Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SanskiBiser

#15426 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Image

Za ljubitelje vesterna, par postova ranije sam spomenuo Lonesome Dove mini seriju, ta serija je dio sage Lonesome Dove, dakle ekranizacija jedne od knjiga koje je napisao Larry McMurtry. Sve ostale knjige iz sage su vec ekranizovane i gore na slici je redosljed kojim bi trebalo gledati ako bi se pratile knjige kako je koja izlazila. Return to Lonesome Dove nije radjena po knjigama vec je inspirisana knjigama i nije pravi nastavak ali je dobro pogledati prije zadnjeg dijela Streets of Laredo. Kako je koja knjiga ekranizovana tako su se i izmjenjivali glumci u ulogama protagonista, pa tako ulogu kapetana Woodrow F. Call su imali Tommy Lee Jones, Johnny Lee Miller, James Garner iiii Karl Urban :lol:
zomri

#15427 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Ide na ljeto novi western sa Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi, seriju radio onaj lik što je radio na Hell or High Water meščini.

Inače, sretna nova sezona Atlante svima koji slave.
SanskiBiser

#15428 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

zomri wrote:Ide na ljeto novi western sa Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi, seriju radio onaj lik što je radio na Hell or High Water meščini.

Inače, sretna nova sezona Atlante svima koji slave.

Yellowstone, Paramount Network‎, pilot epizoda izlazi 20 juna. Scenarista i reziser je Taylor Sheridan, iza njega je Hell or High Water (rezija i scenario), Sicario i Wind River scenario. Uglavnom puno obecava :izet: :D

kakavdanakneiskustvu

#15429 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

Fajcion wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:počeh gledati leftovers,4 epiozode odgledah.hoce li biti objasnjeno seriji oko onih u bijelom zasto sute,puše,šta su,ko su?
Hoće hoće ali, ne brini ti za bijele. Biće tu svega :) Serija rastura :thumbup:

evo zavrsih prvu sezonu,nema nikakvog objasnjenja oko ovih u bijelom,ko su,sta su,sto šute,puše?
zomri

#15430 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Fajcion wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:počeh gledati leftovers,4 epiozode odgledah.hoce li biti objasnjeno seriji oko onih u bijelom zasto sute,puše,šta su,ko su?

evo zavrsih prvu sezonu,nema nikakvog objasnjenja oko ovih u bijelom,ko su,sta su,sto šute,puše?
Objašnjeno je sve, ali nije ni bitno, samo gledaj dalje. To je najlošija sezona.
kakavdanakneiskustvu

#15431 Re: Gledate seriju - preporucite je

zomri wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu

evo zavrsih prvu sezonu,nema nikakvog objasnjenja oko ovih u bijelom,ko su,sta su,sto šute,puše?[/quote]
Objašnjeno je sve, ali nije ni bitno, samo gledaj dalje. To je najlošija sezona.[/quote]

de mi svega ti objasni što šute i što puše,bar u pp ako ne ovdje
zomri

#15432 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

1. Why do the Guilty Remnant wear white?

To set them apart.

2. Why do they travel in same-sex pairs?

To remind themselves that God is watching.

3. Why do they smoke?

To proclaim their faith in God. They are so convinced that they’re going to die soon anyway that they smoke because they do not believe that cigarettes will kill them before they are raptured.
itd itd
ali nebitno je skroz, samo nastavi dalje.
kakavdanakneiskustvu

#15433 Re: Gledate seriju - preporucite je

zomri wrote:
1. Why do the Guilty Remnant wear white?

To set them apart.

2. Why do they travel in same-sex pairs?

To remind themselves that God is watching.

3. Why do they smoke?

To proclaim their faith in God. They are so convinced that they’re going to die soon anyway that they smoke because they do not believe that cigarettes will kill them before they are raptured.

itd itd
ali nebitno je skroz, samo nastavi dalje.
hm,valjda sam razumio uz moje skromno znanje engleskog

evo krenuo sam sa drugom sezonom

hvala
vicious

#15434 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

Joj i meni su bijeli vadili živce, ali što kaže zomri, samo nastavi, što više odmiče sve je bolje. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#15435 Re: Gledate seriju - preporucite je

vicious wrote:Joj i meni su bijeli vadili živce, ali što kaže zomri, samo nastavi, što više odmiče sve je bolje. :thumbup:

nece biti 4. sezone?
Fajcion

#15436 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

kakavdanakneiskustvu wrote:

“We are living reminders,” “We won’t let them forget,” “We watch so they remember” and “We don’t smoke for enjoyment, we smoke to proclaim our faith.” :-D

Nastavi dalje kao što ti i kolege savjetuju :) serija bude sve bolja i bolja. Sa drugom sezonom su dotakli sami vrh :thumbup:

Inače nema 4 sezone. Treća je završna
SanskiBiser

#15437 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

Jessica Jones druga sezona izasla na Netflix i na torente ... :thumbup:
SmokingMan

#15438 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

Preporuka za neku kvalitetnu cyberpunk seriju?
SanskiBiser

#15439 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

SmokingMan wrote:Preporuka za neku kvalitetnu cyberpunk seriju?
Ono pitanje kao da ih bas imas mashala za birati :lol: Uz Altered Carbon koji si vjerovatno pogledao ja bih ti preporucio da pogledas:

Almost Human, samo jedna sezona, 13 epizoda ali dobra serija vrijedi pogledati.

SmokingMan

#15440 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

SanskiBiser wrote:
Ono pitanje kao da ih bas imas mashala za birati :lol: Uz Altered Carbon koji si vjerovatno pogledao ja bih ti preporucio da pogledas:

Jok bolan,ja volim cyberpunk mangu i anime,ali sam se bojao da neću uspjeti naći nešto od serija na tu tematiku.Uh što bi volio da nekada snime Deus Ex seriju.
SanskiBiser

#15441 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

SmokingMan wrote:
SanskiBiser wrote:

Jok bolan,ja volim cyberpunk mangu i anime,ali sam se bojao da neću uspjeti naći nešto od serija na tu tematiku.Uh što bi volio da nekada snime Deus Ex seriju.
Vidi ako mozes naci staru Dark Angel seriju, autor je James Cameron, to ti je bas Cyberpunk, mislim da ima na torentima dvd ripove naci za obe sezone sad pitanje je koliko su dobri ti torenti...:

pizarro

#15442 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pizarro »

pocela treca sezona gomorre :srce:
malammore moj omiljeni lik i ubise ga vec u prvoj epizodi :facepalm:
karanana

#15443 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Svrsih papetovu kucu sinoc.
Ako zanemarimo oveci broj rupa, dosta safunjarskih dijaloga i poprilicnu predvidivost dolazecih dogadjaja, serija je sasvim solidna i zabavna. Od mene 8/10.
Btw, najjaca uloga mi je bio berlin. Podsjeca me na nekoga, mozda na onog americkog glumca sad sam zaboravio kako se zove, glumio gazdu kasina u true detective 2, glumio u onom filmu vegas baby. Edit : vince vaughn
Last edited by karanana on 08/03/2018 14:41, edited 1 time in total.
zomri

#15444 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

pizarro wrote:pocela treca sezona gomorre :srce:
malammore moj omiljeni lik i ubise ga vec u prvoj epizodi :facepalm:
hvala na spoileru :roll:
SmokingMan

#15445 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

[quote="SanskiBiser" Uz Altered Carbon koji si vjerovatno pogledao ja bih ti preporucio da pogledas:

Almost Human, [/quote]

Altered carbon mi miriše na nešto dobro,i pova druga nije loša.Pogledam prvu epizodu još večeras.Dankešn. :thumbup:
SmokingMan

#15446 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

SanskiBiser wrote: Uz Altered Carbon koji si vjerovatno pogledao ja bih ti preporucio da pogledas:

Almost Human,

Altered carbon mi miriše na nešto dobro,i ova druga nije loša.Pogledam prvu epizodu još večeras.Dankešn. :thumbup:
SanskiBiser

#15447 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

karanana wrote:Svrsih papetovu kucu sinoc.
Ako zanemarimo oveci broj rupa, dosta safunjarskih dijaloga i poprilicnu predvidivost dolazecih dogadjaja, serija je sasvim solidna i zabavna. Od mene 8/10.
Btw, najjaca uloga mi je bio berlin. Podsjeca me na nekoga, mozda na onog americkog glumca sad sam zaboravio kako se zove, glumio gazdu kasina u true detective 2, glumio u onom filmu vegas baby. Edit : vince vaughn

To je to sto kazes u biti je serija ljubavna prica umotana u pljacku unutar fabrike novca :D u originalnom formatu po 70 minuta po epizodi izmiksali su sto se kaze zanrovski da po svega bude u svakoj epizodi i akcije i trilera i one latino telenovela melodrame, sve sa dosta mjere i dosta dobrim tempom i korakom - sto bi se reklo - i uglavnom veoma zabavno; Netflix je to izmasakrirao i unakazio s rezanjem epizoda. Vecina nedostataka i rupa se moze oprostiti kad se sve gleda kao cjelina jer u biti neki realizam nije ni cilj bio, to se vec skonta nakon par epizoda, ali ima onih kojima to smeta koji misle da su prevareni pa prestanu gledati :lol: , glumci su odlicni, Berlin (Pedro Alonso) je otkrice, karizmatican glumac, mada su svi u seriji dobri i zaigrani sto se kaze.

Berlin predstavljanje:

SanskiBiser

#15448 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

SmokingMan wrote:
SanskiBiser wrote: Uz Altered Carbon koji si vjerovatno pogledao ja bih ti preporucio da pogledas:

Almost Human,

Altered carbon mi miriše na nešto dobro,i ova druga nije loša.Pogledam prvu epizodu još večeras.Dankešn. :thumbup:

Altered Carbon trebas prvo pogledati ako nisi, to ti je ono friska lektira. :lol:
beni-bu-man

#15449 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by beni-bu-man »

SanskiBiser wrote:
Altered Carbon trebas prvo pogledati ako nisi, to ti je ono friska lektira. :lol:

Valja li cemu, vec danim se kani ga pokrenuti na Netflixu.
SanskiBiser

#15450 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

beni-bu-man wrote:
SanskiBiser wrote:

Valja li cemu, vec danim se kani ga pokrenuti na Netflixu.

Ako ti pase zanr, naravno da valja, vec se dosta pisalo na temi o AC...
Post Reply