Republika Turska

Post Reply
Grean

#15426 Re: Republika Turska

Post by Grean »

cyprus wrote:
Grean wrote:
cyprus wrote: Dobro, kako se u te aršine "kršćanske Evrope" uklapa Kosovo? Kao i obično, riječ je o vrlo selektivnom uzimanju stvari i natezanju činjeničnog stanja... Ne možeš ne uzeti u
Izuzetak koji potvrdjuje pravilo i koji se nikad ne bi desio da se pitala Evropa.

Sto se nas tice mi smo upoznali njihove arsine u ratu, od Bilta, Moriona, Rosa, lordova ovih i onih. Sve su to isti ljudi i danas samo sa novim imenima.
Joj što ne mogu ove priče "svi nas mrze jer smo muslimani" :-)

Htjedoh napisat svašta, ali mi se ne da... Ima i ovih prigodnih popularnih plačućih gifova, ali mi i to mrsko...
Gdje si ti proveo rat?

Uz to pretpostavljam da nisi musliman sto automatski cini da gledas drugacije na stvari. Ako pitas Bosnjake bar 90% je tog stava da su u nasem ratu uloge bile zamijenjene puno drugacije i prije bi se ovo zavrsilo i sigurno smo u pravu.

Od predrasuda niko nije oslobodjen pa tako ni ti koji odlucuju o nasoj sudbini. To je jednostavno tako.
cyprus

#15427 Re: Republika Turska

Post by cyprus »

Grean wrote:Gdje si ti proveo rat?
Na Palama.
Krokodajl

#15428 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

Ovom Armenu svaka čast, valja imati muda do poda pa pričati o genocidu nad Armenima u Turskom parlamentu. Učite Bošnjaci na ovom primjeru, u Višegradu narediše da se sa nišana sklone riječ genocid, kakve god odnose mi imali sa Turcima i Turskom, mislim da bi bilo ljudski a kada bi imali muda, da naša ulema pošalje pismo Turskoj braći da im ukaže na pogreške koje Turska država čini u svom odnosu prema genocidu nad Armenima.

Jer, tako će i za 100 godina neki mamlazi reći, kakav Višegrad, kakva Srebrenica.
Kikibombona

#15429 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Ovom Armenu svaka čast, valja imati muda do poda pa pričati o genocidu nad Armenima u Turskom parlamentu. Učite Bošnjaci na ovom primjeru, u Višegradu narediše da se sa nišana sklone riječ genocid, kakve god odnose mi imali sa Turcima i Turskom, mislim da bi bilo ljudski a kada bi imali muda, da naša ulema pošalje pismo Turskoj braći da im ukaže na pogreške koje Turska država čini u svom odnosu prema genocidu nad Armenima.

Jer, tako će i za 100 godina neki mamlazi reći, kakav Višegrad, kakva Srebrenica.
Ma iskreno, ne trebaju se Bosnjaci u to mijesati. Neka ta pisma salju Saudijci, Egipcani, Indonezani i drugi veliki narodi. Mi se trebamo zabaviti o sebi, previse smo mali da bi vodili tudje, velike bitke.

A sto se tice ovih iz HDP, imaju volovska muda. Prkose zatvoru, maltretiranju, progonu, svemu, u korist istine. HDP obuhvata sve manjine koje Turci nisu asimilirali. Ranije su smijenili jedinu asirsku gradonacelnicu radi 'teroristicke propagande'.

Ovu lijepu gospodju/gospodjicu

Image

Spremali su i optuznicu, ne znam da li je privedena...
Kikibombona

#15430 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

AKP stranacki bilten. Sve su ludji! :lol:

New 'Daesh emir' trained by US against Turkish army

http://m.yenisafak.com/en/world/new-dae ... my-2598604

Sta bi na ovo rekle patriJote sa Klixa, narocito ekstremno krilo iz dijaspore. Reaguj ostro, u kost, napad putem svih medija! :D

Ameri sute i strpljivo trpe kanonadu udaraca koje stizu vec mjesecima, pa i godinama, u protekle 3-4, iz Turske. Al' jebat ce im mater kroz mater prvom prilikom. Amer ne laje kao ker. Oni rade i sute. :D

Inace, danas 9 ruskih i 8 turskih aviona ravnalo al-Bab. Turski specijalci opet ni metra nisu napredovali. Trebaju Kinezi hitno poslati svoju avijaciju. Grad al-Bab je divljacki razoren. Nista nije ostalo. Gradjani al-Baba bi bili presretni da ih je oslobadjao Asad.

Evo kako sve to tumace pro-AKP novinari...
Ali Özkök ‏@A_Ozkok
Russia gives Turkey influence in Syria and the right to crush a YPG-initiated Kurdistan. In return Turkey weakens NATO.
A u medjuvremenu, kurdski djecaci se igraju bojicama... :D

Image
Point.

#15431 Re: Republika Turska

Post by Point. »

I tako brat Erdo uveo u ustav da demokratski moze vladati bar do 2029 godine a mozda i dalje. Volja naroda jebiga, demokratija na turski nacin. Uvijek sam se pitao zasto vodje u muslimanskim zemljama toliko vole vlast? To kad zasjedne samo ratom mozes iscerati. Naravno, uz to i zemlju uvuku u opsti haos.
ElRe

#15432 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Point. wrote:I tako brat Erdo uveo u ustav da demokratski moze vladati bar do 2029 godine a mozda i dalje. Volja naroda jebiga, demokratija na turski nacin. Uvijek sam se pitao zasto vodje u muslimanskim zemljama toliko vole vlast? To kad zasjedne samo ratom mozes iscerati. Naravno, uz to i zemlju uvuku u opsti haos.
Sultan ce dobiti vlast ne do 2029 vec dok je ziv. I to na najdemokratskijim izborima, voljom naroda.
ElRe

#15433 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

I Britanci napadaju

http://www.hurriyetdailynews.com/britis ... sCatID=352

Ruski turisti se vracaju na omiljena odredista

http://www.hurriyetdailynews.com/russia ... sCatID=349
Many Japanese companies have recently chosen İzmir to invest in, partly as a result of İZKA’s specialized investment and promotional activities in the county, said the report.

Among them are Japanese food giant Nippon Ham, spare automotive parts manufacturer Denso Corp, Yanmar Corp and Ajinomoto, which recently bought a food company from Yıldız Holding in İzmir.

Japan’s Sun Chemical also started to manufacture packaging inks in a new factory in the Aliağa district in a $30 million investment.

İnci Holding, one of the largest conglomerates of the Aegean region, signed a deal with Japan’s GS Yuasa Corp to boost corporation in research and development and co-produce car batteries.
http://www.hurriyetdailynews.com/japane ... sCatID=345
Point.

#15434 Re: Republika Turska

Post by Point. »

ElRe wrote:
Point. wrote:I tako brat Erdo uveo u ustav da demokratski moze vladati bar do 2029 godine a mozda i dalje. Volja naroda jebiga, demokratija na turski nacin. Uvijek sam se pitao zasto vodje u muslimanskim zemljama toliko vole vlast? To kad zasjedne samo ratom mozes iscerati. Naravno, uz to i zemlju uvuku u opsti haos.
Sultan ce dobiti vlast ne do 2029 vec dok je ziv. I to na najdemokratskijim izborima, voljom naroda.
Sultan ce do tad unistiti Tursku unutrasnjim nemirima. Mozes kako hoces al me mozes dokle. Doce njemu neko glave.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15435 Re: Republika Turska

Post by Truba »

ša nas briga za to
ako ga izabere narod nek bude doživotno na vlasti
Point.

#15436 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Ma kako sta nas briga za to pa guzni mu haver Bakir samo sto nije proglasio turski sandzak Saray na podrucju opstine Centar. Izlazi sav zabrinut, problijedio kad je bio u Stambolu vojni puc a kada mu u rodjenoj drzavi haman ha puc, suti ko zaliven.
Kikibombona

#15437 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Malo pozitive i ljudske dobrote iz Istanbula!

Image

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15438 Re: Republika Turska

Post by Truba »

da to sam negdje čuo da se brinu o čak 150 000 pasa

a bake neće dugo do 2018 :D
ElRe

#15439 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

"Currently our country is among the ten countries that design and build their warships," Isik said, adding Turkey had come a long way in developing naval weapons systems locally, too.
http://aa.com.tr/en/todays-headlines/tu ... sel/730863
burgundy

#15440 Re: Republika Turska

Post by burgundy »

ElRe wrote:
"Currently our country is among the ten countries that design and build their warships," Isik said, adding Turkey had come a long way in developing naval weapons systems locally, too.
Vojna industrija im je vrh.Jedan od razloga sto hoce da slome Tursku.Svidja mi se MPT 76, pravo hvale pusku,ide Altay,Cobra 2,Aselsan radarski sistemi,sve prave i to kvalitetno.
Grean

#15441 Re: Republika Turska

Post by Grean »

cyprus wrote:
Grean wrote:
cyprus wrote: Dobro, kako se u te aršine "kršćanske Evrope" uklapa Kosovo? Kao i obično, riječ je o vrlo selektivnom uzimanju stvari i natezanju činjeničnog stanja... Ne možeš ne uzeti u
Izuzetak koji potvrdjuje pravilo i koji se nikad ne bi desio da se pitala Evropa.

Sto se nas tice mi smo upoznali njihove arsine u ratu, od Bilta, Moriona, Rosa, lordova ovih i onih. Sve su to isti ljudi i danas samo sa novim imenima.
Joj što ne mogu ove priče "svi nas mrze jer smo muslimani" :-)

Htjedoh napisat svašta, ali mi se ne da... Ima i ovih prigodnih popularnih plačućih gifova, ali mi i to mrsko...
I ko bi upravu?

Na S. Kipar ni ptica iz EU ne smije sletiti a uvodjenje sankcija Dodiku bi bilo kontraproduktivno.

Iako je tebi neprihvatljivo i nauka se bavi tim, sta nas vodi tome da nesvjesno zauzimamo stranu onih kojima smo blizi iz ovih ili onih razloga. Eh sad je samo pitanje je li nesvjesno.

What is unconscious bias?

One's age, gender, gender identity physical abilities, religion, sexual orientation, weight, and many other characteristics are subject to bias. Unconscious biases are social stereotypes about certain groups of people that individuals form outside their own conscious awareness.

https://www2.warwick.ac.uk/services/ldc ... 2_june.pdf
sunceKOtepsija

#15442 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
Predsjednik Republike rekao da su turske snage sigurnosti u godinu i po dana borbi protiv pripadnika PKK ubile 10 hiljada pripadnika navedene organizacije-dok je 12 hiljada jataka i clanova PKK uhapseno. Istovremeno u napadima PKK poginuo je 971 pripadnik snaga sigurnosti i 330 civila.
Image
nastavlja se istraga o ubistvu ruskog ambasadora kojeg je u Ankari ubio turski policajac Mevlut Mert Altintas. U sklopu istrage uhapseno 7 policajaca-jedan pusten na slobodu, za druge odreden privremeni pritvor.

Sur-Dijarbakir-napad na pripadnike specijalnih policijskih snaga neki dan-poginula 4 policajca dvojica ranjena-danas vijest da je jedan od ranjenih preselio na drugi svijet cime se broj poginulih popeo na 5
Image
Hüsnü Mahalli-uhapseni novinar-tuzilac trazi kaznu izmedu 2 godine i 4 mjeseca i 7 godina i 3 mjeseca zbog vrijedanja Predsjednika Republike i drugih duznosnika.
-akcije protiv pripadnika gulenovske organizacije sirom Turske
-Balikesir 28 uhapsenih gulenovaca
-gaziantantep 37 policajaca clanova gulenovske teroristicke organizacije uhapseno
-trabzon za 23 osumnjicena pripadnika gulenovske organizacije doreden pritvor
-izmir 24 clana gulenovske teroristicke organizacije uhapseno
-Eskisehir 16 clana gulenovske teroristicke organizacije uhapseno
-Malatya uhapseno 17 profesora clanova gulenovske teroristicvke organizacije
itd
cyprus

#15443 Re: Republika Turska

Post by cyprus »

Grean wrote:I ko bi upravu?

Na S. Kipar ni ptica iz EU ne smije sletiti a uvodjenje sankcija Dodiku bi bilo kontraproduktivno.

Iako je tebi neprihvatljivo i nauka se bavi tim, sta nas vodi tome da nesvjesno zauzimamo stranu onih kojima smo blizi iz ovih ili onih razloga. Eh sad je samo pitanje je li nesvjesno.

What is unconscious bias?

One's age, gender, gender identity physical abilities, religion, sexual orientation, weight, and many other characteristics are subject to bias. Unconscious biases are social stereotypes about certain groups of people that individuals form outside their own conscious awareness.

https://www2.warwick.ac.uk/services/ldc ... 2_june.pdf
Ma nemoj zajebavat :roll:
Grean

#15444 Re: Republika Turska

Post by Grean »

Eh pa najlakse je tako, kad nestane argumenata za relativiziranje evropske politike duplih arsina koja je BiH svela na nefunkcionalni protektorat onda zarolas ocima i pravis se blesav.

Za kraj ove diskusije da napomenem da je EU svojim porukama Turskoj kako joj nije mjesto u njihovom drustvu jer je ono zasnovano na krscanskim vrijednostima poslala poruku svim muslimanima pa i onim u BIH.

Da nas je kojim slucajem 40 miliona umjesto ovih 1.5 ne bi ni za nas bilo mjesta u jer tad bi vec bili ozbiljan problem njihovim ocima.
ElRe

#15445 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

burgundy wrote:
ElRe wrote:
Vojna industrija im je vrh.Jedan od razloga sto hoce da slome Tursku.Svidja mi se MPT 76, pravo hvale pusku,ide Altay,Cobra 2,Aselsan radarski sistemi,sve prave i to kvalitetno.
Najjaca su vojna sila u Evropi, ako zanemarimo Rusiju. Ima tu jos dosta toga

http://baykarmakina.com/en/
http://www.roketsan.com.tr/en/

Nurol Makina
https://www.youtube.com/watch?v=MWNUqMPvF1k

Image
Image
Image
ElRe

#15446 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Jos jedan megaprojekat u Turskoj

Istanbulites to walk across Bosporus strait through undersea tunnel in 2019

http://www.dailysabah.com/business/2017 ... el-in-2019
GAU8

#15447 Re: Republika Turska

Post by GAU8 »

Kikibombona wrote:Malo pozitive i ljudske dobrote iz Istanbula!

Image

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Šta će reći ovi islamisti zar pas nije prljava životinja
Mohamad Sissoko

#15448 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

ElRe wrote:Jos jedan megaprojekat u Turskoj

Istanbulites to walk across Bosporus strait through undersea tunnel in 2019

http://www.dailysabah.com/business/2017 ... el-in-2019
Dobre stvari rade.
The 51st State

#15449 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

turcima je izdrzati do 2023, posle ih mogu za kurac povuci.
aratet

#15450 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Turska vojna industrija koja do skora nije mogla tenk napraviti.
Post Reply