Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
victom

#15426 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

nerislav wrote:Dobro jutro svima.Vidim da ste već kupovali sa alliex-a pa mi treba mala pomoć ako neko ima ideju šta bi mogao bit problem.Prije par dana sam htio naručit nešto sa alliex-a,reda vrijednosti,20-ak dolara.Obavio registraciju,uredio profil,izabrao šta mislim naručit,ali kad stisnem kupi odmah,ništa se ne dešava.Kontam da sam nešto preskočio,ali nikako skontat šta? :skoljka: Pratio sam neke tutorijale,ali opet ništa...Je li se nekom možda slično dešavalo ili neka ideja šta bi moglo bit? :thumbup:

1) Ako imaš ad blocker, isključi ga za aliexpress.
2) ako ne pomogne, probaj drugi browser (pretrazivač)
Last edited by victom on 01/03/2021 05:21, edited 2 times in total.
nerislav

#15427 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nerislav »

Probao operu i mozilu,čak isključivao fajervole na dva racunara,zato sam mislio da nisam zeznuo nešto,probaću ponovo kad se vratim kući sad na poslu ne mogu pristupit onlajn kupovini,hvala.
nerislav

#15428 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nerislav »

Victom,Sarajevo,hvala! :thumbup: Bili ste u pravu,do brovsera je,opera neće,mozila malo zezanja i radi,edge radi.Pozdrav.
problemnatravunu

#15429 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by problemnatravunu »

Samo da se pohvalim, zadnje tri naruĐbe , uglavnom sitnice za mobitele, su mi stizale za 12-14 dana, sto je po meni izvrsno brzo, sâm sam bio iznenadjen kad ugledam u sandučiću....

:thumbup:
mario16

#15430 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mario16 »

Naručio sam nešto s banggooda, stvar je poslana 9. 7., a još je nisam dobio. Nažalost nemam tracking number. Je li itko ikad pokušao kontaktirati poštu preko nekog maila ili nešto? Ili ste se pak jednostavno oprostili od narudžbe? :D

Ne znam je li se isplati zezat s njima oko toga ili da tražim resend ili refund od prodavača
edossbest

#15431 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

mario16 wrote:Naručio sam nešto s banggooda, stvar je poslana 9. 7., a još je nisam dobio. Nažalost nemam tracking number. Je li itko ikad pokušao kontaktirati poštu preko nekog maila ili nešto? Ili ste se pak jednostavno oprostili od narudžbe? :D

Ne znam je li se isplati zezat s njima oko toga ili da tražim resend ili refund od prodavača
Ja sam narucio par stvari preko 100$ na banggood neke haljine,duxerice i jos par stvari.. nakon 2.5 mjeseci nista nisam dobio i napravim video i okacim na Youtube kako su prevaranti i posaljem im na support tamo i nakon 24 sata posalju stvari i daju mi tracking number kao doslo je do greske pa nisu ni poslali.. duxerica narucena crna a dosla crvena, haljine narucene L velicine a dosle S... Ne preporucujem preko njih nista da se kupuje...
mario16

#15432 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by mario16 »

edossbest wrote:
mario16 wrote:Naručio sam nešto s banggooda, stvar je poslana 9. 7., a još je nisam dobio. Nažalost nemam tracking number. Je li itko ikad pokušao kontaktirati poštu preko nekog maila ili nešto? Ili ste se pak jednostavno oprostili od narudžbe? :D

Ja sam narucio par stvari preko 100$ na banggood neke haljine,duxerice i jos par stvari.. nakon 2.5 mjeseci nista nisam dobio i napravim video i okacim na Youtube kako su prevaranti i posaljem im na support tamo i nakon 24 sata posalju stvari i daju mi tracking number kao doslo je do greske pa nisu ni poslali.. duxerica narucena crna a dosla crvena, haljine narucene L velicine a dosle S... Ne preporucujem preko njih nista da se kupuje...
Naručivao sam 5-6 puta već preko njih i svaki put mi je došlo. Doduše sve su to stvari do 15 dolara. I ovo što nisam dobio je neki 10tak dolara, ali hvala na informacijama. Tražit ću od njih ili da mi ponovno pošalju ili da daju refund i razmisliti hoću li još naručivati od njih.
edossbest

#15433 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Sarajevo1970 wrote:I ja nisam nikad imao problema sa BangGood, cak nit sa narucbe od >$150
edossbest-u bas svaki peh prati koliko se mene cini.. Ako mu postari ne ukradu
paketice, prodavac mu ne posalje ili mu kurir sve polomi kad nesta nekome salje.
Neznam kod nas ti je kriminal razvijen od najmanjih do najvecih grana tako da se nista ne cudim.. Jer vidi ako tebi na nekoj lokaciji dodje skoro sve sto si narucio sa ebay a meni skoro 30% stvari nikad ne dodje to znaci samo jedno da negdje kradu.. dali na sortiranju ili kad dodje do postara ko zna.. Vjerovatno je kod vas i veca kontrola.. ja sam opet kad su dolazili iz inspekcije i pitali redom dali kasne racuni i slicno ja da ispadnem fer prema postaru rekao sve je uredno ..
Dadoooo

#15434 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

Ne moze se registrovati na ovaj forum kad se sreca sjeti da sam imao profil.
Prvi put da sam narucio sa ebaya, radi se o jednm satu, evo slike sa trackinga.
P.S. Neka greska je na ovom trackingu u drugoj i trecoj stavki jer sat nije napustio Hong Kong do 28 kad je poslan na let.

Image

Zanima me sljedece, da li sutra mogu otici u svoju postu i preuzeti paket da ne cekam postara da dodje na vrata ? Da li mi je carinjen paket, ako jest koliko da ocekujem ?

btw. U dogovoru sa posiljaocem navedena je dosta niza cijena, ispod 50km (nadam se da je ispostovao :lol: )
victom

#15435 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Dadoooo wrote:Ne moze se registrovati na ovaj forum kad se sreca sjeti da sam imao profil.
P.S. Neka greska je na ovom trackingu u drugoj i trecoj stavki jer sat nije napustio Hong Kong do 28 kad je poslan na let.

Image

Zanima me sljedece, da li sutra mogu otici u svoju postu i preuzeti paket da ne cekam postara da dodje na vrata ? Da li mi je carinjen paket, ako jest koliko da ocekujem ?

btw. U dogovoru sa posiljaocem navedena je dosta niza cijena, ispod 50km (nadam se da je ispostovao :lol: )
možeš otići do pošte. U pravilu sutra bi trebalo da bude na pošti.
Platićeš samo 3,5 KM otvaranje pošiljke (carinski pregled).
Last edited by victom on 01/03/2021 05:21, edited 2 times in total.
Mehemed
Vozim: automobil

#15436 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Neko prije par dana objavi ove turbo brzine nakon otpreme pošiljke u inostranstvo pa da i ja objavim. Sve se može kad se hoće, a ne nekad čekat i po 20 dana između ove dvije promjene.

02.09.2017 11:20:00 Netherlands (the) NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
04.09.2017 12:47:25 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Prispijeće pošiljke u Izmjenicnu poštu - UVOZ
typeOnegative

#15437 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by typeOnegative »

pozdrav svima , jel ko porucivao USB stickove sa ebay i jel regularno dolaze ? konkretno porucio sam ovaj sa linka , sutra istice estimated deliivery . jel klasicno kasnjenje ili ipk ima problem sa artiklom neki na carini ili nesto tako ? hvala

http://www.ebay.com/itm/SanDisk-USB-32G ... 2749.l2649
kafanski_covjek

#15438 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

typeOnegative wrote:pozdrav svima , jel ko porucivao USB stickove sa ebay i jel regularno dolaze ? konkretno porucio sam ovaj sa linka , sutra istice estimated deliivery . jel klasicno kasnjenje ili ipk ima problem sa artiklom neki na carini ili nesto tako ? hvala

sto se tice stickova i kartica tito i partija je http://www.ebay.com/usr/sinceritytrading
kloniran

#15439 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

kafanski_covjek wrote:
typeOnegative wrote:pozdrav svima , jel ko porucivao USB stickove sa ebay i jel regularno dolaze ? konkretno porucio sam ovaj sa linka , sutra istice estimated deliivery . jel klasicno kasnjenje ili ipk ima problem sa artiklom neki na carini ili nesto tako ? hvala

sto se tice stickova i kartica tito i partija je http://www.ebay.com/usr/sinceritytrading
slazem se :thumbup:
Dadoooo

#15440 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

victom wrote:
Dadoooo wrote:Ne moze se registrovati na ovaj forum kad se sreca sjeti da sam imao profil.

Image

možeš otići do pošte. U pravilu sutra bi trebalo da bude na pošti.
Platićeš samo 3,5 KM otvaranje pošiljke (carinski pregled).
Tako je i bilo, preuzeo, platio 3,5km, prodavac je ispostovao i naveo vrijednost 20ak dolara. :-D
Pitarrr82

#15441 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Pitarrr82 »

Jel ovaj Sing Sing :D uvijek ovako sporo radi update AWB-a?
Dadoooo

#15442 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dadoooo »

Sarajevo1970 wrote:
Dadoooo wrote:prodavac je ispostovao i naveo vrijednost 20ak dolara. :-D
Ono ovako? :D
Image

Kako vi inace znate kad stize iduci avion sa paketicima iz kine/singapore ?
:lol: :lol: :lol: :lol:
channel10

#15443 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Da li je neko kupovao satove i je li ovaj cemu: https://www.gearbest.com/smart-watch-ph ... d=11271950

Izgleda da mu je ovo dosta niza cijena i da bi u prodaji mogao biti dosta skuplji ili grijesim?!
victom

#15444 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Sarajevo1970 wrote: Kako vi inace znate kad stize iduci avion sa paketicima iz kine/singapore ?
Obično je to nedjelja, srijeda i četvrtak.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:21, edited 4 times in total.
Mehemed
Vozim: automobil

#15445 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

channel10 wrote:Da li je neko kupovao satove i je li ovaj cemu: https://www.gearbest.com/smart-watch-ph ... d=11271950

Izgleda da mu je ovo dosta niza cijena i da bi u prodaji mogao biti dosta skuplji ili grijesim?!
Taj nije niko kupovao, taj je u prednarudžbama i imati će ga tek 20.09. kada će ga i poslati.
channel10

#15446 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Vidio sam to, ali me zanima da li je neko sličan kupovao i kakva mu je cijena? Da li je moguće da mu je cijena dosta niza sad u prednarudzbi ili je fora?
kloniran

#15447 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

channel10 wrote:Vidio sam to, ali me zanima da li je neko sličan kupovao i kakva mu je cijena? Da li je moguće da mu je cijena dosta niza sad u prednarudzbi ili je fora?
ja sam tako kupio telefon pedesetak dolara jeftinije od redovne cijene
_Reds_

#15448 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

channel10 wrote:Vidio sam to, ali me zanima da li je neko sličan kupovao i kakva mu je cijena? Da li je moguće da mu je cijena dosta niza sad u prednarudzbi ili je fora?
Vecinom je fora, cijena kasnije bude malo veca, ali ne toliko koliko oni stave da je popust.
Toffee karamela

#15449 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Toffee karamela »

tek ovo kad vidite shvatite dubinu pada ovog društva :sad:

Image
newklear

#15450 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Naručio sam naočale 03.08. još mi nisu stigle. Vjerovatno se svidile nekome na carini...
Sve što sam naručio prije i poslije tih naočala mi je uredno stiglo...
Post Reply