Ukrajina

Post Reply
jefferson

#15426 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Hajlac wrote:
jefferson wrote:Ta tema je davno sazvakana. Imao si cak i na CNN-u neki dan film u kojem su intervjusali prvog covjeka koji je rekao da je vidio raketu, kao i covjeka koji je napisao knjigu (i obogatio se na njoj) o tome da je raketa srusila avion.
Nista novo ti nisi rekao.
:lol:

Prvo si tvrdio da je NTSB vodio istragu - ja ti dokazao da je FBI vodio.
Onda kako nema dokaza o vanjskoj eksploziji - ja ti podastro svjedočanstva samih istražitelja, koji 100x bolje znaju i od tebe i od mene, o dokazima vanjske eksplozije koje je FBI uništavao i odnosio.
I na kraju takođe o svjedočanstvima istih tih istražitelja-članova istražnog tima, o zataškavanju pronađenih indicija o prisustvu rezidua eksploziva.

Ništa od toga očito nisi znao(jer te ne interesuje, budimo realni), svi argumenti ti se svode na baljezganje o masonima, reptilima, CNN-u, Amazonu, poznavanju JFK aerodroma, bjelačkoj kući itd. :-)
Znači ono s podsmjehom, hihi hoho huhu na jedno uđe na drugo izađe.
Ja sta, kazem ti ja, ponovo ti provjeri kako funkcinise sistem u SAD, pa ce ti mozda malo jasnije biti sta je FBI radio, a sta NTSB.
Ali posto tebe ne interesuje nista sto ej zvanicno objavljeno, igramo se zmire u mraku.
I hajde da se vratimo na temu.
Covjek te upita, sta ti mislis ko obori MH17?
Hajlac

#15427 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

sumirprimus wrote:Negohajlac sta bi s ovog aviona mh17po tebi?
Još nije sigurno - masoni ili reptili. Vidovita Džallila će javiti u roku 48h, naravno pod uslovom da je ne otpuše nuklearni prasak u sukobu Obama-Putin.

Za sad jedino što je sigurno jeste da je 300 porodica trajno unesrećeno.

Stay tuned for live program.

Mislim, nakon već barem tri slična obaranja putničkih aviona u rejonima vojnih vježbi i ratnih dejstava, zar nije bilo pameti, nakon što je prethodni dan srušen vojni ukrajinski avion na preko 6500m, ne poslati civilni avion direktno preko iste te ratne zone :?

"Ovo je treća tragična nesreća u proteklih nekoliko dana, nakon što su s ruskog teritorija pogođeni ukrajinski vojni zrakoplovi An-26 i Su-25."
Ukrajinski predsjednik Petro Poroshenko
jefferson

#15428 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Hajlac wrote:
sumirprimus wrote:Negohajlac sta bi s ovog aviona mh17po tebi?
Još nije sigurno - masoni ili reptili. Vidovita Džallila će javiti u roku 48h, naravno pod uslovom da je ne otpuše nuklearni prasak u sukobu Obama-Putin.

Za sad jedino što je sigurno jeste da je 300 porodica trajno unesrećeno.

Stay tuned for live program.

Mislim, nakon već barem tri slična obaranja putničkih aviona u rejonima vojnih vježbi i ratnih dejstava, zar nije bilo pameti, nakon što je prethodni dan srušen vojni ukrajinski avion na preko 6500m, ne poslati civilni avion direktno preko iste te ratne zone :?
Tu ce neko iz ICAO i Eurocontrola morati odgovarati.
Zato Malaysia Airlines hoce da organizuje konferenciju avio kompanija da se rjese ta pitanja.
Kada je oboren avion na 6.5km trebalo je odmah zatvoriti taj prostor. Ali, pitanje je kako obavjestajne sluzbe ICAO i Eurokontrola funkcionisu, inace dva vrlo birokratizirana tijela.
Cak i sad s ovim desavanjem u Tel Avivu, svi su regaovali nakon sto je FAA zabranila americkim avio prijevoznicima da lete tamo. ICAO i EUC jos nisu nista objavili.
mirsek

#15429 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
Mislim da bi tebe Rusi trebali pitati sta ne valja sa BUK-om, jer je upaljac na BUK-u blizinski upaljac koji se aktivira na oko 110m (prema ruskim izvorima) (posto ti ne razumijes bosanski, blizinski je ustvari: proximiti).
Inace, granata koja eksplodira na zemlji i granata/raketa koja eksplodira u zraku su dvije sasvim razlicite stvari, ali eto to si ti kao znao.

http://sofrep.com/36195/one-missile-298 ... adfly-sam/

F-14A ne moze nositi protivbrodske rakete?
Avion koji je namjenjen da zamjeni F-4 u MORNARICI, kao glavni borbeni avion, nema mogucnost da obavlja jedan od osnovnih zadataka koje mornarickih avion treba da obavi?
Hajde ti zovi jane's nek ti vrate pare nazad.
Ovaj link sto si postavio koliko sam uspio da vidim ne govori nista o tvom biseru o destrukciji aviona na 100 metara od eksplozije rakete.
Samo o nacinu rada BUK sistema.
Inace samo logicki zakljuci koliko fragmenata bojeve glave ima sanse da pogodi avion na daljini od 100 metara a tek da ga unisti.
Dakle ulazimo u 3 dan a ti i dalje bez nekog relevantnog dokaza o tvojoj 100 metara tvrdnji.

F-14 A je imao SAMO sidewinder, sparrow i phoenix rakete.
Sve do jedne su bile protivvazdusne rakete.
A gle, ako je tebi nesto nelogicno istrazuj dalje.
:thumbup:
Nastavi ti da budes uporan.
jefferson

#15430 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
jefferson wrote:
Mislim da bi tebe Rusi trebali pitati sta ne valja sa BUK-om, jer je upaljac na BUK-u blizinski upaljac koji se aktivira na oko 110m (prema ruskim izvorima) (posto ti ne razumijes bosanski, blizinski je ustvari: proximiti).
Inace, granata koja eksplodira na zemlji i granata/raketa koja eksplodira u zraku su dvije sasvim razlicite stvari, ali eto to si ti kao znao.

http://sofrep.com/36195/one-missile-298 ... adfly-sam/

F-14A ne moze nositi protivbrodske rakete?
Avion koji je namjenjen da zamjeni F-4 u MORNARICI, kao glavni borbeni avion, nema mogucnost da obavlja jedan od osnovnih zadataka koje mornarickih avion treba da obavi?
Hajde ti zovi jane's nek ti vrate pare nazad.
Ovaj link sto si postavio koliko sam uspio da vidim ne govori nista o tvom biseru o destrukciji aviona na 100 metara od eksplozije rakete.
Samo o nacinu rada BUK sistema.
Inace samo logicki zakljuci koliko fragmenata bojeve glave ima sanse da pogodi avion na daljini od 100 metara a tek da ga unisti.
Dakle ulazimo u 3 dan a ti i dalje bez nekog relevantnog dokaza o tvojoj 100 metara tvrdnji.

F-14 A je imao SAMO sidewinder, sparrow i phoenix rakete.
Sve do jedne su bile protivvazdusne rakete.
A gle, ako je tebi nesto nelogicno istrazuj dalje.
:thumbup:
Nastavi ti da budes uporan.
Uopste ja nisam uporan. Tebi ako se cini da si dzaba pare dao a nisi nista dobio, jbg, tvoj problem.
Inace kada meni platis pretplatu dat cu ti linkove, do tada, snalazi se sam.
mirsek

#15431 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
Uopste ja nisam uporan. Tebi ako se cini da si dzaba pare dao a nisi nista dobio, jbg, tvoj problem.
Snasao se.
Ja uvijek bar na 3 linka provjerim.
Eto vidis, ni za F-14 neces da priznas a kamoli sta drugo.
Iranski F-14 nije imao mogucnost da gadja brod a ti nadji neki link koji kaze da je F-14a imao protivbrodske rakete
ja ti se ovdje javno izvinim
. :thumbup:
jefferson

#15432 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
jefferson wrote:
Snasao se.
Iranski F-14 nije imao mogucnost da gadja brod a ti nadji neki link koji kaze da je F-14a imao protivbrodske rakete
Moja greska.
Mogao je da sluzi kao platforma uz pomoc drugog aviona.
Tj. mogao je lansirati raketu, ali je drugi avion morao da navodi projektil.
Inace koliko znam, IRAF F-14 su modifikovani da koriste kineske rakete protv morskih meta, dok su AIM-7 zamjenjeni ruskim R-27.
Hajlac

#15433 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

jefferson wrote:
mirsek wrote: Snasao se.
Moja greska.
Inace koliko znam, IRAF F-14 su modifikovani da koriste kineske rakete protv morskih meta, dok su AIM-7 zamjenjeni ruskim R-27.
Petljaš ga već enti put...ofirni ovi pokušaji white-wash opravdavanja Mighty Amerikkka :roll:

"Iran made use of the Phoenix system, claiming several kills with it during the 1980-1988 War with Iraq. Iran tried to use other missiles on the Tomcat. It attempted to integrate the Russian R-27R "Alamo" BVR missile, but was apparently unsuccessful."
Takođe, nigdje traga tvrdnji o kineskim air-to-sea raketama...da te podsjetim, govorimo o 1986-oj godini.
mirsek

#15434 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
Moja greska.
Inace koliko znam, IRAF F-14 su modifikovani da koriste kineske rakete protv morskih meta, dok su AIM-7 zamjenjeni ruskim R-27
.
Jest, danas su modifikovani.
Tada nisu bili.
A to je najvaznije jer su se ameri vadili da su vidjeli F-14 koji pikira na njih ( jos jedna laz).
Civilni avion koji su srusili se penjao u nebo a oni su objasnili da se prema njima spustao F-14 koji im uopste nije mogao nauditi jer nije imao oruzje za to.
Bagra umisljena siledzijska americka.
jefferson

#15435 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
jefferson wrote:
Moja greska.
Inace koliko znam, IRAF F-14 su modifikovani da koriste kineske rakete protv morskih meta, dok su AIM-7 zamjenjeni ruskim R-27
.
Jest, danas su modifikovani.
Tada nisu bili.
A to je najvaznije jer su se ameri vadili da su vidjeli F-14 koji pikira na njih ( jos jedna laz).
Civilni avion koji su srusili se penjao u nebo a oni su objasnili da se prema njima spustao F-14 koji im uopste nije mogao nauditi jer nije imao oruzje za to.
Bagra umisljena siledzijska americka.
I cijli operativni sistem je dat pod istragu.
Pricas o siledzijama, Rusi su znali da su pogodi B747 ali je general insistirao da se meta dokrajci. Jedini razlog sto nije je zato sto je SU 15 ispalio obe rakete a i ostao bez municije jer je ispalio sve granate kao upozorenje. Bacali pingove xa bi korejski, japanski i americki brodovi bili dezorijentisani kada su trazili crne kutine i tek1992 priznali da imaju crne kutije i jos odlikovi pilota.
Daj ban, u svijetu vlada samo interes. Ali su posebni ovi sto se bore protiv imperijizma, a pri tom ne prezaju od jos gorih stvari.
mirsek

#15436 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
I cijli operativni sistem je dat pod istragu.
Pricas o siledzijama, Rusi su znali da su pogodi B747 ali je general insistirao da se meta dokrajci. Jedini razlog sto nije je zato sto je SU 15 ispalio obe rakete a i ostao bez municije jer je ispalio sve granate kao upozorenje. Bacali pingove xa bi korejski, japanski i americki brodovi bili dezorijentisani kada su trazili crne kutine i tek1992 priznali da imaju crne kutije i jos odlikovi pilota.
Daj ban, u svijetu vlada samo interes. Ali su posebni ovi sto se bore protiv imperijizma, a pri tom ne prezaju od jos gorih stvari.
Jel vidis neku kontradiktornost u svom izlaganju ? :roll:
Mislim nije ni bitno, vazno je da se konacno slozimo da nijedna sila ne preza ni od cega.
Samo to amerofili nece da priznaju.
Kad to priznaju onda bi svi mogli argumentirano i koliko toliko objektivno da diskutujemo o dogadjajima u ukrajini.
Russki

#15437 Re: Ukrajina

Post by Russki »

Opet sataniziranje Rusije i Putina od strane cionista.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15438 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

evo još malo paralela ukrajine i balkana

Kozaci pozvali četnike da dođu u Donjeck

ovo je posebno zanimljivo - Dobitnik dva odlikovanja RF
Brzo četničko odeljenje „Knez Lazar“ koje je bilo raspoređeno tokom Krize na Krimu odlikovano je od strane Ruske Federacije.
- Dobili smo odlikovanje „Za povratak Krima“, kao i odlikovanje „Odbrana grada Sevastopolja“. Jako smo ponosni na to, pogotovo na odlikovanje „Za povratak Krima“ jer su njega dobili neki važni državnici u Rusiji – kaže Živković

nagrađuju sebi slične i odlikuju za pomoć u okupaciji dijela druge države
AleksoMKD

#15439 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

OK, da popravim samog sebe, izgleda da eksplozija rakete nije bila ispred kabine (i rupe od srapnela su prema vani) vec iza aviona.

Image
Alfons Kauders

#15440 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

AleksoMKD wrote:OK, da popravim samog sebe, izgleda da eksplozija rakete nije bila ispred kabine (i rupe od srapnela su prema vani) vec iza aviona.

Image
zanimljivo... al opet ne kontam kako je moguce da bude onoliko koncentrisana steta na panelima oko kokpita ako je raketa eksplodirala 50tak metara iza?
GAU8

#15441 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Letenje avionom mi nikad više neće biti isto.... :sad:
AleksoMKD

#15442 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Alfons Kauders wrote:
zanimljivo... al opet ne kontam kako je moguce da bude onoliko koncentrisana steta na panelima oko kokpita ako je raketa eksplodirala 50tak metara iza?
Mislim da jos nisu nasli sve delove.
Samo izgleda da je koncentrirana, verujem da (kada i ako) nadju vise delova da ce biti jasnija slika.
Alfons Kauders

#15443 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

GAU8 wrote:Letenje avionom mi nikad više neće biti isto.... :sad:
zavisi kakvim ce sve chobanima rusi nastaviti dijeliti naoruzanje... bilo bi dobro da u RS i na sjever kosova posalju poneki SA-11 ili SA-12... cisto eto, nek se nadje
Alfons Kauders

#15444 Re: Ukrajina

Post by Alfons Kauders »

AleksoMKD wrote:
Alfons Kauders wrote:
Samo izgleda da je koncentrirana, verujem da (kada i ako) nadju vise delova da ce biti jasnija slika.
kontam, ali izgleda nevjerovatno... kad granata od 100 do 122mm padne 50 metara od mete, sanse da nadjes vise od 1-2 rupe od gelera na povrsini od 1m2 su vrlo male...

ovo djubre ima dosta vecu bojevu glavu, preko 60 kila cini mi se... ali opet ne objasnjava ovoliku razliku - jednostavno mi je nevjerovatno da ima ovoliko stete na toj udaljenosti... ok velika je bojeva glava i prefragmentirana je, ali opet... ne znam jel moguce da su bile dvije rakete?
sumirprimus

#15445 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

..ovo je bio glineni golub nazalost....Nisu ni znali sta ih je spucalo nazalost....
AleksoMKD

#15446 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Alfons Kauders wrote: kontam, ali izgleda nevjerovatno... kad granata od 100 do 122mm padne 50 metara od mete, sanse da nadjes vise od 1-2 rupe od gelera na povrsini od 1m2 su vrlo male...

ovo djubre ima dosta vecu bojevu glavu, preko 60 kila cini mi se... ali opet ne objasnjava ovoliku razliku - jednostavno mi je nevjerovatno da ima ovoliko stete na toj udaljenosti... ok velika je bojeva glava i prefragmentirana je, ali opet... ne znam jel moguce da su bile dvije rakete?
Ja sam prvo pomislio da su bile 2 rakete, jedna udarila kraj krila a jedna kraj kabine, ali ovde se dobro slazu linije putanje srapnela.

Dok se ne nadje vise delova mozemo samo spekulirati.
GAU8

#15447 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Alfons Kauders wrote:
AleksoMKD wrote:
Alfons Kauders wrote:
kontam, ali izgleda nevjerovatno... kad granata od 100 do 122mm padne 50 metara od mete, sanse da nadjes vise od 1-2 rupe od gelera na povrsini od 1m2 su vrlo male...

Možda je "usmjereno dejstvo", znači samo prema naprijed da idu fragmenti u nekom konusu... ali kažem možda, laički
Opetja033

#15448 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Rinat Ahkmetov je odlucio da zbog trenutne okupacije Donjecka od strane proruskih terorista, Shaktar svoje domace utakmice igra u - Lvivu. :thumbup:
Bodkin

#15449 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

evo i cia izjavila da rusi nisu ucestovali u obaranju. nema dokaza da su rusi isporucili niti da su obucavali ove sto su oborili
dječak sa šibicama

#15450 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Kijevska hunta i CIA bi trebali uskladiti svoje izjave, ispadaju smijesni sa kontradiktornoscu izjava.
Post Reply