SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čisto sumjam da je ovaj vozač mogao odmah stai na noge...možda šok ali opet malo vjerovatno jer pri takvoj brzini i udarcu nastaju takve unutrašnje ozljede da se gotovo svi organi pomjeraju od inercije. Jednostavno te ubije brzina ako te ne zgužva lim. Ne sjećam se više koliku ono maksimalnu G silu može podnjeti zdrav organizam odrasle osobe? :?
ev iz prve ruke,razbio sam se ja u trkacem autu ,svezan pojasom u 6 tacki..kavez..kaciga...pa izasao kao da nista nije bilo,znam i jos 5 ljudi istu situaciju...posljedice od toga nastaju tek sutra ujutru...ne mozes se pomac...sve te boli....
zateznistub

#15427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Vozač CRNOG Audija je mogao ostati u šoku
Vozač Sivog Audija je u bolnici i nema šanse da je ostao netaknut
MensurM

#15428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

zateznistub wrote:Vozač CRNOG Audija je mogao ostati u šoku
Pročitaj izvještaj Avaza.
muha_sa

#15429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

zateznistub wrote:Vozač CRNOG Audija je mogao ostati u šoku
momak koji stoji u crvenoj maici je vozac raskomadanog audija
Drvosjeca iz Dejcica

#15430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

muha_sa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
muha_sa wrote: Vesna Vulovic preživjela pad aviona sa 10 000 metara
Jes al' znaš u kakvom stanju je bila, polomljena sva, sa jedva primejtnim pulsom...itd. Čisto sumjam da je ovaj vozač mogao odmah stai na noge...možda šok ali opet malo vjerovatno jer pri takvoj brzini i udarcu nastaju takve unutrašnje ozljede da se gotovo svi organi pomjeraju od inercije.
odakle je pala dobro je nisu metlom kupili :-)

eno vozaca na slici--u crvenoj maici pa ti procjeni jel povrijedjen il jok
I ako je ono vozač on sigurno ima povrede samo što istih nije svjestan, adrealin, srce pumpa k'o ludo, nakon 2 minute taj nije mogao stajati na nogama. Jbt. ja sam imao običan sudar u gradu pri 50km/h za ovakvu havariju reko bih banalan sudar, prvih desetak minuta bio OK i onda me spucalo, muka, zamalo da povratim, jedva došao sebi.
mali_balon

#15431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

haj eto vidilo smo ga na slici da je na nogama, ne znamo sta se desava "u njemu" ali sto su mu konstatovane teze tjelesne povrede....jel ga to popustio adneralin....hebene g sile su tu jbga...mozda mozak i unutrasnji organi tek kasnije reaguju
Last edited by mali_balon on 25/09/2017 21:01, edited 1 time in total.
MensurM

#15432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

mali_balon wrote:haj eto vidilo smo ga na slici da je na nogama, ne znamo sta se desava "u njemu" ali sto su mu konstatovane teze tjelesne povrede....jel ga to popustio adneralin....
I lom ruke je teža tjelesna?
insomnia78

#15433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

mali_balon wrote:haj eto vidilo smo ga na slici da je na nogama, ne znamo sta se desava "u njemu" ali sto su mu konstatovane teze tjelesne povrede....jel ga to popustio adneralin....
Dovoljno je da slomis ruku, rebro...pa da imas teske tjelesne povrede
insomnia78

#15434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

I ako je ono vozač on sigurno ima povrede samo što istih nije svjestan, adrealin, srce pumpa k'o ludo, nakon 2 minute taj nije mogao stajati na nogama. Jbt. ja sam imao običan sudar u gradu pri 50km/h za ovakvu havariju reko bih banalan sudar, prvih desetak minuta bio OK i onda me spucalo, muka, zamalo da povratim, jedva došao sebi.
Ne podnose svi sve isto
Drvosjeca iz Dejcica

#15435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

bitanga_sa_otesa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Čisto sumjam da je ovaj vozač mogao odmah stai na noge...možda šok ali opet malo vjerovatno jer pri takvoj brzini i udarcu nastaju takve unutrašnje ozljede da se gotovo svi organi pomjeraju od inercije. Jednostavno te ubije brzina ako te ne zgužva lim. Ne sjećam se više koliku ono maksimalnu G silu može podnjeti zdrav organizam odrasle osobe? :?
ev iz prve ruke,razbio sam se ja u trkacem autu ,svezan pojasom u 6 tacki..kavez..kaciga...pa izasao kao da nista nije bilo,znam i jos 5 ljudi istu situaciju...posljedice od toga nastaju tek sutra ujutru...ne mozes se pomac...sve te boli....
Ma znam, isto imao sudar u gradu pri 50km/h, otvorila se oba airbaga. Prvih deset minuta bio skroz OK, normala ali nakon desetak minuta k'o da me poklopio voz, nisam mogao stajati na nogama, muka, zujanje u usima...drama. Sreća nikakvih trajnih posljedica.

Evo malo prošnjuhao po interentu u vezi G sile pa kaže...
In a car crash, a passenger may experience as much as 50G deceleration, and, if secured by a seatbelt could come away with only superficial injuries.

At 75G deceleration, the expected fatality rate is 50%. Deceleration over 80G is considered always fatal.
Dakle može se trpiti i 50G ako si vezan, 75G već je šansa 50/50 da su fatalne posljedice, preko 80G gotovo uvijek fatalne posljedice.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/09/2017 21:09, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#15436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

insomnia78 wrote:
Ne podnose svi sve isto
Slažem se ima i to.
splinter

#15437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Izvještaj Avaza je blago kontradiktoran, u istom najprije piše da je vožač teško povrijeđen a onda u nastavku da stoji na cesti, odnosno čuva se za glavu u nevjerici.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#15438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

MensurM wrote:
I lom ruke je teža tjelesna?
Da, lomovi se broje kao teže tjelesne povrede.
zateznistub

#15439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Mene samo čudi kako stoji ako ga je hitna odvela a ima teze tjelesne povrede...
Naslovnica

#15440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Gledao sam kada je frajera potkačio auto, bacio ga koji metar, rahmetlija ustade, potrča 10-15m, i pade. Kraj.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#15441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ma znam, isto imao sudar u gradu pri 50km/h, otvorila se oba airbaga. Prvih deset minuta bio skroz OK, normala ali nakon desetak minuta k'o da me poklopio voz, nisam mogao stajati na nogama, muka, zujanje u usima...drama. Sreća nikakvih trajnih posljedica.

Evo malo prošnjuhao po interentu u vezi G sile pa kaže...
In a car crash, a passenger may experience as much as 50G deceleration, and, if secured by a seatbelt could come away with only superficial injuries.

At 75G deceleration, the expected fatality rate is 50%. Deceleration over 80G is considered always fatal.
Dakle može se trpiti i 50G ako si vezan, 75G već je šansa 50/50 da su fatalne posljedice, preko 80G gotovo uvijek fatalne posljedice.
David Purley. Vozac F1
He returned to Formula One in 1977 with his own LEC chassis designed by Mike Pilbeam and run by Mike Earle.[5] It was this car in which he suffered serious injuries in an accident during practice for that year's British Grand Prix. He survived an estimated 179.8 g when he decelerated from 173 km/h (108 mph) to 0[5] in a distance of 66 cm (26 inches)[citation needed] after his throttle became stuck wide open and he hit a wall. This was the highest measured g-force ever survived by a human being (until in 2003, Kenny Bräck's crash violence recording system measured 214 g).[5][6] Purley suffered multiple fractures to his legs, pelvis and ribs.[5]
Ne cudi me da je vozac Audija prezivio. Sejtanska posla.
Jedne godine se momak sa G2 prevrnuo kod aerodroma na 200 na sat. Auto izgledalo kao da ga je tenkovska pogodila. Nema cm lima da je bio citav. Njemu samo arkada pukla,nije isao ni u bolnicu ni u hitnu. Sasili ga na licu mjesta.
Last edited by mali_milojica on 25/09/2017 21:16, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#15442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Naslovnica wrote:Gledao sam kada je frajera potkačio auto, bacio ga koji metar, rahmetlija ustade, potrča 10-15m, i pade. Kraj.
Prije kraja rečenice si nam reko kako se završilo :lol:

Sorry, moro sam... :oops: :D
Drvosjeca iz Dejcica

#15443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

mali_milojica wrote: David Purley. Vozac F1
He returned to Formula One in 1977 with his own LEC chassis designed by Mike Pilbeam and run by Mike Earle.[5] It was this car in which he suffered serious injuries in an accident during practice for that year's British Grand Prix. He survived an estimated 179.8 g when he decelerated from 173 km/h (108 mph) to 0[5] in a distance of 66 cm (26 inches)[citation needed] after his throttle became stuck wide open and he hit a wall. This was the highest measured g-force ever survived by a human being (until in 2003, Kenny Bräck's crash violence recording system measured 214 g).[5][6] Purley suffered multiple fractures to his legs, pelvis and ribs.[5]
Vozači F1 su baš onako bezze, nisu u formi nikako i nemaju nikakve zaštite.
zateznistub

#15444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Kako?
Povrijeđeni vozač Ferid Hadžihaskić je prevezen u Opću bolnicu "Prim.dr. Abdulah Nakaš", gdje mu je, kako nam je potvrđeno, urađena dijagnostika.
Članak sa klixa
MTV

#15445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MTV »

Ovdje ima i necenzurisanih slika
https://www.doznajemo.com/post/uznemiru ... -i-visokog
tako da je 100% ovaj u crvenoj majici vozac. E sad najgore je da dodje do unutrasnjeg krvarenja onda je i on gotov. Sok i adrenalin su cudna stvar kad to popusti svasta se kasnije moze desiti.
Ovaj covjek u plavoj kosulji i ova cura (plavusa) su sigurno iz crnog audia.
mali_milojica

#15446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

mali_milojica wrote: David Purley. Vozac F1
1977 godina.
F1 i zastita tada :lol:
Sigurniji je ovaj Audi nego tada F1
180G sila koju je prezivio :-)
Crvene_brigade

#15447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Crvene_brigade »

Kako objavljuje režimski SDA bilten "Faktor" izvještaj o saobraćajnoj nesreći već "smrdi" na zataškavanje i relativizaciju odgovornosti ubice za volanom.

Završen uviđaj nesreće kod Ilijaša: Uzroci se još utvrđuju, vozač van životne opasnosti
Autor: M. M.
Završen je uviđaj stravične nesreće koja se danas popodne dogodila na autoputu A1 Sarajevo - Visoko, u mjestu Ljubinići kod Visokog, u kojoj je život izgubila jedna, a teže povrijeđena druga osoba.

Od siline udara vozilo se prepolovilo Od siline udara vozilo se prepolovilo
U ovoj nesreći, koja se dogodila u 16.10 sati, poginuo je 25-godišnji suvozač iz audija Amir A., dok je vozač Ferid H. (22) nakon nesreće zbrinut u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu. Njegove povrede, kako smo saznali nisu životno ugrožavajuće.

Prema prvim, preliminarnim rezultatima istrage, sve ukazuje na to da se radi o klasičnoj nesreći. Potvrdila nam je ovo i Azra Bavčić, glasnogovornica sarajevskog Tužilaštva, čiji tužilac je rukovodio uviđajem na mjestu nesreće.

Alkotestiranjem je utvrđeno da niti jedan od učesnika nesreće nije bio pod dejstvom alkohola, a vozilo se kretalo brzinom, koja, iako velika, dozvoljena je na autoputu.

- Naložena su sva potrebna vještačenja kojima će se definitivno utvrditi tačni uzroci koji su doveli do ove nesreće - kazala nam je Bavčić.

Detalji nesreće kod Ilijaša: Velikom brzinom udario u zid mosta, suvozač poginuo namjestu

Vozač je, iz zasad još neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je udario u betonski most na rijeci Bosni, a potom se odbio i "zakačio" drugo vozilo. Od siline udara vozilo se prepolovilo, a nesretni mladić koji je bio na mjestu suvozača je stradao na mjestu nesreće.

Kako saznajemo, istražitelji ne isključuju mogućnost da je svemu kumovao klizav kolovoz, usljed čega je vozilo pod velikom brzinom proklizalo van ceste.
Last edited by Crvene_brigade on 25/09/2017 21:20, edited 1 time in total.
ing-ecc

#15448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ing-ecc »

BadBoy wrote: Ali da iz nesreće od 200+ km/h izađeš na nogama i bez ogrebotine... Ne znam. Čak je i ona djevojka što je preživjela u sličnoj nesreći kad je onaj frajer iz Švedske isto ovako prepolovio A8-icu (mislim da je 2010. bila) imala ozbiljnijih povreda.
Takodjer sam htio uporediti ove dvije nesrece, i onda je 8-ica pukla na pola, cak cini mi se josh je vishe bila rasturena, ako se nije komplet most(OVI) radvojio od ostatka komada :) Ne znam tacno al mi se cini da je i tada neka djevojka poginula, cetvero ih bilo u A8. :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#15449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

od g sile nemas zastite,ako si ikad provirio u neki trkaci auto,vidio bi da su tu sve tvrdi predmeti...neke cijevi ,sjediste tvrdo,mekane obloge odstranjene,nema airbagova i slicno ,kad vozis stegnut si u to sjediste da mozes samo ruke mrdati...g sila je ista i u cestovnom i u trkacem,a ona te ubija.sem sto vozaci trkacih auta imaju kacigu(2-3kg) pa je vrat jos vise opterecen...ovi iz formule su prezivjeli vjerovatno sto su pod adrenalinom i imaju iskustva u sudaranju,a imaju i hans koji je glavni dio zastitne opreme.mada ga nije bilo tih godina
Image
mali_milojica

#15450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_milojica »

Cuj brzina bila dozvoljena.
Jel ja dobro vidim sta citam.
Na 120 km/h se A8 raspao kao kinder jaje :lol:
Post Reply