HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#15401 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Treci puta mi govore da mogu otici da potpisem ugovor i treci puta na salteru kazu da ne mogu. Pa zna li iko ista u toj firmi (hvala Bogu da je ovo tek prvi puta da sam samo radi toga otisao)? Koje podatke gledaju na salteru, a koje u call centru pa im se razlikuju podaci?

Uglavnom, ja sam zavrsio sa njima sto se tice skorijeg prelaska, a jos cu i odjaviti dodatnu uslugu koju imam.
Eborg

#15402 Re: HS kablovska

Post by Eborg »

Je li KID8 (HS) paket izjednačen sada sa Duo Net (Telemach) paketom?

Na to se trebaju stavljati eventualni dodaci za stvari koje smo izgubili (prije svega HD kanali)?
optimus168

#15403 Re: HS kablovska

Post by optimus168 »

Eborg wrote:Imam Philips TV i prilikom full pretraživanja kanala izaberem ručne postavke. Nikako nemam opciju da unesem vrijednosti za frekvenciju (666000 kHz) i modulaciju (64 QAM). Samo unesem symbol rate (6.956 MS/s) i BiH. Zbog toga, najveći broj kanala mi je zaključan a koji bi trebali biti otključani (npr. Al Jazeera ili HRT 3). Imam modul u TV-u a ne receiver, ima li to neke veze?

Koristim KID8 paket i najteže mi pada što sam izgubio HD kanale koje sam gledao (u suštini gledao sam 7-8 kanala i to je to, ostali su mi kao i većini bili nebitni).

Zanima me sljedeće: da li do daljnjeg ostajem na KID8 paketu ili trebam otići u Telemach da izaberem neki od njihovih paketa? Vidim ove opcije sa 8 HD kanala, 15 HD kanala - je li to paket kanala koji su oni izabrali ili ja mogu izabrati koje HD kanale želim?
Izaberi automatsko, puno skeniranje, a zemlju stavi Finsku :)
nlt

#15404 Re: HS kablovska

Post by nlt »

ljudi šta mislite o ovom tri grande paketu, 27,9 KM i uz ugovor od 12 mjeseci , kasnije oko 40 KM. Samo ne znam ipak je to Telemach. Ima li kakva mogućnost da ostanem kao korisnik HS-A???
TheWatcher

#15405 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

The Realist wrote:Treci puta mi govore da mogu otici da potpisem ugovor i treci puta na salteru kazu da ne mogu. Pa zna li iko ista u toj firmi (hvala Bogu da je ovo tek prvi puta da sam samo radi toga otisao)? Koje podatke gledaju na salteru, a koje u call centru pa im se razlikuju podaci?

Uglavnom, ja sam zavrsio sa njima sto se tice skorijeg prelaska, a jos cu i odjaviti dodatnu uslugu koju imam.

ako si sad na HS ocekuj krajem februara da ces moci
The Realist

#15406 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

TheWatcher wrote:
The Realist wrote:Treci puta mi govore da mogu otici da potpisem ugovor i treci puta na salteru kazu da ne mogu. Pa zna li iko ista u toj firmi (hvala Bogu da je ovo tek prvi puta da sam samo radi toga otisao)? Koje podatke gledaju na salteru, a koje u call centru pa im se razlikuju podaci?

ako si sad na HS ocekuj krajem februara da ces moci
Na MH sam, ali poenta je da me pitaju za ime i prezime, provjere nešto i kažu može se ići potpisati ugovor. Ne znam samo šta provjeravaju.

Ali kao što rekoh, gotovo sada, samo je dovelo do toga da ću odjaviti HBO koji imam sada.
operacija labrador

#15407 Re: HS kablovska

Post by operacija labrador »

Image

Hoće li brzina downloada biti na razini "starih dobrih vremena ..." - neće moj Dino, neće ... :bih:

QUADRO PAKET ... 54 KM !
perfect_guy

#15408 Re: HS kablovska

Post by perfect_guy »

disney xd nema zvuka
ned424

#15409 Re: HS kablovska

Post by ned424 »

Haj kad ste nama stavili Dasnki prevod na History kanal de onda staviti i Dancima Bosanski prevod. Pa jeste mutavi ba gleda li iko sta se desava sa prevodima?
Benq

#15410 Re: HS kablovska

Post by Benq »

ned424 wrote:Haj kad ste nama stavili Dasnki prevod na History kanal de onda staviti i Dancima Bosanski prevod. Pa jeste mutavi ba gleda li iko sta se desava sa prevodima?
Kod mene na digitali ide normalno prevod , ovo je problem samo na analognoj.
ned424

#15411 Re: HS kablovska

Post by ned424 »

Benq wrote:
ned424 wrote:Haj kad ste nama stavili Dasnki prevod na History kanal de onda staviti i Dancima Bosanski prevod. Pa jeste mutavi ba gleda li iko sta se desava sa prevodima?
ja ja na analognoj
Eborg

#15412 Re: HS kablovska

Post by Eborg »

optimus168 wrote:
Eborg wrote:Imam Philips TV i prilikom full pretraživanja kanala izaberem ručne postavke. Nikako nemam opciju da unesem vrijednosti za frekvenciju (666000 kHz) i modulaciju (64 QAM). Samo unesem symbol rate (6.956 MS/s) i BiH. Zbog toga, najveći broj kanala mi je zaključan a koji bi trebali biti otključani (npr. Al Jazeera ili HRT 3). Imam modul u TV-u a ne receiver, ima li to neke veze?

Koristim KID8 paket i najteže mi pada što sam izgubio HD kanale koje sam gledao (u suštini gledao sam 7-8 kanala i to je to, ostali su mi kao i većini bili nebitni).

Zanima me sljedeće: da li do daljnjeg ostajem na KID8 paketu ili trebam otići u Telemach da izaberem neki od njihovih paketa? Vidim ove opcije sa 8 HD kanala, 15 HD kanala - je li to paket kanala koji su oni izabrali ili ja mogu izabrati koje HD kanale želim?
Izaberi automatsko, puno skeniranje, a zemlju stavi Finsku :)
Isto. Dobio neke nove kanale (Comedy), izgubio druge (BHT1, Al Jazeera, HRT). Oj majko. :-)
The Realist

#15413 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Eborg wrote:
Isto. Dobio neke nove kanale (Comedy), izgubio druge (BHT1, Al Jazeera, HRT). Oj majko. :-)
Jesi li probao da staviš na full scan, ali da manuelno uneseš symbol rate: 6956? Ja sam probao sve automatski i ništa mi nije htjelo naći, onda ovo uradio i došli ovi kanali.

Svejedno sam i nakon toga morao 2 frekfencije manuelno skenirati.

Probaj ovako i onda šta ti ne nađe, manuelno skeniraj frekfenciju po frekfenciju, relativno brzo ćeš završiti (par minuta).
nlt

#15414 Re: HS kablovska

Post by nlt »

LG TV, potpuno skeniranje, imam skoro 500 kanala, jest da nema puno hd, i da su neki zakljucani, ali eto
crnivrag

#15415 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

nlt wrote:LG TV, potpuno skeniranje, imam skoro 500 kanala, jest da nema puno hd, i da su neki zakljucani, ali eto
Ispravka, nemaš 500 kanala, nego su poredani po brojevima kao što su na resiverima, npr. na 200-205 su ti HBO i Cinemax kanali, pa onda odmah ide broj 300 i HD kanali i tako redom, a lista ti je identična po brojevima kao lista digitalnih kanala na Telemach stranici za područje Velnet.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#15416 Re: HS kablovska

Post by pici »

panasonic tv ma skenira goležemske a ne digitale... :thumbup:
zubi

#15417 Re: HS kablovska

Post by zubi »

ned424 wrote:
Benq wrote:
ja ja na analognoj
Odakle vam History na analognoj? Ja imam samo Viasat History... History su ukinuli...
crnivrag

#15418 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

zubi wrote: Odakle vam History na analognoj? Ja imam samo Viasat History... History su ukinuli...
HS korisnici koji još uvijek nisu prebačeni na novu shemu i dalje imaju History u analognoj ponudi.
zubi

#15419 Re: HS kablovska

Post by zubi »

crnivrag wrote:
zubi wrote: Odakle vam History na analognoj? Ja imam samo Viasat History... History su ukinuli...
HS korisnici koji još uvijek nisu prebačeni na novu shemu i dalje imaju History u analognoj ponudi.
Ma da, jos malo.. kriza ukidaju kanale koji su gledani a daju nam bir radio, behar tv, osm....
crnivrag

#15420 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

zubi wrote: Ma da, jos malo.. kriza ukidaju kanale koji su gledani a daju nam bir radio, behar tv, osm....
Nažalost dosta tih kanala koje ste imali u osnovnoj ponudi se nalazi u dodatnim paketima u Telemach ponudi.
kakaljin

#15421 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
zubi wrote: Ma da, jos malo.. kriza ukidaju kanale koji su gledani a daju nam bir radio, behar tv, osm....
Nažalost dosta tih kanala koje ste imali u osnovnoj ponudi se nalazi u dodatnim paketima u Telemach ponudi.
Ali zato ti pričaju da su kanale zamijenili adekvatnim kanalima, a ustvari su dali lošiju uslugu koju smo imali a još će skuplje naplaćivati.
zubi

#15422 Re: HS kablovska

Post by zubi »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
Ali zato ti pričaju da su kanale zamijenili adekvatnim kanalima, a ustvari su dali lošiju uslugu koju smo imali a još će skuplje naplaćivati.
Da... lijepi HS... :sad:
nlt

#15423 Re: HS kablovska

Post by nlt »

zubi wrote:
crnivrag wrote:
Ma da, jos malo.. kriza ukidaju kanale koji su gledani a daju nam bir radio, behar tv, osm....
tv kiss, tv mostar, posavina tv.....ja mislim da su to sve najgledaniji u svijetu, a ne u BiH, TM hvala vam na odličnoj usluzi
MTV

#15424 Re: HS kablovska

Post by MTV »

OSM TV, Behar, radio bir su i prije bili u analognoj ponudi HS-a tamo 2012, 2013 poslije ne znam sta je bilo s njima.
MH i HS kablovska

#15425 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

Jutro The Realist,
očito je došlo do nesporazuma u komunikaciji, ljubazno Vas molimo da prihvatite naše izvinjenje. U najkraćem roku ćemo provjeriti sve što je potrebno i obavijestiti Vas o ishodu provjere.
Locked