Ne mogu da se ne uključim. Inicijativu sam pokrenula ja lično, kao građanka Dobrinje. Radim na Ilidži, a živim na Dobrini i svakodnevno se susrećem sa problemom prijevoza do Ilidže. Kontaktirala vijećnika kojeg poznajem i pitala ga želi li on podržati ili da tražim nekog drugog. Vernes prihvatio i odmah predložio i Vreti da to uradi.trambusek88 wrote:Mislim da bi bilo bolje da su Fapa što radi na 39 uključili na liniju 37 ali da uvedu obavezno stajanje na svim stanicama od Ilidže do Dobrinje iako to nije odobreno.
39 ima prilično dobru alternativu u liniji 31 i drugim linijama koje idu za Dobrinju.
Moguće da na nekoj liniji na kojoj rade 2 vozila, skinu jednog vozača, pa da to drugo vozilo vozi drugi vozač u dvokratnom režimu u špicama (npr sa 43 ili 22a), a da ovaj vozač isto dvokratno radi na liniji 37, a biće sad nekoliko slobodnih Istanbulaša kad uključe niskopodne pa mu mogu jednog dodjeliti da radi 37.
Možda i urade tako.
A da će se GRAS otimati sa Centrotransom za tu liniju, nebih baš rekao, ali vrijeme će pokazati.
Centrotrans se nije oglašavao povodom ove inicijative, ali moguće da oni stoje iza nje.
Nema ovdje mjesta za teorije zavjere, hoće li Centrotrans zeznuti GRAS i ko stoji iza inicijative. Stvarno nema. Prvi korak je da Ministarstvo saobraćaja KS uvede, tj. vrati ovu liniju u registar saobraćajnih mreža gradskog prijevoza, a onda prijevoznici podnose zahtjev za preuzimanje linije. Nadam se da će je dobiti onaj prijevoznik koji da bolju ponudu za građane i građanke Sarajeva.
Nemam ništa protiv GRAS-a, ali dosadašnje iskustvo sa linijama Dobrinja-Nedžarići i Dobrinja4-Nedžarići ne idu njima u prilog. Evo kad smo na našoj FB stranici Dobrinjske inicijative pitali kojem prijevozniku građanke i građani misle da bi trebalo dati ovu liniju, većina je rekla Centrotrans.
Centrotrans je takođe podžao inicijativu, možete naći sve na FB stranici.
Nadam se da podržavate ovu inicijativu, a slobodno postavljajte pitanja o njoj na FB stranici ili mejlom ([email protected].).