Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nacho_
#15401 Re: Zeničani
A to dok je sda bila vlast se kao nije znalo?
sda bojovnici došli da nas prosvijetle. 
- kamen spoticanja
#15402 Re: Zeničani
A sad nije SDA?nacho_ wrote:A to dok je sda bila vlast se kao nije znalo?sda bojovnici došli da nas prosvijetle.
husu smo razapinjali zbog mittalove majice kad su sadili one sadnice...ovaj pere mittal ko da je njegova firma
ili sad manje smrdi?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15403 Re: Zeničani
A ja kad sam isti tekst postavio SDA keyboard warriors me ismijavali. Kakav Mittal, kakvih 40 puta više nego svi ostali zajedno, to sve tetovljani krivi jer lože gume i loš ugalj. Kućna ložišta i ispušni plinovi automobila su za sve krivi, Mittal sve filtere postavio.
Vidi im sad priče, bokte mazo. Kakvi licemjeri 
- kamen spoticanja
#15404 Re: Zeničani
Ne znam vala...sto se tice mittala moja percepcija ista...Jimmy McNulty wrote:A ja kad sam isti tekst postavio SDA keyboard warriors me ismijavali. Kakav Mittal, kakvih 40 puta više nego svi ostali zajedno, to sve tetovljani krivi jer lože gume i loš ugalj. Kućna ložišta i ispušni plinovi automobila su za sve krivi, Mittal sve filtere postavio.Vidi im sad priče, bokte mazo. Kakvi licemjeri
Opet ne vidim od postovalaca lika i djela trenutnog nacelnika(jal bojovnika kako se ovaj gore izrazi) isti tretman prema problemu "razblazene radijacija"
Naprotiv odusevljenje sto bam mittal placa divlje jagode i krpljenje puta u tetovu je jasno ko dan
dakle licemjerstvo ovo-ono
- avenija
#15405 Re: Zeničani
Je li se pripisuje 846 tona dnevno uglja za zagrijavanje grada Mittalu ili JP Grijanje ?
-
Kralj Tvrtko I.
#15406 Re: Zeničani
Ne lozi Grijanje nego Mittal.
Grijanje dobije gotov proizvod koji samo proslijedi svojim kupcima po vrlo skupim cijenama i vrlo losim cijevima.
Poslano sa mog SM-J710F
Grijanje dobije gotov proizvod koji samo proslijedi svojim kupcima po vrlo skupim cijenama i vrlo losim cijevima.
Poslano sa mog SM-J710F
- notsure
#15407 Re: Zeničani
Za odgovor na to pitanje treba nam materijalni bilans, koliko uglja Mittal potroši na proizvodnju tehnološke pare za svoje pogone, a koliko za grijanje grada? Je li ga ikad iko vidio? Možda ovdje ima kakav stari željezarac da nam otkrije tajnu?avenija wrote:Je li se pripisuje 846 tona dnevno uglja za zagrijavanje grada Mittalu ili JP Grijanje ?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15408 Re: Zeničani
Ma neeee, trebamo biti oduševljeni što su nas SDA i Nemila Boy htjeli vratit u srednji vijek. Kafići i muzika do 21h i marš kućikamen spoticanja wrote: Naprotiv odusevljenje sto bam mittal placa divlje jagode
Oni ga pokvarili i syebali, oni ga popravili. Šta je tu čudno?kamen spoticanja wrote:i krpljenje puta u tetovu je jasno ko dan![]()
Koji si ti majstor spina, ali objasnit ću ti ja šta je licemjertsvo. Licemjerstvo je kad Opština (tada pod vlašću SDA) zajedno sa Mittalom odluči renovirati jedan put u Tetovu i šta se desi? Izađe 500-600 ljudi na kapiju 9 da protestvuju protiv zagađenja i Opština i Mittal samo otkažu projekat. U stilu, evo vam ga kad protestvujetekamen spoticanja wrote:dakle licemjerstvo ovo-ono
- kamen spoticanja
#15409 Re: Zeničani
Aman
dzamija,kafana,nemila...pa ukrug
i taman
ali i dalje ne razumijem sto je tesko prevaliti preko usta da mu ova pizdarija s mittalom ne treba...svakako ima nadleznost da se samo truje s nama...sve ostalo ide na federalno ministrastvo okolisa
ali iz nekog razloga lik se polomi da ih amnestira...
Sto prolazi bez problema kod postovalaca lika i djela...dok se rahmetliji to zamjeralo na svim medijima i danima...jos ih isti nikad ovako nije branio
licejmerje? Pa menscini da jeste
dzamija,kafana,nemila...pa ukrug
i taman
ali i dalje ne razumijem sto je tesko prevaliti preko usta da mu ova pizdarija s mittalom ne treba...svakako ima nadleznost da se samo truje s nama...sve ostalo ide na federalno ministrastvo okolisa
ali iz nekog razloga lik se polomi da ih amnestira...
Sto prolazi bez problema kod postovalaca lika i djela...dok se rahmetliji to zamjeralo na svim medijima i danima...jos ih isti nikad ovako nije branio
- ExNihilo
#15410 Re: Zeničani
Ma nema dileme da je dofu fundamentalno promijenio priču o zagađenju. Valjda Indijac dao ponudu koju nije mogao odbiti. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15411 Re: Zeničani
Da si čitao moje postove dok si bio u prognanstvu znao bi da sam ja prvi ovdje rekao da mi se ne sviđa što je Fudo promijenio priču o Mittalu i zagađenju, skoro jedna od prvih kritika uopšte na njegov račun. Ali ne znaš, možda nisi pratio ispočetka od prevelikog šoka pa ću ti halalit za ovo boldovano.kamen spoticanja wrote:.
- kamen spoticanja
#15412 Re: Zeničani
Ma nisam tebe spomenuo direktno...morao bi biti tezi bolid da iz tetova branis fudino amnestiranje mittalaJimmy McNulty wrote:Da si čitao moje postove dok si bio u prognanstvu znao bi da sam ja prvi ovdje rekao da mi se ne sviđa što je Fudo promijenio priču o Mittalu i zagađenju, skoro jedna od prvih kritika uopšte na njegov račun. Ali ne znaš, možda nisi pratio ispočetka od prevelikog šoka pa ću ti halalit za ovo boldovano.kamen spoticanja wrote:.
kazem da ne postoji niko(pa ni zelena opozicija) koja je prozvala gradonacelnika zbog ovoga...
umjesto da napravimo.dreku ko nikad(jer je strasna hora oko price o zagadjenju) lik uzme par maraka i amnestira ih ko nikad...plati novu godinu iz budzeta...hebo te divlje jagode,ne kostaju ko dino merlin
- Casual's
#15413 Re: Zeničani
Moj @kamen, nisi se ti džaba vratio, dobro se snalazite u ulozi opozicije. Vidim da se i vaši partneri Eko Forum i Forum Građana aktiviraju.
Nego, koliko znam on i nije puno trubio o zagađenju, čak je i na centralnom skupu spominjao da Ze nije zagađena toliko koliko se govori.
Da se vratimo tonama, RMU Zenica jedini isporučuje ugalj Mittalu, tako da je riječ o veoma kvalitetnom uglju. Kada bi svi ložili taj ugalj vidjeli bi razliku.
Elem, u januaru se pušta onaj glavni filter od par miliona.
Nego, koliko znam on i nije puno trubio o zagađenju, čak je i na centralnom skupu spominjao da Ze nije zagađena toliko koliko se govori.
Da se vratimo tonama, RMU Zenica jedini isporučuje ugalj Mittalu, tako da je riječ o veoma kvalitetnom uglju. Kada bi svi ložili taj ugalj vidjeli bi razliku.
- kamen spoticanja
#15414 Re: Zeničani
Casual's wrote:Moj @kamen, nisi se ti džaba vratio, dobro se snalazite u ulozi opozicije. Vidim da se i vaši partneri Eko Forum i Forum Građana aktiviraju.![]()
vratio sam se da tebe uvjerim da je dofu shupak
a odkad je ekoforum zelen?
I pika li se ako kazem da me fk u nekim stvarima pozitivno iznenadio a u nekim i odusevio?
Ili da se opet samobanujem pa da nastavite o zagrijavanju tijela u tapasu ?
- Casual's
#15415 Re: Zeničani
On je shupchina, ali nije veći od tvojih ako ćemo realno. Mislim da nije potrebno da mu se nabada na nos priča oko Mittala koji svakako ima neke turbulencije. Ipak da se on ugasi ne bi nešto mnogo osjetili na zraku, ali bi osjetili na ekonomiji. Mudrac je Fudo.
Ma gdje nije zelen, u rupe se pokupili nakon onih velikih protesta, od crvenih pozelenili.
Ma gdje nije zelen, u rupe se pokupili nakon onih velikih protesta, od crvenih pozelenili.
-
Ci-Nick
#15416 Re: Zeničani
Nekad davno kad sam radio u Čeličani II,.. sjećam se podatka da je samo iznad konvertora u procesu proizvodnje nastajala 100 m3 vrele vode ( 120 stepeni C ) na sat. Dakle nije bilo nikakve potrebe da željezara spaljuje ugalj za svoje potrebe.notsure wrote:Za odgovor na to pitanje treba nam materijalni bilans, koliko uglja Mittal potroši na proizvodnju tehnološke pare za svoje pogone, a koliko za grijanje grada? Je li ga ikad iko vidio? Možda ovdje ima kakav stari željezarac da nam otkrije tajnu?avenija wrote:Je li se pripisuje 846 tona dnevno uglja za zagrijavanje grada Mittalu ili JP Grijanje ?
Ugalj se spaljivao da se proizvede struja za potrebe željezare a para, topla voda je bila nusproizvod, pa je grijanje bilo bagatela.
I ovaj podatak o 40 puta više od domaćinstava je poprilično neozbiljan. Od Janjića do Banloza minimalno 5000 kuća loži ugalj ako je to u prosjeku 30 kg ( a mnogi lože u privatnim kotlovnicama i preko 100 kg dnevno ) to je 150 tona i tih 150 tona s obzirom na način loženja, na dimnjake koji su tako nisko zagađuje minimalno duplo više od Mittala.
Last edited by Ci-Nick on 26/12/2016 16:08, edited 1 time in total.
- Warashii
#15417 Re: Zeničani
Moras znati da kuce koje u blizini imaju sumu loze drva. Barem 80% njih.
- kamen spoticanja
#15418 Re: Zeničani
Zeleni s najveci shupci i tu se slazemoCasual's wrote:On je shupchina, ali nije veći od tvojih ako ćemo realno. Mislim da nije potrebno da mu se nabada na nos priča oko Mittala koji svakako ima neke turbulencije. Ipak da se on ugasi ne bi nešto mnogo osjetili na zraku, ali bi osjetili na ekonomiji. Mudrac je Fudo.
al od kad fudo nije zelen?
- kamberovica polje
#15419 Re: Zeničani
Koja prljavština i smeće na Smetovima pa to je nevjerovatno...Ja bi uveo prijeki sud za ono gore...momentalno popizdim kad ono vidim.
- Warashii
#15420 Re: Zeničani
A sto je najgore sve "carsijska raja" koja bjezi gore od smoga.kamberovica polje wrote:Koja prljavština i smeće na Smetovima pa to je nevjerovatno...Ja bi uveo prijeki sud za ono gore...momentalno popizdim kad ono vidim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15421 Re: Zeničani
Kad si to biokamberovica polje wrote:Koja prljavština i smeće na Smetovima pa to je nevjerovatno...Ja bi uveo prijeki sud za ono gore...momentalno popizdim kad ono vidim.
- kamberovica polje
#15422 Re: Zeničani
Danas..._BataZiv_0809 wrote:Kad si to biokamberovica polje wrote:Koja prljavština i smeće na Smetovima pa to je nevjerovatno...Ja bi uveo prijeki sud za ono gore...momentalno popizdim kad ono vidim.
- N.N.
#15423 Re: Zeničani
Babinci, Nemiljani, Tetovogradiscani i ostali su to uradili. Sigurno
Majku si *ebali, autom da im se na spomenik popeti, ako ikako moze. Padnu dvije tri slike za FB-instagram, piva na haubi, carsija, cale ofo ono i ajmo u smrad ponovo. Nasa posla.
Sve polomljeno i poruseno, sve.
Majku si *ebali, autom da im se na spomenik popeti, ako ikako moze. Padnu dvije tri slike za FB-instagram, piva na haubi, carsija, cale ofo ono i ajmo u smrad ponovo. Nasa posla.
Sve polomljeno i poruseno, sve.
- Casual's
#15424 Re: Zeničani
On kaže da nije nikad ni bio, a ovi mu fakat nisu mogli pronaći člansku u arhivi.kamen spoticanja wrote:Zeleni s najveci shupci i tu se slazemoCasual's wrote:On je shupchina, ali nije veći od tvojih ako ćemo realno. Mislim da nije potrebno da mu se nabada na nos priča oko Mittala koji svakako ima neke turbulencije. Ipak da se on ugasi ne bi nešto mnogo osjetili na zraku, ali bi osjetili na ekonomiji. Mudrac je Fudo.
al od kad fudo nije zelen?
Zbog smeća na Smetovima je najodgovornija Alba (odnosno turisticka zajednica), već mjesecima gore ne čiste, i psi te vjetar su odradili svoje, naravno ima i ljudskog faktora.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#15425 Re: Zeničani
Ma kakvi Smetovi, u modi je otići na Lisac