Pretpostavljam fan iOS-a ili windowsa?!Qler wrote:friskyoreo wrote:Kupljen S3, k'o nov.Iako ga neki zovu plastikaner, mogu vam reci da sam ponovo odusevljen ovim telefonom. Ovo je golf 2 dizel medju telefonima.
I kamera je zakon, jedino sa njim na selifie-ima "ispadnem" lijepo. Xperia Z je bila previse realisticna pa vazda ruzno ispadnem hahahaha
Sad bi mi dobro dosla preporuka za neki dobar rom.Hvalaaaa
![]()
![]()
![]()
![]()
Android OS
Moderator: Benq
- friskyoreo
#15426 Re: Android OS
- mufa1
#15427 Re: Android OS
Ma jok, samo obicna trolčina koja u suštini i ne zna šta piše i zašto piše, ali to i jest odlika glupih trolova...friskyoreo wrote:Pretpostavljam fan iOS-a ili windowsa?!Qler wrote:friskyoreo wrote:Kupljen S3, k'o nov.Iako ga neki zovu plastikaner, mogu vam reci da sam ponovo odusevljen ovim telefonom. Ovo je golf 2 dizel medju telefonima.
I kamera je zakon, jedino sa njim na selifie-ima "ispadnem" lijepo. Xperia Z je bila previse realisticna pa vazda ruzno ispadnem hahahaha
![]()
![]()
![]()
![]()
Sent from my OnePlus One
- TheHound
#15428 Re: Android OS
Galaxy S2 je Golf 2 medju telefonima, best buy i danas kad skontas koliko je jeftin a kako dobro radifriskyoreo wrote:Kupljen S3, k'o nov.Iako ga neki zovu plastikaner, mogu vam reci da sam ponovo odusevljen ovim telefonom. Ovo je golf 2 dizel medju telefonima.
- Qler
#15429 Re: Android OS
mufa jarane, odkud tebe na andorid temi?mufa1 wrote:Ma jok, samo obicna trolčina koja u suštini i ne zna šta piše i zašto piše, ali to i jest odlika glupih trolova...friskyoreo wrote: Pretpostavljam fan iOS-a ili windowsa?!
Sent from my OnePlus One
- dzemaludin007
#15430 Re: Android OS
U pravu je lik. Da si hteo preporuke za dobar ROM ne bi kupovao S3 
Mozda jeste golf dvojka, ali i zna se kakvi su profili tih vozaca
Sent from my NeXus⁴ using Tapatalk
-
sizifinho
#15431 Re: Android OS
Joj ovih mudrijaša, to sebi nabavilo neki bijesan telefon pa im sad furka gledati na telefone srednjeg ranga sa visina 
-elem, ljudi Jučer instalirao GO launcher Prime i danas gledam šta mi konzumira bateriju, piše Android OS...budući da telefon ima jaku bateriju, kada vidim da brže se troši provjerim je li Android problem i ako jeste restartujem telefon i problem riješen. Međutim, sad kad sam rr telefon, nema mreže. I ništa što uradim ne pomaže. Zna li ko soluciju?
edit
ipak je launcher problem :S
-elem, ljudi Jučer instalirao GO launcher Prime i danas gledam šta mi konzumira bateriju, piše Android OS...budući da telefon ima jaku bateriju, kada vidim da brže se troši provjerim je li Android problem i ako jeste restartujem telefon i problem riješen. Međutim, sad kad sam rr telefon, nema mreže. I ništa što uradim ne pomaže. Zna li ko soluciju?
edit
ipak je launcher problem :S
- 033_NS
#15432 Re: Android OS
Pa i ja sam uzeo Y, ali nece da puni preko njega. Ako slucajno nadjes da radi punjenje, javi.dzemaludin007 wrote:Pa ovaj moze sto ja hocu OTG Y Cable.033_NS wrote:Ja sam narucio sa ebay-a, i otg radi, ali nece da puni preko njega. Onda sam guglao, i sve sto sam nasao je bilo da se ne moze puniti preko otg-a.
Ako ko nadje neki da moze, neka javi.
- Adoni_ba
#15433 Re: Android OS
dzemaludin007 wrote:U pravu je lik. Da si hteo preporuke za dobar ROM ne bi kupovao S3
- dzemaludin007
#15434 Re: Android OS
Koji si uzeo imas link, i koji tel u pitanju?033_NS wrote:Pa i ja sam uzeo Y, ali nece da puni preko njega. Ako slucajno nadjes da radi punjenje, javi.dzemaludin007 wrote:Pa ovaj moze sto ja hocu OTG Y Cable.033_NS wrote:Ja sam narucio sa ebay-a, i otg radi, ali nece da puni preko njega. Onda sam guglao, i sve sto sam nasao je bilo da se ne moze puniti preko otg-a.
Ako ko nadje neki da moze, neka javi.
- Maharadza
#15435 Re: Android OS
Lollipop donosi podršku za DNG RAW format prilikom slikanja! Korišten je Nexus 5 za slikanje:
"klasična" JPEG slika:

DNG RAW slika:

Razlika je...

Jedva čekam Lollipop!
"klasična" JPEG slika:

DNG RAW slika:

Razlika je...

Jedva čekam Lollipop!
- dzemaludin007
#15436 Re: Android OS
Hoce li raw format svima biti dostupan na kameri ili samo Nexus 5 na LPu.
Inace prva slika nerealna u odnosu na drugu, kakve samo nerealne i mutne boje.
Inace prva slika nerealna u odnosu na drugu, kakve samo nerealne i mutne boje.
- 033_NS
#15437 Re: Android OS
Lg g2. A uzeo na ebayu. Sad koji je bio, veze nemam. Davno sam uzeo.dzemaludin007 wrote:Koji si uzeo imas link, i koji tel u pitanju?033_NS wrote:Pa i ja sam uzeo Y, ali nece da puni preko njega. Ako slucajno nadjes da radi punjenje, javi.dzemaludin007 wrote: Pa ovaj moze sto ja hocu OTG Y Cable.
- Qler
#15438 Re: Android OS
Ko li je ono prvi poceo sa dng formatom.... (mislim na mobitele naravno, da neko ne pocne bezveze pricu)...
- dzemaludin007
#15439 Re: Android OS
Nema logike da ne puni majku mu, bas sam gledao semu kako je povezano i jedna i druga strana imaju napajanje. Cak sam gledao i na Youtubeu i vidi se da se puni. Mozda je nesto do telefona, da mu Kernel ne dozvoljava, pogotovo ako si na stocku.033_NS wrote:Lg g2. A uzeo na ebayu. Sad koji je bio, veze nemam. Davno sam uzeo.dzemaludin007 wrote:Koji si uzeo imas link, i koji tel u pitanju?033_NS wrote: Pa i ja sam uzeo Y, ali nece da puni preko njega. Ako slucajno nadjes da radi punjenje, javi.
A ja sma narucio ovaj:
http://i.ebayimg.com/00/s/MTAyNFgxMDI0/ ... yLchRvDED/$(KGrHqR,!rIFG,Z7S6C-BRvDEDJS7Q~~60_3.JPG
Ima svakakvih na ebayu, cak i losijih od ovoga a skupljih. Kvalitet sam procjenio na osnovu debljeg kabla od zenskog USBa do muskog micro USB. Znaci vjerovarno bolja izolacija, manje smetnje u prenosu podataka, dok za napajanje moze i tanji.
- Maharadza
- 033_NS
#15441 Re: Android OS
E onda cu i ja trazit ovaj sa debljim kablom pa da probam. A jesam na stock romu. Nekako mi zao da ista diram, pogotovo sto sve radi kako treba.dzemaludin007 wrote:Nema logike da ne puni majku mu, bas sam gledao semu kako je povezano i jedna i druga strana imaju napajanje. Cak sam gledao i na Youtubeu i vidi se da se puni. Mozda je nesto do telefona, da mu Kernel ne dozvoljava, pogotovo ako si na stocku.033_NS wrote:Lg g2. A uzeo na ebayu. Sad koji je bio, veze nemam. Davno sam uzeo.dzemaludin007 wrote: Koji si uzeo imas link, i koji tel u pitanju?
A ja sma narucio ovaj:
http://i.ebayimg.com/00/s/MTAyNFgxMDI0/ ... yLchRvDED/$(KGrHqR,!rIFG,Z7S6C-BRvDEDJS7Q~~60_3.JPG
Ima svakakvih na ebayu, cak i losijih od ovoga a skupljih. Kvalitet sam procjenio na osnovu debljeg kabla od zenskog USBa do muskog micro USB. Znaci vjerovarno bolja izolacija, manje smetnje u prenosu podataka, dok za napajanje moze i tanji.
- 033_NS
#15442 Re: Android OS
E onda cu i ja trazit ovaj sa debljim kablom pa da probam. A jesam na stock romu. Nekako mi zao da ista diram, pogotovo sto sve radi kako treba.dzemaludin007 wrote:Nema logike da ne puni majku mu, bas sam gledao semu kako je povezano i jedna i druga strana imaju napajanje. Cak sam gledao i na Youtubeu i vidi se da se puni. Mozda je nesto do telefona, da mu Kernel ne dozvoljava, pogotovo ako si na stocku.033_NS wrote:Lg g2. A uzeo na ebayu. Sad koji je bio, veze nemam. Davno sam uzeo.dzemaludin007 wrote: Koji si uzeo imas link, i koji tel u pitanju?
A ja sma narucio ovaj:
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#15443 Re: Android OS
Od kada si je ti poceo braniti propade NOKIA k'o zetonQler wrote:Ko li je ono prvi poceo sa dng formatom.... (mislim na mobitele naravno, da neko ne pocne bezveze pricu)...
- c0rE
#15444 Re: Android OS
Imam problem sa Samsung GALAXY mini GT-S5570I...Telefon se sam ugasio i kad sam pokusao da ga upalim telefon samo prikaze ovo

ili ovo

ili ovo

-
zipoo
#15445 Re: Android OS
Ukljucis na nexus 5 hdr+ i dobijes isto sranje, nista novoMaharadza wrote:Lollipop donosi podršku za DNG RAW format prilikom slikanja! Korišten je Nexus 5 za slikanje:
"klasična" JPEG slika:
DNG RAW slika:
Razlika je...
Jedva čekam Lollipop!
- mufa1
#15446 Re: Android OS
Čudesne moći oneplus one

Sent from my OnePlus One

Sent from my OnePlus One
- Qler
#15447 Re: Android OS
zippo, ako se ne razumijes u fotografiju, nemoj ni poricati svasta...
-
zipoo
#15448 Re: Android OS
Ne razumijem se, samo kažem kako ce i većina svijeta koja se ne razumije.
- skupljac_zeljeza
#15449 Re: Android OS
Mogao sam preko OTG kopirati i premještati sa sticka na telefon i obrnuto i sada mi je samo "read only". Ima li načina da opet oživim bez "v18 firmware" koji navodno rješava taj problem...bar nekima? Formatiran je stick već na FAT32.
-
rangoj
#15450 Re: Android OS
Lollipop donosi fantastične stvari kada je fotografija u pitanju, jedan od novih API je API za pristup raw snimku, ali ima tu i drugih zanimljivih stvari...Qler wrote:zippo, ako se ne razumijes u fotografiju, nemoj ni poricati svasta...
Tek sad ćemo moći vidjeti pravu razliku izmedju kamera aplikacija, jer će imati pristup raw snimku sa kojim će se moći igrati, burst modu od 30 full resolution snimaka po sekundi (naravno, takodje raw), a HDR će dobiti totalno novu dimenziju.
HDR+ već sad koristi raw snimak tako da ima malo istine u onom što si rekao iznad
google Hammerhead