Nije baš toliki procenat.s31 wrote: ↑19/12/2020 06:37Zahiragić slika i prilika 95% stanovništva BiH. Primitivno!Cherry-Cherry wrote: ↑19/12/2020 06:01 Zahiragić je slika i prilika SDA: primitivno, nevaspitano, neinteligentno, zatucano, bahato govedo. Pravi sdaovac.
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Cherry-Cherry
#15401 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
zippoo87
#15402 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
od kada to 95% stanovnika glasa za SDA ?s31 wrote: ↑19/12/2020 06:37Zahiragić slika i prilika 95% stanovništva BiH. Primitivno!Cherry-Cherry wrote: ↑19/12/2020 06:01 Zahiragić je slika i prilika SDA: primitivno, nevaspitano, neinteligentno, zatucano, bahato govedo. Pravi sdaovac.
jest da je velik procenat primitivnih i neobrazovanih kod nas ali nije bas 95%
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#15403 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ovo bi trebala biti nova vlada KS...Ovo su imena novih ministara u Vladi KS: Adnan Delić na čelu privrede, Samir Avdić na čelu sporta i kulture, Naida Hota-Muminović na čelu novog ministarstva!
Još uvijek nije kompletirana nova Vlada Kantona Sarajevo, iako se znaju gotovo sva imena ministara u novom sastavu vlade, trećem po redu nakon Općih izbora 2018. godine.
Poznato je da će novi/stari premijer, odnosno mandatar za sastav nove Vlade KS, biti Edin Forto iz Naše stranke, koji je bio premijer KS do raspada "šestorke" i rušenja Vlade KS od strane SDA, SBB-a i DF-a. Forto će na tom mjestu zamijeniti Marija Nenadića, dosadašnjeg premijera.
Kada je u pitanju predsjedavajući Skupštine KS, to je Elvedin Okerić iz Naroda i pravde, koji je na ovoj poziciji zamijenio Mirzu Čelika iz SDA. Podsjećanja radi, zakonski je predviđeno da predsjedavajući Skupštine KS i premijer KS ne mogu biti osobe koje pripadaju istom narodu. Okerić se izjašnjava kao Bošnjak, dok se Forto izjašnjava iz reda Ostalih.
Kada su u pitanju ministarstva u Vladi KS, stanje je sljedeće:
Novi ministar finansija bi trebao biti direktor Sarajevskog kiseljaka, Davor Čičić, koji je ujedno prijedlog SDP-a na ovu funkciju.
Čičić je magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za finansije i računovodstvo. U dosadašnjem radnom vijeku radio je u različitim firmama na pozicijama u oblasti upravljanja prodajom, marketinga, finansija, poslovnog planiranja u FMCG-u i maloprodajnoj industriji u BiH i regiji. U Sarajevski kiseljak je došao 2010. godine, gdje je u početku vodio odjel marketinga i razvoja, a zatim preuzima i odjel prodaje. Dužnost direktora Sarajevskog kiseljaka preuzima 2020. godine.
Novi ministar kulture i sporta, kako saznaje Source.ba portal, će biti proslavljeni bh. košarkaš i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH, Samir Avdić, koji na ovo mjesto dolazi kao prijedlog NiP-a.
Samir Avdić je trenutno sportski direktor košarkaške selekcije BiH, a u karijeri je igrao u BiH, Turskoj i Španiji, te je bio dugogodišnji član i kapiten košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine.
Lejla Brčić iz Naše stranke će opet biti ministrica pravde i uprave u KS.
Rođena je 1981. godine Tuzli. Diplomirala je 2005. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Radila je kao pravnica u sektoru predškolskog obrazovanja, finansija (MF Prizma) i zdravstva (Zavod zdravstvenog osiguranja KS). Bila je kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo na lokalnim izborima 2016. godine.
Novi ministar privrede u Vladi KS, a na prijedlog NiP-a, biće Adnan Delić, nedavni kandidat za načelnika Novog Grada Sarajevo, koji je tijesno poražen od Semira Efendića na lokalnim izborima ove godine.
Adnan Delić je rođen 1985. u Maglaju, profesor je sporta i tjelesnog odgoja, oženjen je i otac dvoje djece. Adnan Delić dolazi iz realnog sektora, a godinama je radio u kompaniji "Imtec". Jedan je od osnivača humanitarne organizacija Dobro.ba. Delić je i osnivač Sportskog udruženja Fair Play, te donedavno predsjednik i glavni organizator malonogometne lige Fair play za odrasle i djecu.
Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, te Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture se spajaju u jedno ministarstvo, a prvi čovjek novog ministarstva će biti Enver Hadžiahmetović, koji je kandidat NiP-a, ali i novi/stari direktor sarajevskog Vodovoda.
Hadžiahmetović je mašinski inženjer koji je prije obavljanja funkcije direktora Komunalnog u Brezi radio kao savjetnik općinskog načelnika Breza, a od 2013. do 2016. godine radio je za firmu Atom Holding Dubai. Hadžiahmetović je od 2000. do 2013. godine bio zaposlenik Granične policije BiH, gdje je od 2010. do 2013. godine bio Samostalni inspektor za unutrašnju kontrolu.
Novi/stari ministar saobraćaja će biti Adnan Šteta iz SDP-a.
Rođen je 1980. godine u Mostaru. Šteta je proveo jedanaest godina kao uposlenik Agrokorovog koncerna gdje je obavljao poslove direktora društva Velpro d.o.o. Sarajevo kao i izvršnog direktora i člana uprave Konzum d.o.o. Sarajevo BiH. Političku karijeru je započeo 2017. godine i na proteklim Općim izborima je bio kandidat Socijaldemokratske partije BiH za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.
Novi/stari ministar unutrašnjih poslova KS će biti također kandidat NiP-a, Admir Katica.
Rođen je 1975. godine. Diplomirao je na Fakultetu kriminalističkih nauka, a magistrirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Završio je i Londonsku školu za odnose s javnošću LSPR te Media centar Sarajevo i Centar za strateško komuniciranje London. Zadnji radni angažman imao je na poziciji šefa Kabineta Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. U Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova radio je kao savjetnik ministra za poslove policije od 2007. do 2010. godine. Od 2004. do 2006. godine radio je kao glasnogovornik Državne agencije za istragu i zaštitu BiH.
Još uvijek nije poznato ime ministra za boračka pitanja u Vladi KS, a prema saznanjima Source.ba portala, i ta pozicija će pripasti Narodu i pravdi. Još uvijek nije poznato ime osobe koja će biti prvi čovjek ovog ministarstva.
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade od sada će biti podijeljeno na dva ministarstva i to: Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade, te Ministarstvo predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.
Nova šefica Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade će biti prof. Melika Husić-Mehmedović. Ona je bila prijedlog Damira Marjanovića iz Naše stranke.
Husić-Mehmedović je redovna profesorica marketinga na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, te direktorica Centra za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu. Obnašala je i funkciju prodekana za nastavu, ali i vodila Centar za odnose s javnošću Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.
Ministarstvo predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja će voditi, kako saznaje Source.ba, aktuelna direktorica Bošnjačke gimnazije u Sarajevu, Naida Hota-Muminović. Ona na čelo ovog ministarstva dolazi kao prijedlog NiP-a.
Na čelo Ministarstva zdravstva dolazi prijedlog SDP-a, dr. Haris Vranić. On je uposlen u Općoj bolnici u Sarajevu.
Još uvijek nije poznato ko će biti na čelu Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice.
Spominjalo se kako će ministar socijale KS biti SDP-ov Samir Suljagić, međutim očito će na to mjesto ministra imenovati NiP. Jedna od kandidatkinja za to mjesto, prema pisanju medija u Sarajevu, bila je Senada Bosno, međutim izgledno je da do njenog imenovanja neće doći. NiP bi na ovu poziciju trebao imenovati nekog iz reda Srba, saznaje portal Source.ba.
Pozicija gradonačelnika Sarajeva pripala je SDP-u, a na tom mjestu Abdulaha Skaku iz SDA će zamijeniti Bogić Bogićević, nekadašnji član Predsjedništva SFRJ.
- uglavnomja
#15404 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
bula iz sda
-
Gandra_1
#15405 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Delic i ova Naida najlosije karike..
- uglavnomja
#15406 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
neka promijene onda i ime ministrastva u ministarstvo za medrese
- Styling
#15407 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Razocarana sam Delicem i ovom iz Bosnjacke gimnazije. NiP se pretvara u dzemat i jedina referenca je u kojem si safu, ne svidja mi se ova kadrovska politika.
-
Ambula
#15408 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Takodjer. Lici mi na neki jeftini populizam da bi se pridobio vjernicki kadar SDA stranke. Ali razocarenje sve u svemu sto naginju ka toj prici toliko. Totalno ce ostat praznina u ovoj koaliciji, nece biti centra koji je prijeko potreban
- uglavnomja
#15409 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
dati najosjetljivije ministarstvo (malu djecu) islamskoj zajednici i fin-u za uposljavanje kadrova
tek sad ima da pocnu nagrade iz matematike, informatike, fizike, inovacija ...
tek sad ima da pocnu nagrade iz matematike, informatike, fizike, inovacija ...
-
Ambula
#15410 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Katastrofalni kadrovi NIP-a u vladi. Tek vidim da je i ovaj Hadziahmetovic ministar

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#15411 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
katko jasno. nip je uzeo sve, ima vecinu u vladi (sedam ministarstava, pod uslovom da source iznosi istinu) i oni su ti koji ce kontrolirati sve procese. forto ce biti u formi marija nenadica i kako dino kaze, dobar covjek, ali mu drugi sve kontroliraju. sda skola, sto bi se reklo.
sto se tice imena, daleko od ekspertske vlade. osvjezenje je prof dr melika husic-mehmedovic. na poziciji ministra zdravstva sam ocekivao dr stevanovica, a ni dr vranic nije lose rjesenje.
i na kraju, zasto nigdje u zvanicnom cv-u adnana stete ne pise na kojem fakuktetu je diplomirao. moguce da ja nisam nasao.
sto se tice imena, daleko od ekspertske vlade. osvjezenje je prof dr melika husic-mehmedovic. na poziciji ministra zdravstva sam ocekivao dr stevanovica, a ni dr vranic nije lose rjesenje.
i na kraju, zasto nigdje u zvanicnom cv-u adnana stete ne pise na kojem fakuktetu je diplomirao. moguce da ja nisam nasao.
Last edited by malakh on 20/12/2020 14:50, edited 1 time in total.
- thekupus
#15412 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jesam i ja glupan, bolje da sam DIF završavao, mogao sam biti premijer ili ministar...
-
hamos
#15413 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Vi ste jako smijesni, Delic koji je gotovo pobjedio najpopularnijeg nacelnika vam ne valja
Dino samo naprijed, nije me razocarao do sada. Kao covjek tradicionalnih desnih vrijednosti je pokazao dobru volju da ispuni zelje i manjinskim ljevicarskim partnerima.Nemate mu sta reci
Dino samo naprijed, nije me razocarao do sada. Kao covjek tradicionalnih desnih vrijednosti je pokazao dobru volju da ispuni zelje i manjinskim ljevicarskim partnerima.Nemate mu sta reci
-
Ambula
#15414 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Grdno se varate ako mislite da je Delic dobio 20 hiljada glasova zato sto je on aman neka licnost. Bilo ko da nema nekih mrlja i ocitih lopovluka bi isto prosao jer je takav talas bio.hamos wrote: ↑20/12/2020 15:55 Vi ste jako smijesni, Delic koji je gotovo pobjedio najpopularnijeg nacelnika vam ne valja![]()
U Vogosci je kandidat cetvorke dobio 4500 glasova a covjek nije iz Vogosce nit ga ko zna nit ista. To je bila jedna euforija zbog najozbiljnijeg nastupa ikad koalicionih stranaka
-
last mohicans
#15415 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Isti sam odgovor krenuo napisati,obrisah post greskom. Delic je izabran kao protuteza 25 godišnjoj politici SDA i najprije je dobio glasove na osbovu toga i zato sto je narod sit SDA, a ne sto je on toliko očarao glasače. Mene recimo nije, jer mi previse mlako i pošteno djeluje za borbu sa vukovima, iako ima moje simpatije. On nista bolje nije prosao (iako je imao najtezeg protivnika) od Tanovica i Mandica. Bio je kandidat 4ka,kao i ova dvojica.Predstavljen kao nezavisni, a sad vidimo da je NiPov kadar, prvenstveno. Veliki je teret i odgovornost na NiPu,najvise su uzeli, puno je gladnih vukova i neispunjenih ambicija. Sve ce to teško biti kontrolisati. Ova kandidatkinja za osnovno i srednje obrazovanje mi djeluje kao pravi trojanski konj, mozda i veci nego Zineta i bit ce zanimljivo pratiti kako ce se to odvijati. O njoj nisam čuo sve najbolje i ne voli da joj se ko petlja u posao, tj. goni po svom.Ambula wrote: ↑20/12/2020 15:58Grdno se varate ako mislite da je Delic dobio 20 hiljada glasova zato sto je on aman neka licnost. Bilo ko da nema nekih mrlja i ocitih lopovluka bi isto prosao jer je takav talas bio.hamos wrote: ↑20/12/2020 15:55 Vi ste jako smijesni, Delic koji je gotovo pobjedio najpopularnijeg nacelnika vam ne valja![]()
U Vogosci je kandidat cetvorke dobio 4500 glasova a covjek nije iz Vogosce nit ga ko zna nit ista. To je bila jedna euforija zbog najozbiljnijeg nastupa ikad koalicionih stranaka
-
Ambula
#15416 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jedna od kandidatkinja za to mjesto, prema pisanju medija u Sarajevu, bila je Senada Bosno, međutim izgledno je da do njenog imenovanja neće doći.
Vidim da je i doticna bila jedan od kandidata e tek tad bi bio show.
Vidim da je i doticna bila jedan od kandidata e tek tad bi bio show.
- JThomas
#15417 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
teško je povjerovati da neko može biti direktor/ica bošnjačke a da nije sda. jer oni to vide kao svoju babovinu, kao amanet dobrog dede i paljenje svjetla. ali eto, vidjećemo.
- Styling
-
high_volume
#15419 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Stranke "Četvorke" dogovorile su "Program rada skupštinske većine 2021-2022. godine" i prema tom dokumentu treba usmjeriti pažnju, njegovoj realizaciji, a ne prema "glavama" ministara i kadrovskim politikama.
http://ba.n1info.com/Binary/184/SPORAZU ... -21-22.pdf
- JThomas
#15420 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
glave provode sve programe i politike. nema njih u vakuumu bez glava.
- uglavnomja
-
hamos
#15422 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nebi ni ljevicari mogli primaci vlasti bez nezadovoljnih bivsih sda glasacalast mohicans wrote: ↑20/12/2020 16:13Isti sam odgovor krenuo napisati,obrisah post greskom. Delic je izabran kao protuteza 25 godišnjoj politici SDA i najprije je dobio glasove na osbovu toga i zato sto je narod sit SDA, a ne sto je on toliko očarao glasače. Mene recimo nije, jer mi previse mlako i pošteno djeluje za borbu sa vukovima, iako ima moje simpatije. On nista bolje nije prosao (iako je imao najtezeg protivnika) od Tanovica i Mandica. Bio je kandidat 4ka,kao i ova dvojica.Predstavljen kao nezavisni, a sad vidimo da je NiPov kadar, prvenstveno. Veliki je teret i odgovornost na NiPu,najvise su uzeli, puno je gladnih vukova i neispunjenih ambicija. Sve ce to teško biti kontrolisati. Ova kandidatkinja za osnovno i srednje obrazovanje mi djeluje kao pravi trojanski konj, mozda i veci nego Zineta i bit ce zanimljivo pratiti kako ce se to odvijati. O njoj nisam čuo sve najbolje i ne voli da joj se ko petlja u posao, tj. goni po svom.Ambula wrote: ↑20/12/2020 15:58Grdno se varate ako mislite da je Delic dobio 20 hiljada glasova zato sto je on aman neka licnost. Bilo ko da nema nekih mrlja i ocitih lopovluka bi isto prosao jer je takav talas bio.hamos wrote: ↑20/12/2020 15:55 Vi ste jako smijesni, Delic koji je gotovo pobjedio najpopularnijeg nacelnika vam ne valja![]()
-
Ambula
#15423 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisu glasaci NIP bivsi glasaci SDA. Pa SDA je neokrnuta rastom NIP u Sarajevu. Par hiljada glasova manje imaju a izlaznost je svakako manja.hamos wrote: ↑20/12/2020 17:55Nebi ni ljevicari mogli primaci vlasti bez nezadovoljnih bivsih sda glasacalast mohicans wrote: ↑20/12/2020 16:13Isti sam odgovor krenuo napisati,obrisah post greskom. Delic je izabran kao protuteza 25 godišnjoj politici SDA i najprije je dobio glasove na osbovu toga i zato sto je narod sit SDA, a ne sto je on toliko očarao glasače. Mene recimo nije, jer mi previse mlako i pošteno djeluje za borbu sa vukovima, iako ima moje simpatije. On nista bolje nije prosao (iako je imao najtezeg protivnika) od Tanovica i Mandica. Bio je kandidat 4ka,kao i ova dvojica.Predstavljen kao nezavisni, a sad vidimo da je NiPov kadar, prvenstveno. Veliki je teret i odgovornost na NiPu,najvise su uzeli, puno je gladnih vukova i neispunjenih ambicija. Sve ce to teško biti kontrolisati. Ova kandidatkinja za osnovno i srednje obrazovanje mi djeluje kao pravi trojanski konj, mozda i veci nego Zineta i bit ce zanimljivo pratiti kako ce se to odvijati. O njoj nisam čuo sve najbolje i ne voli da joj se ko petlja u posao, tj. goni po svom.Ambula wrote: ↑20/12/2020 15:58
Grdno se varate ako mislite da je Delic dobio 20 hiljada glasova zato sto je on aman neka licnost. Bilo ko da nema nekih mrlja i ocitih lopovluka bi isto prosao jer je takav talas bio.
NIP je narastao na racun SBB, DF i djelom SDP. To je biracko tijelo koje traga za rijesenjima od SBiH preko SBB i DF do NIP-a
Ovo se moglo i ranije desiti samo nije bilo lidera koji smije i moze se suprostavit SDA tako odlucno kao Dino al to je djelom jer nema interesa na visim nivoima
Last edited by Ambula on 20/12/2020 18:02, edited 1 time in total.
-
hamos
#15424 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve te stranke osim DF su ideoloski i vjerski SDA,a i nastale su iz SDAAmbula wrote: ↑20/12/2020 18:00Nisu glasaci NIP bivsi glasaci SDA. Pa SDA je neokrnuta rastom NIP u Sarajevu.hamos wrote: ↑20/12/2020 17:55Nebi ni ljevicari mogli primaci vlasti bez nezadovoljnih bivsih sda glasacalast mohicans wrote: ↑20/12/2020 16:13
Isti sam odgovor krenuo napisati,obrisah post greskom. Delic je izabran kao protuteza 25 godišnjoj politici SDA i najprije je dobio glasove na osbovu toga i zato sto je narod sit SDA, a ne sto je on toliko očarao glasače. Mene recimo nije, jer mi previse mlako i pošteno djeluje za borbu sa vukovima, iako ima moje simpatije. On nista bolje nije prosao (iako je imao najtezeg protivnika) od Tanovica i Mandica. Bio je kandidat 4ka,kao i ova dvojica.Predstavljen kao nezavisni, a sad vidimo da je NiPov kadar, prvenstveno. Veliki je teret i odgovornost na NiPu,najvise su uzeli, puno je gladnih vukova i neispunjenih ambicija. Sve ce to teško biti kontrolisati. Ova kandidatkinja za osnovno i srednje obrazovanje mi djeluje kao pravi trojanski konj, mozda i veci nego Zineta i bit ce zanimljivo pratiti kako ce se to odvijati. O njoj nisam čuo sve najbolje i ne voli da joj se ko petlja u posao, tj. goni po svom.
NIP je narastao na racun SBB, DF i djelom SDP. To je biracko tijelo koje traga za rijesenjima od SBiH preko SBB i DF do NIP-a
Ovo se moglo i ranije desiti samo nije bilo lidera koji smije i moze se suprostavit SDA tako odlucno kao Dino al to je djelom jer nema interesa na visim nivoima
Avaz bio veci sda i od bakira i od tihica dok nije nastala sbb, silajdzica necu ni spominjat
- BHDragons
#15425 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne sviđa mi se ova Hota nikako, ne što je pokrivena, nego što sam čuo svašta o njoj. O ostalim ministrima nemam primjedbi, okej je to sve. Zna li neko zašto Haris Bašić neće biti ministar više? Vodio je onaj press tokom predstavljanja programa.