hocu kolega...VjecitiStudent wrote:Dobro jutro pravniče, jesi li ikada naučio razlikovati kolegij skupštine od skupštine?
Pozdravi kolegu, Mirnesa.
hvala sto si potvrdio sve sto sam rekao za argumente, tj. nedostatak istih...
hocu kolega...VjecitiStudent wrote:Dobro jutro pravniče, jesi li ikada naučio razlikovati kolegij skupštine od skupštine?
Pozdravi kolegu, Mirnesa.
Kao sto se i moglo predpostaviti, novim skretanjem sa teme i dalje izbjegavas odgovoriti na pitanja. Svaka slicnost da plenumasima i aktuelnom vlascu je "slucajna". E pa kad palamudis o necemu sto te niko ne pita i kad si evidentno beskonacno licemjerna budi bar simbolicno principjelna pa odgovori na ono sto te direktno pitaju. Odgovori na ta pitanja su ujedno i odgovori ko i koliko nece da podrzi plenum.KatarinaKosaca wrote:Puno više od mjesec sam na forumugoran16v wrote:Mislim gospoja je slucaj za sturcnu literaturu i izucvanje. Preko mjesec dana palamudi i serenda po forumu, idealizira i plenum i demonstrante, istovremeno optuzuje vlast da spinuje, laze i podmece i ujeda svakog ko se usudi da napise ista kriticki na racun plenuma, a kad joj kroz par pitanja pokazes da se taj divni i krasni plenum sluzi identicnim sredstvima kao i vlast, da dosta ljudi to vidi i nece da ga podrzi i da joj je sva prica talasika krece prvo ide ignorisanje, a kad je pritisnes u nemoci i nedostatku argumenata iz "urbane i drustveno osvjestene" gospoje krece provala frustracija, ujedanje i spinovanje, poput gadosti o laznom borcu, za sta fakat zasluzuje da je covjek nadje i da je natjera da pojede Vojnu knjizicu i slicne gadosti izpacenog uma za sta su i plenum i vlast u poredjenju s njom romanticna komedija!. PItanje je ko i koliko neće da podrži plenum, koliko ne smije, koliko ima smisla sve, jer se vlast konsolidirala i upregla sve poluge. Ne da mi se ponavljati kao papagaj, iako ti to radiš. Za vojnu knjižicu sam ti odgovorila na pp, pa možemo i ovako kako i ti i taj što ti lajka , a navodno sam mu na ignoru
![]()
zamisli da nisam
zante da imam isprazan život i da sam isfrustrirana
. Ma, bravo, pravi buđetlija preko štele
Naravno da ne laje kuca radi sela jer je kulminacija buzetlijske karijere kad si budzetlija u rodjenoj kuci.hrasno38 wrote:
Kake veze budzetlije imaju sa tvojim ispraznim zivotom i frustriranoscu?????
.......ama meni se cini da ne laje kuca radi sela nego radi sebe.
Sto se tice protesta davno sam ti napisao da sam bio na njima onaj prvi dan sve dok se nisu pojavile nindze sa shurikenima i poceli bombardovati sta stignu. Tog trenutka to vise nisu bili protesti nego juris bez cilja da se unisti sta god dodje pod ruku a usput da se i ponesto klapi ako bude prilike. Zato je od pocetnih nekoliko hiljada ljudi sa stvarnim problemima ostalo nekoliko stotina ili hiljadu sa krvi u ocima zeljnih da svoju snagu pretoce u devastiranje i napad na policiju. Eadi njih si i ti silazila u korito nase lijepe Miljacke.
Sto se tice sljedecih dana protesti su za mene umrli onog dana kad sam vidio dedu kako izvlaci unuka iz zatvora...a dedo u SBB-u do groba. Nakon toga prepoznavanja svakodnevna poznatih faca iz SBB-a i sve mi je bilo jasno kao dan. I hajde sve to da zanemarim ali slusajuci one ljude na ulici ni meni ni njima nije bilo jasno da li su posli ili dosli. I tu je bio kraj mog interesa za proteste.
Na Mirnesovog kolegu vrijeme trošiti neću.Alfons Kauders wrote:hocu kolega...VjecitiStudent wrote:Dobro jutro pravniče, jesi li ikada naučio razlikovati kolegij skupštine od skupštine?
Pozdravi kolegu, Mirnesa.prvom prilikom
![]()
Ima li ko kakve informacije kada ce biti podignute optuznice protiv ostalih piromana...pa neka tuze za klevetu koga hoce...Upućujemo demanti povodom izjave novinarske agencije Patria (NAP) koju je prenio ** No links ** portal, a pod nazivom "TRAGEDIJA USRED PROTESTA: Drama na ulicama Sarajeva: Ljekari 5. marta trčali da spase život jednogodišnjeg dječaka, ali nisu mogli proći kroz blokiran centar grada".
Prva stvar, novinska agencija Patria (NAP) STRAVIČNO manipuliše i za to treba neko da odgovara. Jedini tačan podatak je posljednji odlomak, o datumu, vremenskom trajanju protesta i o tome da se pridružilo 30-ak taksi vozila.
Druga stvar, na sastancima radne grupe za proteste je dogovoreno da se za vrijeme blokade NE SMIJU blokirati vozila Hitne pomoćni, vozila Vatrogasne službe i MUP-ova vozila, a uključujući i civilna vozila sa hitnim slučajevima, što se u krajnjem slučaju može vidjeti na ulicama da je tako i urađeno.
Tog dana, 5. marta, sam i ja bila među redarima. Padala je kiša. Dan prije je civilno vozilo udarilo demonstranta (Almir Redžić, 4. mart, napukao lakat), pa smo tom prilikom za iduće dane koristili kontejnere kao blokadu da se ne bi ponovio slučaj od prethodnog dana. Međutim, jedan kontejner (u pravcu prema KCUS-u) je s namjerom više odmaknut od drugog upravo da bismo omogućili prolaz kolima Hitne pomoći. Taksiste, koji su nam se pridruživali u blokadi, smo upozoravali da ni u kojem slučaju ne smiju stati na dijelu gdje se sprječava prolaz prema KCUS-u i Opštoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", te da u svakoj traci ostane prostor za vozilo, što je ispoštovano.
Toga dana je naišlo nekoliko vozila Hitne i sva su uredno prošla pored nas u roku dvije sekunde. Sjećam se da je redar Almir Šerifović trčao prema tom istom kontejneru da ga pomjeri na drugu stranu kad je Hitna naišla, trčao je k'o lud, a Hitna bez sirene i bez rotirajućeg svjetla (aludiram na Almirovu svijest, dobro znamo šta znači Hitna i dobro znamo šta znači bolest, nesretan slučaj i imamo više savjesti za takvo što, nego naši vlastodršci; nek' me neko ispravi ako griješim). Sjećam se da je civilno vozilo (oko 14.30), naišlo iz pravca Kranjčevićeve ulice, vozilo se kotrljalo niz cestu, blokirali smo ga. Momak je izašao iz automobila i rekao da vozi dijete bolesno i da im se automobil gasi. Pušten je iste sekunde i pomoglo mu se pogurati ga da upali i sve je uredno prošlo.
Treća stvar, "primljen poziv da je u jednoj sarajevskoj ulici u centru grada (adresa poznata redakciji)", koja je to adresa, zašto krije Patria?
Četvrta stvar, direktorica Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je prof. dr. Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, mislim da ne moram dalje objašnjavati.
Peta stvar, baš TADA je Hitna pomoć stigla u roku pet minuta, a inače im treba 10, 15, 20 minuta da stignu do mjesta nesreće?
Šesta stvar, i da je došla za pet minuta, molim vas lijepo, novinska agencija Patria uskače sama sebi u usta i navodi ove činjenice:
- Blokada je trajala od 12.00-18.00 sati.
- Poziv je primljen u 18.00
- Hitna pomoć stigla za pet minuta, to znači u 18.05.
- Mi ih blokirali tad (??)
Patrio, dajte se pripremite za novinarstvo, istražite slučaj, dokažite, a onda dođite u radnu grupu za proteste i redarima od tog dana pokucajte na vrata i vodite u zatvor. Ja ću prva da idem.
Također, smrt djeteta iskoristiti u zaustavljanju i procesuiranju protestanata je takvo ruglo da mislim da je Patriji leglo na račun milion maraka da objave ovakvo nešto. Ja ne vidim drugi razlog, osim pohlepe, zarade i uništavanja jadnog naroda pod orkestracijom iz aktuelnih stranaka u vrhu.
Objaviti vijest 19. marta za nešto što se desilo 5. marta je čisti neprofesionalizam, nemoralan čin (ako uzmemu u obzir o čemu su pisali), te odgovorno tvrdim da bi antički Grci u svoje vrijeme brže prenijeli ovu vijest.
Dakle, postavlja se pitanje zašto SADA, nakon 14 dana dolazi objava vijesti? Koliko znam, novosti se prenesu isti dan, ili eventualno sutradan ukoliko se događaj odigrao kasno, ali u eri interneta ova vijest treba ODMAH da se zna!! Cilj je igrati na "zaborav demonstranata" i uvaliti nešto od prije, kako bi cijeli protest i socijalni bunt dobili čisti besmisao i pečat rulje, rušilaca i jedinih nevaljalaca u državi. Međutim, zaboravljaju da i mi vodimo evidenciju, te imamo fotografije, dokumente dešavanja, dogovora, zapisnika i sve čime možemo dokazati gdje smo bili i šta smo koji dan radili.
blokada sarajeva - kiša
Zakon o zaštiti od klevete Federacije Bosne i Hercegovine:
"Odgovornost za klevetu
Član 6.
(1) Svako lice koje prouzrokuje štetu ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili pronošenjem izražavanja neistinite činjenice, identificirajući to pravno odnosno fizičko lice trećem licu, odgovorno je za klevetu
(2) Za klevetu izenesenu u sredstvima javnog informiranja odgovorni su autor, odgovorni urednik, izdavač, kao i lice koje je na drugi način vršilo nadzor nad sadržajem tog izražavanja.
(3) Lice iz stavova 1. i 2. ovog člana (u daljem tekstu: štetnik) odgovorno je za štetu ako je namjerno ili iz nepažnje iznijelo ili pronijelo izražavanje neistinite činjenice.
(4) Kada se izražavanje neistinite činjenice odnosi na pitanja od političkog ili javnog interesa, štetnik je odgovoran za štetu izazvanu iznošenjem ili pronošenjem tog izražavanja ako je znao da je izražavanje neistinito ili je nepažnjom zanemario neistinitost izražavanja.
(5) Standard odgovornosti iz stava 4. ovog člana primjenjuje se i ako je oštećeni javni službenik ili je bio javni službenik ili je kandidat za funkciju u javnom organu i ako, prema općem shvatanju javnosti, vrši značajan uticaj na pitanja od političkog ili javnog interesa. "
U prilogu, fotografije na kojima se vidi blokada, ali i ostavljen prostor za prolaz vozila u hitnim slučajevim, iz svih pravaca. Dakle, 5. mart.
Hvala lijepa,
Nana Pilavić (članica radne grupe za proteste i tematske grupe za obrazovanje)
Kad još advokat dobije advokata ...goran16v wrote:Meni je najjace kad neko na argument ili pitanje odgovori "argumentom" tipa "necu da trosim vrijeme na tebe" i slicno! To je tako poznat rezon...
I dokaz sam sebe dokaze...VjecitiStudent wrote:Kad još advokat dobije advokata ...goran16v wrote:Meni je najjace kad neko na argument ili pitanje odgovori "argumentom" tipa "necu da trosim vrijeme na tebe" i slicno! To je tako poznat rezon...
Svaki slucaj treba gledati za sebe. Ako je ovo zaista laz onda je gnusna i odvratna jer vrlo je ruzno nekome tovariti ono za sta nije kriv. Medju ovim ljudima sto se zovu plenumasima i ovim sto svaki dan protestvuju na ulici tesko da ima onih koji su palili 7 februara. Ti su dosli odradili svoj posao i to je to. Treba uvijek i do kraja biti posten i fer. Ova Patria jest podosta cudna i generalno ovi protesti su isto tako i utrka agencija tko ce dati ekskluzivnije vijesti i naravno ko ce koga vise oblatiti jer vecina agencija kao i novina su pod patronatom stranaka. Zato prijatelju sta cemo ako je ovo zaista istina a ne ono sto je napisala Patria??Drinski wrote:Izvrsioci krivicnih djela prijete tužbama za klevetu.
Ima li ko kakve informacije kada ce biti podignute optuznice protiv ostalih piromana...pa neka tuze za klevetu koga hoce...Upućujemo demanti povodom izjave novinarske agencije Patria (NAP) koju je prenio ** No links ** portal, a pod nazivom "TRAGEDIJA USRED PROTESTA: Drama na ulicama Sarajeva: Ljekari 5. marta trčali da spase život jednogodišnjeg dječaka, ali nisu mogli proći kroz blokiran centar grada".
Prva stvar, novinska agencija Patria (NAP) STRAVIČNO manipuliše i za to treba neko da odgovara. Jedini tačan podatak je posljednji odlomak, o datumu, vremenskom trajanju protesta i o tome da se pridružilo 30-ak taksi vozila.
Druga stvar, na sastancima radne grupe za proteste je dogovoreno da se za vrijeme blokade NE SMIJU blokirati vozila Hitne pomoćni, vozila Vatrogasne službe i MUP-ova vozila, a uključujući i civilna vozila sa hitnim slučajevima, što se u krajnjem slučaju može vidjeti na ulicama da je tako i urađeno.
Tog dana, 5. marta, sam i ja bila među redarima. Padala je kiša. Dan prije je civilno vozilo udarilo demonstranta (Almir Redžić, 4. mart, napukao lakat), pa smo tom prilikom za iduće dane koristili kontejnere kao blokadu da se ne bi ponovio slučaj od prethodnog dana. Međutim, jedan kontejner (u pravcu prema KCUS-u) je s namjerom više odmaknut od drugog upravo da bismo omogućili prolaz kolima Hitne pomoći. Taksiste, koji su nam se pridruživali u blokadi, smo upozoravali da ni u kojem slučaju ne smiju stati na dijelu gdje se sprječava prolaz prema KCUS-u i Opštoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", te da u svakoj traci ostane prostor za vozilo, što je ispoštovano.
Toga dana je naišlo nekoliko vozila Hitne i sva su uredno prošla pored nas u roku dvije sekunde. Sjećam se da je redar Almir Šerifović trčao prema tom istom kontejneru da ga pomjeri na drugu stranu kad je Hitna naišla, trčao je k'o lud, a Hitna bez sirene i bez rotirajućeg svjetla (aludiram na Almirovu svijest, dobro znamo šta znači Hitna i dobro znamo šta znači bolest, nesretan slučaj i imamo više savjesti za takvo što, nego naši vlastodršci; nek' me neko ispravi ako griješim). Sjećam se da je civilno vozilo (oko 14.30), naišlo iz pravca Kranjčevićeve ulice, vozilo se kotrljalo niz cestu, blokirali smo ga. Momak je izašao iz automobila i rekao da vozi dijete bolesno i da im se automobil gasi. Pušten je iste sekunde i pomoglo mu se pogurati ga da upali i sve je uredno prošlo.
Treća stvar, "primljen poziv da je u jednoj sarajevskoj ulici u centru grada (adresa poznata redakciji)", koja je to adresa, zašto krije Patria?
Četvrta stvar, direktorica Opšte bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" je prof. dr. Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, mislim da ne moram dalje objašnjavati.
Peta stvar, baš TADA je Hitna pomoć stigla u roku pet minuta, a inače im treba 10, 15, 20 minuta da stignu do mjesta nesreće?
Šesta stvar, i da je došla za pet minuta, molim vas lijepo, novinska agencija Patria uskače sama sebi u usta i navodi ove činjenice:
- Blokada je trajala od 12.00-18.00 sati.
- Poziv je primljen u 18.00
- Hitna pomoć stigla za pet minuta, to znači u 18.05.
- Mi ih blokirali tad (??)
Patrio, dajte se pripremite za novinarstvo, istražite slučaj, dokažite, a onda dođite u radnu grupu za proteste i redarima od tog dana pokucajte na vrata i vodite u zatvor. Ja ću prva da idem.
Također, smrt djeteta iskoristiti u zaustavljanju i procesuiranju protestanata je takvo ruglo da mislim da je Patriji leglo na račun milion maraka da objave ovakvo nešto. Ja ne vidim drugi razlog, osim pohlepe, zarade i uništavanja jadnog naroda pod orkestracijom iz aktuelnih stranaka u vrhu.
Objaviti vijest 19. marta za nešto što se desilo 5. marta je čisti neprofesionalizam, nemoralan čin (ako uzmemu u obzir o čemu su pisali), te odgovorno tvrdim da bi antički Grci u svoje vrijeme brže prenijeli ovu vijest.
Dakle, postavlja se pitanje zašto SADA, nakon 14 dana dolazi objava vijesti? Koliko znam, novosti se prenesu isti dan, ili eventualno sutradan ukoliko se događaj odigrao kasno, ali u eri interneta ova vijest treba ODMAH da se zna!! Cilj je igrati na "zaborav demonstranata" i uvaliti nešto od prije, kako bi cijeli protest i socijalni bunt dobili čisti besmisao i pečat rulje, rušilaca i jedinih nevaljalaca u državi. Međutim, zaboravljaju da i mi vodimo evidenciju, te imamo fotografije, dokumente dešavanja, dogovora, zapisnika i sve čime možemo dokazati gdje smo bili i šta smo koji dan radili.
blokada sarajeva - kiša
Zakon o zaštiti od klevete Federacije Bosne i Hercegovine:
"Odgovornost za klevetu
Član 6.
(1) Svako lice koje prouzrokuje štetu ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili pronošenjem izražavanja neistinite činjenice, identificirajući to pravno odnosno fizičko lice trećem licu, odgovorno je za klevetu
(2) Za klevetu izenesenu u sredstvima javnog informiranja odgovorni su autor, odgovorni urednik, izdavač, kao i lice koje je na drugi način vršilo nadzor nad sadržajem tog izražavanja.
(3) Lice iz stavova 1. i 2. ovog člana (u daljem tekstu: štetnik) odgovorno je za štetu ako je namjerno ili iz nepažnje iznijelo ili pronijelo izražavanje neistinite činjenice.
(4) Kada se izražavanje neistinite činjenice odnosi na pitanja od političkog ili javnog interesa, štetnik je odgovoran za štetu izazvanu iznošenjem ili pronošenjem tog izražavanja ako je znao da je izražavanje neistinito ili je nepažnjom zanemario neistinitost izražavanja.
(5) Standard odgovornosti iz stava 4. ovog člana primjenjuje se i ako je oštećeni javni službenik ili je bio javni službenik ili je kandidat za funkciju u javnom organu i ako, prema općem shvatanju javnosti, vrši značajan uticaj na pitanja od političkog ili javnog interesa. "
U prilogu, fotografije na kojima se vidi blokada, ali i ostavljen prostor za prolaz vozila u hitnim slučajevim, iz svih pravaca. Dakle, 5. mart.
Hvala lijepa,
Nana Pilavić (članica radne grupe za proteste i tematske grupe za obrazovanje)
Naravno da trebaju odgovarati za paljenje i tu nemamo sta polemisati. Ali ovo ako nije istina onda jeste kleveta i treba da agencija snosi isto tako odgovornost i da se suoci sa kaznom jer bila istina ili ne previse je brutalna.Drinski wrote:druze Hrasno,
ako je to laz, onda naravno treba da reaguje vijece za stampu (ova prijatnja za tuzbama za klevetu je bezze, jer nema oštećenog po kleveti, da sada to ne objasnjavam), ali nezavisno od toga, nezavisno od svih kasnijih događaja, lica koja su palila zgrade i auta, rusila ustavni poredak silom i prijetnjom upotrebe sile, te napadala sluzb.lica u vrsenju poslova sigurnosti (bilo je i na ovom forumu masa podstrekaca u tom pravcu) trebaju odgovarati.
Eto tako cemo.
Pozitivna stvar je da si svjestan sranja u kojem se ovo društvo nalazi.Alfons Kauders wrote:kato draga pa prodjose dva mjeseca a i dalje haman jedini argument se svodi na "ti si buDJetlija"...![]()
pa nemremo tako u evropu... vec fino brate, cinjenice na sto, cifre, imena profesore cimicu, iiiiimenaaaaa... a nidje nista konkretno...
hajmo kresat potrosnju u javnom sektoru... a nidje nikakvih prijedloga... nemoj samo pominjati pausale i bijeli hljeb, jer mislim da je to malcice nedovoljno imajuci u vidu 126 miliona deficita...
dva mjeseca, a jos budzet ne otvorise
drztelopova - kojeg? dva mjeseca 0 prijava protiv lopova i "drotina" kako ih ti nazivas...
revizija privatizacije - kako? tenderska ok, ali vecina problema je nastala nakon javnog upisa, a to se ne da revidirati sefice, osim ako ne zagovaraju nacionalizaciju...
dobro to rece corto odmah nakon par dana - plenumi su masovna terapija za idealiste i nista vise
dobar argument... ko i ostali na ovoj temiVjecitiStudent wrote:Na Mirnesovog kolegu vrijeme trošiti neću.Alfons Kauders wrote:hocu kolega...VjecitiStudent wrote:Dobro jutro pravniče, jesi li ikada naučio razlikovati kolegij skupštine od skupštine?
Pozdravi kolegu, Mirnesa.prvom prilikom
![]()
to bas i nije tacno, jer dug pada, a biljezi se rast... i rast se ocekuje u narednih nekoliko godina... i to solidan, kakav nismo imali od 2007... i to su projekcije MMF-a, ne nasih djilkosha...costacurta wrote:Pozitivna stvar je da si svjestan sranja u kojem se ovo društvo nalazi.Alfons Kauders wrote:kato draga pa prodjose dva mjeseca a i dalje haman jedini argument se svodi na "ti si buDJetlija"...![]()
pa nemremo tako u evropu... vec fino brate, cinjenice na sto, cifre, imena profesore cimicu, iiiiimenaaaaa... a nidje nista konkretno...
hajmo kresat potrosnju u javnom sektoru... a nidje nikakvih prijedloga... nemoj samo pominjati pausale i bijeli hljeb, jer mislim da je to malcice nedovoljno imajuci u vidu 126 miliona deficita...
dva mjeseca, a jos budzet ne otvorise
drztelopova - kojeg? dva mjeseca 0 prijava protiv lopova i "drotina" kako ih ti nazivas...
revizija privatizacije - kako? tenderska ok, ali vecina problema je nastala nakon javnog upisa, a to se ne da revidirati sefice, osim ako ne zagovaraju nacionalizaciju...
dobro to rece corto odmah nakon par dana - plenumi su masovna terapija za idealiste i nista vise
Dobro je da barem shvataš da smo ne pred bankrotom i provalijom već smo i bankrotirali i u govnima do guše.
ocistiti kao sto se ocisti svako sranje... radom i znojem, a ne razbijanjem i paljevinom... sudovi i tuzilastva su komedija, ali ne vidim da je bilo protesta na pravoj adresi, a ona je VSTV... jer je ta fol nezavisna institucija pravosudje pretvorila u kurac, sve pod plastom reforme i nezavisnosti... i pravo da ti kazem - Dodik i Lagumdzija imaju pravo kad traze da se parlamenti pitaju kod izbora tih degenerika, jer u protivnom nikom nikad nece polagati racune... malo proguglaj koliko je VSTV imao disciplinskih postupaka i kako su se jaranski zavrsavali... na stranu to sto mi u zadnjih desetak godina kako postoje ne pada na pamet nijedan naslov tipa "sudija optuzen za..." "istraga u tuzilastvu..." "uposlenih tuzilastva osudjen na..."Pitanje je kako izaći iz sranja, kako očistiti sKeptičku jamu koja je punjena 20 godina?
Vidim da kontaš da je veliki problem kako natjerati sud, tužilaštvo da rade svoj posao. Mui bjen!
navalio sam na njih jer kontaju da se prodavanjem ubleha i laganjem mogu rijesiti problemi koji su nastali upravo prodavanjem ubleha i laganjem naroda... to je manje vise glavni razlog... boli me chuna za njihovo misljenje o mojoj malenkosti, imam debelu kozuNavalio si(ste) se na plenume isto ko da su oni sveto slovo, oni su glas naroda ali pored njih na glas naroda se pozivaju i sindikati obespravljenih i propalih firmi, organizacije nezaposleni, predstavnici civilnih žrtava rata i invalidi itd. Svi se oni u svojim saopštenjima pozivaju na to da su glas naroda, bezbeli sve su to ljuborni "madafakars" na vas što radite ali ne mogu da nađem post u kojem prozivate onog Arapčića iz TK saveza invalida koji kaže "Ako se ne udovolji našim uslovima nemate pojma šta ćemo uraditi" Šta si navalio na plenum?
Sve naše velike stranke imaju ili dovoljno vjernog članstva ili dovoljno novca da mogu napuniti bilo koju dvoranu.hrasno38 wrote:Ma koliko se mi ovdje prepirali i imali slicna ili razlicita misljenja u Oktobru ce biti opet sve isto kao i za prosle izbore a to je "sjasi kurta da uzjase murta". Past ce SDP vratiti ce se SDA ili SBB....ne vidim neku veliku razliku izmedju ovih stranaka. 500 prosvjednika nikada i nigdje na svijetu nije promjenilo politicki sistem a jos manje stranke koje su dozivotno na vlasti. Za HDZ i SNSD je suvisno i govoriti jer ce tu stanje ostati skoro pa isto. Dakle produkta sve ove price, raspravljanja, plenuma i protesta daj boze da ce biti. Cinjenica je da su SBB u Zenici i SDP u Sarajevu napunili poprilicno dvorane sto samo po sebi kazuje da promjena nema niti ce ih biti. I cemu onda ovdje sva nasa ujedanja, trosenja zivaca i objasnjavanja da je ovo ili ono dobro a da ovo ili ono ne valja. Radnika nema, studenata nema na ulicama sto znaci da nam je dobro i da promjene nisu potrebne. Ja to vidim ovako i strasno bih volio da nisam u pravu ali znam da jesam.
Nezadovoljnih i sada ima ogroman broj ali na izborima ide uvijek ona "zaokruzit cu naseg pa da je gori od crnog djavola".VjecitiStudent wrote:Sve naše velike stranke imaju ili dovoljno vjernog članstva ili dovoljno novca da mogu napuniti bilo koju dvoranu.hrasno38 wrote:Ma koliko se mi ovdje prepirali i imali slicna ili razlicita misljenja u Oktobru ce biti opet sve isto kao i za prosle izbore a to je "sjasi kurta da uzjase murta". Past ce SDP vratiti ce se SDA ili SBB....ne vidim neku veliku razliku izmedju ovih stranaka. 500 prosvjednika nikada i nigdje na svijetu nije promjenilo politicki sistem a jos manje stranke koje su dozivotno na vlasti. Za HDZ i SNSD je suvisno i govoriti jer ce tu stanje ostati skoro pa isto. Dakle produkta sve ove price, raspravljanja, plenuma i protesta daj boze da ce biti. Cinjenica je da su SBB u Zenici i SDP u Sarajevu napunili poprilicno dvorane sto samo po sebi kazuje da promjena nema niti ce ih biti. I cemu onda ovdje sva nasa ujedanja, trosenja zivaca i objasnjavanja da je ovo ili ono dobro a da ovo ili ono ne valja. Radnika nema, studenata nema na ulicama sto znaci da nam je dobro i da promjene nisu potrebne. Ja to vidim ovako i strasno bih volio da nisam u pravu ali znam da jesam.
S ozbirom da naši ekonomski problemi zapravo tek počinju, za očekivati je i povećanje broja nezadovoljnih.
Kako nestaje novca za krpljenje rupa, tako će i broj nezadovoljnih na ulici da raste. Ako ništa, bit će tu da ih podsjete da im duguju pare za lojalnost.hrasno38 wrote:Nezadovoljnih i sada ima ogroman broj ali na izborima ide uvijek ona "zaokruzit cu naseg pa da je gori od crnog djavola".VjecitiStudent wrote: Sve naše velike stranke imaju ili dovoljno vjernog članstva ili dovoljno novca da mogu napuniti bilo koju dvoranu.
S ozbirom da naši ekonomski problemi zapravo tek počinju, za očekivati je i povećanje broja nezadovoljnih.
Vjeruj mi prijatelju da sto se tice novca tesko da ce i jedna veca stranka imati problema u skorijoj buducnosti. Pa preko 20 godina se uzimalo i sakom i kapom....nije to lako potrositi.VjecitiStudent wrote:Kako nestaje novca za krpljenje rupa, tako će i broj nezadovoljnih na ulici da raste. Ako ništa, bit će tu da ih podsjete da im duguju pare za lojalnost.hrasno38 wrote:Nezadovoljnih i sada ima ogroman broj ali na izborima ide uvijek ona "zaokruzit cu naseg pa da je gori od crnog djavola".VjecitiStudent wrote: Sve naše velike stranke imaju ili dovoljno vjernog članstva ili dovoljno novca da mogu napuniti bilo koju dvoranu.
U principu to je to...JoseMujica wrote:ni proteste ne podržavam bezuslovno...blokadu saobraćaja, posebno prema bolnici, ne podržavam nikako...saobraćaj u Sarajevu je u qorcu totalnom i bez blokada, a blokade su samo zagorčale život ljudima koji rade i svaki dan vozare do posla....jel dobro tim ljudima? Jes klinac i brez priotesta im je muka jer ih hebe ko stigne! A upravo među tim ljudima trebate podršku!
Podržavam sve proteste koji imaju smisao i artikulirane ciljeve..... protesti radi protesta me ne zanimaju, posebno ne oni što se dešavaju u predizborno vrijeme i imaju imaginarne zahtjeve tipa ukidanja kantonaili prekompoziciju Pederacije
to je najgori dio price... i cuo sam slicne stvari od mase ljudi koji su 7.2. navijali za marisanu i paljevinu...JoseMujica wrote:ja podržavam proteste, ali ne i Pljenum...Pljenum je ubio proteste i samo okupio grupu lezihlebovića koji gledaju đe će da se uvale a da ništa ne rade, u organizaciji ideološki zaslijepljene neomarksističke omladine dobro načitane (teorijski potkovane i za to respect) ali bez ikakvog dodira sa stvarnošću. Stvarnost ove (kako ih A.k. zove hipsterčadi)je iRevolution s iPhonima, iMacovima, a bosanska bijeda im dođe tek ko ko pogodna igračka za dobar socijalni eksperiment.
ni proteste ne podržavam bezuslovno...blokadu saobraćaja, posebno prema bolnici, ne podržavam nikako...saobraćaj u Sarajevu je u qorcu totalnom i bez blokada, a blokade su samo zagorčale život ljudima koji rade i svaki dan vozare do posla....jel dobro tim ljudima? Jes klinac i brez priotesta im je muka jer ih hebe ko stigne! A upravo među tim ljudima trebate podršku!
Podržavam sve proteste koji imaju smisao i artikulirane ciljeve..... protesti radi protesta me ne zanimaju, posebno ne oni što se dešavaju u predizborno vrijeme i imaju imaginarne zahtjeve tipa ukidanja kurtonaili prekompoziciju Pederacije
....kad čujem takve zahtjeve i Don Neonko mi postaje fin naspram ovih budalaša
stani ba? sad hoce proteste sto pustaju onu dvojicu sto su uhapseni za predsjednistvo?!Genije wrote:Evo sad hoće proteste zato što kriminalac nije zadržan u pritvoru do suđenja, mada za to nema zakonskog osnova.
Nadam se da će isti dobiti najstrožiju zatvorsku kaznu, ali misliti da se protestima mijenja krivični zakon i smjenjuju sudije...nadrealno suludo...