced."
I Montoya pozvan u reprezentaciju.............. Valjda ce ga natjerati da razmisli o svom ponasanju van terena. Od kada se razveo svakim danom je sve sporiji i sporiji. Cilj mu je mundijal 2014 u Brazilu. Ako ovako nastavi tesko da ce ga Brazil uvrstiti u prvih 11.
PrtiBeeGee

#15469 Re: FC Barcelona

Post by PrtiBeeGee »

Druze Tito (@drugtito2011) ti si ocigledno jedan od onih koji nije skontao nacin igre Barcelone, al dobro neces ni skontati... Al evo samo da te podsjetim... U prvoj utakmici Barcelone sa Celticom kakvim je jadima dosla Barcelona do pobjede i u kojoj minuti???? Celtic je tad pokazao da se moze nositi sa igrom dosadnih pasova a ti si bio sretan kao malo dijete poslije te pobjede... A sad ti kao krivo sto vas je Celtic pobjedio... Kad skontas sta sam gore objasnjavao mozemo da pricamo Druze Tito. A vi ostali nemojte misliti da ja imam sta protiv Barcelone mnogo su mi drazi od Reala, MAN.UTD, Chelsea i ostalih klubova i naravno da uz ove igrace igraj najbolji nogomet danasnjice... Ali nemoj te govoriti o tom posjedu lopte kao da je to cilj igre. Da je tako ne bi se kladilo na golove i ko ce pobjediti nego na posjed lopte :-D
S4und

#15470 Re: FC Barcelona

Post by S4und »

Svaka cast kad su uspjeli utrpati i jedan gol kroz 9 odbranbenih igraca. :D
miki.ba

#15471 Re: FC Barcelona

Post by miki.ba »

PrtiBeeGee wrote:Druze Tito (@drugtito2011) ti si ocigledno jedan od onih koji nije skontao nacin igre Barcelone, al dobro neces ni skontati... Al evo samo da te podsjetim... U prvoj utakmici Barcelone sa Celticom kakvim je jadima dosla Barcelona do pobjede i u kojoj minuti???? Celtic je tad pokazao da se moze nositi sa igrom dosadnih pasova a ti si bio sretan kao malo dijete poslije te pobjede... A sad ti kao krivo sto vas je Celtic pobjedio... Kad skontas sta sam gore objasnjavao mozemo da pricamo Druze Tito. A vi ostali nemojte misliti da ja imam sta protiv Barcelone mnogo su mi drazi od Reala, MAN.UTD, Chelsea i ostalih klubova i naravno da uz ove igrace igraj najbolji nogomet danasnjice... Ali nemoj te govoriti o tom posjedu lopte kao da je to cilj igre. Da je tako ne bi se kladilo na golove i ko ce pobjediti nego na posjed lopte :-D
Ima igrati i posjed lopte. :D
drugtito2011

#15472 Re: FC Barcelona

Post by drugtito2011 »

PrtiBeeGee wrote:Druze Tito (@drugtito2011) ti si ocigledno jedan od onih koji nije skontao nacin igre Barcelone, al dobro neces ni skontati... Al evo samo da te podsjetim... U prvoj utakmici Barcelone sa Celticom kakvim je jadima dosla Barcelona do pobjede i u kojoj minuti???? Celtic je tad pokazao da se moze nositi sa igrom dosadnih pasova a ti si bio sretan kao malo dijete poslije te pobjede... A sad ti kao krivo sto vas je Celtic pobjedio... Kad skontas sta sam gore objasnjavao mozemo da pricamo Druze Tito. A vi ostali nemojte misliti da ja imam sta protiv Barcelone mnogo su mi drazi od Reala, MAN.UTD, Chelsea i ostalih klubova i naravno da uz ove igrace igraj najbolji nogomet danasnjice... Ali nemoj te govoriti o tom posjedu lopte kao da je to cilj igre. Da je tako ne bi se kladilo na golove i ko ce pobjediti nego na posjed lopte :-D
Kao navijacu mi je krivo, sto jepo meni normalna reakcija...ali reci da je Celtic bio bolji, je veoma upitno...a sto se tice pasova i kruzenja oko 16m, volio bih da se to ponekad moze promijeniti, medjutim kad svi koji igraju protiv Barcelone, bilo da se radi o ekipi od 600 mil. eur ili onoj od 50 mil,eur, nabiju 11 igraca na 20 metara od gola, pa jos 9 Barceloninih, i napravi se poprilicna guzva u tako malom prostoru... pa za prolaz lopte ostane vrlo malo mogucnosti...i pored toga Barcelona uglavnom zabija nemilice...ipak smo mi navijaci sretni, jer kod nas nema tuznih, zalizanih, neodgojenih, kostolomaca, itd...
PrtiBeeGee

#15473 Re: FC Barcelona

Post by PrtiBeeGee »

drugtito2011 Al zato imate vise glumaca nego u Hollywood-u :D ... JEDNOSTAVNO:

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 0192_n.jpg
Kemal Malovčić

#15474 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

S4und wrote:Svaka cast kad su uspjeli utrpati i jedan gol kroz 9 odbranbenih igraca. :D
odbraMbenih... :mrgreen:
miki.ba

#15475 Re: FC Barcelona

Post by miki.ba »

drugtito2011 wrote:tuznih, zalizanih, neodgojenih, kostolomaca, itd...
Zato vi imate patuljaste peškire, svaki drugi je nedonošce...glumci i varalice :D
Post Reply