SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- MersY
#15451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Možeš platiti pouzećem i tada ti je poštarina 6 KM ili žiralno i tada je poštarina 4 KM, ja sam uplatila na račun u subotu a paket dobila jučer tj. u utorak...stvarno su brzi
- Michun
#15452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kupi u apoteci, bolje su tamo. kvalitetnije. ne znam mislis li samo za lice ili tijelo. lancaster definitivno ima super od 50 spf za osjetljivu kozu. avene za lice.Ductus Holedocus wrote:ima li u cmu krema sa zastitnim 50?
- Jolie
#15453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I od mene
za ove Avon olovke.
Mekane su i fino se nanose i traju po cijeli dan.
Ove diamonds imaju malo shimmera ali najvise se to vidi vani, na suncu i meni je super.
Ja ih non stop koristim i moram imati i u rezervi.
Boje: Black Ice, Smokey Diamond, Midnight Sky, Brown Sugar.

za ove Avon olovke.
Ove diamonds imaju malo shimmera ali najvise se to vidi vani, na suncu i meni je super.
- lavorpunvode
#15454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kupih ovo cudo na akciji u cmu, i moram vam reci da goru maskaru nisam imala, em sto se osusi odmA, em sto ne izvlaci trepavice, em sto izvucem cetkicu punu maskare, ko da nema onu zastitu uopste, grudvice koje se osipaju po obrazima da ne spominjem..
pa eto, da se jos koja ne zezne

- DaffyDuck
#15455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@lavor, ja kad god sam kupila rimelovu maskaru, zavrsilo bi tako da koristim neku drugu cetkicu a njihovu bacim 
- Ductus Holedocus
#15456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
koliko kostajuMichun wrote:kupi u apoteci, bolje su tamo. kvalitetnije. ne znam mislis li samo za lice ili tijelo. lancaster definitivno ima super od 50 spf za osjetljivu kozu. avene za lice.Ductus Holedocus wrote:ima li u cmu krema sa zastitnim 50?
- Michun
#15457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa moras fakat prosetati pa pitati...skupe su 50 do 80 KMDuctus Holedocus wrote:koliko kostajuMichun wrote:kupi u apoteci, bolje su tamo. kvalitetnije. ne znam mislis li samo za lice ili tijelo. lancaster definitivno ima super od 50 spf za osjetljivu kozu. avene za lice.Ductus Holedocus wrote:ima li u cmu krema sa zastitnim 50?
- limunada25
#15458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima otvorena tema o Avonu, pa hajde cure dajte preporuke:-)Jolie wrote:I od mene![]()
![]()
![]()
za ove Avon olovke.
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
- azurna_obala
#15459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja koristim BB kremu od artdeca, i odlična je..sigmabh wrote:I eto..jutros pade sminkanje s ovom deborah cc kremom...i prvo...tamna mi je i 1-nica...pa ako ko hoce mogu prodat...samo probana s cetkom za puder, krema je fina...al iskreno..ocekivala sam vise...crvenilo koje mi je na obrazima bilo..izbijalo je ispod nje...ne znam..mozada sam ja previse ocekivala od nje.. Jel ko koristio Artdeco tecne pudere??
fino se razamazuje, ne ostavlja tragove, ni osjećaj ukočenosti na koži..brzo se upija.

a puderi..ne bih znala
-
suspect_zero
#15460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
sigmabh wrote:Jel ko koristio Artdeco tecne pudere??
Koristim ja onaj High Performance i zadovoljna sam.
-
nera18
#15461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pitaj sta te zanima, radim vec 10 god za njih, probam obicno svelimunada25 wrote:Ima otvorena tema o Avonu, pa hajde cure dajte preporuke:-)Jolie wrote:I od mene![]()
![]()
![]()
za ove Avon olovke.
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
-
switty
#15462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Djevojke, molim vas za pomoć 
Dajte savjete i iskustva o ovim kistovima: http://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=ELF-8 ... _ECT-01227
planiram naruciti ovo, pa da imam osnovne kistove :ne zna: Molim za preporuke

Dajte savjete i iskustva o ovim kistovima: http://www.iherb.com/tr/cb?pcodes=ELF-8 ... _ECT-01227
planiram naruciti ovo, pa da imam osnovne kistove :ne zna: Molim za preporuke
Last edited by switty on 12/03/2014 23:04, edited 1 time in total.
-
BJB
#15463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Od nekoga ko je napravio hrpu narudzbi s njihovog site-a, nemaa.Milloni wrote:Lijena sam za citati (lijena sam za bilo sta danas)Ima li na esenctual.com nekih povlastica za prvu kupovinu ili da me neko preporuci pa dobije vaucer isl.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
I meni je muka sto im je postarina 4.95 bez obzira na sve, ali imaju tu prokletu akcije French pharmacy popust 1/3 cijene, pa se isplati. Vichy 1/3%, Avene 25%, La Roche-Posay 1.3%, A-Derma 10%, Klorane 25%,Caudalie 20%, Nuxe 1/3% off, Furterer 25%, Pierre Fabre 25%.
Popust traje mislim jos neko vrijeme.
@Switty, ako trazis misljenje o ELF brushes, procitala sam vise puta da je buffing brush dobra, vjerovatno ni ostale nisu za baciti s obzirom na cijenu, ali budi realna i nemoj ocekivati cudo..Za pocetak su sigurno dobre.
Meni ova kolekcija izgleda ozbiljno, imas http://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics-Pr ... eces/54441Brush Collection Includes:
Blush Brush
Foundation Brush
Brow Comb & Brush
Eyelash & Brow Wand
Eyeliner Brush
Concealer Brush
Eyeshadow Brush
Smudge Eye Sponge
Lip Defining Brush
Total Face Brush
Ili ovajhttp://www.iherb.com/E-L-F-Cosmetics-St ... -Set/48203 ima dosta reviews Set Includes:
Eyeshadow "C" Brush
Complexion Brush
Small Angled Brush
Small Smudge Brush
Fan Brush
Powder Brush
Angled Foundation Brush
Concealer Brush
Small Precision Brush
Blush Brush
Contouring Brush
Jest malo skuplji ali pogledaj reviews
nother Must Have
2 people found the following review helpful
Posted by lillysbeautyspot on Jun 25, 2013
Purchased at iHerb
These Brushes are great for both make up lovers who have been 'make-upping' for a long time or have just started; this set has basically every brush that you would need for a full face of make up and is also one my favourite buys on iHerb due to the price; that's 11 brushes for only $29.99 (I don't mean to sound like an add, but I do love using these brushes and was happily surprised by the quality). Great as a starting set of brushes if you are wanting to get used to using brushes. This set also includes my favourite brush of all time from the E.L.F Brand, the Powder Brush which they sell on here separately also, great alternative to the Sigma, MAC and Sedona Lace Flat Top Kabuki Brushes![]()
Ako upratis ovu sliku s bloga nke Hollie, imas i njenu ocjenu svih cetkica, kaze da dvije ne valjaju ostale su super s obzirom na cijenu.-
switty
#15464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala
Ima li neko iskustva sa ovim Ecotools? ... nije mi bio OK link prvi put 
-
maja82
#15465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Slažem se ovo za apoteke , bolje je tamo pogledat. Moja preporuka Ducray melascreen emulzija SPF 50+ , fenomenalna krema za ok cijenu , oko 22-23 KM.Michun wrote:kupi u apoteci, bolje su tamo. kvalitetnije. ne znam mislis li samo za lice ili tijelo. lancaster definitivno ima super od 50 spf za osjetljivu kozu. avene za lice.Ductus Holedocus wrote:ima li u cmu krema sa zastitnim 50?
Ako baš mora bit CM , pogledaj afroditu, oni izbace svako proljeće njihove kreme, ako naručuješ avon pogledaj njihove za lice iz kolekcije za sunce , sad nekd se i one krenu pojavljivat u katalogu, možda možeš i tester naručit da probaš, uglavnom za Avon sam čitala da ima super zaštitu i UVA i UVB.
Ovo sve što pišem podrazumjeva se za odrasle, ne za dječiju kožu.
Evo super članak na ovom blogu , uglavnom su sve jeftinije kreme sa SPF http://eyedetoxx.blogspot.com/2014/02/k ... me-za.html
- šatirana_ljubičica
#15466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
azurna_obala wrote:ja koristim BB kremu od artdeca, i odlična je..sigmabh wrote:I eto..jutros pade sminkanje s ovom deborah cc kremom...i prvo...tamna mi je i 1-nica...pa ako ko hoce mogu prodat...samo probana s cetkom za puder, krema je fina...al iskreno..ocekivala sam vise...crvenilo koje mi je na obrazima bilo..izbijalo je ispod nje...ne znam..mozada sam ja previse ocekivala od nje.. Jel ko koristio Artdeco tecne pudere??
fino se razamazuje, ne ostavlja tragove, ni osjećaj ukočenosti na koži..brzo se upija.
a puderi..ne bih znala
Gdje je nabavljaš?
-
Amy82
#15467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Apropo ovih ELF cetkica
samo da vam kaze da sam gledala neki Lisin video u kojem ona koristi ovu ELF foundation brush (ova žuta iz jeftinijeg seta).

- azurna_obala
#15468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kupila u Cm-ušatirana_ljubičica wrote:
Gdje je nabavljaš?
-
Amy82
#15469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Curke, da li je neko koristio tecni puder od Bourjois 123 Perfect?
http://www.bourjois.co.uk/catalog/make_ ... foundation
Znam da ste pisale za CC kremu da vam je dobra, ali meni masna T zona pa se bojim da to bas i nije za mene
Probala sam Healthy mix, vjerovatno je za nekog ko ima normalnu/suhu ok, ali kod mene ne moze smrc
@BJB ti ovo garant znas - gdje cu narucit Biotherm kremu? Vidjela sam samo na feelunique? Ima ih u CM ali mi se nesto ne kupuje kod njih
Znam da ste pisale za CC kremu da vam je dobra, ali meni masna T zona pa se bojim da to bas i nije za mene
Probala sam Healthy mix, vjerovatno je za nekog ko ima normalnu/suhu ok, ali kod mene ne moze smrc
@BJB ti ovo garant znas - gdje cu narucit Biotherm kremu? Vidjela sam samo na feelunique? Ima ih u CM ali mi se nesto ne kupuje kod njih
- šatirana_ljubičica
#15470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja bila u Cm-u u Alipašinoj i kod katedrale i pitala fino ima li, rekle mi da oni to nisu nikad imali, a reko u ostalim vašim objektima, kaže -ne, mi nikad nismo imali njihove bb i cc kreme!Pa stvarno!!!!!!!!!azurna_obala wrote:kupila u Cm-ušatirana_ljubičica wrote:
Gdje je nabavljaš?
- azurna_obala
#15471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
šatirana_ljubičica wrote:
Ja bila u Cm-u u Alipašinoj i kod katedrale i pitala fino ima li, rekle mi da oni to nisu nikad imali, a reko u ostalim vašim objektima, kaže -ne, mi nikad nismo imali njihove bb i cc kreme!Pa stvarno!!!!!!!!!
a ovu sam kupila u Robotu u Cm-u...
-
Lilyen
#15472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
[quote="Amy82"]Curke, da li je neko koristio tecni puder od Bourjois 123 Perfect?
@Amy
probala sam tester 123 perfect, nije loš. Malo neprirodno meni izgledao. Uglavnom nisam baš bila zadovoljna. Ali što sam zadovoljna od ovih pudera po drogerijama je
1. Deborah 24 ore perfect (http://www.neseser.hr/puder/554-deborah ... ation.html) ne isušuje kožu a dobar dio dana je matiran, (nijense 1 i 2)
2. Deborah Colrour copy (http://www.neseser.hr/puder/527-deborah ... -skin.html) ova je duže matiran, ali ne vjerujem da je pogodan za ljeto.
Na akciji su sad u Dm-u.
I kod mene čelo masno
@Amy
probala sam tester 123 perfect, nije loš. Malo neprirodno meni izgledao. Uglavnom nisam baš bila zadovoljna. Ali što sam zadovoljna od ovih pudera po drogerijama je
1. Deborah 24 ore perfect (http://www.neseser.hr/puder/554-deborah ... ation.html) ne isušuje kožu a dobar dio dana je matiran, (nijense 1 i 2)
2. Deborah Colrour copy (http://www.neseser.hr/puder/527-deborah ... -skin.html) ova je duže matiran, ali ne vjerujem da je pogodan za ljeto.
Na akciji su sad u Dm-u.
I kod mene čelo masno
- kakav nered
#15473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam probala i bolji mi je Healthy mix...ali moja koža je suha...Amy82 wrote:Curke, da li je neko koristio tecni puder od Bourjois 123 Perfect?
probala sam i flower perfection isto od Bourjois i znam da sam morala staviti pravo masnu kremu da mi lice ne bude suho, pa bi ti možda on više odgovarao...
- šatirana_ljubičica
#15474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
azurna_obala wrote:šatirana_ljubičica wrote:
Ja bila u Cm-u u Alipašinoj i kod katedrale i pitala fino ima li, rekle mi da oni to nisu nikad imali, a reko u ostalim vašim objektima, kaže -ne, mi nikad nismo imali njihove bb i cc kreme!Pa stvarno!!!!!!!!!![]()
![]()
ma lažu, neki dan sam ovu istu vidjela u njihovoj prodavnici u Titovoj
![]()
a ovu sam kupila u Robotu u Cm-u...
Ma... cm je pijaca postao, a koja je cijena molim te još mi to reci?
hvala.
- Sanda88
#15475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh, super! ja sam narucila isto smokey diamond i onu zelenu.. nesto-emerald.Jolie wrote:I od mene![]()
![]()
![]()
za ove Avon olovke.
ako budu tako dobre, onda sigurno narucim i drugih boja