Izrael je opet pocinio zlocin!
-
klosar pravi
#15401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, omjer mrtvih boraca govori da je Hezbolah pobjedio..
Samo ukupan broj smrti na obje strane govori da je pat pozicija jer su ovi ubili dosta civila.
Kao što rekoh na kraj pameti nije ovim bilo da imaju svo moguce naoružanje ( Iran ).
Samo ukupan broj smrti na obje strane govori da je pat pozicija jer su ovi ubili dosta civila.
Kao što rekoh na kraj pameti nije ovim bilo da imaju svo moguce naoružanje ( Iran ).
-
klosar pravi
#15402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako ne znaš nemoj pisati jebemu..sekerbay wrote:Burazeru, budimo realni. Istina je da ne postoji muslimanska zemlja koja bi se mogla suprostaviti izraelu. Da Izrael hoće, južni liban bi nestao u jednom napadu.salik79 wrote:Da li si ti provjerio ko to spada u tih 5000 vojnika?! Da li si, uopce, obratio paznju o kojim jedinicama i brigadama je rijec?! Nisi, je li tako? Kada to provjeris, onda pogledaj koji broj Hizbullahovih boraca im se suprostavio. A ne mislis valjda da je to sve sto Hizbullah ima?!
Kao što rekoh, nuklearke su garancija da ih niko ne smije napasti.
Izrael se pobjeđuje na drugi način na koji ću se osvrnuti drugom prilikom i na drugoj temi tj onoj koju je otvorio brat Challenger.
mali hint: kaže, vlastitim rukama svoje domove su rušili.
Libanon i Hezbolah je nebo i zemlja u poređenju s drugim arapima dakle s ovim poraženim arapima od strane Izraela.
- salik79
#15403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Daj, procitaj ovo sto sam postavio iznad, pa ponovo ustvrdi da su se cionisti, ustvari, samo salili - te, da su samo htjeli, mogli sravniti (juzni) Liban sa zemljom i izvojevati pobjedu.sekerbay wrote:Burazeru, budimo realni. Istina je da ne postoji muslimanska zemlja koja bi se mogla suprostaviti izraelu. Da Izrael hoće, južni liban bi nestao u jednom napadu.salik79 wrote:Da li si ti provjerio ko to spada u tih 5000 vojnika?! Da li si, uopce, obratio paznju o kojim jedinicama i brigadama je rijec?! Nisi, je li tako? Kada to provjeris, onda pogledaj koji broj Hizbullahovih boraca im se suprostavio. A ne mislis valjda da je to sve sto Hizbullah ima?!
Kao što rekoh, nuklearke su garancija da ih niko ne smije napasti.
Izrael se pobjeđuje na drugi način na koji ću se osvrnuti drugom prilikom i na drugoj temi tj onoj koju je otvorio brat Challenger.
mali hint: kaže, vlastitim rukama svoje domove su rušili.
Mislim, nekoliko stotina boraca se uspjesno suprostavi sili od 30000 ljudi iz najodabranijih jedinica/brigada, koji imaju i konstantnu zracnu podrsku (na pocetku i pomorsku, dok im se razarac nije sudario sa zalutalim carreta-carreta kornjacama
Last edited by salik79 on 06/07/2018 22:56, edited 2 times in total.
- salik79
#15404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Njemci su pobili daleko vise civila na Staljingradu, ali su izgubili rat/bitku...Cionisti su poznati kao najhrabriji kada je ubijanje civila u pitanju.klosar pravi wrote:Da, omjer mrtvih boraca govori da je Hezbolah pobjedio..
-
sekerbay
#15405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesu li ti pred očima slike južnog libana iz 2006. godine?
Jedno je poraziti izrael i uzeti im teritoriju, a nešto drugo odbraniti se.
Ili hoćeš da kažeš da je hezbollah zauzeo neke izraelske gradove koje i dan danas drže
Je li se barem nešto promijenilo? Ono, je li izrael prestao sa ugnjetavanjem palestinaca i otimanjem njihovih dobara?
Ja govorim o jednom, ti o drugom.
Pa, alepo je ništa kako je izgledao južni liban nakon izraelske agresije.
Da je hezbollah zauzeo jedan metar, tek bi tada izrael krenuo u totalno razaranje u kojem bi možda pala i atomska.
Do sirijskog rata, hezbollah je bio gerila. Tek su sad naučili neke nove taktike ratovanja, napadanja i čuvanja zauzetog.
Tek sad izrastaju u pravu armiju. I opet, džaba sve kad nemaš avijaciju i pvo.
Ili hoćeš da kažeš da je hezbollah zauzeo neke izraelske gradove koje i dan danas drže
Je li se barem nešto promijenilo? Ono, je li izrael prestao sa ugnjetavanjem palestinaca i otimanjem njihovih dobara?
Da je hezbollah zauzeo jedan metar, tek bi tada izrael krenuo u totalno razaranje u kojem bi možda pala i atomska.
Do sirijskog rata, hezbollah je bio gerila. Tek su sad naučili neke nove taktike ratovanja, napadanja i čuvanja zauzetog.
- salik79
#15406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sekerbay wrote:Jesu li ti pred očima slike južnog libana iz 2006. godine?
Da li si ti svjestan sta pises, tj. sta me pitas?! Mislim, da li ja stvarno trebam odgovarati na ovo?
Hizbullah je bio beton i tada, kao i danas. Ako si gledao snimke njihovih akcija, sve ti se samo kazalo.
Halo, ba, nekoliko stotina boraca, od toga samo nekoliko desetina elitnih (Ridwan) i natjera 30000 agresorskih vojnika (zajedno s avijacijom) na povlacenje!!! Koliko puta ovo moram ponoviti?!
- salik79
#15407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Usput, da te pitam, ko oslobodi juzni Liban 2000-te od izraelske cizme/okupacije?! 
- славянин
#15408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mnogo si pristrasan i to razumijem,sa obzirom da je veoma lako primjetiti tvoju apsolutnu predanost Ajatolahu Nasrali i co.salik79 wrote:Njemci su pobili daleko vise civila na Staljingradu, ali su izgubili rat/bitku...Cionisti su poznati kao najhrabriji kada je ubijanje civila u pitanju.klosar pravi wrote:Da, omjer mrtvih boraca govori da je Hezbolah pobjedio..
Ali tvrditi da je Izrael krenuo u rat sa ciljevima - i pri tome napao sa 5000 vojnika (koliko je direktno ucestvovalo u napadu na taj gradic - sigurno nije 5000 krenulo u juris jel) i da je porazen totalno od par stotina Hezbolahovih vojnika i tebi nadam se cini se malo.... netacna.
Opet izrael je vrsio ti akciju na hu ha kako bi punitivno reagovali na otmicu vojnika.Greske su ogromne takticke ucinjene ( kolone tenkova kroz kanjone i uske tacke i to bez potpore pjesadije) i IDF je to uvidio i zaustavio se nakon gubitaka koje su ocijenili neprihvatljivim. Poslate su dodatne snage da stabilizuju bojiste ( to ti je tih 30 000 na kraju) i otkazano je svako dalje napredovanje.
Izrael se ponasao kao Arapske zemlje 1947 - ma lako cemo mi to u more i ta arogancija je kostala. Samo za razliku od Arapa Izraelci su to uvidili i odmah krenuli da otklone sve odgovorne i da se prilagode situaciji tj. Da uce iz greske.
Prema tebi tih 200 vojnika Hezbolaha porazi iDF - pa sta onda cekaju nek posalju par hiljada i eto ih u Tel Avivu za 2 dana....
Koliko godina je Izrael drzao juzni Liban ? Pa se povukao pri sporazumu - koji su po ko zna koji put Arapi prekrsili dopustajuci Hezbolahu da udje na tu teritoriju.
IDF je sposoban i mislim da osim Egipta moze poraziti sve okolne zemlje zajedno u ratu.To pokazuju jednostavno tehnicki podatci i spremnost.
Jedini preostali neprijatelj Izraelu na granici jeste Sirija (koja je na odusevljenje Izraela pretvorila se u rusevinu) i Liban kojeg u ozbiljnom ratu mogu da nagazaju samo tako - prihvatio ti to ili ne.....
- славянин
#15409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko oslobodi ??? Koji rat se desio mozes li navesti ???salik79 wrote:Usput, da te pitam, ko oslobodi juzni Liban 2000-te od izraelske cizme/okupacije?!
-
klosar pravi
#15410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
E jebiga sad i Salik pretjera s nekoliko stotina..
Bilo je Gerilaca i to specijalno obucenih sigurno 5 hiljada.
Da zaustavili su se kao što kazes, al' zbog cega?
Zbog cinjenice da su rakete upadale u Izraelsku teritoriju zbog toga su se povukli 3 iznenađenja su bila rakete koje mogu pogoditi ratni brod usred mora protutenkovske rakete i kao sto sam naveo rakete koje mogu pogoditi ciljeve u Izraelu samim tim sve ti se kaže.
Izraelci kontali da su ovi s ak i bombama bukvalno.
Da, da jesu sposobni bili, al' znaš kad poraziti 1967 danas je smijesno druga situacija.
Zbog cinjenice da su rakete upadale u Izraelsku teritoriju zbog toga su se povukli 3 iznenađenja su bila rakete koje mogu pogoditi ratni brod usred mora protutenkovske rakete i kao sto sam naveo rakete koje mogu pogoditi ciljeve u Izraelu samim tim sve ti se kaže.
Da, da jesu sposobni bili, al' znaš kad poraziti 1967 danas je smijesno druga situacija.
-
sekerbay
#15411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Neka te ba, popusti.salik79 wrote:Da li si ti svjestan sta pises, tj. sta me pitas?! Mislim, da li ja stvarno trebam odgovarati na ovo?
Hizbullah je bio beton i tada, kao i danas. Ako si gledao snimke njihovih akcija, sve ti se samo kazalo.
Halo, ba, nekoliko stotina boraca, od toga samo nekoliko desetina elitnih (Ridwan) i natjera 30000 agresorskih vojnika (zajedno s avijacijom) na povlacenje!!! Koliko puta ovo moram ponoviti?!
Možemo onako bratski podijeliti mišljenje i neka ostane na tome.
Ti taj sukob gledaš na jedan način (po meni kroz roza šijske naočare
Možemo se složiti da se ne slažemo.
- salik79
#15412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
славянин wrote:Ko oslobodi ??? Koji rat se desio mozes li navesti ???salik79 wrote:Usput, da te pitam, ko oslobodi juzni Liban 2000-te od izraelske cizme/okupacije?!

Po ko zna koji puta cu te ovo pitati - koliko je tebi godina?
Mislim, ja sam ovo prozivljavao od prvog do posljednjeg dana, a ti nemas pojma ni da se nesto desavalo
Last edited by salik79 on 06/07/2018 23:37, edited 1 time in total.
- salik79
#15413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma ja, omaklo im se - kao sto rekoh - krenuli saditimaslinove grancice, al' ih ovi pogresno razumjeli.славянин wrote:Mnogo si pristrasan i to razumijem,sa obzirom da je veoma lako primjetiti tvoju apsolutnu predanost Ajatolahu Nasrali i co.salik79 wrote:Njemci su pobili daleko vise civila na Staljingradu, ali su izgubili rat/bitku...Cionisti su poznati kao najhrabriji kada je ubijanje civila u pitanju.klosar pravi wrote:Da, omjer mrtvih boraca govori da je Hezbolah pobjedio..
Ali tvrditi da je Izrael krenuo u rat sa ciljevima - i pri tome napao sa 5000 vojnika (koliko je direktno ucestvovalo u napadu na taj gradic - sigurno nije 5000 krenulo u juris jel) i da je porazen totalno od par stotina Hezbolahovih vojnika i tebi nadam se cini se malo.... netacna.
Opet izrael je vrsio ti akciju na hu ha kako bi punitivno reagovali na otmicu vojnika.Greske su ogromne takticke ucinjene ( kolone tenkova kroz kanjone i uske tacke i to bez potpore pjesadije) i IDF je to uvidio i zaustavio se nakon gubitaka koje su ocijenili neprihvatljivim. Poslate su dodatne snage da stabilizuju bojiste ( to ti je tih 30 000 na kraju) i otkazano je svako dalje napredovanje.
Izrael se ponasao kao Arapske zemlje 1947 - ma lako cemo mi to u more i ta arogancija je kostala. Samo za razliku od Arapa Izraelci su to uvidili i odmah krenuli da otklone sve odgovorne i da se prilagode situaciji tj. Da uce iz greske.
Prema tebi tih 200 vojnika Hezbolaha porazi iDF - pa sta onda cekaju nek posalju par hiljada i eto ih u Tel Avivu za 2 dana....
Koliko godina je Izrael drzao juzni Liban ? Pa se povukao pri sporazumu - koji su po ko zna koji put Arapi prekrsili dopustajuci Hezbolahu da udje na tu teritoriju.
IDF je sposoban i mislim da osim Egipta moze poraziti sve okolne zemlje zajedno u ratu.To pokazuju jednostavno tehnicki podatci i spremnost.
Jedini preostali neprijatelj Izraelu na granici jeste Sirija (koja je na odusevljenje Izraela pretvorila se u rusevinu) i Liban kojeg u ozbiljnom ratu mogu da nagazaju samo tako - prihvatio ti to ili ne.....
-
klosar pravi
#15414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hezbolah je bio i danas je Gerila koja je u rangu američkih SEAL ni manje ni više treninzi su u Iranu potpora je iz Irana.sekerbay wrote:Jesu li ti pred očima slike južnog libana iz 2006. godine?
To što pricas nema nikakvog smisla jer su oni napadnuti i izrael jedinu štetu koju je nanjeo nanjeo je bombardovanjem jer su na terenu gubili.
Ovo su stare vijesti, ništa novo.
- salik79
#15415 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
klosar pravi wrote:E jebiga sad i Salik pretjera s nekoliko stotina..
Postavio sam zvanicne podatke, nisam iz orsta isisao. Angazovan je bio samo mali djelic Hizbullaha u tom sukobu. Ridwan skoro da nije ni ucestvovao. Ostatak Hizbullaha je bio rasporedjen na komandnim mjestima sirom Libana.
- salik79
#15416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sekerbay wrote:Neka te ba, popusti.salik79 wrote:Da li si ti svjestan sta pises, tj. sta me pitas?! Mislim, da li ja stvarno trebam odgovarati na ovo?
Možemo onako bratski podijeliti mišljenje i neka ostane na tome.
Ti taj sukob gledaš na jedan način (po meni kroz roza šijske naočare), a ja na drugi.
Možemo se složiti da se ne slažemo.
Slagao, ne slagao, cinjenice govore same za sebe. Postavio sam izvore, pa bujrum.
Te "roza sijske naocare" ne zelim ni komentarisati.
-
klosar pravi
#15417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nikad nisam htio da guglam da vidim razliku između ovih Hezbolan muslimana i drugih reci mi koja je razlika i zbog cega ne idu jedni s drugim ako ti nije problem..salik79 wrote:klosar pravi wrote:E jebiga sad i Salik pretjera s nekoliko stotina..
Postavio sam zvanicne podatke, nisam iz orsta isisao. Angazovan je bio samo mali djelic Hizbullaha u tom sukobu. Ridwan skoro da nije ni ucestvovao. Ostatak Hizbullaha je bio rasporedjen na komandnim mjestima sirom Libana.
- salik79
#15418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma idu, u sastavu Hizbullaha su svi zastupljeni - i sije i sunije i krscani....Vjerovatno i Druzi, nisam provjeravao.klosar pravi wrote:Nikad nisam htio da guglam da vidim razliku između ovih Hezbolan muslimana i drugih reci mi koja je razlika i zbog cega ne idu jedni s drugim ako ti nije problem..salik79 wrote:klosar pravi wrote:E jebiga sad i Salik pretjera s nekoliko stotina..
-
klosar pravi
#15419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da, da to znam i to normalni krscani ih vole i svi se mogu pridruziti znam ja to sve nego samo pitam samo ne znam ocigledno..
Ovaj rat između njih je samo pitanje vremena
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#15420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Između koga, legendo?klosar pravi wrote:Ovaj rat između njih je samo pitanje vremena
- славянин
#15421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eto u tom istom clanku kojeg si postao citaj dalje - IDF se povukao i nakon toga je kolapsirala SLA.Israel je ispostovao sporazum UN-a i vratio se na granice prije 85.Ja sam te pitao koji je to rat - krenes i uzmes izbio da je IDF se morao povuci ?? Za 15 godina okupacije 350 IDF vojnika poginulo i ti pricas o nekakvim ratovima i oslobadjanjima... budi ozbiljan ne budi sarajevoxxx.salik79 wrote:славянин wrote:Ko oslobodi ??? Koji rat se desio mozes li navesti ???salik79 wrote:Usput, da te pitam, ko oslobodi juzni Liban 2000-te od izraelske cizme/okupacije?!
Po ko zna koji puta cu te ovo pitati - koliko je tebi godina?![]()
Mislim, ja sam ovo prozivljavao od prvog do posljednjeg dana, a ti nemas pojma ni da se nesto desavalo
-
klosar pravi
#15422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Libanon - Izrael legendoChallenger_ wrote:Između koga, legendo?klosar pravi wrote:Ovaj rat između njih je samo pitanje vremena
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#15423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sad, vidjećemo...klosar pravi wrote:Libanon - Izrael legendoChallenger_ wrote:Između koga, legendo?klosar pravi wrote:Ovaj rat između njih je samo pitanje vremena
-
klosar pravi
#15424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ganjaju se oni dugo ovo iz 2006 kako se završilo samo potvrđuje ili ne mora biti klasicni rat vec ovi oruzani sukobi baš kao sto ce i kod nas biti, neminovni su.
- salik79
#15425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaki normalan gradjanin Libana je uz Hizbullah. Kada sejh Nasrallah drzi govor u prvim safovima mozemo vidjeti i siitske i sunitske i krscanske vjerske velikodostojnike...Neki dan na kosarkaskoj utakmici kosarkaskog kluba libanskih Armena, uz libanske i armenske zastave, glavni rekviziti iranske i hizbullahove zastave.klosar pravi wrote:Da, da to znam i to normalni krscani ih vole i svi se mogu pridruziti znam ja to sve nego samo pitam samo ne znam ocigledno..
Saudi&co, pod pokroviteljstvom Izraela&USA, pokusavaju rovariti - ali im to vise ne prolazi, kod ogromne vecine stanovnistva. (nije vise niko lud, vidjeli su sta im je donijelo nejedinstvo)