Ali ako se ove slunte ne dozovu, moguc je neki rezultat kao 2016.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- ultima_palabra
#15426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uvjerljivo nece, jer on ima ogranicenu bazu gdje moze uzeti glasove... nije inkluzivan kandidat, modernim rijecnikom receno
- Irsar
#15427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mah, žalim svakog ko će da detaljno iščita taj izvještaj, gubitak vremena, jer da nešto u njemu ima već bi se znalo i mediji bi na sve strane o tome trubili.Crvena Tifoza wrote:Ključna riječ sažetak. Znači nije cijeli izvještaj, nego njegovo (Barrovo) viđenje istog.Irsar wrote:https://www.klix.ba/vijesti/svijet/muel ... /190324098
Kao što sam i od početka tvrdio: tresla se brda, rodio se... pa ništa zapravoTreba sačekati dok cijeli izvještaj vidi svjetlo dana.
- Irsar
#15428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kao što sam rekao prije koju godinu-dvije, Trump će - inšallahburgundy wrote:Ja ne znam da je ijedan predsjednik SAD-a bio ovako na meti tokom mandata.Sve nesto ima, a nista.Ne izadju li demokrate sa necim konkretnim i sa dostojnim protivkandidatom, 2020 Trump ce uvjerljivo uzeti i drugi mandat.
- raoul duke
#15429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo neka je zavrsilo oko price Rusa, collusiona i impeachmenta, bez obzira koliko su demokrati i deep state mediji nanijeli stete POTUSu kao i ugledu Amerike generalno.
Da li se sprema izvinjenje od strane demokrata i CNN-a, sumnjam, prije ocekivam jos veci meltdown i nove smicalilice i zavjere kako sjebati Trumpa

Da li se sprema izvinjenje od strane demokrata i CNN-a, sumnjam, prije ocekivam jos veci meltdown i nove smicalilice i zavjere kako sjebati Trumpa
-
sumirprimus
#15430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sa preko 70 god treba zabranit bavljenje politikom..
sta su mogli doprinjet doprinjeli su, sta su mogli opuhat opuhali su..
samo mogu zajebat i zaboravit.
jebte imas zabranu dobne granice do 35 god koliko vec,a metuzalemi mogu parazitirat dok ne umru.
sta su mogli doprinjet doprinjeli su, sta su mogli opuhat opuhali su..
samo mogu zajebat i zaboravit.
jebte imas zabranu dobne granice do 35 god koliko vec,a metuzalemi mogu parazitirat dok ne umru.
- seln
#15431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Takvi tipovi uvijek sanjaju o nekom babi koji ce im pokazati put... Fikret Abdic, Trump, nevazno.Point. wrote:Čuj Babu. O jebo te hljeb.
- CPT
#15432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma kakvi, pogotovo ne Obama. Njemu su odradili "samo" sve od a do z. Uvjerljivo uzeti i drugi mandidat? Zar nije vec prvi put popusio za 2mio glasova?burgundy wrote:Ja ne znam da je ijedan predsjednik SAD-a bio ovako na meti tokom mandata.Sve nesto ima, a nista.Ne izadju li demokrate sa necim konkretnim i sa dostojnim protivkandidatom, 2020 Trump ce uvjerljivo uzeti i drugi mandat.
I to uz pomoc to istog Muellera, DNC i Rusa...
- burgundy
#15433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa zato ti kazem uvjerljivo,jer nece vise biti tih 2 miliona.Pocet ce se i Ameri furat na Srbe:jedan od dva milionaCPT wrote:Ma kakvi, pogotovo ne Obama. Njemu su odradili "samo" sve od a do z. Uvjerljivo uzeti i drugi mandidat? Zar nije vec prvi put popusio za 2mio glasova?burgundy wrote:Ja ne znam da je ijedan predsjednik SAD-a bio ovako na meti tokom mandata.Sve nesto ima, a nista.Ne izadju li demokrate sa necim konkretnim i sa dostojnim protivkandidatom, 2020 Trump ce uvjerljivo uzeti i drugi mandat.
I to uz pomoc to istog Muellera, DNC i Rusa...
-
daddy-kool
- ljevoruki
#15435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zar ima jos neko ko sumnja da ce Trump uzeti lopatom drugi mandat?
Race and Hispanic Origin
White alone, percent 76.6%
Black or African American alone, percent(a) 13.4%
American Indian and Alaska Native alone, percent(a) 1.3%
Asian alone, percent(a) 5.8%
Native Hawaiian and Other Pacific Islander alone, percent(a) 0.2%
Two or More Races, percent 2.7%
Hispanic or Latino, percent(b) 18.1%
White alone, not Hispanic or Latino, percent 60.7%
Sta mislite za koga velika vecina ovih podebljanih glasa?
Demokrate, predsjednicki kandidati (bice ih jos):
Sen. Kirsten Gillibrand,
Former Rep. Beto O’Rourke
, former Gov. John Hickenlooper
, Gov. Jay Inslee
, Sen. Bernie Sanders
, Sen. Amy Klobuchar
, Sen. Elizabeth Warren
, Sen. Cory Booker
, Sen. Kamala Harris
, ex-San Antonio Mayor Julian Castro
, Rep. Tulsi Gabbard
, former Rep. John Delaney
, author Marianne Williamson
and former tech executive Andrew Yang
.
Gillibrand and Harris su OK, samo nema sanse da daleko doguraju.
Bernie kasljo je prestar, Beto premlad i zelen, ostali su komedija ziva.
Race and Hispanic Origin
Sen. Kirsten Gillibrand,
- insomnia78
- jeza u ledja
#15437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ne kontam zasto gillibrand?ljevoruki wrote:Zar ima jos neko ko sumnja da ce Trump uzeti lopatom drugi mandat?![]()
Race and Hispanic Origin
Sen. Kirsten Gillibrand,Former Rep. Beto O’Rourke
, former Gov. John Hickenlooper
, Gov. Jay Inslee
, Sen. Bernie Sanders
, Sen. Amy Klobuchar
, Sen. Elizabeth Warren
, Sen. Cory Booker
, Sen. Kamala Harris
, ex-San Antonio Mayor Julian Castro
, Rep. Tulsi Gabbard
, former Rep. John Delaney
, author Marianne Williamson
and former tech executive Andrew Yang
.
a beto mi se cini previse zelen i ne bas previse pametan.
za mene harris, sanders i biden su za sada najbolji. ostali uglavnom ni smrde nit mirisu.
za sada sam eliminisao iz mog izbora gabbard, warren i bookera.
svidja mi se i butigigeg , ali on nema sanse i zelen je.
-
emric
#15438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zavisi ko će mu biti protivkandidat(i). Mogao bi pasti kao srpska vojska u Bosankoj Krajini.ljevoruki wrote:Zar ima jos neko ko sumnja da ce Trump uzeti lopatom drugi mandat?
- jeza u ledja
#15439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bas me zanima u narednim danima hoce li ankete pokazati ikakav znacajan pomak za Trumpa, a nakon sto ga je Muller oslobodio najbitnijeg dijela istrage.
Ako se popne iznad 45%, na cemu nije bio od pocetka mandata, onda znaci da haman pa nema vise prostora za napredak, sto se tice “neodlucnih”. To bi znacilo - sto ima glasova - ima. I trebao bi odigrati skoro pa savsrsenu izbornu utakmicu, plus da Demokrate imaju loseg kandidata.
Ekonomija je odlicna, ratova za sad nema, Muller ga oslobodio optuzbi, ako sad ne moze vise od 45% onda kad moze?
Jedno je 100% sigurno kao sto je bilo i prosli puta. Od 4 scenarija samo je jedan apsolutno nemoguc - a to je uzimanje Trumpa lopatom. Uostalom, takvi scenariji se svakako ne desavaju americkoj politici vec mnogo decenija.
Ako se popne iznad 45%, na cemu nije bio od pocetka mandata, onda znaci da haman pa nema vise prostora za napredak, sto se tice “neodlucnih”. To bi znacilo - sto ima glasova - ima. I trebao bi odigrati skoro pa savsrsenu izbornu utakmicu, plus da Demokrate imaju loseg kandidata.
Ekonomija je odlicna, ratova za sad nema, Muller ga oslobodio optuzbi, ako sad ne moze vise od 45% onda kad moze?
Jedno je 100% sigurno kao sto je bilo i prosli puta. Od 4 scenarija samo je jedan apsolutno nemoguc - a to je uzimanje Trumpa lopatom. Uostalom, takvi scenariji se svakako ne desavaju americkoj politici vec mnogo decenija.
- burgundy
#15440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Amerikancima je bitno hoce li imat vise steak-a u frizideru .Ekonomija se zahuktala,parametri iste nikad bolji.Htio je zid sa Mexicom, dobio je opstrukcije od demokrata.Bilo je problema na granici sa izbjeglicama kada je poslao nacionalnu gardu.Ja sam uvjeren da ce neodlucni biraci na zadnjim predsjednickim izborima,ovaj put glasati za Trampa.
- Maraschino
#15441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump je napravio sto ni jedan predsjednik od II s.r. na ovamo.
Razjebao je svjetski poredak i porusio mnoge dogovore koji su se decenijama gradili. Okrenuo je sve naopacke, hoce li to Amerikanci prihvatiti, na njima je. Amerika nikad vise neprijatelja nije imala...
Za Izrael je uradio najvise.
Razjebao je svjetski poredak i porusio mnoge dogovore koji su se decenijama gradili. Okrenuo je sve naopacke, hoce li to Amerikanci prihvatiti, na njima je. Amerika nikad vise neprijatelja nije imala...
- burgundy
#15442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Šta je napravio?Maraschino wrote:Trump je napravio sto ni jedan predsjednik od II s.r. na ovamo.
Ništa se nije promijenilo.Amerika je i dalje jedina supersila na svijetu sviđalo se to nekome ili ne.Kina je zemlja u razvoju,a Rusija za Kinom kaska 20-30 godina.Amerika u odnosu na ove dvije zemlje je pojam demokratije.Amerika je uvijek imala neprijatelje,nije to od Trampa.Amerika je najveće tržište na svijetu svi bi da uzmu kajmak.Kaže Tramp: nudili su mi Nijemci da ukinu tarife na američke automobile da budu 0%,ali rekao sam ne,zato što če se Mercedes uvijek više prodavati od Ševroleta.Napravite fabriku u SAD-u zaposlite naše ljude onda možemo razgovarat.Veča prava imaju muslimani u Americi,i to poslije 9.11,nego muslimani u Kini,gdje tamošnje vlasti trpaju Ujgure u koncentracione logore.
Za Izrael će svaki USA predsjednik uraditi nešto,jer ko se drzne protiv završi loše.A ima i sebičnih razloga zato što mu je zet Jevrej.
Last edited by burgundy on 26/03/2019 15:25, edited 1 time in total.
- Maraschino
#15443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na dobrom je putu ka izolacionizmu.
- burgundy
- ljevoruki
#15445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Opet Jez i njegove prognoze izborajeza u ledja wrote:
Zapamti, lopatom uzima.
Hajmo se kladiti, u mjesec ekskurzije u zivopisne Banovice, da lagano uzima drugi mandat.
- jeza u ledja
#15446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sta znaci tebi “lagano uzima drugi mandat”? Definisi u procentima.ljevoruki wrote:Opet Jez i njegove prognoze izborajeza u ledja wrote:
Jedno je 100% sigurno kao sto je bilo i prosli puta. Od 4 scenarija samo je jedan apsolutno nemoguc - a to je uzimanje Trumpa lopatom. Uostalom, takvi scenariji se svakako ne desavaju americkoj politici vec mnogo decenija.![]()
Zapamti, lopatom uzima.
Hajmo se kladiti, u mjesec ekskurzije u zivopisne Banovice, da lagano uzima drugi mandat.
Ovo o 4 scenarija, identicno, sam rekao i prije proslih izbora na neciji slican komentar tada. I to je bila jedina moja prognoza u vezi izbora za koju sam rekao da sam 100% siguran.
-
hAZNADAR
#15447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mozemo ga mrziti - ali sad je poslije ove afere nikad jaci i po svemu sudeci ostati imun na bilo koje druge optuzbe.
A jedan nod rijetkih koji se trudi da ispuni predizborna obecanja.
Uzima sljedece izbore glat.
A jedan nod rijetkih koji se trudi da ispuni predizborna obecanja.
Uzima sljedece izbore glat.
- ultima_palabra
#15448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ispunjena obecanja mobilisu njegovu bazu, ali i protivnicku... tako da je tesko reci kako ce se sve okrenuti.
- ljevoruki
#15449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:Sta znaci tebi “lagano uzima drugi mandat”? Definisi u procentima.
- jeza u ledja
#15450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ljevoruki wrote:jeza u ledja wrote:Sta znaci tebi “lagano uzima drugi mandat”? Definisi u procentima.
Ako hoces da se kladis moras jasno definisati parametre opklade. Predlozio si opkladu, red je sad da elaboriras umjesto da se keslas.