BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Casual's

#15401 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Sto se tice TEVE portala to je par budala koji prodaju muda pod bubrege,ti isti su najavljivali HBO i Cinemax prije 1-2 godine.Sto se tice te FB stranice ja sam prije dosta vremena poslao upit koje su oficijelne stranice BHTa i dobio sam link od 2 među kojima se nalazi i ta,odnosno imaju stranicu BHT podrške,i Moja TV zasebno.Možda se sada ograđuju od nje,ali cu se potruditi i pronaci mail. :)
escobar__

#15402 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ne sumnjam da si od njih dobio takav e-mail, ne bi bilo prvi put da njihovi uposlenici ne znaju šta je zvanično, a šta ne. Samo, dovoljno je bilo posjetiti www.bhtelecom.ba i kliknuti na Facebook logo, što te odvede na zvaničnu Facebook stranicu. Lahko se zaključi da je sve ostalo šuplja, a ova vijest je dokaz tome (pa ću, usput, iskoristit Facebook profil da prijavim mojatv.ba Facebook stranicu kao lažnu). :D
gidra

#15403 Re: BHTelecom All About

Post by gidra »

hube wrote:Ma Sport Klub neće nikad dozvoliti BH Telecomu emitovanje SK kanala ni pod kojim uslovima. Ipak Telemach je lokalni provajder kojem je jedino BH Telecom konkurencija dok obratno nije tako i SK kanali su jedina prednost koju Telemach ima. U svim ostalim segmentima, BH Telecom je dosta dosta ispred (cijena, pokrivenost, stabilnost, profesionalnost, kvaliteta kanala, broj kanala,...) i ukoliko bi BH Telecom uveo još i SK kanale, to bi bila smrtna presuda za Telemach.
Ostaje jedino da sudovi odrade svoje i da monopolistima oduzmu prava za emitovanje sportskih sadržaja.
Reci da se zajebavaš? :lol:
Jedina prednost Telekoma je pokrivenost, cijena u 5 deka zavisi kako kome šta odgovara.
Ali ovu smo temu prečešljali milion puta ne bih da se ponavljamo.
Maharadza

#15404 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

gidra wrote:
hube wrote:Ma Sport Klub neće nikad dozvoliti BH Telecomu emitovanje SK kanala ni pod kojim uslovima. Ipak Telemach je lokalni provajder kojem je jedino BH Telecom konkurencija dok obratno nije tako i SK kanali su jedina prednost koju Telemach ima. U svim ostalim segmentima, BH Telecom je dosta dosta ispred (cijena, pokrivenost, stabilnost, profesionalnost, kvaliteta kanala, broj kanala,...) i ukoliko bi BH Telecom uveo još i SK kanale, to bi bila smrtna presuda za Telemach.
Ostaje jedino da sudovi odrade svoje i da monopolistima oduzmu prava za emitovanje sportskih sadržaja.
Reci da se zajebavaš? :lol:
Jedina prednost Telekoma je pokrivenost, cijena u 5 deka zavisi kako kome šta odgovara.
Nemoj zaboraviti na "patriotsku stavku" jer nOrod znO! :oops:
Maharadza

#15405 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

hube wrote:
Maharadza wrote:
gidra wrote: Reci da se zajebavaš? :lol:
Nemoj zaboraviti na "patriotsku stavku" jer nOrod znO! :oops:
Argumenti?
Čekam i dalje na argumente.
Ajd' kad' me već vučeš za jezik i iako znam da će biti uzalud - ispunit' ću ti želju! Samo ću citirati kolegu "gidra" koji je to već jedne prilike fino obrazložio i naveo argumente a na koje si btw. mogao i sam' naći da si malo pregledao temu prije nego li glumiš uvrijeđenu mladu! Izvoli:
gidra wrote:
Asiklar wrote:
gidra wrote:@Iceman
Zašto Iceman ne porediš ponudu sa supermix S+ paketom, uhvatio si se tria i njegovih 70 kanala.
Supermix s+ koji je na snazi od prošlog ljeta ima sve kanale osim HBO uključene pa čak i bezobrazne, net 10/1 i prema inostranstvu besplatno 100 minuta razgovora, Sportklubove i Fox kanale u Hd-u, jedino je kao i Trio skuplji 4 KM.
Uz ovaj paket se dobije još i TPlink ruter i kućni telefon marke Panasonic besplatno, a paket od prošlog ljeta, eto koliko tvoja firma kaska za ostalima.

EDIT: sada prebrojah 144 kanala i zaboravih na d3GO.
Supermix vise ne postoji. Koristi ga jos jako mali broj ljudi i taj paket ne moze dobiti novi korisnik.
1.Super mix nema flat telefoniju dok BHT ima, Supermix ima manji broj kanala od BHT-a, 2.Supermix nema HD kanala a BHT ima itd itd... Jedina prednost je brzi internet ali to ne igra presudnu ulogu ako pogledamo spomenuto.
3.Na kraju Supermix kosta 50 KM + 15KM analogije tako da porediti tlemach i BHT je smijesno. Jedino su u brzinama bolji ali prosjecnom korisniku i ovo je previse jer prosjecan korisnik nikad nece imati potrebu za vecom brzinom od 1-2 Mb/s koliko god vi uvjeravali ljude u suprotno, realnost je ovakva.
Sve što si naveo je laž, ali tebe HDMI ne uzimam ozbiljno u razgovoru već odavno, ali na laž moram odgovoriti, i ne znam kako te raja na ovom podforumu uzima zaozbiljno.

Paket košta 50 KM i ko god može izdvojiti 46 KM za ove usluge može i 50 KM sigurno, tako da ljudima koji daju već toliki novac 4 marke ne predstavlja veliko ulaganje.
1. Ima prema Telamach mreži + 100 minuta prema inostranstvu + može se i doplatiti flat prema susjedima i flat prema BIH i to košta 10 KM. Ja sam korisnik supermix paketa tako da znam sta pricam.
2. Supermix ima HD kanale u ovom paketu dobiješ sve Sportklubove u HD-u plus Sportklub premium i naravno FOX(Crime, life, movies, obični) kanale zatim Face HD i neki kulinarski program
3. Ovaj supermix košta tačno 50 KM, i tih 15 maraka je ukljuceno u tih 50. Znači paket je okruglo 50 KM
4. Ovaj paket sadrzi i najbolje regonalne kanale koje Bhtelecom nema, Telemach nema pink paket
5. Internet je duplo brzi 10 naprema 5. I čuj prosječan korisnik neće imati veće potrebe od 1 ili 2 mb/s, ako ćemo tako onda prosječnom korisniku uopće ne treba fixni telefon u doba Viber-a, Whatsapp-a, Skypea, Nimbuzza, Hangout-a.
6. Telemach ima 144 kanala u ovom paketu, a Bhtelecom 130.
7. D3GO je puno puno bolja stvar od smijesnog web playera Bhtelecom-a
8. Besplatan ruter i Panasonicov kucni telefon

I opet ponavljam ponuda od prošlog ljeta, halo prošlog ljeta Turčine.
gidra wrote: Za telefon si u pravu nema šta, zato ima trio paket u kojem opet korisnici imaju flat telefoniju prema ostalim operaterima.
Košta 50 KM, telefonija je jednaka kao kod telecoma, ima manje kanala ali ima 3x brži net (15/1,2 Mb/s) + d3GO. Ovdje glavnu ulogu igra sam pojedinac, i to dal' više voli da ima brži net ili više kanala, tako da je ova ponuda tu negdje.

Eh vraćamo se na Supermix s+ programsku šemu gdje Telemach ima 144 kanala a BHtelecom 130. Ako izuzmemo ekskluzivne kanale kao što su Sportklub i Arena, Telemach ima siguran bolji i kvalitetniji tv sadržaj.
Internet je opet duplo brži (10/1 Mb/s) + d3GO, ali nema flat prema ostalim operaterima. Po mom subjektivnom mišljenju je opet ova ponuda bolja od telekomove ako se ne koristi pretjerano fiksna telefonija.

Kao što sam rekao koristim Supermixa s+. U odabiru operatera i najpristupačnijeg paketa u mom slučaju su presudili Sportklubovi, jer više volim Engleze i Špance od Talijana i Francuza. Pitao si me za račun ev', u mojoj kući u doba moderne telefonije se uopće ne koristim fiksni osim po potrebi ali naravno isti se mora posjedovati:
Image

P.S. nemoj zaboraviti da nakon ovog poteza BHT-a sigurno ćemo opet imati korigovanu ponudu i mi na Telemachu i ostala raja na HS-u i Lol-u, i neka je tako i pozdravljam zdravu konkurenciju.
Evo čak sam ti boldirao konkretno ono što tražiš! Zadovoljan? :kiss:
bosniamaj

#15406 Re: BHTelecom All About

Post by bosniamaj »

KvaziExpert wrote:
bosniamaj wrote:Evo, vec danas, 20 puta restartujem ovaj HubTech al nista, dodje do nekog bijelog screena i tu zaglavi...

Sent from my Nexus 4
Mene zovu od kuće, na stb samo blinka crvena lampica, i ne radi, jel' i kod tebe tako?
Nije mi tako bilo, blinka na početku pa se onda upali, bude ono "Loading Module, Loading Application..." i onda bijel screen na kojem stoji i ne mrda.
Sad je proradilo nakon milion restartovanja STB-a i modema :bih:
van helsing

#15407 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

bosniamaj wrote:
KvaziExpert wrote:
bosniamaj wrote:Evo, vec danas, 20 puta restartujem ovaj HubTech al nista, dodje do nekog bijelog screena i tu zaglavi...

Sent from my Nexus 4
Mene zovu od kuće, na stb samo blinka crvena lampica, i ne radi, jel' i kod tebe tako?
Nije mi tako bilo, blinka na početku pa se onda upali, bude ono "Loading Module, Loading Application..." i onda bijel screen na kojem stoji i ne mrda.
Sad je proradilo nakon milion restartovanja STB-a i modema :bih:
Treba sacekat,ne moze za minutu,najmanje 5 min. Nema nista gore za stb kad mu prekines proces ucitavanja sw-a ,vrlo lako mozete "ubiti" stb.
rizibizi

#15408 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Meni nije bilo bijelog ekrana uopste, kad sam upalio stb vidio poruku ugasio iz struje ponovo upalio proletio crni progres bar na crnoj podlozi i pojavila se slika i to je to.
escobar__

#15409 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

A gdje je cijena? :D

Image
radiostar

#15410 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

escobar__ wrote:A gdje je cijena? :D

Image

70,20 KM sa PDV-om
TheWatcher

#15411 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

ja sad zovem 1444 da pitam za cijenu covjek se sjeba nema pojma o tome :oops:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15412 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

70,20 KM sa PDV-om
To je prikljucak :)
radiostar

#15413 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

un1ted wrote:
70,20 KM sa PDV-om
To je prikljucak :)

Danasnje Oslobodjenje, strana 15, donji lijevi ugao, citko pise :"Cijena mjesečne naknade: 70,20 KM sa PDV-om", ako laže oglas, lazem i ja
escobar__

#15414 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Moguće. Ako je netFlat 50 oko 93 KM s porezom, onda je ovaj vjerovatno oko 70.
Quaresma

#15415 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

posto sam cistio malo oko tv-a prasinu, istekao sam sve kablove od moja tv, i znam da sam sve dobro vratio ali telefon ne radi, kad podignem slusalicu kaze nesto 'is not registered'
uvijek me je nerviralo oko telefona, ruter je zte, stobse tice portova s desna na lijevo ide prvi za net, 3. za tv a 4. inaj plavi kabal sto ide u onaj mali router od telefona, a skroz prva rupica je ustekan tanki kabal sto ide od telefona preko onog adaptera

gdje sam pogrijesio?
iceman2010

#15416 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Quaresma wrote:posto sam cistio malo oko tv-a prasinu, istekao sam sve kablove od moja tv, i znam da sam sve dobro vratio ali telefon ne radi, kad podignem slusalicu kaze nesto 'is not registered'
uvijek me je nerviralo oko telefona, ruter je zte, stobse tice portova s desna na lijevo ide prvi za net, 3. za tv a 4. inaj plavi kabal sto ide u onaj mali router od telefona, a skroz prva rupica je ustekan tanki kabal sto ide od telefona preko onog adaptera

gdje sam pogrijesio?
Ako je grandstream taj mali VoIP adapter imas malu rupicu na njemu. Pritisni iglom i prati one led diode na njemu. Drzi 5-6 sec. i onda pusti. Sacekaj minutu pa probaj radi li. Ako ne bude radio, probaj jos jednom da ga iskljucis iz struje pa ponovo ukljucis. Ako ni tada ne bude radio zovi i prijavi.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Quaresma

#15417 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

a jebem im, koliko sam muje imao sa ovim telefonom, nista idem to probati pa javim
escobar__

#15418 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Uzmi geografsku numeraciju, mani se VoIP-a.
Quaresma

#15419 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

nakon reseta cuje se samo kako grci, nekako 'ttttttttttttttt' kad zovem sa mobitela na telefon i suprotno samo izbaci
ing-ecc

#15420 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

escobar__ wrote:Uzmi geografsku numeraciju, mani se VoIP-a.

ni slučajno! :-)
IP tehnologije su za 21.-og vijeka. :-D mani se ti V 5.2 8-)
escobar__

#15421 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Bit će, kad riješite probleme s VoIP-om. Do tada, na BIHnet-u je geografska numeracija zakon.
ing-ecc

#15422 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

escobar__ wrote:Bit će, kad riješite probleme s VoIP-om. Do tada, na BIHnet-u je geografska numeracija zakon.
A kakav je problem s VoIP-om? :?
TheWatcher

#15423 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

mSurf 250 MB
U cijenu mjesečne naknade uključeno je 250 MB mobilnog internet saobraćaja unutar BH Mobile mreže uz maksimalne brzine protoka podataka do 3,6 Mbit/s, nakon kojih pretplatnik neograničeno i bez dodatnih troškova koristi mobilni internet putem BH Mobile mreže uz sniženu maksimalnu brzinu protoka podataka od 64 Kbit/s.
mjesečno
6,00

imam ovaj paket ali mi brzina na speed testu nije ni blizu 3.6 mbit :!: dali je do mene ili do njih :?: imam sg3
van helsing

#15424 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Isplati li se ovo , jel ga neko ima, utisci, i sl? Thx.
http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... b8948.html
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#15425 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

ing-ecc wrote:
escobar__ wrote:Bit će, kad riješite probleme s VoIP-om. Do tada, na BIHnet-u je geografska numeracija zakon.
A kakav je problem s VoIP-om? :?
Taj koji je prisustan kod svih na VoIP koje ja znam. Barem 3-4 puta sedmicno se mora resetovati da dodje sebi i da proradi, inace aparat ne radi i nikoga ne mozes nazvati (telefon sam od njih kupio), te ovo moze potviridit 95% na forumu koji korsite opciju VoIP. Ozbiljno razmisljam da se vratim na stari telefon koji nikada problem pravio nije :)
Locked