Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MedicinskiBrat wrote: ↑17/12/2022 09:17
Restartovan x puta, vraćan na fabričko, ponovo postavljan i kada dođe do spajanja sa internetom neće da spoji preko kabla. Mijenjao sam i kabal koji povezuje ruter i box, nov kabal i ništa. Sve normalno radilo noć prije.
A to da se ne može povezati wifi ili da nemate licencu za netflix znamo od ranije, moja greška je spominjanje wifi.
Pozdrav @MedicinskiBrat,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz sektora napredne tehničke podrške će Vas pozvati u što kraćem roku i izvršiti detaljne provjere rada Vašeg EON box uređaja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
MedicinskiBrat wrote: ↑17/12/2022 09:17
Restartovan x puta, vraćan na fabričko, ponovo postavljan i kada dođe do spajanja sa internetom neće da spoji preko kabla. Mijenjao sam i kabal koji povezuje ruter i box, nov kabal i ništa. Sve normalno radilo noć prije.
A to da se ne može povezati wifi ili da nemate licencu za netflix znamo od ranije, moja greška je spominjanje wifi.
Pozdrav @MedicinskiBrat,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege iz sektora napredne tehničke podrške će Vas pozvati u što kraćem roku i izvršiti detaljne provjere rada Vašeg EON box uređaja. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
SundanceKid wrote: ↑16/12/2022 20:16
Pozdrav, da li mozda neko zna do cega moze biti to sto tv nece da sortira kanale prema telemach rasporedu? Imam karticu, u pitanju je sony tv bravia, probavo razlicite frekvencije, network id, kako gid da proskeniram uvijek isto, neki nasumicni redoslijed kanala dobijem.
Pronadje ih sve, al redoslijed uzas. Imal neka kvaka?? Imal ko ideju sta probat??
Pozdrav @SundanceKid,
Zamolit ćemo Vas da u okviru pretrage digitalnih TV kanala podesite državu na Njemačku, a zatim izvršite mrežno skeniranje TV kanala na sljedeći način:
Frekvencija: 610000 Khz ili 610 Mhz
Modulacija: 256QAM
Symbol rate: 6956 K/s
Mrežni ID: 387 ili 00387
Hvala za odgovor, ali u ovome je i problem - nigdje nema opcije za promijenu drzave u Njemacku. Samo opcije scan type/frequency/network ID. Takodjer bilo gdje u settingsu nemam opciju za promjenu drzave u njemacku
To i nije tu u tim opcijama , ne znam koji tv imaš ali to ti je obično u glavnim postavkama, traži zemlja usluge, emitiranja ili kako je već kod tebe i tu promijeni ako već mora na njemačku.
Edit : vidim kod tebe je problem u redosljedu, pogledaj jel ima postavka pod imenom LCN
Nema. Sony bravia. Bukvalno nigdje u cijelom settings meniju nema ovih postavki. Nista, ovo moze znat samo neko ko je imo isti problem. Zvao sam nekad i telemach nisu znali pomoci. Valjda naidje neko ko ima isti problem...
SundanceKid wrote: ↑17/12/2022 16:30
Nema. Sony bravia. Bukvalno nigdje u cijelom settings meniju nema ovih postavki. Nista, ovo moze znat samo neko ko je imo isti problem. Zvao sam nekad i telemach nisu znali pomoci. Valjda naidje neko ko ima isti problem...
Probaš kompletan reset, kao da prvi put uključuješ TV. Možda tada dobiješ izbor regiona/zemlje.
SundanceKid wrote: ↑17/12/2022 16:30
Probaš kompletan reset, kao da prvi put uključuješ TV. Možda tada dobiješ izbor regiona/zemlje.
Nista, nije vrijedno instaliranja i podesavanja 10 aplikacija koje ce se izgubit nakon factory reseta. Izgleda da cu morat nastavit ovako, sa ovim random rasporedom, ocigledno ovdje nema rjesenja.
SundanceKid wrote: ↑17/12/2022 18:54
Nista, nije vrijedno instaliranja i podesavanja 10 aplikacija koje ce se izgubit nakon factory reseta. Izgleda da cu morat nastavit ovako, sa ovim random rasporedom, ocigledno ovdje nema rjesenja.
SundanceKid wrote: ↑17/12/2022 18:54
Ovo ne pomaže?
Press the HOME button, then select [Settings].
Select [Preferences] → [Region] → your location.
Pokusavo sam to i ja traziti, ali device preferences izbornik uopste nema region opciju, pregledo cijeli meni stavku po stavku nigdje nema region. Ima location jedino, tu se samo moze on/off opcija use wifi to estimate location, nema namjestanja regije.
Zašto serija na rubu pameti (FTV) nema prava za emitiranje na vašoj mreži?
Pozdrav @doff,
Na Zahtjev TV kuće Federalna TV dužni smo onemogućiti uslugu TV Unazad na TV kanalu Federalna TV za vrijeme emitovanja serije Na rubu pameti. Navedeni sadržaj je moguće pratiti isključivo u terminima emitiranja. Hvala Vam na razumijevanju.
BaDa wrote: ↑18/12/2022 09:57
Jel se jos nije popravio ovaj wspay? Jel i vama u aplikaciji i dalje pise da nije placen racun?
Pozdrav @BaDa,
Zamolit ćemo Vas za samo još malo strpljenja i razumijevanja. Kolege iz finansijskog sektora će u što kraćem roku proknjižiti sve uplate izvršene putem WSPay servisa.
Pokusavo sam to i ja traziti, ali device preferences izbornik uopste nema region opciju, pregledo cijeli meni stavku po stavku nigdje nema region. Ima location jedino, tu se samo moze on/off opcija use wifi to estimate location, nema namjestanja regije.
Bravia modeli se rade od 2006-e, ako se ne varam, koji je kod tebe?
P.S. U nekih starih modela, koje sam imao, region se mogao birati samo nakon vracanja na fabricke postavke.
Pa neće biti baš tolika navala, ne brinite.
I onda kad su pustili EON besplatno za 11 hiljada ljudi, moglo se 2-3 dana prijavljivati.
Bar ljudi na forumu uvijek uspiju na vrijeme aktivirati takve akcije.
aida25 wrote: ↑18/12/2022 22:55
Namjerno nece da kazu kad ce se pojaviti baner da se to aktivira jer je broj banera ogranicen, pa ko kad vidi i stigne aktivirat.