HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#15426 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

ned424 wrote:Haj kad ste nama stavili Dasnki prevod na History kanal de onda staviti i Dancima Bosanski prevod. Pa jeste mutavi ba gleda li iko sta se desava sa prevodima?
Neophodno je da u podešavanjima TV prijemnika u podmeniju Subtitle (titlovi)
uključiti iste i odaberete jezik titlova.

Procedura kod Samsung TV prijemnika je:

1. Menu->Emitiranje->Titlovi(enter)

1.1 Titlovi: uključivanje/isključivanje titlova
1.2 Način titla: postavljanje načina rada titlova
1.3 Jezik titlova: postavljanje jezika titlova

Ukoliko je gore navedene procedura urađena, na programima koji kao komponentu imaju titlove, Vaš TV prijemnik će prikazivati iste
bez odabira tastera Subtitle na daljinskom upravljaču.

Ako u postavkama titlova kao prvi titl nije odabran srpski ili hrvatski onda je potrebno da na daljinskom upravljaču
pritiskom na taster Subtitle (obično žute boje) odaberete jedan od ponuđenih sa liste.

Gore navedena procedura je slična kod raznih modela TV prijemnika a ista procedura je i kod STB uređaja uz podešavanja kroz glavni meni i odabir na daljinskom upravljaču.
lijan

#15427 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Kada cete u ulici Mahmuta Busatlije uspostaviti korektan internet koji placamo, sad mjerim 687kbps ... 2005 sam imao bolji i brzi internet...vratite HS-ov internet sa kojim nisam imao problema 5 godina ...
Eborg

#15428 Re: HS kablovska

Post by Eborg »

The Realist wrote:
Eborg wrote:
Isto. Dobio neke nove kanale (Comedy), izgubio druge (BHT1, Al Jazeera, HRT). Oj majko. :-)
Jesi li probao da staviš na full scan, ali da manuelno uneseš symbol rate: 6956? Ja sam probao sve automatski i ništa mi nije htjelo naći, onda ovo uradio i došli ovi kanali.

Svejedno sam i nakon toga morao 2 frekfencije manuelno skenirati.

Probaj ovako i onda šta ti ne nađe, manuelno skeniraj frekfenciju po frekfenciju, relativno brzo ćeš završiti (par minuta).
Full scan, automatic. Full scan, manual sa symbol rateom. Probao obje opcije i dobio 2 različita rezultata. :-)

Kako skenirati frekvenciju po frekvenciju (imam samo da izaberem je li traži po 1 MHz ili po 8 MHz)?
The Realist

#15429 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Eborg wrote:
Full scan, automatic. Full scan, manual sa symbol rateom. Probao obje opcije i dobio 2 različita rezultata. :-)

Kako skenirati frekvenciju po frekvenciju (imam samo da izaberem je li traži po 1 MHz ili po 8 MHz)?
Dali su upute na stranici. Mislim da moraš ići na manuelnu pretragu, mora negdje biti i onda unijeti sve potrebno za frekfenciju (u suštini se kod njih samo frekfencija mijenja, ostalo isto ostaje).

Najbolje prvo full svan uraditi i onda samo dopuni frekfencije koje fale.
AdrianMole

#15430 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Od danas na D3Go proradili još neki kanali.Koliko sam primjetio radi i SK,iako mi speedtest još uvijek prikazuje da sam na HS-u.Naravno ,svi kanali iz HD paketa i proširenog su uredno zaključani :-D
The Realist

#15431 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

AdrianMole wrote:Od danas na D3Go proradili još neki kanali.Koliko sam primjetio radi i SK,iako mi speedtest još uvijek prikazuje da sam na HS-u.Naravno ,svi kanali iz HD paketa i proširenog su uredno zaključani :-D
Fakat radi, SK, Foxovi, nisam dalje stigao pogledati.

Samo, meni je dosta loša slika, pogotovo na SK.
crnivrag

#15432 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote:
Fakat radi, SK, Foxovi, nisam dalje stigao pogledati.

Samo, meni je dosta loša slika, pogotovo na SK.
Da bi kvaliteta slike kanala bila zadovoljavajuća, potrebno je sačekati do pola minute, da aplikacija provjeri brzinu interneta i ostale postavke, i onda se automatski prebaci na najbolju moguću kvalitetu.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#15433 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Ne radi SK 2 HD mislim i SK 3 HD kao i eurosport 1 i 2 HD. Mislim na D3 GO.
crnivrag

#15434 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote:Ne radi SK 2 HD mislim i SK 3 HD kao i eurosport 1 i 2 HD. Mislim na D3 GO.
SK 2 HD radi korisnicima koji imaju Osnovni paket, SK 3 HD radi na Proširenom, a Eurosport 1 i 2 HD rade u okviru HD paketa.
The Realist

#15435 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

crnivrag wrote:
Da bi kvaliteta slike kanala bila zadovoljavajuća, potrebno je sačekati do pola minute, da aplikacija provjeri brzinu interneta i ostale postavke, i onda se automatski prebaci na najbolju moguću kvalitetu.
Čekao sam bio, ali se nije popravilo, no kasnije ipak jeste i to čak i brže (vjerovatno u tom momentu nešto nije radilo). Plus vjerovatno ima i veze što je rezolucija na PC-u/Laptopu ipak veća, a oni pružaju SD signal, pa se to malo primjeti.

No, sve u svemu, sa ovim sam zadovoljan.

Pitanje, zašto nema HBO kanala?
crnivrag

#15436 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

The Realist wrote: Pitanje, zašto nema HBO kanala?
HBO kanali su bili u početku u ponudi D3 GO usluge i u SD i u HD rezoluciji, ali su uklonjeni nakon zahtjeva HBO-a.

HBO jednostavno ne želi da se njihovi kanali emitiraju putem takve platforme.

Također su sa mobilne aplikacije (Android i IOS) uklonjeni erotski kanali, zbog politike Google Play Store-a i Apple Store-a, koja kaže da se takvi kanali ne smiju emitirati putem mobilnih aplikacija koje su dostupne na ove dvije trgovine.

Međutim erotski kanali su i dalje dostupni putem PC verzije.
The Realist

#15437 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

crnivrag wrote: HBO kanali su bili u početku u ponudi D3 GO usluge i u SD i u HD rezoluciji, ali su uklonjeni nakon zahtjeva HBO-a.

HBO jednostavno ne želi da se njihovi kanali emitiraju putem takve platforme.

Također su sa mobilne aplikacije (Android i IOS) uklonjeni erotski kanali, zbog politike Google Play Store-a i Apple Store-a, koja kaže da se takvi kanali ne smiju emitirati putem mobilnih aplikacija koje su dostupne na ove dvije trgovine.

Međutim erotski kanali su i dalje dostupni putem PC verzije.
OK, hvala na odgovoru :thumbup: .

Doduše, bilo bi bolje da je HBO dostupan, umjesto erotskih, ali hebiga..... :D.
suad-sarajevo

#15438 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

crnivrag wrote:
suad-sarajevo wrote:Ne radi SK 2 HD mislim i SK 3 HD kao i eurosport 1 i 2 HD. Mislim na D3 GO.
SK 2 HD radi korisnicima koji imaju Osnovni paket, SK 3 HD radi na Proširenom, a Eurosport 1 i 2 HD rade u okviru HD paketa.
Da li bih ja kao korisnik KID 22 paketa trebao imati. U stvari sada je to neki KID L paket kako mi piše na mojtelemach.ba stranici, odnosno DUO KID (NET + D3), kako mi piše na računu.
crnivrag

#15439 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote: Da li bih ja kao korisnik KID 22 paketa trebao imati. U stvari sada je to neki KID L paket kako mi piše na mojtelemach.ba stranici, odnosno DUO KID (NET + D3), kako mi piše na računu.
Pošto nigdje nije navedeno koji kanali spadaju u te nove mix pakete Telemach-HS, jedini način na koji možeš provjeriti je taj da vidiš da li imaš te kanale dostupne putem TV-a.

Ako ih možeš gledati putem TV-a, onda ih imaš uključene u taj paket, i trebao bi ih imati otključane i putem D3 GO aplikacije.
suad-sarajevo

#15440 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

crnivrag wrote:
suad-sarajevo wrote: Da li bih ja kao korisnik KID 22 paketa trebao imati. U stvari sada je to neki KID L paket kako mi piše na mojtelemach.ba stranici, odnosno DUO KID (NET + D3), kako mi piše na računu.
Pošto nigdje nije navedeno koji kanali spadaju u te nove mix pakete Telemach-HS, jedini način na koji možeš provjeriti je taj da vidiš da li imaš te kanale dostupne putem TV-a.

Ako ih možeš gledati putem TV-a, onda ih imaš uključene u taj paket, i trebao bi ih imati otključane i putem D3 GO aplikacije.
U pravu si, trebao bih ali nemam. Evo sada uravo sam provjerio na tv-u i kanali regularno rade u HD-u naravno, SK 1 i 2 HD i Eurosport 1 i 2 HD.
crnivrag

#15441 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

suad-sarajevo wrote: U pravu si, trebao bih ali nemam. Evo sada uravo sam provjerio na tv-u i kanali regularno rade u HD-u naravno, SK 1 i 2 HD i Eurosport 1 i 2 HD.
Ako si dobio novu shemu koja je se nalazi na stranici HS-a, za područja gdje je puštena nova shema, i imaš te kanale i dalje dostupne, onda im trebaš zahtjevati da ti ih puste putem D3 GO aplikacije.
suad-sarajevo

#15442 Re: HS kablovska

Post by suad-sarajevo »

Vjerovatno je do toga ali je radilo prethodnih dana. Vidjećemo kada se pusti novi signal šta će biti.
MH i HS kablovska

#15443 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

lijan wrote:Kada cete u ulici Mahmuta Busatlije uspostaviti korektan internet koji placamo, sad mjerim 687kbps ... 2005 sam imao bolji i brzi internet...vratite HS-ov internet sa kojim nisam imao problema 5 godina ...
Poštovani,
izvinjavamo se zbog problema koji imate kao korisnik naše usluge. Ljubazno Vas molimo da nam dostavite tačne korisničke i adresne podatke ili broj Ugovora kako bismo evidentirali i što efikasnije riješili problem.
TheWatcher

#15444 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

ja ne kontam ovu digitalu kod hs-a i ove radio kanale.pa ko jos slusa muziku na tv :D
crnivrag

#15445 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

TheWatcher wrote:ja ne kontam ovu digitalu kod hs-a i ove radio kanale.pa ko jos slusa muziku na tv :D
Većina kablovskih i IPTV operatera u regiji nudi radio kanale, eh sad ko ih i koliko sluša to je druga priča.

Međutim Stingray Music kanali su jako dobri, i puštaju stranu muziku po žanrovima, i uvijek se na njima može za svakog naći po nešto.
TheWatcher

#15446 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

crnivrag wrote:
TheWatcher wrote:ja ne kontam ovu digitalu kod hs-a i ove radio kanale.pa ko jos slusa muziku na tv :D
Većina kablovskih i IPTV operatera u regiji nudi radio kanale, eh sad ko ih i koliko sluša to je druga priča.

Međutim Stingray Music kanali su jako dobri, i puštaju stranu muziku po žanrovima, i uvijek se na njima može za svakog naći po nešto.

gledam dgitalu kod tm nema tih kanala
crnivrag

#15447 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

TheWatcher wrote:
gledam dgitalu kod tm nema tih kanala
U digitalnoj ponudi ti kanali se nalaze na pozicijama 450 - 491.
chakany

#15448 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Evo gledam cjenovnik na Telemach-ovoj stranici. E sad interesuje me, ako uzmem prošireni paket, je li on košta 10 KM ili košta 18 KM :D
Tamo piše 10 KM preko 150 kanala, ili ide 3 KM start paket + 5 KM dodatni paket + 10 KM prošireni = 18 KM :D
Razmišljam uzeti sve pakete osim SK HD, pa me zanima koliko će me to sve izaći.
8 HD+18 prošireni +12 (HBO premium) = 38 KM + 15 KM analogna = 53 KM, selo veselo :lol:
crnivrag

#15449 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

chakany wrote:Evo gledam cjenovnik na Telemach-ovoj stranici. E sad interesuje me, ako uzmem prošireni paket, je li on košta 10 KM ili košta 18 KM :D
Tamo piše 10 KM preko 150 kanala, ili ide 3 KM start paket + 5 KM dodatni paket + 10 KM prošireni = 18 KM :D
8 HD+18 prošireni +12 (HBO premium) = 38 KM + 15 KM analogna = 53 KM, selo veselo :lol:
Nisi dobro shvatio: Start paket je 3 KM, Osnovni je 5 KM (ali uključuje Start i ne plaća se + 3 KM), i Prošireni je 10 KM (uključuje oba ova prethodna paketa i ne plaća se ništa dodatno za njih).

SK HD ti je već uključen u HD paket, a sve bi te koštalo ovako: Prošireni 10 KM + HD 8 KM + HBO Premium 12 KM (sa ova tri paketa imaš uključene sve moguće kanale) + 15 KM kablovsko održavanje = 45 KM.

Ako se uzima ovako posebno onda to izađe poprilično skupo, u odnosu da uzmeš neki paket koji uključuje sve ovo.

Ja npr. imam Duo Net Grande Extra i u njemu uključeno sljedeće za 79,90 KM:

1. Digitalna TV: Prošireni paket + HD paket + HBO Premium (koji uključuje i uslugu HBO GO, a uskoro kad krenu sa VOD-om i HBO OD), D3 Kuća, D3 GO, Stingray Music paket i uskoro Klub zona i 72 sata unazad.

2. Internet: Brzina 120/5 Mbps, besplatan webmail, besplatan hosting, UniFi i njihov router.
chakany

#15450 Re: HS kablovska

Post by chakany »

crnivrag wrote:
chakany wrote:Evo gledam cjenovnik na Telemach-ovoj stranici. E sad interesuje me, ako uzmem prošireni paket, je li on košta 10 KM ili košta 18 KM :D
Nisi dobro shvatio: Start paket je 3 KM, Osnovni je 5 KM (ali uključuje Start i ne plaća se + 3 KM), i Prošireni je 10 KM (uključuje oba ova prethodna paketa i ne plaća se ništa dodatno za njih).

SK HD ti je već uključen u HD paket, a sve bi te koštalo ovako: Prošireni 10 KM + HD 8 KM + HBO Premium 12 KM (sa ova tri paketa imaš uključene sve moguće kanale) + 15 KM kablovsko održavanje = 45 KM.

Ako se uzima ovako posebno onda to izađe poprilično skupo, u odnosu da uzmeš neki paket koji uključuje sve ovo.

Ja npr. imam Duo Net Grande Extra i u njemu uključeno sljedeće za 79,90 KM:

1. Digitalna TV: Prošireni paket + HD paket + HBO Premium (koji uključuje i uslugu HBO GO, a uskoro kad krenu sa VOD-om i HBO OD), D3 Kuća, D3 GO, Stingray Music paket i uskoro Klub zona i 72 sata unazad.

2. Internet: Brzina 120/5 Mbps, besplatan webmail, besplatan hosting, UniFi i njihov router.
Glupi Bošnj'o :lol:
Pa vidim ja da meni nešto nije kako treba. Mislio sam da na ova tri paketa ide tako (3+5+10), znači ne ide, ok.

A i ovo što si naveo ne zvuči loše, ma još razmatrano u porodici, pa ni sami ne znamo šta ćemo uzeti na kraju :lol:
Locked