Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
hamza_sa

#15426 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by hamza_sa »

Alfons Kauders wrote:
hamza_sa wrote:
Alfons Kauders wrote:2
Kolega, zasto mi kvarite merak?! :D
Bas zato jer je dobar merak! Sutra porani jebi ga! :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Vala, da znas da hocu!
Alfons Kauders

#15427 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Maraschino wrote:
SaraFina wrote:Nema ništa od UZP. Potvrditi možda prvostupanjske i koji su odležali 2/3 će izaći. To je realnost neka.
Daj Boze i to kako stvari stoje.
Kad padne UZP, apsolutno je svejedno kolike će kazne dobiti. I da potvrde ove trenutne, 2/3 su odležali i van će. Ako im smanje opet ista priča. A u oslobadjajuću presudu ne vjerujem. Bilo bi suviše nakon Gotovine i Markača, da odlobode i uznike. :D Tako će HR će se očistiti, kad Srbiji nisu presudili, Hrvatima 100% neće.
Jedino očekujem potvrdu prvostupanjske uz korekcije kazni i pad UZP. To će biti kraj.
Kako god mislim da položaj Hrvata u BiH je svejedno bezizlazan.( Hrvatskoj je bitno isključivo zbog njih samih, da se ne presudi UZP, a inače mislim da bi rado žrtvovali ove u Hagu. Takodjer ovo što je ostalo hrvatskog stanovništva služi im i kao mobilno glasačko tijelo za HDZ)
Hrvati inače nemaju kontrolu ni na jednim većim gradom u BiH. Brojka je trenutno pretpostavljam oko 300 000. Enklave po srednjoj Bosni su izgubljene. Malo zapadne Hercegovine im je ostalo i ta konstitutivnost kao mrtvo slovo na papiru.
Ako se implementiraju izborni rezultati 2018 godine, bez zaštite koju je Ljubić pokušao izlobirati sa US...je kraj vjerovatno cijeloj priči i Hrvatima kao političkom i demografskom faktoru u BiH.
Tako da mi ih u neku ruku i žao.
Kad i ako Slobodana puste pa vidi kuda ide Pelješki zbilja će se zapitati zašto je robijao i što je branio.
Ako Hrvatska ne bude imenovana kao ucesnik u UZP, to ne znaci da nece biti nikakve presude za UZP (vidi pod presude Srbima).

Samo ce amnestirati Zagreb, ali ne i Hrvate u BiH.

Ako potpuno odbace UZP, onda nece valjati, jer ce Hrvati to protumaciti na pogresan nacin.
SaraFina

#15428 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:
Kad padne UZP, apsolutno je svejedno kolike će kazne dobiti. I da potvrde ove trenutne, 2/3 su odležali i van će. Ako im smanje opet ista priča. A u oslobadjajuću presudu ne vjerujem. Bilo bi suviše nakon Gotovine i Markača, da odlobode i uznike. :D Tako će HR će se očistiti, kad Srbiji nisu presudili, Hrvatima 100% neće.
Jedino očekujem potvrdu prvostupanjske uz korekcije kazni i pad UZP. To će biti kraj.
Kako god mislim da položaj Hrvata u BiH je svejedno bezizlazan.( Hrvatskoj je bitno isključivo zbog njih samih, da se ne presudi UZP, a inače mislim da bi rado žrtvovali ove u Hagu. Takodjer ovo što je ostalo hrvatskog stanovništva služi im i kao mobilno glasačko tijelo za HDZ)
Hrvati inače nemaju kontrolu ni na jednim većim gradom u BiH. Brojka je trenutno pretpostavljam oko 300 000. Enklave po srednjoj Bosni su izgubljene. Malo zapadne Hercegovine im je ostalo i ta konstitutivnost kao mrtvo slovo na papiru.
Ako se implementiraju izborni rezultati 2018 godine, bez zaštite koju je Ljubić pokušao izlobirati sa US...je kraj vjerovatno cijeloj priči i Hrvatima kao političkom i demografskom faktoru u BiH.
Tako da mi ih u neku ruku i žao.
Kad i ako Slobodana puste pa vidi kuda ide Pelješki zbilja će se zapitati zašto je robijao i što je branio.
Ako Hrvatska ne bude imenovana kao ucesnik u UZP, to ne znaci da nece biti nikakve presude za UZP (vidi pod presude Srbima).

Samo ce amnestirati Zagreb, ali ne i Hrvate u BiH.

Ako potpuno odbace UZP, onda nece valjati, jer ce Hrvati to protumaciti na pogresan nacin.

Kontam. Zato kažem mogli bi kazne korigirati. Oslobadjajuća presuda mi je jedino nemoguća opcija. A to što će njih manjina misliti, već je sad poznato. Ako očekuješ pokajanje ili bilo što pozitivno od toga nema ništa.

Potvrdiće im trenutne vjerovatno i ako HR amnestiraju??... Ali opet će izaći.
Ubijedjena sam da HR neće biti odgovorna a to je ono što bi dalo težinu. Ostala rjesenja su kompromis.
Alfons Kauders

#15429 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Kontam. Zato kažem mogli bi kazne korigirati. Oslobadjajuća presuda mi je jedino nemoguća opcija. A to što će njih manjina misliti, već je sad poznato. Ako očekuješ pokajanje ili bilo što pozitivno od toga nema ništa.

Ubijedjena sam da HR neće biti odgovorna a to je ono što bi dalo težinu. Ostala rjesenja su kompromis.
Barem pola ce ih izaci odmah, jer su vec 12 godina gore i fakticki su odsluzili kaznu. Dakle, cak i ako ostane prvostepena presuda, barem trojica ce biti kuci pocetkom naredne godine.
SaraFina

#15430 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

A ove mantre u vezi presude i pogrešnog shvatanja prosječnog, odnosno djelomično amnestiranja susjednih država .....neka svima u budućnosti budu nauk. Kao i klasificiranje zločina kao djela. Za nedaj bože.

Niti je ko od susjeda, zbog tih presude nešto promijenio mišljenje, bez obzira na brutalnost ili obim, o presudama da ne govorim. Niti će se bilo ko ustručavati zbog svega navedenog da u nekom (drugom poluvremenu) nešto drugo primjeni.
Samo brutalniji mogu biti.
SaraFina

#15431 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Barem pola ce ih izaci odmah, jer su vec 12 godina gore i fakticki su odsluzili kaznu. Dakle, cak i ako ostane prvostepena presuda, barem trojica ce biti kuci pocetkom naredne godine.

Zato ti kažem, u nedaj bože nekom drugom poluvremenu, samo još veću brutalnost i besćutnost čovjek može očekivati.
DonieBrasco

#15432 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Sve su prilike da ce presuda biti takva da ce dati jos jaci vjetar u leđa ustasama za treci, pa i sve zakone i mostove koje zele.

Poserem se ja na ovakvu europu i pravdu.
Alfons Kauders

#15433 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

DonieBrasco wrote:Sve su prilike da ce presuda biti takva da ce dati jos jaci vjetar u leđa ustasama za treci, pa i sve zakone i mostove koje zele.

Presuda ce sigurno amnestirati Hrvatsku, to je vec ocito, i informacije su procurile - samo ostaje da se vidi da li ce amnestirati i hrvatske lidere u BiH.

Kako bilo, slazem se da ce ovo samo osnaziti desnicu kod Hrvata. Blaza presuda od prvostepene ce se shvatiti kao legitimizacija svega sto su ucinili u BiH, te ih dodatno ohrabriti da nastave praviti probleme, jer posljedica nema.
SaraFina

#15434 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Nisu hercgovački orjunaši nikakve ustaše. Šušnjar je četofil, stožernik takodjer a bogami i ostala političko-kulturno pa i vjersko definirana legitimna bolumenta....

I Neka... i to će imati svoju dobru stranu. Za ove "naše" domaće dušebrižnike koji bi Nasera recimo pustili da "onako reda radi, zarad spuštanja tenzija" odleži 5 - 10 godina.

Primjer Naser, sutra neki drugi.
DonieBrasco

#15435 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Stranso, samo ce nastaviti da cjepaju drzavu ocigledno je cilj konacna podjela.
Alfons Kauders

#15436 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

DonieBrasco wrote:Stranso, samo ce nastaviti da cjepaju drzavu ocigledno je cilj konacna podjela.
Ima i tog :D
SaraFina

#15437 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
DonieBrasco wrote:Sve su prilike da ce presuda biti takva da ce dati jos jaci vjetar u leđa ustasama za treci, pa i sve zakone i mostove koje zele.

Presuda ce sigurno amnestirati Hrvatsku, to je vec ocito, i informacije su procurile - samo ostaje da se vidi da li ce amnestirati i hrvatske lidere u BiH.

Kako bilo, slazem se da ce ovo samo osnaziti desnicu kod Hrvata. Blaza presuda od prvostepene ce se shvatiti kao legitimizacija svega sto su ucinili u BiH, te ih dodatno ohrabriti da nastave praviti probleme, jer posljedica nema.

Libo nas za hrvatskom (u RH) desnicom dokle god je Srba :D. A ovi naši "desniĆari" kao Čho, jedino mogu bicepse razvijati. Dok se boje ne rastope.
Alfons Kauders

#15438 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:

Libo nas za hrvatskom (u RH) desnicom dokle god je Srba :D. A ovi naši "desniĆari" kao Čho, jedino mogu bicepse razvijati. Dok se boje ne rastope.
Fol s presudom... Ako se amnestiraju pasjaluci Zagreba u devedesetim... HDZ ce u Hrvatskoj vladati jos sto godina. Za BiH vec znamo.

Dugorocno, to i nije tako los ishod za nas. Nesto u rangu zadrzavanja Dodika na vlasti u RS jos koji mandat. Rahat patnja jos koju deceniju, a u tom slucaju pobjednik je vec izvjestan.
SaraFina

#15439 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Fol s presudom... Ako se amnestiraju pasjaluci Zagreba u devedesetim... HDZ ce u Hrvatskoj vladati jos sto godina. Za BiH vec znamo.

Dugorocno, to i nije tako los ishod za nas. Nesto u rangu zadrzavanja Dodika na vlasti u RS jos koji mandat. Rahat patnja jos koju deceniju, a u tom slucaju pobjednik je vec izvjestan.
Amnestirani su. Ali kad pogledaš da su amnestirali usrane četaljske pasjaluke koji su neusporedivi. .... Onda jbg. Što reći?

Kriminalna HDZ hobotnica po nas je najbolja opcija u Hr. Dokle god ijedan živi Srbin postoji. On će prestavljati veću prijetnju od bilo koga B. iz BiH.
nadInsan

#15440 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by nadInsan »

Neka ih oslobode, i neka Bošnjo vidi kako se bori, lobira, brine za svoj narod. Dok se mi bavimo sami sobom, nekakvih previranjima, kokošarenjem, ljevica, desnica, Bakir, Sebija, jes ovako, nije ovako, Hrvati se sa 15% populacije, od naših para (drž. institucije i kladionice), bez ispaljenog metka, izboriše za treći.
SaraFina

#15441 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

nadInsan wrote:Neka ih oslobode, i neka Bošnjo vidi kako se bori, lobira, brine za svoj narod. Dok se mi bavimo sami sobom, nekakvih previranjima, kokošarenjem, ljevica, desnica, Bakir, Sebija, jes ovako, nije ovako, Hrvati se sa 15% populacije, od naših para (drž. institucije i kladionice), bez ispaljenog metka, izboriše za treći.
Ma kakvo lobiranje ovih iz BiH. Hr je lobirala da očisti sebe. U EU su i nema logike da novoprimljenu članicu Hag osudi za agresiju i prikači im UZP.
A Čović i HDZ kanal ne mogu da izlobiraju 20 i kusur godina, a da naprave treći.
Gdje bi bilo sjedište? U Grudama?
Gluposti.
Alfons Kauders

#15442 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Treci i nije cilj, vec izborni zakon po kom bi HDZ kontrolirao FBiH (odnosno, u paketu s RS, kontrolirali bi cijelu BiH).

Zna i Hrvatska da je "treci" skoro nemoguce progurati, pa im je cilj ili da u potpunosti razbiju BiH kako bi isposlovali bolji status, ili da isposluju zakonske i ustavne promjene kojim bi se Bosnjaci eliminirali kao faktor u odlucivanju u BiH.
DonieBrasco

#15443 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Bakir ce im to dati na tacnu, samo da svoje dupe spasi.

Nadam se da ce neko drugi biti pametan da se to sprijeci, i da se rijesi pitanje Mostara do izbora 2018. da ih zakopamo bosnjackim glasovima.

Porez na kladionice prvi naredni korak treba da bude nakon izbora, to su desetine miliona u buđetu.
emmir1

#15444 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by emmir1 »

Postoje li gdje podaci koliko su HVO i HV ubili Bošnjaka tokom rata?
mO k3

#15445 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

sta ce reci braca srbi kada oslobode ovu sestorku ??
"nisu ih osudili sto nisu srbi"??
Drvosjeca iz Dejcica

#15446 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kareem Abdul wrote:
To bi bilo analogno kao kad bi se u džamijama (ako je to po islamu uopće dozvoljeno) držala molitva za pomoć Enveru Hadžihasanoviću ili Rasimu Deliću.
U džamijama diljem BiH se održavao molitveni skup za Erdogana u trenucima kada je taj isti s jedne strane ugušio pravo slobode govora u Turskoj, porušio niz kurdskih gradova na jugoistoku, a u isto vrijema davao podršku džihadistima u Siriji.
To je daleko gore od ovoga što se radi u Mostaru jer su Erdoganove odluke u smrt poslale na desetke tisuća ljudi.
Ja ne znam gdje se to u džamijama molilo za Erdogana pa nam daj imenuj te džamije u kojima se navodno molilo za njih. Drugo, koliko znam i zadnji put kada sam provjeravao Erdogan nije osuđen niti optužen pred ijednim zvaničnim ovozemaljskim sudom za razluku od ove šestorke. To što ti ili tvoje okruženje misle da je neko zločinac i da daje podršku teroristima to je samo vaša frustracija Erdoganom i Turcima generalno. Sa druge strane ne moramo govoriti koliko hiljada tona naoružanja je legalna hrvatska vlada prodala razno raznim "pobunjenicima" u Siriji a možemo samo pretpostaviti koliko je to isto hrvatsko oružije odnijelo nevinih života i nanjelo razaranja, oddnosno koliko je od tog oružija došlo u ruke terorista. To su prava pitanja koja treba postavljati a ne lupati bezveze.
Kareem Abdul wrote:U konačnici Armija BiH je bila saveznik u ratu tim istim uznicima dobre dvije godine.

Što se pak Tuđmana i agresije tiče, evo ti video u kojem Alija Izetbegović 1995. posjećuje Tuđmana u Banskim Dvorima i prima odlikovanja od njega.

Ovo je vjerojatno neki presedan u povijesti.
Mislim da se nikada prije nije dogodilo da predsjednik države koja je napadnuta prima odlikovanje od predsjednika države koja "napada".
Onda kada je Amerika rekla da se mora, kao i HVO-u, onda se moralo ali to ne mijenja činjenicu o zločinima i agresiji. Na kraju sud će reći svoje.
SaraFina

#15447 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Alfons Kauders wrote:Treci i nije cilj, vec izborni zakon po kom bi HDZ kontrolirao FBiH (odnosno, u paketu s RS, kontrolirali bi cijelu BiH).

Zna i Hrvatska da je "treci" skoro nemoguce progurati, pa im je cilj ili da u potpunosti razbiju BiH kako bi isposlovali bolji status, ili da isposluju zakonske i ustavne promjene kojim bi se Bosnjaci eliminirali kao faktor u odlucivanju u BiH.

Ma kakav izborni zakon, budali je jasno da od pokušaja Ljubićevog apardthejda nema ništa. Da neće brzom vojnom intervencijom zauzimati USK čime one budale se zamlaćuju poskoklije i zauzimati Zenicu :D
Za te pokušaje morali su oni Bošnjake svesti na manjinu od 300k. Ovako Bakir jedino Sebijim mirazom može trgovati a BiH neće garantovano rasparčavati.
Riješiti je nužno i pitanje Mostara.
Maraschino

#15448 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

SaraFina wrote:
Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote:

Zato ti kažem, u nedaj bože nekom drugom poluvremenu, samo još veću brutalnost i besćutnost čovjek može očekivati.
Ali i uzvratiti bez straha od prevelikih sankcija. na zalost.
sportman1

#15449 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by sportman1 »

sud nije nezavisan vec itekako zavisan od zapadnih interesa.
oslobodili su gotovinu nakon 28 godina presude, a nakon 7 dana pustili neke srpske generale.
kao kompenzaciju.
hrvatska je sav suverenitet predala ulaskom u nato i eu i vlast radi u njihovom interesu. zato nece biti osudjeni za uzp a kazne sestorci ce biti ublazene.

mladic je bio i ostao proruski igrac i zato je dobio dozivotni. inace bi dobio manje a u drugostepenoj jos manje.

takav je svijet u kojem zivimo. smece.
155_mm

#15450 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

iako me presuda ne zanima ni po kojoj osnovi i sto se mene tice mogu im podjeliti ordenje i poslati ih kuci.

vece bi koristi bilo za bosnjake o toga da napokon dodju sebi, nego da ih tamo streljaju.

trebamo se zapitati da li bi bilo "pravedno" osloboditi srbiju odgovornosti za rat u BiH a kazniti hrvatsku.

znaci nema logike.

samo nije nista za dzaba. srbija je svoju presudu platila blejenjem ko jagnje u mater kad je kosovo proglasilo nezavisnost. vidjet ce mo kako ce hrvatska proci.
Post Reply