Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

ljevoruki

#15451 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

jeza u ledja wrote:
ljevoruki wrote:
jeza u ledja wrote:Sta znaci tebi “lagano uzima drugi mandat”? Definisi u procentima.
:lol:
:lol: :lol:

Ako hoces da se kladis moras jasno definisati parametre opklade. Predlozio si opkladu, red je sad da elaboriras umjesto da se keslas. :oops:
Ti stvarno kompliciras, trazis dlaku u jajetu i vadionu da ako Trump tijesno pobijedi da ja izgubim opkladu.
Ja sam spreman da se kladim da ce Trump dobiti sljedece izbore, to sto mislim, na moju veliku zalost, da ce uzeti "lopatom" je samo bonus da ti ostanes u Banovicima sedmicu duze.
Znaci ovako:
Trump je izabran ponovo - ti ides mjesec u Banovicima
Trump izgubio izbore - ja idem mjesec u Banovice
Demokrata uzeo lopatom - ja ostajem u Banovicima extra heftu
Trump uzeo lopatom - ti ostajes u Banovicima extra heftu.

Kriterij za "uzima lopatom" iliti landslide bi bilo 400 electoral votes.

Moze li ovako?
hAZNADAR

#15452 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

ljevoruki wrote:
jeza u ledja wrote:

:lol: :lol:

Ako hoces da se kladis moras jasno definisati parametre opklade. Predlozio si opkladu, red je sad da elaboriras umjesto da se keslas. :oops:
Ti stvarno kompliciras, trazis dlaku u jajetu i vadionu da ako Trump tijesno pobijedi da ja izgubim opkladu.
Ja sam spreman da se kladim da ce Trump dobiti sljedece izbore, to sto mislim, na moju veliku zalost, da ce uzeti "lopatom" je samo bonus da ti ostanes u Banovicima sedmicu duze.
Znaci ovako:

Moze li ovako?
:hajmooo: Mogu ja biti svjedok? :)
ljevoruki

#15453 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Za koga navijas da ode u Banovice? :D
Irsar

#15454 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

jeza u ledja wrote:Bas me zanima u narednim danima hoce li ankete pokazati ikakav znacajan pomak za Trumpa, a nakon sto ga je Muller oslobodio najbitnijeg dijela istrage.
Ako se popne iznad 45%, na cemu nije bio od pocetka mandata, onda znaci da haman pa nema vise prostora za napredak, sto se tice “neodlucnih”. To bi znacilo - sto ima glasova - ima. I trebao bi odigrati skoro pa savsrsenu izbornu utakmicu, plus da Demokrate imaju loseg kandidata.
Ekonomija je odlicna, ratova za sad nema, Muller ga oslobodio optuzbi, ako sad ne moze vise od 45% onda kad moze?

Jedno je 100% sigurno kao sto je bilo i prosli puta. Od 4 scenarija samo je jedan apsolutno nemoguc - a to je uzimanje Trumpa lopatom. Uostalom, takvi scenariji se svakako ne desavaju americkoj politici vec mnogo decenija.
Jao ovog lika i njegovih anketa i prognoza. :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#15455 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Sta ho’s co’jek je do sad sve pogodio
ultima_palabra

#15456 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Smijem ja u zivot da nece 400 uzet... cuj 400 :-)
ljevoruki

#15457 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Dao sam mu 25 boba fore :D
jeza u ledja

#15458 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ljevoruki wrote:
Znaci ovako:

Moze li ovako?
Aha, pa onda nemoj davati pausalne izjave i lupati fraze koje nemaju smisla. Kazes da ce Trump “uzeti lopatom”, onda vrludas o nekim raznim opcijama. I napises meni da kompliciram. :lol:
Ja nisam rekao da Trump nema sanse da pobijedi, cak mislim da ima realne sanse da ponovo pobijedi. To ne znaci da mislim da ce uzeti lopatom niti da je to moguce.

Sad, posto si rekao da si siguran da Trump uzima lopatom i definisao to sa pobjedom od 400 elektorskih glasova, mislim da bi svoj dio opklade trebao postovati.

Znaci ako uzme sa 400+ elektorskih glasova ja idem u Banovice mjesec, ako ne uzme sa 400+ ti ides u Banovice mjesec. Ha ja.
Nije posteno? Pa onda se nemoj razbacivati otrcanim frazama ubuduce i idemo dalje.
Ili evo jos bolje, i ti ostali, kad smo kod otrcanih fraza, imate milion mojih postova, ko nadje JEDAN u kom sa stopostotnom sigurnoscu tvrdim da Trump sigurno nece pobijediti Clintonovu, znaci JEDAN post koji to sigurno tvrdi, i ja mjesec dana necu pisati na forumu. Jednostavno necu da vodim raspravu ko da smo djeca. Mislim boga pitaj, ko zna sta sam je sve napisao, sve je moguce, stoga, izvoli nadji post u kojem ja kategoricki tvrdim da Trump gubi od Clintonove i ja mjesec dana necu pisati na forumu. Do tada prestani ponavljati nesto sto nije tacno.

Na kraju, ja ne vidim sta gubim banom od mjesec dana, pogotovo nakon izbora u kojem bi Trump ponovo pobijedio? Samo dobijam jer mi nece biti bas do pisanja na forumu. :D A mislim i da ce ovim Trumpovim trollovima biti zao ako me ne bude da kukam. Prema tome sto se tice forumanja to je za mene win-win situacija. :D

Cuj uzece lopatom. Na osnovu cega to? Gdje su ti famozni glasovi koje ce on uzeti? Najlakse napisat uzece lopatom i hajmo, sjo jesam vam reko.

Jeste, Demokrate sa svojim politikama i medjusobnim zajebancijama, te gluposti kojima nas svakodnevno kljuka CNN i slicni - mogu itekako doprinjeti Trumpovoj ponovnoj pobjedi. Sta, zar se to mora nacrtati? Nije Trump jedini problem Amerike. Ali to ne mijenja fakat da jeste problem, da nije popularan, i da ima poprilicno dobre sanse da izgubi drugi mandat, nesto sto su osvajala zadnja 3 predsjednika. I naravno ne mijenja cinjenicu da je i prvobitno pobijedio igrom slucaja i losim protivnikom, te historijski negativnim minusom u postotku glasova. Nit je uzeo lopatom nit moze uzeti lopatom. Njegova politika je politika manjine. Politika Republikanaca je isto tako politika manjine. Manjina vlada ovom drzavom i mogu pobjediti samo onda kada vecina suti i mase usima.... ili se pravi pametna sa fiks idejama.
seln

#15459 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

hAZNADAR wrote:Mozemo ga mrziti - ali sad je poslije ove afere nikad jaci i po svemu sudeci ostati imun na bilo koje druge optuzbe.

A jedan nod rijetkih koji se trudi da ispuni predizborna obecanja.

Uzima sljedece izbore glat.
I Hitler je se potrudio da ispuni obecanja.
I poslije izbora na kojima je pobijedio, drugih vise nije ni bilo.
Irsar

#15460 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

Kako ofucani "argumenti" i gluposti. Kad se nema šta pametno reći onda se spomene Hitler i napravi "paralela" sa sadašnjim stanjem. Ljevičari su stvarno se totalno pogubili.
hAZNADAR

#15461 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

seln wrote:
hAZNADAR wrote:Mozemo ga mrziti - ali sad je poslije ove afere nikad jaci i po svemu sudeci ostati imun na bilo koje druge optuzbe.

A jedan nod rijetkih koji se trudi da ispuni predizborna obecanja.

Uzima sljedece izbore glat.
I Hitler je se potrudio da ispuni obecanja.
I poslije izbora na kojima je pobijedio, drugih vise nije ni bilo.
Ovo je politika a ne poetsko vaganje dobra i zla.

Trump jeste jaci nego ikada sad poslije pada optuzbi, i trudi se da ispuni predizborna obecanaj sto je danas rijetkost.

Mozemo ga sad mi zvati Hitlerom, Sotonom, Antihristom,.. i sloziti se da je zlo - ali on je i dalje jak i sa dobrim imageom kod svjih biraca.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15462 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

Mislim da je drugi mandat sada i izvjestan. Raspad USA je blizu :mrgreen: Ne bi me čudio ni novi građanski rat :mrgreen:
AleksoMKD

#15463 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

I pre svega zavisi ko ce mu biti protivkandidat.
ljevoruki

#15464 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Jez k'o Miljan Miljanic - prica pola sata nista ne kaze. :-)
Ili prihvatas ili ne prihvatas opkladu, sredine nema.
seln

#15465 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Irsar wrote:Kako ofucani "argumenti" i gluposti. Kad se nema šta pametno reći onda se spomene Hitler i napravi "paralela" sa sadašnjim stanjem. Ljevičari su stvarno se totalno pogubili.
Desnicari se ne moraju ni gubiti... uvijek izgubljeni i glupi ko qrac.

Trump je vec ozbiljno naceo sve demokratske institucije i ostetio nosece stubove americke demokratije.
Vecinu odluka je donio sam, ne jebuci ni Kongres ni Senat.
Instalirao je clanove porodice u sve vazne pozicije.
Otvoreno pokazuje da su mu odluke potaknute privatnim interesima.
Otvoreno je prijetio protivnicima upotrebom sile, institucionalne i vaninstitucionalne.
Pokidao je sve veze USA sa ostalim vaznim globalnim igracima.

Najgore od svega, napravio je gomilu precedence slucajeva, na koji se ubuduce moze pozvati svaki predsjednik.
Americka demokratija, koja je zadnjih godina ionako klimava, sad je knock down.
Uzivajte u party dok traje. Racun ce stici, a sa njim i mamurluk.
seln

#15466 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

hAZNADAR wrote:

Trump jeste jaci nego ikada sad poslije pada optuzbi, i trudi se da ispuni predizborna obecanaj sto je danas rijetkost.

Mozemo ga sad mi zvati Hitlerom, Sotonom, Antihristom,.. i sloziti se da je zlo - ali on je i dalje jak i sa dobrim imageom kod svjih biraca.
Ja i govorim o politici, ne o dobru i zlu.
Mnogi istoricari se slazu oko toga da je Hitler poceo rat (izmedju ostalog) i zbog dugova.
Da bi napravio "privredno cudo" koje mu je kupilo ugled kod njemackog naroda i utisalo kriticare, Hitler se zaduzio do grla, sa slabim izgledima da ikada moze otplatiti dugove. A prije nego sto je poceo rat, imao je ogromnu popularnost i skoro bozanski status medju "sitnom rajom".
I njega su mnogi zvali zlo, ali je on bio i dalje jak i sa dobrim imageom kod svojih biraca.
Sta je poslije bilo, moze se procitati u udzbenicima istorije.
hAZNADAR

#15467 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by hAZNADAR »

seln wrote:
hAZNADAR wrote:

Mnogi istoricari se slazu oko toga da je Hitler poceo rat (izmedju ostalog) i zbog dugova.
Da bi napravio "privredno cudo" koje mu je kupilo ugled kod njemackog naroda i utisalo kriticare, Hitler se zaduzio do grla, sa slabim izgledima da ikada moze otplatiti dugove. A prije nego sto je poceo rat, imao je ogromnu popularnost i skoro bozanski status medju "sitnom rajom".
I njega su mnogi zvali zlo, ali je on bio i dalje jak i sa dobrim imageom kod svojih biraca.
Postoji stvrno mnostvo razloga zasto se Hitler ne moze porediti sa Trumpom, zasto se njemacka politika i ideologija koja je postojala i prije Hitlera ne moze porediti sa americkom, zasto se uloga Hitlera kod Nijemaca onda i Trumpa u Amera ne moze porediti,... da ne duljim dalje i ne objasnajvam. Stvarno je of topic a sumnjam da bi rekao da sam u pravu.
seln

#15468 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

hAZNADAR wrote:
seln wrote:
hAZNADAR wrote:

Postoji stvrno mnostvo razloga zasto se Hitler ne moze porediti sa Trumpom, zasto se njemacka politika i ideologija koja je postojala i prije Hitlera ne moze porediti sa americkom, zasto se uloga Hitlera kod Nijemaca onda i Trumpa u Amera ne moze porediti,... da ne duljim dalje i ne objasnajvam. Stvarno je of topic a sumnjam da bi rekao da sam u pravu.
Ne, ti si apsolutno u pravu... najveca razlika izmedju Trumpa i Hitlera je u tome sto "Daanald" ne moze kao sto bi zelio.
Ja ti samo objasnjavam da popularnost i podrsa biraca mogu biti dobar znak za nekog politicara... ali totalno jeben znak za ostatak planete.
madner

#15469 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Zapravo je obrnuto, 1935 je Hitler napravio svjestan izbor da se pravi vise dugova nego sto Njemacka moze podnjeti kako bi bili sto prije spremni za rat. Nije ratovao zbog dugova.
jeza u ledja

#15470 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ljevoruki wrote:Jez k'o Miljan Miljanic - prica pola sata nista ne kaze. :-)
Ili prihvatas ili ne prihvatas opkladu, sredine nema.
Ako Trump pobijedi sa 400+ elektorskih glasova, tj. “uzme lopatom”, mene nema mjesec dana na forumu. Ako ne uzme sa 400+ elektorskih glasova - tebe nema mjesec dana. To je opklada.
Je li prihvatas?
Irsar

#15471 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Irsar »

seln wrote:
Irsar wrote:Kako ofucani "argumenti" i gluposti. Kad se nema šta pametno reći onda se spomene Hitler i napravi "paralela" sa sadašnjim stanjem. Ljevičari su stvarno se totalno pogubili.
Desnicari se ne moraju ni gubiti... uvijek izgubljeni i glupi ko qrac.

Trump je vec ozbiljno naceo sve demokratske institucije i ostetio nosece stubove americke demokratije.
Vecinu odluka je donio sam, ne jebuci ni Kongres ni Senat.
Instalirao je clanove porodice u sve vazne pozicije.
Otvoreno pokazuje da su mu odluke potaknute privatnim interesima.
Otvoreno je prijetio protivnicima upotrebom sile, institucionalne i vaninstitucionalne.
Pokidao je sve veze USA sa ostalim vaznim globalnim igracima.

Najgore od svega, napravio je gomilu precedence slucajeva, na koji se ubuduce moze pozvati svaki predsjednik.
Americka demokratija, koja je zadnjih godina ionako klimava, sad je knock down.
Uzivajte u party dok traje. Racun ce stici, a sa njim i mamurluk.
Dakle, Trump je i u najgorem slučaju činio sve ono što su i njegovi prethodnici. Šokantno!

Dalo bi se šta reći o svemu što si naveo, ali čemu, traćenje truda.
seln

#15472 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Irsar wrote:
Dakle, Trump je i u najgorem slučaju činio sve ono što su i njegovi prethodnici. Šokantno!
Da, i drugi predsjednici su ucinili ponesto od navedenog...
ali samo Trump je uradio sve odjednom, za nepune dvije godine.
I nisam ja kriv sto desnicari uvijek trebaju nekog "vodju" koji ce misliti umjesto njim. I sto su vodju nasli u tom narandzastom majmunu.
insomnia78

#15473 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Zato ljevica caruje sirom planete :lol:
insomnia78

#15474 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

I ti si guzičicu kod Kurca uvalio ne otimas se za neke levicarske ili nedaj boze islamske rajeve
jeza u ledja

#15475 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Jedno je sigurno - Francuska je najveci ljevicarski raj. :zjev:
Post Reply