ljevoruki wrote:
Ti stvarno kompliciras, trazis dlaku u jajetu i vadionu da ako Trump tijesno pobijedi da ja izgubim opkladu.
Ja sam spreman da se kladim da ce Trump dobiti sljedece izbore, to sto mislim, na moju veliku zalost, da ce uzeti "lopatom" je samo bonus da ti ostanes u Banovicima sedmicu duze.
Znaci ovako:
Trump je izabran ponovo - ti ides mjesec u Banovicima
Trump izgubio izbore - ja idem mjesec u Banovice
Demokrata uzeo lopatom - ja ostajem u Banovicima extra heftu
Trump uzeo lopatom - ti ostajes u Banovicima extra heftu.
Kriterij za "uzima lopatom" iliti landslide bi bilo 400 electoral votes.
Moze li ovako?
Aha, pa onda nemoj davati pausalne izjave i lupati fraze koje nemaju smisla. Kazes da ce Trump “uzeti lopatom”, onda vrludas o nekim raznim opcijama. I napises meni da kompliciram.
Ja nisam rekao da Trump nema sanse da pobijedi, cak mislim da ima realne sanse da ponovo pobijedi. To ne znaci da mislim da ce uzeti lopatom niti da je to moguce.
Sad, posto si rekao da si siguran da Trump uzima lopatom i definisao to sa pobjedom od 400 elektorskih glasova, mislim da bi svoj dio opklade trebao postovati.
Znaci ako uzme sa 400+ elektorskih glasova ja idem u Banovice mjesec, ako ne uzme sa 400+ ti ides u Banovice mjesec. Ha ja.
Nije posteno? Pa onda se nemoj razbacivati otrcanim frazama ubuduce i idemo dalje.
Ili evo jos bolje, i ti ostali, kad smo kod otrcanih fraza, imate milion mojih postova, ko nadje JEDAN u kom sa stopostotnom sigurnoscu tvrdim da Trump sigurno nece pobijediti Clintonovu, znaci JEDAN post koji to sigurno tvrdi, i ja mjesec dana necu pisati na forumu. Jednostavno necu da vodim raspravu ko da smo djeca. Mislim boga pitaj, ko zna sta sam je sve napisao, sve je moguce, stoga, izvoli nadji post u kojem ja kategoricki tvrdim da Trump gubi od Clintonove i ja mjesec dana necu pisati na forumu. Do tada prestani ponavljati nesto sto nije tacno.
Na kraju, ja ne vidim sta gubim banom od mjesec dana, pogotovo nakon izbora u kojem bi Trump ponovo pobijedio? Samo dobijam jer mi nece biti bas do pisanja na forumu.

A mislim i da ce ovim Trumpovim trollovima biti zao ako me ne bude da kukam. Prema tome sto se tice forumanja to je za mene win-win situacija.
Cuj uzece lopatom. Na osnovu cega to? Gdje su ti famozni glasovi koje ce on uzeti? Najlakse napisat uzece lopatom i hajmo, sjo jesam vam reko.
Jeste, Demokrate sa svojim politikama i medjusobnim zajebancijama, te gluposti kojima nas svakodnevno kljuka CNN i slicni - mogu itekako doprinjeti Trumpovoj ponovnoj pobjedi. Sta, zar se to mora nacrtati? Nije Trump jedini problem Amerike. Ali to ne mijenja fakat da jeste problem, da nije popularan, i da ima poprilicno dobre sanse da izgubi drugi mandat, nesto sto su osvajala zadnja 3 predsjednika. I naravno ne mijenja cinjenicu da je i prvobitno pobijedio igrom slucaja i losim protivnikom, te historijski negativnim minusom u postotku glasova. Nit je uzeo lopatom nit moze uzeti lopatom. Njegova politika je politika manjine. Politika Republikanaca je isto tako politika manjine. Manjina vlada ovom drzavom i mogu pobjediti samo onda kada vecina suti i mase usima.... ili se pravi pametna sa fiks idejama.