FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
erik2

#15426 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Kad postaviš ovakvu igru tj. autobus a to rezultira..onda je naravno zasluženo. Treba biti pošten pa priznati da je nedosuđeni faul Mascherana bio za crveni koji je nespretno kompenziran nedosuđenim faulom nad Pedrom koji naravno nije bio iste težine. Barca mora vjerovatno još više ubrzati igru jer u nokaut fazi nenalaženje rješenja za ovakve bunkere znači i oproštaj od takmičenja.Naravno do prvog poraza je moralo doći, ovaj ne bi trebao biti bolan. Slažem se da je Alves za off, a Montoya za in. Tu je negdje i Alexis.
tutku

#15427 Re: FC Barcelona

Post by tutku »

sumirprimus wrote:oj piqe los cojk tek uso poslje mjeseci kusur... tctctctc
kada sam napisao los, to se prvenstveno odnosilo na njegove utakmice prije povrede, on vuce tu losu formu jos od sredine prosle sezone cini mi se
skenderija04

#15428 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tutku wrote:Kao sto se moglo vidjeti i veceras i u prosloj tekmi sa Celticom, Tito nije rijesio pitanje bunkera protivnika. To je jedan od zadataka koje je Tito morao dosad rijesiti ili barem imati neku koncepciju rjesavanja medjutim - nista. Prosle godine smo tako zijanili od Chelsea, a ne promijeni li se situacija, mislim da ove godine nemamo sanse za osvajanje LP. Dalje, cuo sam negdje neki dan da je navodno Pep trazio odlazak par igraca : Pique, Alves, Villa i cini mi se Pedro, te da je to bio ultimatum za njegov ostanak. Meni je to bilo smijesno kad sam cuo, medjutim sad vidim da sigurno dvojica od navedenih sad treba da lete iz Barce. Alves jednostavno neprepoznatljiv, pitanje je koliko ce se Villa uspjeti vratiti nakon povrede, Pique los, Pedro previse oscilacija u igri. Ne znam, meni se rad Tita dosad nikako ne svidja, nije u pitanju rezultat jer on ima pobjede, ima bodove, medjutim igra vise nije ista, nije to tecna igra, nema tu vise neke pretjerane leprsavosti i ljepote. Neka mi sad neko samo ne kaze kako to ne donosi bodove :mrgreen:
Druze, nismo ja i ti jedini koji slavimo rodjendane. Nemaju vise 24-25 godina za ludi presing , sad su tu tri banke ili vise. Ovo nije lose, cak ni danasnja utakmica nije bila crna. Igraju koliko mogu a sad ako ne ude ne udje. Tito dobro radi, stavlja Alexisa koji je definitivno psihicki potonuo, igra Alves iako svi vidimo da je Montoya bolje rjesenje. Cesc iako je igrac u najboljoj formi odmara. Dao je minute i Bartri, ko zna hoce li se opet kakav stoper slupati. Bitno je da se svi osjete vazni u ovoj ekipi. Mene jedino cudi da Tello ne dobija malo vise prostora jer je odlicno krenuo ove sezone.
- Sto se estetike tice tu si upravu. Mislim da nikada vise necemo vidjeti nesto kao prve tri sezone sa Guardiolom. Za to sluzi Youtube.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#15429 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:igra Alves iako svi vidimo da je Montoya bolje rjesenje.
Kako je to molim te Montoya bolje rješenje? Montoya još nije 100% zreo za prvi sastav. Istina, Alves nije na nivou kao prethodnih sezona, ali je i dalje bolji od Montoye. Tu uopšte nema sumnje. Mada će Montoya u budućnosti biti vrhunski desni bek...
tutku

#15430 Re: FC Barcelona

Post by tutku »

skenderija04 wrote:
tutku wrote:Kao sto se moglo vidjeti i veceras i u prosloj tekmi sa Celticom, Tito nije rijesio pitanje bunkera protivnika. To je jedan od zadataka koje je Tito morao dosad rijesiti ili barem imati neku koncepciju rjesavanja medjutim - nista. Prosle godine smo tako zijanili od Chelsea, a ne promijeni li se situacija, mislim da ove godine nemamo sanse za osvajanje LP. Dalje, cuo sam negdje neki dan da je navodno Pep trazio odlazak par igraca : Pique, Alves, Villa i cini mi se Pedro, te da je to bio ultimatum za njegov ostanak. Meni je to bilo smijesno kad sam cuo, medjutim sad vidim da sigurno dvojica od navedenih sad treba da lete iz Barce. Alves jednostavno neprepoznatljiv, pitanje je koliko ce se Villa uspjeti vratiti nakon povrede, Pique los, Pedro previse oscilacija u igri. Ne znam, meni se rad Tita dosad nikako ne svidja, nije u pitanju rezultat jer on ima pobjede, ima bodove, medjutim igra vise nije ista, nije to tecna igra, nema tu vise neke pretjerane leprsavosti i ljepote. Neka mi sad neko samo ne kaze kako to ne donosi bodove :mrgreen:
Druze, nismo ja i ti jedini koji slavimo rodjendane. Nemaju vise 24-25 godina za ludi presing , sad su tu tri banke ili vise. Ovo nije lose, cak ni danasnja utakmica nije bila crna. Igraju koliko mogu a sad ako ne ude ne udje. Tito dobro radi, stavlja Alexisa koji je definitivno psihicki potonuo, igra Alves iako svi vidimo da je Montoya bolje rjesenje. Cesc iako je igrac u najboljoj formi odmara. Dao je minute i Bartri, ko zna hoce li se opet kakav stoper slupati. Bitno je da se svi osjete vazni u ovoj ekipi. Mene jedino cudi da Tello ne dobija malo vise prostora jer je odlicno krenuo ove sezone.
- Sto se estetike tice tu si upravu. Mislim da nikada vise necemo vidjeti nesto kao prve tri sezone sa Guardiolom. Za to sluzi Youtube.
Slazem se da su i godine tu ucinile svoje, ali hvala Bogu pa Barcina skola je poznata u svijetu kao najbolja skola. Da ne sirim puno, dotaci cu se nekih drugih tema i onda je to belaj... Ja se ne mogu pomiriti s cinjenicom da vise necemo gledati onakvu igru kao za vrijeme Pepa. Zasto ? Jer sam svjestan da je rijetkost da ovako dobri igraci i tehnicari igraju u jednoj ekipi, i mislim da bi bio grijeh ne iskoristiti to u punom potencijalu. Trenutno mislim da Tito to ne radi. Moja ocekivanja su vjerovatno pretjerana, ali sljedeca.. Cinjenica je da su se neki igraci, necu reci zasitili, ali jednostavno neki igraci vise nisu u mogucnosti dati svoj maksimum. Prema tome, u narednom periodu treba naci prije svega jaku zamjenu za Valdesa, spominjao se Marc-André ter Stegen iz Borusije M... U odbrani, davati vise prostora Bartri, Fontasu, Muniesi i naravno, Montoyi. U vezi imamo Busa, Xavija i Inijestu, medjutim nadam se da ce Tito davati prostora Thiagu koji je vec izgradjen igrac, a fenomenalan igrac, i odlicna zamjena za Xavija. U nekim utakmicama treba dati prostora i Sergi Robertu, te Dos Santosu. U napadu imamo Messija, Villu, Pedra, Alexisa, Tella, Cuencu... Po meni Alexis je promasaj i treba ga se rijesiti, Villa ima finih godina, ali ipak treba sacekati da vidimo kako ce teci potpuni povratak nakon one povrede, Pedro, mora ostati u ekipi ali nesto se mora uraditi po pitanju njegove forme i cestog pada u igri.
LSD

#15431 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Celtic passed the ball 83 times today.

Barca made 1093 passes.

:lol: :lol:
skenderija04

#15432 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:
skenderija04 wrote:igra Alves iako svi vidimo da je Montoya bolje rjesenje.
Kako je to molim te Montoya bolje rješenje? Montoya još nije 100% zreo za prvi sastav. Istina, Alves nije na nivou kao prethodnih sezona, ali je i dalje bolji od Montoye. Tu uopšte nema sumnje. Mada će Montoya u budućnosti biti vrhunski desni bek...
Najbolji Alves je bolji od Montoye
Ovaj Alves je losiji od Montoye

Entropio, pogledaj ovu sezonu. Niti napada niti brani. Nije rijesio niti jednu situaciju 1 na 1 od pocetka sezone. Golovi protiv Seville i Reala nije izblokirao sut, ostavlja rupu kada ode u napad a fizicka pripremljenost ga izda pa se ne moze vratiti. Barcelona ove godine vise opasnosti kreira na lijevoj strani.

Sa druge strane Montoya. Ja ne znam koji je procenat slucajnosti u cinjenici da su najbolji momeni Barce bili sa Montoyom na terenu. Dvije uakmice protiv Reala (revans superkupa i liga) su promijenile dinamiku ulaskom Montoye. Martin Montoya ima i tri asistencije ove sezone. Ja znam da je mlad i da njegovo vrijeme dolazi ali ako se Alves ne probudi, zasto ne dati sansu Montoyi?
LSD

#15433 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Pa Montoya je vec istisnuo Alvesa iz prvih 11, koliko ja kontam :roll: ili ce to vrlo brzo uraditi, ako vec nije.
skenderija04

#15434 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Pa Montoya je vec istisnuo Alvesa iz prvih 11, koliko ja kontam :roll: ili ce to vrlo brzo uraditi, ako vec nije.
Alves ce sigurno igrati dosta utakmicado januara .Ko zna mozda je u izlogu. Tito je par puta cak stavio i Adriana na desnu stranu da proba vjerovatno misleci da mu ovaj bude dzoker za obje strane. Ako alves ode, mora biti neka zamjena. Cini mi se da je ideja d Montoya , Alba, Adriano i Puyol pokrivaju bokove a Pique, Mascherano y Bartra stoperska mjesta.
LSD

#15435 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Pa Montoya je vec istisnuo Alvesa iz prvih 11, koliko ja kontam :roll: ili ce to vrlo brzo uraditi, ako vec nije.
Alves ce sigurno igrati dosta utakmicado januara .Ko zna mozda je u izlogu. Tito je par puta cak stavio i Adriana na desnu stranu da proba vjerovatno misleci da mu ovaj bude dzoker za obje strane. Ako alves ode, mora biti neka zamjena. Cini mi se da je ideja d Montoya , Alba, Adriano i Puyol pokrivaju bokove a Pique, Mascherano y Bartra stoperska mjesta.
Alves ce biti prodan u januaru, gotovo sam siguran....ima ovih budala koji sklapaju instant timove: Anži, City ,PSG....neko ce se naci koji ce istresti gutu na hastal...Alves je dao svoje najbolje godine i sad slijedi lagani pad...bice on i dalje jako dobar bek, ali napretka nema više....sad se treba utopiti, dok se može uzeti dobra para za njega...jer mogu doci u situaciju da ga prodaju za bagatelu, kao Inter Maicona.
pakica_

#15436 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

tutku wrote:
sumirprimus wrote:oj piqe los cojk tek uso poslje mjeseci kusur... tctctctc
kada sam napisao los, to se prvenstveno odnosilo na njegove utakmice prije povrede, on vuce tu losu formu jos od sredine prosle sezone cini mi se
on vuce losu formu otkako ga shakira vuce za piketona, da izvines :x :x
nekad mi je bio najdrazi, a sad me podsjeca na milita- crna rupa u odbrani!
veljaca

#15437 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Sada se vidi koliko znaci Busqets .....
A najsmjesnije su mi ove izjave po novinama: Celtic nadigrao Barcelonu .... :D A oni se branili ko Zepa 93 ....
miki.ba

#15438 Re: FC Barcelona

Post by miki.ba »

Meni šega kako se sjeba Busqets kad mu sudija nije svirao faul u 90 i nekoj min. , bukvalno nije mogao vjerovati, to mu se nije desilo od tinejđerskih dana. Mada je i sudija bio katastrofa, bilo grešaka na obe strane.
veljaca

#15439 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

miki.ba wrote:Meni šega kako se sjeba Busqets kad mu sudija nije svirao faul u 90 i nekoj min. , bukvalno nije mogao vjerovati, to mu se nije desilo od tinejđerskih dana. Mada je i sudija bio katastrofa, bilo grešaka na obe strane.
Busqets nije igrao sinoc ..... Zbog crvenog kartona - dobio 2 utakmice suspenzije ...
miki.ba

#15440 Re: FC Barcelona

Post by miki.ba »

veljaca wrote:
miki.ba wrote:Meni šega kako se sjeba Busqets kad mu sudija nije svirao faul u 90 i nekoj min. , bukvalno nije mogao vjerovati, to mu se nije desilo od tinejđerskih dana. Mada je i sudija bio katastrofa, bilo grešaka na obe strane.
Busqets nije igrao sinoc ..... Zbog crvenog kartona - dobio 2 utakmice suspenzije ...
U pravu si mora da je bio Pedro, al onaj glupavi komentator na OBN je sigurno dva puta rekao da je faul bio na Busqetsu, aj budi u toku kad gledaš 4 tekme od jednom.
sumirprimus

#15441 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

@plavi oprosti sad tek vidjeh,dakle:
SINOC selitk gostovanje jelde :)
maljorca-barca 11.11
Barca-zaragoza 17.11
spartak barca 20.11 LP
levante -barca 25.11

prije par hefti isto ovako bilo,samo gostovanja :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15442 Re: FC Barcelona

Post by Velkoski »

LSD wrote:Celtic passed the ball 83 times today.

Barca made 1093 passes.

još da pasovi donose bodove.. :mrgreen:
LSD

#15443 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

leet wrote:
LSD wrote:Celtic passed the ball 83 times today.

Barca made 1093 passes.

još da pasovi donose bodove.. :mrgreen:
Image

Sa zvanicne statistike LP je bila drugacija statistika (955 - 166 :roll: samo ne znam kad škoti nabiše 166 pasova kad su fakat igrali 90% tekme: svi na 30 metara od svog gola...no nije ni bitno više)... uglavnom, stoja ta tvoja poenta - nema šta.
Cuveni Barcin "passing time" sve češće zakaže :roll: jbt 11% imali loptu u svom posjedu, to je nekih 10-tak minuta od 90....i opet pobjedili....majstorija je to ipak
skafiskafsnjak

#15444 Re: FC Barcelona

Post by skafiskafsnjak »

jebo ti posjed lopte .... golovi se pikaju

Sent from my MT11i using Tapatalk 2
Layne

#15445 Re: FC Barcelona

Post by Layne »

i onda neko kaže zasluženo, dobro su se branili :roll:
ultima_palabra

#15446 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Da Celtic raspolaže budžetom Barce, još bih i razumio jadikovke...
sumirprimus

#15447 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Da Celtic raspolaže budžetom Barce, još bih i razumio jadikovke...
kakve ba jadikovke,ljudi igrali bunker,iskoristili svoje sanse i zasluzneo pobijedili...
barsa dominirala,s tim da nema vise onog presinga,fale i alvesove asistencije mesiju,aleksis je promasaj,zadnja linija takva je kakva je...
piqe se vraca i to je to...
Chuckie

#15448 Re: FC Barcelona

Post by Chuckie »

Layne wrote:i onda neko kaže zasluženo, dobro su se branili :roll:
Potpuno zasluzeno.
LSD

#15449 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Šta Barca konta sa onim Alexis Sanchezom :? ....taj igrac nema ni 1% samopouzdanja u svojoj igri, a igra :shock: i još uzima minute Villi i Tellou, koji su opet s druge strane mnogo samouvjereniji igraci , ako ništa drugo.
Kad je zadnji put zabio gol :?: kad planira poceti igrati ozbiljan fudbal, biti od koristi klubu u kojem siše opasne pare.
U Udineseu je bio glavna baja i jako kvalitetan igrac - u Barci flopina na kub :shock:
sumirprimus

#15450 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Chuckie wrote:
Layne wrote:i onda neko kaže zasluženo, dobro su se branili :roll:
Potpuno zasluzeno.
upravo,to je ta igra kontra barce,a na barci je da nadje kljuc za ovakve brave....
Post Reply