Ukrajina

Post Reply
dječak sa šibicama

#15451 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Opetja033 wrote:Rinat Ahkmetov je odlucio da zbog trenutne okupacije Donjecka od strane proruskih terorista, Shaktar svoje domace utakmice igra u - Lvivu. :thumbup:
Rinat Ahmetov je donator pobunjenika, a u Lvivu ce igrati zato sto mu 60 miliona eura u vidu nekoliko Brazilaca ne zeli doci nazad u Ukrajinu dok ne izmjesti domace utakmice u neko mirnije podrucje :thumbup:
AleksoMKD

#15452 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Ukrajinsko ministarstvo odbrane javilo da su danas izgubili 2 aviona Su-25 iznad Saur Mogile (to je valjda gde su opkoljene one Ukrajinske brigade)
http://112.ua/glavnye-novosti/v-donecko ... 91641.html

Inace pro-Rusi tvrde da su kompletno unistili 79-tu Ukrajinsku brigadu (osim 60-ak vojnika koji su se juce probili) ali za sada nema informacija sa Ukrajinske strane. Stranica im sada ne radi http://www.79brigada.com.ua
Bodkin wrote:evo i cia izjavila da rusi nisu ucestovali u obaranju. nema dokaza da su rusi isporucili niti da su obucavali ove sto su oborili
http://news.yahoo.com/us-no-evidence-di ... itics.html
Last edited by AleksoMKD on 23/07/2014 14:06, edited 1 time in total.
daxon

#15453 Re: Ukrajina

Post by daxon »

dječak sa šibicama wrote:Kijevska hunta i CIA bi trebali uskladiti svoje izjave, ispadaju smijesni sa kontradiktornoscu izjava.
Prvo kijevska hunta sama sa sobom treba uskladiti priču.
AleksoMKD wrote:OK, da popravim samog sebe, izgleda da eksplozija rakete nije bila ispred kabine (i rupe od srapnela su prema vani) vec iza aviona.
Postoji li mogućnost da je oboren iz zraka, tj. da je drugi avion, koji je bio malezijskom iza leđa, složio rafal iz nekakvog avionskog topa od nekih 20mm sa rasprskavajućim zrnima ili nešto slično, jer viđao sam na nekim klipovima kako borbeni avioni imaju i takve topove?
dječak sa šibicama

#15454 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Ta Saur Mogila, kako vec napisah, treba proguglati.

Jedino brdo u "moru" ravnice, sa kojeg se i Azovsko more vidi za lijepog vremena iako je udaljeno nekih 50 km zracne linije, brdo heroj kako kazu sovjeti, iz drugog svjetskog rata, Hitlerove trupe ga nikada nisu mogle zauzeti.

Na snimcima iz Ukrajince se cesto vidi, ono brdo, uzvisenje, sa spomenikom na njemu. To je to.

Na njemu su sada ukopani pobunjenici, navodno nemoguce ga je zauzeti zbog konfiguracije terena. Eto, kad Wermacht nije mogao, onda...
AleksoMKD

#15455 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

daxon wrote: Postoji li mogućnost da je oboren iz zraka, tj. da je drugi avion, koji je bio malezijskom iza leđa, složio rafal iz nekakvog avionskog topa od nekih 20mm sa rasprskavajućim zrnima ili nešto slično, jer viđao sam na nekim klipovima kako borbeni avioni imaju i takve topove?
Mislim da nije avionski top, previse srapnela ima a i mislim da bi rupe bile vece.
Challenger__

#15456 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:evo i cia izjavila da rusi nisu ucestovali u obaranju. nema dokaza da su rusi isporucili niti da su obucavali ove sto su oborili
Evo da za to navedemo link - CIA: Rusija nije direktno umiješana u rušenje malezijskog aviona

Strašno, strašno... Zar klempo i Falfons nisu rekli drugačije?? Aman jarabi.

p.s.

Od odgovornih lica iz američkih službi ("whistleblowers") cure informacije koje ukazuju na to da i američke i ruske službe raspolažu istim informacijama koje optužuju pojedince vezane za huntu u Kijevu. Naravno, svijet nema problem sa SAD, već sa psihopatama koje su uzurpirale sistem i resurse američke države. Te psihopate kreiraju krizu i zatežu odnose na međunarodnoj sceni potkopavajući temelje ekonomske i bezbjedonosne stabilnosti Evrope i svijeta. Ali, to ne dolazi do uma plitkoumnih mrzitelja i harangista.
Challenger__

#15457 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

daxon wrote:
dječak sa šibicama wrote:Kijevska hunta i CIA bi trebali uskladiti svoje izjave, ispadaju smijesni sa kontradiktornoscu izjava.
I Obuma sam sa sobom i svojim službama.

Just another fail, LoooooooooooooooooooooooooooooooL!
madner

#15458 Re: Ukrajina

Post by madner »

Cuj ima brdo koje Wehrmacht nije zauzeo u Ukraini. :shock:
Alfons Kauders

#15459 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Evo da za to navedemo link - CIA: Rusija nije direktno umiješana u rušenje malezijskog aviona

p.s.

Od odgovornih lica iz američkih službi ("whistleblowers") cure informacije koje ukazuju na to da i američke i ruske službe raspolažu istim informacijama koje optužuju pojedince vezane za huntu u Kijevu. Naravno, svijet nema problem sa SAD, već sa psihopatama koje su uzurpirale sistem i resurse američke države. Te psihopate kreiraju krizu i zatežu odnose na međunarodnoj sceni potkopavajući temelje ekonomske i bezbjedonosne stabilnosti Evrope i svijeta. Ali, to ne dolazi do uma plitkoumnih mrzitelja i harangista.
False flag, false flag kmeeee :D

Ali dzaba sve, u lazi su kratke noge. CIA kaze da "nema dokaza" da su DIREKTNO ucestvovali Rusi. Ne spore da su odgovorni jer su omogucili da do ovoga dodje. Uostalom bili bi idioti da direktno optuze Ruse kad jednostavno nema dokaza.

A sad nastavi o psihopatama, false flagovima, cionistima, masonima, gusterima i ostalim.
GAU8

#15460 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Pa nije ništa novo rečeno. Od samog početka se zna da nije ruska vojska ili rusija skinula avion, već baš separatisti, ali koje je naoružala rusija. Ne vidim kako ovo mijenja stanje stvari @Challenger
daxon

#15461 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Challenger__ wrote:
daxon wrote:
I Obuma sam sa sobom i svojim službama.

Just another fail, LoooooooooooooooooooooooooooooooL!
Ma Obumu u tim njegovim službama niko ništa i ne pita, vjerovatno mu se obraćaju sa "dečko" :D
Cyrax

#15462 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

GAU8 wrote:Pa nije ništa novo rečeno. Od samog početka se zna da nije ruska vojska ili rusija skinula avion, već baš separatisti, ali koje je naoružala rusija. Ne vidim kako ovo mijenja stanje stvari @Challenger
Ali nije Putinko rekao "cepaj". Rusenje aviona je bilo cisti zajeb, bar se moze objesiti onaj sto je poslao avion gdje obaraju avione svaki dan.
Alfons Kauders

#15463 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

GAU8 wrote:Pa nije ništa novo rečeno. Od samog početka se zna da nije ruska vojska ili rusija skinula avion, već baš separatisti, ali koje je naoružala rusija. Ne vidim kako ovo mijenja stanje stvari @Challenger
Ne mijenja nikako, ali kad vec nemas argumenata i laz dobro dodje. :D
Challenger__

#15464 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:A sad nastavi o psihopatama, false flagovima, cionistima, masonima, gusterima i ostalim.
Koliko sam zapazio, jedini čovječuljčić koji pominje masone i guštere si ti.
Inicijalni izvještaj (gdje se pominje sistem Buk), saopštenje Obame i ovo su dva različita izvještaja. To je u najmanju ruku neozbiljno. Kada se tome doda mnoštvo info koje cure iz američkih službi, možemo očekivati još korekcija.

Ovo je blamaža.
Alfons Kauders

#15465 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote:A sad nastavi o psihopatama, false flagovima, cionistima, masonima, gusterima i ostalim.
Koliko sam zapazio, jedini čovječuljčić koji pominje masone i guštere si ti.
Inicijalni izvještaj (gdje se pominje sistem Buk), saopštenje Obame i ovo su dva različita izvještaja. To je u najmanju ruku neozbiljno. Kada se tome doda mnoštvo info koje cure iz američkih službi, možemo očekivati još korekcija.

Ovo je blamaža.
Slobodno otplaci. Bice ti lakse. :D
Challenger__

#15466 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote: Image
Slo-bo-dno ot-pla-ci. Bi-ce ti lak-se. :D
:lol:
Challenger__

#15467 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Stari. Nemoj me krivo shvatiti. Totalno si neinteresantan. Ugodan dan želim. Sa i bez update.

:-D
Alfons Kauders

#15468 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Stari. Nemoj me krivo shvatiti. Totalno si neinteresantan. Ugodan dan želim. Sa i bez update.

Pa sto me onda koji kurac uzimas u usta?
Challenger__

#15469 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:Stari. Nemoj me krivo shvatiti. Totalno si neinteresantan. Ugodan dan želim. Sa i bez update.

Pa kvotao si me. Ili ti to još nije dojavljano. Vozdra.
Alfons Kauders

#15470 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa kvotao si me. Ili ti to još nije dojavljano. Vozdra.
Lazes, po obicaju. :D Dobica Cosic bi bio ponosan. :D
Challenger__ wrote:

p.s.

Odo na rucak, da s bracom masonima dogovorim nesto.
Challenger__

#15471 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Jedna napomena načelne prirode. Što se mene lično tiče nemam neku posebnu privrženost ni prema američkoj ni prema ruskoj političkoj strani. Kažem političkoj, ne kulturološkoj. To je, u osnovi, stvar filozofskog, principijelnog pristupa. Što se tiče simpatija one su kod mene na strani naroda i kultura istoka, od Bliskog do Dalekog istoka. Ali znam, ako se RF destabilizije da će ceh odmazde platiti upravo ti narodi: od Libana do Irana i dalje, do Kine. A za takvu stvar nisam zainteresovan niti je u snu mogu podržati.

Sajonara.
Alfons Kauders

#15472 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:Jedna napomena načelne prirode. Što se mene lično tiče nemam neku posebnu privrženost ni prema američkoj ni prema ruskoj političkoj strani. Kažem političkoj, ne kulturološkoj. To je, u osnovi, stvar filozofskog, principijelnog pristupa. Što se tiče simpatija one su kod mene na strani naroda i kultura istoka, od Bliskog do Dalekog istoka. Ali znam, ako se RF destabilizije da će ceh odmazde platiti upravo ti narodi: od Libana do Irana i dalje, do Kine. A za takvu stvar nisam zainteresovan niti je u snu mogu podržati.

Sajonara.
Principijelni pristup radi kojeg se laze cim se zine. Principijelno nema sta. :D
Challenger__

#15473 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

p.s.
Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:

p.s.

Ali dzaba sve, u lazi su kratke noge. CIA kaze da "nema dokaza" da su DIREKTNO ucestvovali Rusi. Ne spore da su odgovorni jer su omogucili da do ovoga dodje. Uostalom bili bi idioti da direktno optuze Ruse kad jednostavno nema dokaza.

A sad nastavi o psihopatama, false flagovima, cionistima, masonima, gusterima i ostalim.

Znači, likus me kvota (stranica iza) i kaže da lažem da me kvota, pa me dovodi u vezu sa Ćosićem. Učite se na tuđim manama: mržnja je razvedena od razuma.

________
jefferson

#15474 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Chelijeva "realnost" se sastoji od ignorisanja svega sto mu ne odgovara pa onda obracanje paznje na vijest koja dokazuje ono sto je ignorisao, ali samo dio vijesti.
Dok se odmah pricalo o gresci separatista on je pricao o fals flag, bombama, kvaru, raketi, tj. nije htio dati svoje misljenje jer ga nema. Sad kad su amerikanci (koji po Cheliju u ijek lazu) rekli ono sto svako zna, a to je da Rusi naoruzavaju separatiste, i da je Putin ispo teski amater, u Chelijevom paralelnom univerzumu gdje se zivot sastoji od toga da "par centara moci" odlucuje o dogadjajima to znaci apsolutnu nevinost separatista. Ovog puta vjeruje amerikancima jer moze izabrati dio vinesti koji mu odgovara i predstaviti to kao apsolutni zakljucak.
Jbg, kada ti se zivot sastoji od pisanja 600 stranica neke teme i mozda kladionice i ne moze drugacije.
Alfons Kauders

#15475 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:p.s.
Alfons Kauders wrote:
Challenger__ wrote:

p.s.

Znači, likus me kvota (stranica iza) i kaže da lažem da me kvota, pa me dovodi u vezu sa Ćosićem. Učite se na tuđim manama: mržnja je razvedena od razuma.

________
Ah pa to je bilo juce. Danas te nisam quotao. Sam si krenuo prizivati prozivku.

A s Cosicem te dovodim u vezu iz svima vec poznatih razloga. To nema nikakve veze s mrznjom, vec sa Cosicevim opisom tih sklonosti ka iznosenju i fabrikovanju neistina.
Post Reply