Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
madner

#15451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:Sjoj madneru ne bombaj...
Komsic je dobio prvi termin kod ridjobradog i to je jedina istina...a vjerujem da znas ko ga je zakazao :wink:
Mada istina je da su crveni zvali prvi, i sto je zanimljivo nije molio zlatko :shock: :izet:
Jedino fahro lagano gubi nadu pa otud ove idiotski clanci po marginalnim portalimano mogucoj koaliciji bez sda...ali njemu vlast treba najvise...nemaju čim platiti ni one pakete sampanjca koji su kupili za slavlje u izbornoj noci
Moja informacija je da je ridji direktno zvao da zakaze termin.
Sto moram reci, mada istog ne podnosim kao covjeka, je dobar potez.
Maystor

#15452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Moja procjena za mandate u SKS

SDA 11
DF 7
SBB 7
SDP 4
NS 3
BPS 2
BOSS 1
Innovation

#15453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

SBB sa osvojenih 56 mandata superiorno druga stranka u FBiH - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/140517/sbb-sa ... HmNql.dpuf
Prema broj osvojenih mandata SBB je bolji od Demokratske fronte Željko Komšić za najmanje 12 mandata. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/140517/sbb-sa ... HmNql.dpuf
:roll:
hzsa22

#15454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hzsa22 »

Ukoliko DF odbije koalirati sa SDA zbog razlicitih ideologija, ja kao clan SDA javno im obecavam na narednim lokalnim i opstim izborima minimalno 20 glasova.
forel

#15455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Corto Maltese wrote:Ne umišljam.
Ti to mislio da ja govorim o atmosferi na forumu?
Vi i HDZ BiH na federalnom nivou nemate vecinu, pa sad ti skontaj ko je omiljen il neomiljen :D mi mozemo bez vas al vi bez nas jok :D mozda vam Scepo postane sad drag :D
It_is_a_Leclerc

#15456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Hehehehe

DF je jača od SDP-a na državnom i federalnom nivou. Dokad ćemo se praviti nevješti ?!

DF ne smije u koaliciju sa SDA. SBB je to davno isključio jer im je cijela politika zasnovana na gadljivosti prema SDA. SDA treba pustiti da formira vladu. SImple as that.
shibonja

#15457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

Ako bi se slucajno desilo DF da koalira sa SDA ,ovdje javno obecajem da cu opalit samar ZK! :D :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#15458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Znaci Corto je SDAovac. Aha, saznadoh i ja nesto novo. :D
HM 2011

#15459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

hzsa22 wrote:Ukoliko DF odbije koalirati sa SDA zbog razlicitih ideologija, ja kao clan SDA javno im obecavam na narednim lokalnim i opstim izborima minimalno 20 glasova.

SDA znači promjena - U JEDINSTVU JE SNAGA !
palermo

#15460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:

ko sto neko rece, SDA bi dobila 200,000 glasova taman i da nuklearku baci na sarajevo... a ako se DF, SBB ili neko deseti nadaju da ce nekad ponoviti rezultat SDP-a iz 2010, pa zato idu sami na izbore - bojim se da od tog nema nista... za SBB ovaj rezultat je kapak, a i DF je blizu
Ma to jednostavno nije tačno. Od ovih tvojih 200 000 glasova, najmanje njih 100 000 je lelujavih glasova za koje se vrijedi boriti. Ali naravno da je lakše reći "ti svakako glasaju za SDA" . Onaj ko unaprijed odustaje od ovih glasova je sebe u startu predvidio za opoziciju. Eleneis , nije tema.

Što se tiče DF-a mislim da je prilično svejedno šta će odabrati. Komšić je imao istorijsku šansu da napravi široku frontu, da postane pokret, nažalost on se opredijelio za sitnošićarski ćar (dobro, vjerovatno za mnoge i neće biti sitnošićraski) i pretvorio se u običnu stranku koja sliči mnogim drugima. Koaliraj, ne koaliraj, s ovim hoću, s ovim neću....šta gopd uradiš, nema tu više mnogo mogućnosti za nove glasove. Ušao je u mašinu.Propušten je momentum...sve ostalo će ličiti na već viđeno.

Jebeno je slušati strance. (dodao bih i samo sarajevsku čaršiju)

Mada, opet....DF je postigao uspjeh, u parlamentu su, možda će biti i vlasti i ako ih posmatramo kao običnu stranku onda su rezultati sasvim ok. Ako ih posmtramo sa stajališta šta se od njih očekivalo....hmm....rekoh, propustio se momentum.
daddy-kool

#15461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

-LIBERO- wrote:Znaci Corto je SDAovac. Aha, saznadoh i ja nesto novo. :D
:D

aaaa Hamo, ti vec treći dan prvo uzimaš zelenu kuglu, a to nije slučajno, ti si musliman i to onaj pravi
JohnnyS

#15462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Pa što se očekivalo od DF? Natpolovična većina?
daddy-kool

#15463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

Vis-a-vis ovih koalicija, ja to ne bi doživljavao kao kraj svijeta. Možda bi za df-ovce ideološki bilo lakše progutati savez sa sbb, međutim u ovom trenutku to nije politički izvodljivo. Ono promjene treba shvatiti da je promjena sdp, a ne sda. :D
shibonja

#15464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

HM 2011 wrote:
hzsa22 wrote:Ukoliko DF odbije koalirati sa SDA zbog razlicitih ideologija, ja kao clan SDA javno im obecavam na narednim lokalnim i opstim izborima minimalno 20 glasova.

SDA znači promjena - U JEDINSTVU JE SNAGA !
Pojasni to promjena,jel to prestaje nepotizam,kriminal korupcija i prodaja radnih mjesta u javnim preduzecima?
shibonja

#15465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

dakota_tacna wrote:Znaci DF ide u koaliciju sa SDA ili ce biti kukavice, ostati u opoziciji, ne prihvatiti odgovornost i baciti glasove koji su glasali za njih?
Rece SDP clan ,sa zadnjim namjerama :D :bih:
My name is Pi

#15466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by My name is Pi »

Da sam na mjestu DF-a hladno bih otisao u opoziciju i za 4 godine razvalio izbore.
Chavez Presidente

#15467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chavez Presidente »

Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast

"Sifet Podžić, generalni sekretar Demokratske fronte - Željko Komšić, rekao je jučer za naš list da su u DF-u itekako zadovoljni ostvarenim rezultatima. On je dodao da je uspjeh tim veći jer je riječ o stranci koja je u politici tek nešto više od godinu dana.

- Mi smo mlada stranka, tako da smo izuzetno zadovoljni onime što smo postigli skoro na svim nivoima vlasti, a pogotovo ako se uzme u obzir infrastruktura koju smo imali. Ovo je za nas dobar rezultat i jako dobra osnova da nastavimo ono što smo zacrtali - rekao je Podžić.

Iako se DF pozicionirao među tri vodeće stranke u Federaciji, a druga je stranka na nivou države, Podžić kaže da je rano govoriti o mogućim koalicijama.

- Stav DF-a je da nećemo ulaziti u vlast pod svaku cijenu. Imat ćemo svoje uslove, a oni su jak ekonomski program i zapošljavanje. Vjerujemo da je to sada najvažnije za državu. No, osim ekonomije, borit ćemo se protiv korupcije i kriminala. One stranke koje budu pratile naš program, s njima ćemo i razgovarati - rekao je Podžić

Ustvrdio je da će se Predsjedništvo stranke u narednim danima detaljnije odrediti povodom rezultata ostvarenih na izborima, ali i eventualnim razgovorima o temi formiranja vlasti."

:thumbup: :bih:
palermo

#15468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Chavez Presidente wrote:Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast

"Sifet Podžić, generalni sekretar Demokratske fronte - Željko Komšić, rekao je jučer za naš list da su u DF-u itekako zadovoljni ostvarenim rezultatima. On je dodao da je uspjeh tim veći jer je riječ o stranci koja je u politici tek nešto više od godinu dana.

- Mi smo mlada stranka, tako da smo izuzetno zadovoljni onime što smo postigli skoro na svim nivoima vlasti, a pogotovo ako se uzme u obzir infrastruktura koju smo imali. Ovo je za nas dobar rezultat i jako dobra osnova da nastavimo ono što smo zacrtali - rekao je Podžić.

Iako se DF pozicionirao među tri vodeće stranke u Federaciji, a druga je stranka na nivou države, Podžić kaže da je rano govoriti o mogućim koalicijama.

- Stav DF-a je da nećemo ulaziti u vlast pod svaku cijenu. Imat ćemo svoje uslove, a oni su jak ekonomski program i zapošljavanje. Vjerujemo da je to sada najvažnije za državu. No, osim ekonomije, borit ćemo se protiv korupcije i kriminala. One stranke koje budu pratile naš program, s njima ćemo i razgovarati - rekao je Podžić

Ustvrdio je da će se Predsjedništvo stranke u narednim danima detaljnije odrediti povodom rezultata ostvarenih na izborima, ali i eventualnim razgovorima o temi formiranja vlasti."

Pa sudeći po ovim riječima, spremni su za ulazak u koaliciju
drug_profi

#15469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Moj Sifete... sjecas li se kad smo ti na Nisickoj nakon jedne ovakve suplje price dreknuli "drz ga zivog!"?

Cuj ciljeve i program. Pa to su vec toliko profanisane rijeci da niko vise ne vjeruje da to postoji. To zaposljavanje, borba protiv korupcije, ekonomski program...
To ti je u rangu bajki tipa "strani investitor" - mitolosko bice iz balkanskih legendi.
zateznistub

#15470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zateznistub »

drugi profil wrote:Moj Sifete... sjecas li se kad smo ti na Nisickoj nakon jedne ovakve suplje price dreknuli "drz ga zivog!"?

Cuj ciljeve i program. Pa to su vec toliko profanisane rijeci da niko vise ne vjeruje da to postoji. To zaposljavanje, borba protiv korupcije, ekonomski program...
To ti je u rangu bajki tipa "strani investitor" - mitolosko bice iz balkanskih legendi.
Znaci isti nam je komandant bio?
shibonja

#15471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shibonja »

palermo wrote:
Chavez Presidente wrote:Podžić: Nećemo pod svaku cijenu ulaziti u vlast

Pa sudeći po ovim riječima, spremni su za ulazak u koaliciju
Normalno,da nebi sad 4 godine apstinirali?
Jedino im SDA necu oprostiti,u stvari hebo bi im milu majku ako ih samo spomenu :bih:
crnoplavo

#15472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crnoplavo »

juce navece na tv arapovic kaze sda-hdz-df-sdp, pa sad ti ga znaj
palermo

#15473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

shibonja wrote:
Normalno,da nebi sad 4 godine apstinirali?
Jedino im SDA necu oprostiti,u stvari hebo bi im milu majku ako ih samo spomenu :bih:
Misliš da ovo dotični govori o koaliciji sa SBB-om....ne bih rekao...al eto, vidjećemo
daddy-kool

#15474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

crnoplavo wrote:juce navece na tv arapovic kaze sda-hdz-df-sdp, pa sad ti ga znaj
Kakva bi to tek bila promjena. HDZ novi igrač. :D
drug_profi

#15475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

zateznistub wrote:
drugi profil wrote:Moj Sifete... sjecas li se kad smo ti na Nisickoj nakon jedne ovakve suplje price dreknuli "drz ga zivog!"?

Znaci isti nam je komandant bio?
101 mtbr?
Post Reply