Taman pomislim, pozelimPedja Kojovic wrote: Aljosu Camparu smo podrzali jer je, po nama, bio bolji od kandidata SBB-a, g. Cibukcica.
SDP-u smo sugerisali i ostavili do pocetka sjednice mogucnost da kandiduje zamjenike ali su oni to odbili jer ih, kako su rekli, zanima samo "paket", dakle, samo ukoliko imaju i gradonacelnika i zamjenike.
Pedja, da li znas, a znam da znas jer svakako nisi neko od neinformisanih, ko je majka i na kojoj poziciji, i ko je brat i na kojoj poziciji, Aljosi?
Da li si svjestan da ste svojim presutnim izglasavanjem i njega, podrzali logiku nepotizma i familijarne povezanosti, koju SDA dugogodisnje hrani i praktikuje.
Zasto ste trazili od SDP-a da predlozi adekvatnog pojedinca za mjesto zamjenika? Sto vi niste predlozili adekvatnog pojedinca?? Kakvo vam je to opravdanje, naivno, djecije..parafraziram"...eto mi molili SDP da podrze nekog adekvatnog, oni nisu, pa smo mi (kao) morali podrzati ovog iz SDA..eto sta da radimo
Cestitka na podrsci pri uspostavi vertikalne vlasti SDA-SDU. Nadam se da ste jako zadovoljni i ponosni na taj cin, narocito ako sve to povezemo sa trenutnom Vladom KS od strane istog tog bloka...i njihov karikaturni usvojeni budzet, i njihove raspodjele fotelja po javnim ustanovama KS, i njihovo postavljanje upravnih odbora itd. itd.
I molim te, nemoj nas pokusavati uvjeriti da gradske vlasti nemaju veze sa onim kantonalnim. Naravno da imaju, kada se na oba nivoa radi o istom koalicijskom bloku.
Samo je sreca sto na gradskom nivou nemaju ni pribliznu kolicinu, cisto zbog razine ovlasti i visine budzeta, mogucnosti da urade ovakav cirkus kao sto su uradili na nivou kantona.
Nekada se zaista, ali zaista, upitam, da li vi stvarno vjerujete u sve to sto radite...ili ste jako svjesni svakog postupka, cina i gesta, ali da ovako za javnost pomucu spinova i pakovanja u ukrasne celofane sve to pokusavate amortizovati.
Pozdrav.