Alfons Kauders wrote:Bas zato jer je dobar merak! Sutra porani jebi ga!hamza_sa wrote:Kolega, zasto mi kvarite merak?!Alfons Kauders wrote:2
Vala, da znas da hocu!
Alfons Kauders wrote:Bas zato jer je dobar merak! Sutra porani jebi ga!hamza_sa wrote:Kolega, zasto mi kvarite merak?!Alfons Kauders wrote:2
Ako Hrvatska ne bude imenovana kao ucesnik u UZP, to ne znaci da nece biti nikakve presude za UZP (vidi pod presude Srbima).SaraFina wrote:Kad padne UZP, apsolutno je svejedno kolike će kazne dobiti. I da potvrde ove trenutne, 2/3 su odležali i van će. Ako im smanje opet ista priča. A u oslobadjajuću presudu ne vjerujem. Bilo bi suviše nakon Gotovine i Markača, da odlobode i uznike.Maraschino wrote:Daj Boze i to kako stvari stoje.SaraFina wrote:Nema ništa od UZP. Potvrditi možda prvostupanjske i koji su odležali 2/3 će izaći. To je realnost neka.Tako će HR će se očistiti, kad Srbiji nisu presudili, Hrvatima 100% neće.
Jedino očekujem potvrdu prvostupanjske uz korekcije kazni i pad UZP. To će biti kraj.
Kako god mislim da položaj Hrvata u BiH je svejedno bezizlazan.( Hrvatskoj je bitno isključivo zbog njih samih, da se ne presudi UZP, a inače mislim da bi rado žrtvovali ove u Hagu. Takodjer ovo što je ostalo hrvatskog stanovništva služi im i kao mobilno glasačko tijelo za HDZ)
Hrvati inače nemaju kontrolu ni na jednim većim gradom u BiH. Brojka je trenutno pretpostavljam oko 300 000. Enklave po srednjoj Bosni su izgubljene. Malo zapadne Hercegovine im je ostalo i ta konstitutivnost kao mrtvo slovo na papiru.
Ako se implementiraju izborni rezultati 2018 godine, bez zaštite koju je Ljubić pokušao izlobirati sa US...je kraj vjerovatno cijeloj priči i Hrvatima kao političkom i demografskom faktoru u BiH.
Tako da mi ih u neku ruku i žao.
Kad i ako Slobodana puste pa vidi kuda ide Pelješki zbilja će se zapitati zašto je robijao i što je branio.
Alfons Kauders wrote:Ako Hrvatska ne bude imenovana kao ucesnik u UZP, to ne znaci da nece biti nikakve presude za UZP (vidi pod presude Srbima).SaraFina wrote:
Kad padne UZP, apsolutno je svejedno kolike će kazne dobiti. I da potvrde ove trenutne, 2/3 su odležali i van će. Ako im smanje opet ista priča. A u oslobadjajuću presudu ne vjerujem. Bilo bi suviše nakon Gotovine i Markača, da odlobode i uznike.Tako će HR će se očistiti, kad Srbiji nisu presudili, Hrvatima 100% neće.
Jedino očekujem potvrdu prvostupanjske uz korekcije kazni i pad UZP. To će biti kraj.
Kako god mislim da položaj Hrvata u BiH je svejedno bezizlazan.( Hrvatskoj je bitno isključivo zbog njih samih, da se ne presudi UZP, a inače mislim da bi rado žrtvovali ove u Hagu. Takodjer ovo što je ostalo hrvatskog stanovništva služi im i kao mobilno glasačko tijelo za HDZ)
Hrvati inače nemaju kontrolu ni na jednim većim gradom u BiH. Brojka je trenutno pretpostavljam oko 300 000. Enklave po srednjoj Bosni su izgubljene. Malo zapadne Hercegovine im je ostalo i ta konstitutivnost kao mrtvo slovo na papiru.
Ako se implementiraju izborni rezultati 2018 godine, bez zaštite koju je Ljubić pokušao izlobirati sa US...je kraj vjerovatno cijeloj priči i Hrvatima kao političkom i demografskom faktoru u BiH.
Tako da mi ih u neku ruku i žao.
Kad i ako Slobodana puste pa vidi kuda ide Pelješki zbilja će se zapitati zašto je robijao i što je branio.
Samo ce amnestirati Zagreb, ali ne i Hrvate u BiH.
Ako potpuno odbace UZP, onda nece valjati, jer ce Hrvati to protumaciti na pogresan nacin.
Barem pola ce ih izaci odmah, jer su vec 12 godina gore i fakticki su odsluzili kaznu. Dakle, cak i ako ostane prvostepena presuda, barem trojica ce biti kuci pocetkom naredne godine.SaraFina wrote:
Kontam. Zato kažem mogli bi kazne korigirati. Oslobadjajuća presuda mi je jedino nemoguća opcija. A to što će njih manjina misliti, već je sad poznato. Ako očekuješ pokajanje ili bilo što pozitivno od toga nema ništa.
Potvrdiće im trenutne vjerovatno i ako HR amnestiraju??... Ali opet će izaći.
Ubijedjena sam da HR neće biti odgovorna a to je ono što bi dalo težinu. Ostala rjesenja su kompromis.
Alfons Kauders wrote:Barem pola ce ih izaci odmah, jer su vec 12 godina gore i fakticki su odsluzili kaznu. Dakle, cak i ako ostane prvostepena presuda, barem trojica ce biti kuci pocetkom naredne godine.SaraFina wrote:
Kontam. Zato kažem mogli bi kazne korigirati. Oslobadjajuća presuda mi je jedino nemoguća opcija. A to što će njih manjina misliti, već je sad poznato. Ako očekuješ pokajanje ili bilo što pozitivno od toga nema ništa.
Ubijedjena sam da HR neće biti odgovorna a to je ono što bi dalo težinu. Ostala rjesenja su kompromis.
Presuda ce sigurno amnestirati Hrvatsku, to je vec ocito, i informacije su procurile - samo ostaje da se vidi da li ce amnestirati i hrvatske lidere u BiH.DonieBrasco wrote:Sve su prilike da ce presuda biti takva da ce dati jos jaci vjetar u leđa ustasama za treci, pa i sve zakone i mostove koje zele.
Poserem se ja na ovakvu europu i pravdu.
Ima i togDonieBrasco wrote:Stranso, samo ce nastaviti da cjepaju drzavu ocigledno je cilj konacna podjela.
Alfons Kauders wrote:Presuda ce sigurno amnestirati Hrvatsku, to je vec ocito, i informacije su procurile - samo ostaje da se vidi da li ce amnestirati i hrvatske lidere u BiH.DonieBrasco wrote:Sve su prilike da ce presuda biti takva da ce dati jos jaci vjetar u leđa ustasama za treci, pa i sve zakone i mostove koje zele.
Kako bilo, slazem se da ce ovo samo osnaziti desnicu kod Hrvata. Blaza presuda od prvostepene ce se shvatiti kao legitimizacija svega sto su ucinili u BiH, te ih dodatno ohrabriti da nastave praviti probleme, jer posljedica nema.
Fol s presudom... Ako se amnestiraju pasjaluci Zagreba u devedesetim... HDZ ce u Hrvatskoj vladati jos sto godina. Za BiH vec znamo.SaraFina wrote:Alfons Kauders wrote:Presuda ce sigurno amnestirati Hrvatsku, to je vec ocito, i informacije su procurile - samo ostaje da se vidi da li ce amnestirati i hrvatske lidere u BiH.DonieBrasco wrote:Sve su prilike da ce presuda biti takva da ce dati jos jaci vjetar u leđa ustasama za treci, pa i sve zakone i mostove koje zele.
Kako bilo, slazem se da ce ovo samo osnaziti desnicu kod Hrvata. Blaza presuda od prvostepene ce se shvatiti kao legitimizacija svega sto su ucinili u BiH, te ih dodatno ohrabriti da nastave praviti probleme, jer posljedica nema.
Libo nas za hrvatskom (u RH) desnicom dokle god je Srba. A ovi naši "desniĆari" kao Čho, jedino mogu bicepse razvijati. Dok se boje ne rastope.
Amnestirani su. Ali kad pogledaš da su amnestirali usrane četaljske pasjaluke koji su neusporedivi. .... Onda jbg. Što reći?Alfons Kauders wrote:Fol s presudom... Ako se amnestiraju pasjaluci Zagreba u devedesetim... HDZ ce u Hrvatskoj vladati jos sto godina. Za BiH vec znamo.SaraFina wrote:
Libo nas za hrvatskom (u RH) desnicom dokle god je Srba. A ovi naši "desniĆari" kao Čho, jedino mogu bicepse razvijati. Dok se boje ne rastope.
Dugorocno, to i nije tako los ishod za nas. Nesto u rangu zadrzavanja Dodika na vlasti u RS jos koji mandat. Rahat patnja jos koju deceniju, a u tom slucaju pobjednik je vec izvjestan.
Ma kakvo lobiranje ovih iz BiH. Hr je lobirala da očisti sebe. U EU su i nema logike da novoprimljenu članicu Hag osudi za agresiju i prikači im UZP.nadInsan wrote:Neka ih oslobode, i neka Bošnjo vidi kako se bori, lobira, brine za svoj narod. Dok se mi bavimo sami sobom, nekakvih previranjima, kokošarenjem, ljevica, desnica, Bakir, Sebija, jes ovako, nije ovako, Hrvati se sa 15% populacije, od naših para (drž. institucije i kladionice), bez ispaljenog metka, izboriše za treći.
Ja ne znam gdje se to u džamijama molilo za Erdogana pa nam daj imenuj te džamije u kojima se navodno molilo za njih. Drugo, koliko znam i zadnji put kada sam provjeravao Erdogan nije osuđen niti optužen pred ijednim zvaničnim ovozemaljskim sudom za razluku od ove šestorke. To što ti ili tvoje okruženje misle da je neko zločinac i da daje podršku teroristima to je samo vaša frustracija Erdoganom i Turcima generalno. Sa druge strane ne moramo govoriti koliko hiljada tona naoružanja je legalna hrvatska vlada prodala razno raznim "pobunjenicima" u Siriji a možemo samo pretpostaviti koliko je to isto hrvatsko oružije odnijelo nevinih života i nanjelo razaranja, oddnosno koliko je od tog oružija došlo u ruke terorista. To su prava pitanja koja treba postavljati a ne lupati bezveze.Kareem Abdul wrote:
To bi bilo analogno kao kad bi se u džamijama (ako je to po islamu uopće dozvoljeno) držala molitva za pomoć Enveru Hadžihasanoviću ili Rasimu Deliću.
U džamijama diljem BiH se održavao molitveni skup za Erdogana u trenucima kada je taj isti s jedne strane ugušio pravo slobode govora u Turskoj, porušio niz kurdskih gradova na jugoistoku, a u isto vrijema davao podršku džihadistima u Siriji.
To je daleko gore od ovoga što se radi u Mostaru jer su Erdoganove odluke u smrt poslale na desetke tisuća ljudi.
Onda kada je Amerika rekla da se mora, kao i HVO-u, onda se moralo ali to ne mijenja činjenicu o zločinima i agresiji. Na kraju sud će reći svoje.Kareem Abdul wrote:U konačnici Armija BiH je bila saveznik u ratu tim istim uznicima dobre dvije godine.
Što se pak Tuđmana i agresije tiče, evo ti video u kojem Alija Izetbegović 1995. posjećuje Tuđmana u Banskim Dvorima i prima odlikovanja od njega.
Ovo je vjerojatno neki presedan u povijesti.
Mislim da se nikada prije nije dogodilo da predsjednik države koja je napadnuta prima odlikovanje od predsjednika države koja "napada".
Alfons Kauders wrote:Treci i nije cilj, vec izborni zakon po kom bi HDZ kontrolirao FBiH (odnosno, u paketu s RS, kontrolirali bi cijelu BiH).
Zna i Hrvatska da je "treci" skoro nemoguce progurati, pa im je cilj ili da u potpunosti razbiju BiH kako bi isposlovali bolji status, ili da isposluju zakonske i ustavne promjene kojim bi se Bosnjaci eliminirali kao faktor u odlucivanju u BiH.
Ali i uzvratiti bez straha od prevelikih sankcija. na zalost.SaraFina wrote:Alfons Kauders wrote:Barem pola ce ih izaci odmah, jer su vec 12 godina gore i fakticki su odsluzili kaznu. Dakle, cak i ako ostane prvostepena presuda, barem trojica ce biti kuci pocetkom naredne godine.SaraFina wrote:
Zato ti kažem, u nedaj bože nekom drugom poluvremenu, samo još veću brutalnost i besćutnost čovjek može očekivati.