PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Drinski
#15401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ma narod nece da radi, nego bi dzabalebari. vade se na salterske radnike, a sada bi se tu zaposlili.
nikome ne pada na pamet da trazi, protestuje, pali, razvaljuje i sl. zbog malih plata u privatnom sektoru.
nikome ne pada na pamet da kaze: "ok. od 01.01.je minimalac u realnom sektoru 800 km a poslodavci neka prvo plate svoje radnike pa onda ostale".
Jok. Toga nema. Ali zato ima paljenja zbog šalterskih radnika.
nikome ne pada na pamet da trazi, protestuje, pali, razvaljuje i sl. zbog malih plata u privatnom sektoru.
nikome ne pada na pamet da kaze: "ok. od 01.01.je minimalac u realnom sektoru 800 km a poslodavci neka prvo plate svoje radnike pa onda ostale".
Jok. Toga nema. Ali zato ima paljenja zbog šalterskih radnika.
- Alfons Kauders
#15402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa placi brate, sta cu ti ja?costacurta wrote:Bil' se smijao il' da plačem?Alfons Kauders wrote:
"1. mi" ne punimo dvorane vec budzete
"mi" ne seremo i ne kukamo vec radimo
"mi" smo haman plenumasima veci problem od politicara
"mi" smo neo-komunjarama klasni neprijatelji broj 1
"mi" smo zaposleni u privredi, u privatnom sektoru
to treba fino reci - jer je postalo ocito 2. nakon prvog dana protesta, kada su revolucionari svima stavili do znanja da im najvise smetaju ljudi koji rade i koji nece da ih niko jebe, ni politicari, ni revolucionari...svrstali ste nas u isti kos sa onima koji ne rade svoj posao i koji su nas pretvorili u afriku, stoga sta sad hocete koje picke materine? da vas podrzavamo? da nas jos oporezujete, da uvodite neku uravnilovku za hipstersku balavurdiju?
![]()
3.vise ste ovdje vise hrakali i prijetili nama u privatnom sektoru nego budzetlijama, stoga s tom pricom o "nama" mozes da ides znas vec gdje... a sto se tice tih prijetnji - vama na cast...samo nema muda kad nema rulje od 1,000 ljudi iza ledja, pa se niko ne javi da se obracunava i da mi spaljuje stan i auto - a uredno sam pozivao...
![]()
4.rekao sam prvi dan i ponavljam od tada - ovo je bio pokusaj "revolucije" wannabe budzetlija i uhljeba, protiv radnika, protiv privrede - a ne za radnike i privredu...revolucionari kojima su najveci neprijatelji ljudi koji za privatnike rade desetak sati dnevno i ne zasluzuju nista drugo osim dobrog degeneka
- samo kao sto rekoh, nema se muda ni za to... pa sad kmecite po internetu, "mi" cemo da radimo, po obicaju... aj sad zdravo
![]()
1. Tvoje klasično spinovanje/izvrtanje činjenica/navođenje vode na svoj mlin itd. nazovi kako hoćeš.
Pod "VI" sam podrazumijevao SDP jurišnici, ali ti okrenu na radničku klasu, još ti samo fali slika onog policajca što plače nad zapaljenom zgradom predsjedništva![]()
2. Prvog dana protesta okupili se obespravljeni radnici, hoćeš reći da su izašli na ulicu ne zbog stanja u kome se nalaze već zbog toga što su ljubomorni na one što rade?!![]()
3. Ko to VI? Šta pričaš? Kakve prijetnje? Jedan od onih koji je podržavao ovakav vid nasilnih demonstracija sa paljevinama ali na Poljinama si bio ti? I što ba za mater?! Toliko puta si i mene lično uvrijedio na temi o vjeri a nikad ti nisam riječi rekao. Kako kažeš, tebi na čast.
4. Jel to Nermin ili je Zlaja rekao? Čemu onda ovi aktuelni štrajkovi i ovi što se najavljuju ako je sve ok u privredi i radnici zadovoljnirevolucionari kojima su najveci neprijatelji ljudi koji za privatnike rade desetak sati dnevno i ne zasluzuju nista drugo osim dobrog degeneka
vjerujem da se i ti sam smiješ kad pročitaš ovo što si napisao. Vrh, nema dalje.
to je jedino sto vase nove huligansko-kladionicarske generacije znaju... da kojim slucajem ucite i radite kao sto kmecite po internetu, bili bi svicarska...
pametni su nasi stari bili kad su prije par stotina godina rekli NEMA HLJEBA BEZ MOTIKE... dzaba vam wannabe budzetlije, premala je sisa za sve...
sad odo radit, a ti nastavi s kmecanjem, ne bih da ometam
-
costacurta
#15403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja registrovan na forumu od 2005. i nemam još ni 300 postova ti skoro 23000, pa sad ko kmeči po internetu a Tko radi nek' auditorij sam prosudi.Alfons Kauders wrote:
pa placi brate, sta cu ti ja?
to je jedino sto vase nove huligansko-kladionicarske generacije znaju... da kojim slucajem ucite i radite kao sto kmecite po internetu, bili bi svicarska...
pametni su nasi stari bili kad su prije par stotina godina rekli NEMA HLJEBA BEZ MOTIKE... dzaba vam wannabe budzetlije, premala je sisa za sve...
-
Istina boli
#15404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Moram dati podrsku Costa Curta-i.costacurta wrote:Ja registrovan na forumu od 2005. i nemam još ni 300 postova ti skoro 23000, pa sad ko kmeči po internetu a Tko radi nek' auditorij sam prosudi.Alfons Kauders wrote:
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti ne placas nista jer si lijepo rekla da ne radis ali zato ja placam za one koji ne rade. Doduse kao sto si isto rekla muz ti odlicno zaradjuje pa ne moras da radis a on onda savim sigurno ne radi u piljari niti prodaje kokice na utakmicama. Medjutim nebitno, samo mi je pomalo pun klinac tvoje demagogije u kojoj nedokazani nobelovac zna i sta je pola grada jucer rucalo sto se kod nas zove najednostavnije "mahalusa". I danas isto tako se ismijavam ovim prosvjednicima jer ako prosvjedujes onda imas nekakav cilj, zahtjeve, narod iza sebe u velikom broju a posto od toga nema nista onda je to smijesno. Nije smijesno sto ti ljudi imaju svoje lose sudbine nego sto dozvoljavaju da se sa njima manipulise i to od raznoraznih politickih jazavaca koji su promjenili partija i partija da bi se sad skrasili kod Darth Vadera zvanog Fahrudin Radoncic. Tvoja opterecenost budzetlijama je bolest i nista drugo nego zavist mada bi i ja volio da mi supruga dovoljno zaradjuje pa da uzivam kuci. Jedna izuzetno intelegentna osoba kao sto si ti u ocima vecine forumasa je spala na jednu obicnu mahalusu koja svaki put hoce da bude najpametnija i koja sve zna a kao cami kuci, cuva dijete i seta cuku. "Ta mani Katarina" (sto bi rekao Balas) vise svoje suplje price i zahebala si se jesam blizu budzetlija ali nisam budzetlija ali kad bolje razmislim ne vidim nikakvog razloga da ne budem i to bez ikakvih stela, stranackih pozadina i slicnog jer ima nas jos uvijek koji mozemo prodati svoje znanje a ne gledati po cijeli dan sta narod ruca. Eno plenum jedva ceka na takve, rodjene vodje kojih imamo na bacanje i izvoz sve dok se negdje ne uvale a onda se okrene druga strana ploce. Dovidjena i prijatna noc!!!KatarinaKosaca wrote:A ne tako davno ovdje si pisao i ismijavao se sa prosvjednicima sa radnog mjesta i ineterneta koji svi plaćamo. Dakle, ne može netko ko nije učesnik prosvjeda, ko je a pri o ri protiv istih palamuditi da je to sve urota protiv jadnih budžetlija. Naš budžetski aparat je ogroman, sam sebe jede, a jede i građane jer od kako uđeš u općinu pošalju te po takse, kopiranje, krezavi portir se dere, teta zaključava kanclariju i ide kod druge na kafu, policija je interna, nesposobna, šalteruše su drske i nekulturne. A zašto? Pa, to sve zato što je baš neko budžetsko mjesto znak i pokazatelj korupcije, štele, nejednakosti. Ima puno tema na forumu o tome i iskustava forumaša da ne ponavljam. Na tv su skoro bile svije djevojke koje uvijek imaju najviše bodova na specijalističkom ispitu, ali nekih čudom su uvijek druge na usmenom. Završi se odgovarajuća srednja u Širokom, kupi se šaltersko radno mjesto i pljuje se po građanima, jer pobogu to je kupljeno, samim tim i tvoje. Ako ti ga stranka da još bolje, nisi se istrošio, ali si slušaš. Da, ovi prosvjedi jesu ukazivali na te i takve pojave, jer koliko god želite da nam pokrijete oči, toliko ne možete.hrasno38 wrote:Davno sam ja ovdje napisao da ovo nisu protesti protiv bijede neimastine, lose vlasti, ekonomskog sunovrata, korupcije, hacijendi na Poljinama nego protiv budzetlija. U kontekstu "kad ja nisam na budzetu hebem majku svim buzetlijama". Sutra bilo ko od tih velikih ratnika ako se zaposli na budzetu ucutat ce se i nece ni jedne progovoriti. Mora neko raditi i na budzetu, kao sto i neko radi u OHR-u, neko u stranim ambasadama, neko u BH Telecomu, Elektroprivredi itd itd. Slazem se u potpunosti da nepotizam cvijeta u budzetskim ustanovama, stele i masa stvari koje se kose sa zakonom ali nikada i nigdje se ne moze sve generalizovati. Plenumi su pretakanje iz supljeg u prazno i evo nakon skoro 2 mjeseca od onog dana kada se digao narod taj isti plenum nije artikulisao niti jedan jedini konkretan zahtjev osim da bi mijenjali Dejtonski sporazum sto je ravno prvoaprilskoj sali. Kantonalne vlasti su se opet reorganizovale i nastavile po starom i cini mi se da cemo dobiti jos gore nego sto je bilo cim se u bilo kojoj kombinaciji spominje ime Dine Konakovica.
Tresla se gora rodio se mis sve do onog trenutka dok na ulicama ne budu sindikati, studenti ili u prevodu bar sto se tice Sarajeva najmanje 50.000 ljudi. Samo hukom i masom bez i jednog jedinog incidenta wc-i svih politicara ce biti zatrpani govnima a policija ce pendreke zamjeniti zveckama jer nisu budale da idu na toliku masu. Ne postoji ni jedna policijska institucija u BiH koja toliki broj ljudi moze prepasti. Naravno opet ponavljam sve sto srusimo sve cemo opet morati sami da napravimo. Samo huk i strah i nista vise!!!!!
- Alfons Kauders
#15406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
"tko radi"? hm, u 10 godina 23000 postova u pauzama od posla... dakle u prosjeku 6-7 dnevno po 2-3 minute...costacurta wrote:Ja registrovan na forumu od 2005. i nemam još ni 300 postova ti skoro 23000, pa sad ko kmeči po internetu a Tko radi nek' auditorij sam prosudi.Alfons Kauders wrote:
i tako 10 godina sljake, za privatnike naravno... a na ovoj temi sam ubjedljivo najomrazeniji, doduse tu je i kolega genije...
na ovoj temi su se vise pljuvali ljudi koji rade od uhljeba, parazita... to je jebena cinjenica, stoga od mene i mene slicnih nikad necete dobiti ni p od podrske... zato jer vam je u biti draze da i mi sto radimo propadnemo i zavrsimo na ulici, nego da raja s ulice dobije posao... tesko je to priznati, znam, al to je manje vise to - da komsiji crkne krava...
otuda ta mrznja i prezir, nema to blage veze sa socijalnom pravdom i borbom za boljitak drustva, vec sa sujetom, ideologijom i balilukom
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#15407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
da ponovim: Šta je plenumaš u Sarajevu?
- Neostvareni budžetlija.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15408 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
hrasno38 wrote:Ti ne placas nista jer si lijepo rekla da ne radis ali zato ja placam za one koji ne rade. Doduse kao sto si isto rekla muz ti odlicno zaradjuje pa ne moras da radis a on onda savim sigurno ne radi u piljari niti prodaje kokice na utakmicama. Medjutim nebitno, samo mi je pomalo pun klinac tvoje demagogije u kojoj nedokazani nobelovac zna i sta je pola grada jucer rucalo sto se kod nas zove najednostavnije "mahalusa". I danas isto tako se ismijavam ovim prosvjednicima jer ako prosvjedujes onda imas nekakav cilj, zahtjeve, narod iza sebe u velikom broju a posto od toga nema nista onda je to smijesno. Nije smijesno sto ti ljudi imaju svoje lose sudbine nego sto dozvoljavaju da se sa njima manipulise i to od raznoraznih politickih jazavaca koji su promjenili partija i partija da bi se sad skrasili kod Darth Vadera zvanog Fahrudin Radoncic. Tvoja opterecenost budzetlijama je bolest i nista drugo nego zavist mada bi i ja volio da mi supruga dovoljno zaradjuje pa da uzivam kuci. Jedna izuzetno intelegentna osoba kao sto si ti u ocima vecine forumasa je spala na jednu obicnu mahalusu koja svaki put hoce da bude najpametnija i koja sve zna a kao cami kuci, cuva dijete i seta cuku. "Ta mani Katarina" (sto bi rekao Balas) vise svoje suplje price i zahebala si se jesam blizu budzetlija ali nisam budzetlija ali kad bolje razmislim ne vidim nikakvog razloga da ne budem i to bez ikakvih stela, stranackih pozadina i slicnog jer ima nas jos uvijek koji mozemo prodati svoje znanje a ne gledati po cijeli dan sta narod ruca. Eno plenum jedva ceka na takve, rodjene vodje kojih imamo na bacanje i izvoz sve dok se negdje ne uvale a onda se okrene druga strana ploce. Dovidjena i prijatna noc!!!
Žena kod koje kupujem povrće na pijaci zna odlično da živi od para svojih mušterija i ne pada joj na pamet da se ismijava istima, makar bili smiješni. Za razliku od vas budžetlija koji ne znate da živite od nas poreskih obveznika, nego se još istima ismijavate. A, onda kao prigovarate mahalstvo
A za tvoju informaciju (eto koliko ste informirani budžetlije) i oni koji ne rade, moraju jesti, plaćaju 17% PDV-a u hrani, dakle i te kako vas izdržavaju, dok vi za vrijeme radnog vrmeena nadobudno a bez ikakve valjane osnove ismijavate nezaposlene ljude.
- KatarinaKosaca
#15409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Možda si u pravu. Možda od onih koji imaju najviše bodova, ali nemaju stranku da budu prvi i pored najboljeg bodovanja. Sigurno ima i takvih. Jer, da je po srijedi kompetencija pored tolikog broja budžetlija imali bismo najbolju administrativnu uslugu u zemlji. A kod nas je obrnuto.JoseMujica wrote:da ponovim: Šta je plenumaš u Sarajevu?
-
ušće
#15410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hose ...Ja se sa tobom puno puta ne slažem čak malo žešće dskutujemo , ali za neke stvari i ovo ovdje jedno VELIKOJoseMujica wrote:da ponovim: Šta je plenumaš u Sarajevu?
- djonko brajs
#15411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
cuj smanjenje administracije i troskova na administraciju. ljudi, zar zbog ovoga protestvovati? pa ovo je najveca ideoloska ubleha svih vremena. mmf ima 5 godina ovo trazi od vlasti.
treba prodati javne kompanije i sve zivo privatizovati ukljucujuci skole i bolnice pa i zatvore i policiju jer stranke na vlasti ionako upravljaju javnim dobrima kao da im je to privatno vlasnistvo. razlika je samo u tome sto su uvijek na up side strani, tj. ubiru profit ali ne snose posljedice.
treba prodati javne kompanije i sve zivo privatizovati ukljucujuci skole i bolnice pa i zatvore i policiju jer stranke na vlasti ionako upravljaju javnim dobrima kao da im je to privatno vlasnistvo. razlika je samo u tome sto su uvijek na up side strani, tj. ubiru profit ali ne snose posljedice.
- KatarinaKosaca
#15412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ušće wrote:Hose ...Ja se sa tobom puno puta ne slažem čak malo žešće dskutujemo , ali za neke stvari i ovo ovdje jedno VELIKOJoseMujica wrote:da ponovim: Šta je plenumaš u Sarajevu?
- Neostvareni budžetlija.![]()
- akcid
#15413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
KatarinaKosaca wrote: Jose je car, jedan , neponovljiv, jedinstven. Nije slučajno da se za vrijeme "talačke krize" cijeli forum zalagao samo da se pusti Jose.
Pa gdje radi @JoseMujica, nije valjda i on birokratski miš?
-
VjecitiStudent
#15414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Izučava neprijatelja iznutra.akcid wrote:KatarinaKosaca wrote: Jose je car, jedan , neponovljiv, jedinstven. Nije slučajno da se za vrijeme "talačke krize" cijeli forum zalagao samo da se pusti Jose.
Pa gdje radi @JoseMujica, nije valjda i on birokratski miš?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#15415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Samo cu reci "grohotom se smijem"!!!!! Nadobudnost je cudo a jos pored toga kad se ubace skrivene ambicije...ludilo!!!!KatarinaKosaca wrote:hrasno38 wrote:Ti ne placas nista jer si lijepo rekla da ne radis ali zato ja placam za one koji ne rade. Doduse kao sto si isto rekla muz ti odlicno zaradjuje pa ne moras da radis a on onda savim sigurno ne radi u piljari niti prodaje kokice na utakmicama. Medjutim nebitno, samo mi je pomalo pun klinac tvoje demagogije u kojoj nedokazani nobelovac zna i sta je pola grada jucer rucalo sto se kod nas zove najednostavnije "mahalusa". I danas isto tako se ismijavam ovim prosvjednicima jer ako prosvjedujes onda imas nekakav cilj, zahtjeve, narod iza sebe u velikom broju a posto od toga nema nista onda je to smijesno. Nije smijesno sto ti ljudi imaju svoje lose sudbine nego sto dozvoljavaju da se sa njima manipulise i to od raznoraznih politickih jazavaca koji su promjenili partija i partija da bi se sad skrasili kod Darth Vadera zvanog Fahrudin Radoncic. Tvoja opterecenost budzetlijama je bolest i nista drugo nego zavist mada bi i ja volio da mi supruga dovoljno zaradjuje pa da uzivam kuci. Jedna izuzetno intelegentna osoba kao sto si ti u ocima vecine forumasa je spala na jednu obicnu mahalusu koja svaki put hoce da bude najpametnija i koja sve zna a kao cami kuci, cuva dijete i seta cuku. "Ta mani Katarina" (sto bi rekao Balas) vise svoje suplje price i zahebala si se jesam blizu budzetlija ali nisam budzetlija ali kad bolje razmislim ne vidim nikakvog razloga da ne budem i to bez ikakvih stela, stranackih pozadina i slicnog jer ima nas jos uvijek koji mozemo prodati svoje znanje a ne gledati po cijeli dan sta narod ruca. Eno plenum jedva ceka na takve, rodjene vodje kojih imamo na bacanje i izvoz sve dok se negdje ne uvale a onda se okrene druga strana ploce. Dovidjena i prijatna noc!!!Nigdje nisam rekla da mi muž odlično zarađuje
Dakle, tvoje je laž, super laž i nedeljnja ilustrovana laž. Napisala jesam, da imam puno više materijalno od nekih koji se busaju u prsa ciframa kako im je dobro, ali da to ne znači da sam jednakopravan građanin u šansama. Pisemenost i argumenti vas budžetlija to i dokazuju. Radim privatno i plaćam svoje poreze. I tvoj internet , između ostalog.
Žena kod koje kupujem povrće na pijaci zna odlično da živi od para svojih mušterija i ne pada joj na pamet da se ismijava istima, makar bili smiješni. Za razliku od vas budžetlija koji ne znate da živite od nas poreskih obveznika, nego se još istima ismijavate. A, onda kao prigovarate mahalstvo, iznoseći nečije prihode, bračno stanje itd. Nego, pozdravi ministra ti Zlagumdžiju i kaži da mu je odzvonilo, a i nezakonitom zapošljavanju. I uopće ne pretendiram da radim u istom ministarstvu kao ti, ako ti je to idući "korak" replike
![]()
A za tvoju informaciju (eto koliko ste informirani budžetlije) i oni koji ne rade, moraju jesti, plaćaju 17% PDV-a u hrani, dakle i te kako vas izdržavaju, dok vi za vrijeme radnog vrmeena nadobudno a bez ikakve valjane osnove ismijavate nezaposlene ljude.
- KatarinaKosaca
#15416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa, nisi morao citirati dvije ponjave da to napišeš. Još jedna odlika sposobnosti naših budžetlija 
- akcid
#15417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mor'o je, da lakše shvati šta želi napisatiKatarinaKosaca wrote:Pa, nisi morao citirati dvije ponjave da to napišeš. Još jedna odlika sposobnosti naših budžetlija
Samo ih treba pratiti od jeseni, kad počnu iskakati iz državnog sektora poput miševa sa brodova
-
goran16v
#15418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
@KK ti ili ne kontas ili si samo djon obraz i kontras pa se pravis da ne kontas cinjenicu jasnu k'o dan da bi 99% demontranata i plenumasa koji pljuju po budzetu i budzetlijama sutra vrlo rado i bez pardona prihvatilo posao na budzetu putem nepotizma, stele i korupcije, odnosno koristeci sve ono protiv cega se danas deklarativno bore?!?!?!
Vec vise od mjesec dana mudrujes i pises kilometarske traktate, a jos uvijek nisi odgovorila tj preskaces par osnovih pitanja vezanih za tvoje drage plenumase:
Zasto se trazila odgovornost policije zbog prekoracenja ovlasti, a ne odgovornost demonstanata za paljevinu i ostala kriv, djela i zasto se niko nije distancirao od tih djela, cime je paljevina legalizovana kao sredstvo borbe za promjene i kako je moguce da jedan savrseno-bezgresni plenum postavi paradoksalan zahtjev za smjenom komesara jer nije zasitio gradjane (od koga da ih zasiti) i imovinu (koji su unistavali isti ti gradjani)?
Zasto niko od vodecih plenumasa nije "guknuo" da Dom mladih nije dzaba i nije rezultat njihovih organizaciono-pregovarackih sposobnosti nego ga placa KS?
Zasto niko od vodecih plenumasa nije "guknuo" da su ignorisali sasvim realan, logican i opravdan zahtjev Skupstine KS-a da formira grupu za dijalog i pregovore (jer bi ih za takvo ponasanje svaka vlast stavila ad acta) i ponudu za drugi prostor?
Kako to da se nerijetko istaknuti demonstranti neposredno prije ili poslije javnog nastupa nadju u crnoj hronici ili da su stranacki aktivisti, opcionalno prof. NVO aktivisti?
I najbitnije, kako to da je plenum vec 2 mjeseca "neformalna grupa gradjana" koji postavlja zahtjeve i koja mimo svake logike propocionalno postavljenim zahtevima odbija da preuzme odgovornost za svoje djelovanje, odnosno predocio program, alternativu, rejesenje?
Kao plenum zaista zastupa interese gradjanki i gradjana, kako deklarativno tvrde, zasto podrska vremenom ne raste, sto bi bilo sasvim logicno, nego opada?
A sad cu ti dodati i pitanje o cemu je @Alfons pisao vise puta:
Ako je jedan od ciljeva borbe smanjenje budzetskog aparata i njihovih primanja, zasto niko nikad na plenumu nije rekao da te mjere stednje zapravo znaci jos vise nezaposlenih?!?!?!
Vec vise od mjesec dana mudrujes i pises kilometarske traktate, a jos uvijek nisi odgovorila tj preskaces par osnovih pitanja vezanih za tvoje drage plenumase:
Zasto se trazila odgovornost policije zbog prekoracenja ovlasti, a ne odgovornost demonstanata za paljevinu i ostala kriv, djela i zasto se niko nije distancirao od tih djela, cime je paljevina legalizovana kao sredstvo borbe za promjene i kako je moguce da jedan savrseno-bezgresni plenum postavi paradoksalan zahtjev za smjenom komesara jer nije zasitio gradjane (od koga da ih zasiti) i imovinu (koji su unistavali isti ti gradjani)?
Zasto niko od vodecih plenumasa nije "guknuo" da Dom mladih nije dzaba i nije rezultat njihovih organizaciono-pregovarackih sposobnosti nego ga placa KS?
Zasto niko od vodecih plenumasa nije "guknuo" da su ignorisali sasvim realan, logican i opravdan zahtjev Skupstine KS-a da formira grupu za dijalog i pregovore (jer bi ih za takvo ponasanje svaka vlast stavila ad acta) i ponudu za drugi prostor?
Kako to da se nerijetko istaknuti demonstranti neposredno prije ili poslije javnog nastupa nadju u crnoj hronici ili da su stranacki aktivisti, opcionalno prof. NVO aktivisti?
I najbitnije, kako to da je plenum vec 2 mjeseca "neformalna grupa gradjana" koji postavlja zahtjeve i koja mimo svake logike propocionalno postavljenim zahtevima odbija da preuzme odgovornost za svoje djelovanje, odnosno predocio program, alternativu, rejesenje?
Kao plenum zaista zastupa interese gradjanki i gradjana, kako deklarativno tvrde, zasto podrska vremenom ne raste, sto bi bilo sasvim logicno, nego opada?
A sad cu ti dodati i pitanje o cemu je @Alfons pisao vise puta:
Ako je jedan od ciljeva borbe smanjenje budzetskog aparata i njihovih primanja, zasto niko nikad na plenumu nije rekao da te mjere stednje zapravo znaci jos vise nezaposlenih?!?!?!
- JoseMujica
#15419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
tačno tako.....naše jedino neslaganje je u tome što ti misliš da plenumaši hoće da to promijene, a ja da samo pokušavaju da stvore priliku da rade isto što i ovi protiv kojih se lafo bune.KatarinaKosaca wrote:Možda si u pravu. Možda od onih koji imaju najviše bodova, ali nemaju stranku da budu prvi i pored najboljeg bodovanja. Sigurno ima i takvih. Jer, da je po srijedi kompetencija pored tolikog broja budžetlija imali bismo najbolju administrativnu uslugu u zemlji. A kod nas je obrnuto.JoseMujica wrote:da ponovim: Šta je plenumaš u Sarajevu?
Mi generalno (overall) kao država da imamo ikakvih kompetenicija sem šupljiranja ne bili tu đe jesmo.
- akcid
#15420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Gorane, znaš li ti uopšte šta je bio povod buntu i demonstracijama na ulicama Tuzle, Sarajeva, Mostara i drugih gradova?goran16v wrote:@KK ti ili ne kontas ili si samo djon obraz i kontras pa se pravis da ne kontas cinjenicu jasnu k'o dan da bi 99% demontranata i plenumasa koji pljuju po budzetu i budzetlijama sutra vrlo rado i bez pardona prihvatilo posao na budzetu putem nepotizma, stele i korupcije, odnosno koristeci sve ono protiv cega se danas deklarativno bore?!?!?!!
Ti ili ne kontaš neke stvari, ili si debeo đon obraz, ili težak kontraš, pa socijalne zahtjeve za bolje životne uslove stavljaš u istu ravan sa mnogim budžetskim parazitima koji i na svojim radnim mjestima imaju previše slobodnog vremena da mogu visiti na ovakvim forumima, fejsbucima i ostalim društvenim mrežama, koristeći resurse koje neko drugi za njih zarađuje i plaća, i za koje država zadužuje ogromne kredite da bi im isplatila plate i tople obroke.
Nisu svi, ali opisanih ima jako jako mnogo.
-
goran16v
#15421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja itekako znam sta je bio povod, ali itekako znam da se ogroman broj onih koji su se pobunili za bolje zivotne uslove distancirali kad je planula prva zgrada i da je osipanje i opadanje podrske nastavljeno geometrijskom progresiom i to nazalost ne bez razloga, a to je upravo ono o cemu cijelo vrijeme pisem, da bi danas spalo na one koji gledaju samo svoj interes sto ih stavlja u istu ravan, nazalost i da ih neki uporno idealizuju.akcid wrote:Gorane, znaš li ti uopšte šta je bio povod buntu i demonstracijama na ulicama Tuzle, Sarajeva, Mostara i drugih gradova?goran16v wrote:@KK ti ili ne kontas ili si samo djon obraz i kontras pa se pravis da ne kontas cinjenicu jasnu k'o dan da bi 99% demontranata i plenumasa koji pljuju po budzetu i budzetlijama sutra vrlo rado i bez pardona prihvatilo posao na budzetu putem nepotizma, stele i korupcije, odnosno koristeci sve ono protiv cega se danas deklarativno bore?!?!?!!
Ti ili ne kontaš neke stvari, ili si debeo đon obraz, ili težak kontraš, pa socijalne zahtjeve za bolje životne uslove stavljaš u istu ravan sa mnogim budžetskim parazitima koji i na svojim radnim mjestima imaju previše slobodnog vremena da mogu visiti na ovakvim forumima, fejsbucima i ostalim društvenim mrežama, koristeći resurse koje neko drugi za njih zarađuje i plaća, i za koje država zadužuje ogromne kredite da bi im isplatila plate i tople obroke.
- akcid
#15422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ako znaš šta je bio povod, onda je tvoj grijeh još veći, jer svaki tvoj post na ovoj temi, suprotan tvom "znanju" je trolanje teme.goran16v wrote:Ja itekako znam sta je bio povod, ali itekako znam da se ogroman broj onih koji su se pobunili za bolje zivotne uslove distancirali kad je planula prva zgrada i da je osipanje i opadanje podrske nastavljeno geometrijskom progresiom i to nazalost ne bez razloga, a to je upravo ono o cemu cijelo vrijeme pisem, da bi danas spalo na one koji gledaju samo svoj interes sto ih stavlja u istu ravan, nazalost i da ih neki uporno idealizuju.
Nije brojnost na sarajevskim ulicama toliko drastično opala nakon paljenja zgrada, koliko ti želiš prikazati. Gotovo deset dana raskrsnica kod Higijenskog i ispred Predsjedništva bila je prepuna demonstranata, ali je policija ponovo iskoristila svoj "profesionalizam" i postavljena u poziciji odbrane vlasti i njihove moći, započela sistemsko razbijanje te masovnosti zastrašivanjem građana, prijetnjom nekakvim prekršajnim prijavama od po 400 KM, nekakvim terorističkim djelima nekakvih terorista, lišavanjem slobode desetina mladića i maloljetnika, hapšenjem i maltretiranjem kupaca benzina u kanistere, itd.
Ako pitaš sugrađane, Gorane, o paljenju zgrade Vlade KS, dobićeš gotovo 90% podršku toj paljevini, jer svi kažu da je sila jedini način da vlast reaguje i udovolji gladnim ljudima.
Jesi li ti socijalno ugrožen Gorane? Nisi, naravno, ali jesi spreman iza tastature sjesti i srati po dvomjesečnim izlascima na ulice drugih socijalno ugroženih ljudi koji nemaju drugi način da postignu svoja prava nego izlaskom na ulice.
-
goran16v
#15423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne znam sta bih ti odgovorio osim da zivis u nekom svom balonu u kojem vec 2. dan nisi mogao predvidjeti sta ce se desiti na kraju, u kojem podrska nije znacajno opadala (umjesto da znacajno raste), u kojem broj ljudi koji su blokirali saobracaj poslije 10 dana nije bio manji od simbolicnog u odnosu na kriticnu masu prvih dana i kojem kupci benzina u kansiterima sasvim slucajno prolaze pored zgrada u plamenu iako, u zadnjih 3 god, koliko svakodnevno tabanam po gradu, nisam vidio nikog kako nosi kanister (osim naravno ako nisi (ko)autor te smijesne price o gorivu za agregat i motorku) ili si itekako svjestan toga ali ti je tesko priznati pa vrtis istu plocu.akcid wrote: Ako znaš šta je bio povod, onda je tvoj grijeh još veći, jer svaki tvoj post na ovoj temi, suprotan tvom "znanju" je trolanje teme.
Nije brojnost na sarajevskim ulicama toliko drastično opala nakon paljenja zgrada, koliko ti želiš prikazati. Gotovo deset dana raskrsnica kod Higijenskog i ispred Predsjedništva bila je prepuna demonstranata, ali je policija ponovo iskoristila svoj "profesionalizam" i postavljena u poziciji odbrane vlasti i njihove moći, započela sistemsko razbijanje te masovnosti zastrašivanjem građana, prijetnjom nekakvim prekršajnim prijavama od po 400 KM, nekakvim terorističkim djelima nekakvih terorista, lišavanjem slobode desetina mladića i maloljetnika, hapšenjem i maltretiranjem kupaca benzina u kanistere, itd.
Ako pitaš sugrađane, Gorane, o paljenju zgrade Vlade KS, dobićeš gotovo 90% podršku toj paljevini, jer svi kažu da je sila jedini način da vlast reaguje i udovolji gladnim ljudima.
Jesi li ti socijalno ugrožen Gorane? Nisi, naravno, ali jesi spreman iza tastature sjesti i srati po dvomjesečnim izlascima na ulice drugih socijalno ugroženih ljudi koji nemaju drugi način da postignu svoja prava nego izlaskom na ulice.
Ako vec opravdavas paljevinu onda bi trebao znati pravila igre. Prije svega pravilo koje u glavi ima svaki covjek koji ne pati od trenutnog bjesnila i kratkovidnosti je ako se ne distanciras od paljevine dajes joj legitimitet kao sredstvu za borbu koje sutra moze biti upotrebljeno protiv tebe na svakom mjestu i iz bilo koje povoda, npr da ti komsija zapali auto zato sto ga ne parkiras propisno, na sta neces blagonaklono gledati. Dalje, da bi paljievina bila sredstvo mora postojati organizacija, cilj i odgovornost da bi se ono upotrijebilo, mora postojati neko ko ce zaloziti glavu ako stvar propadne ili naci nacin "namiriti" stetu ako stvar prodje, jer tu nema "legla kuja po 'ambar" varijante, u pritivnom je ono neartikulisani huliganizam. Vezano za to imamo tragikomicnu situaciju u kojoj vec 2 mjeseca postoji plenum koji sebi daje legitimitet kad treba podnositi zahtjeve, a koji je "neformalna grupa gradjana" kad treba preuzeti odgovornost pa cak i da sacini grupu koja bi sa vlastima vodila dijalog.
Buduci da ili nisi procitao sve moje komentare pa ne znas sta ja mislim o tome ili nisi kapacitet da razumijes ponovicu jos jednom:
Bez obzira na opravdanu potrebu, bunt i revolt sami po sebi nisu dovoljni. Potrebni su organizacija, odgovornost, plan i program sta dalje. Plenum jeste dobra ideja i teoretski dobro rjesenje, ali plenum koji je "neformalna grupa gradjana" koji odbija svaku odgovornost sa sebe, koji ne nudi nikakvu platformu, plan, program, rjesenja, koji populisticki prica samo ono sto narod zeli cuti, a ne spominje ono sto se mora, koji presucuje i skriva prodredjene cinjenice i ignorise pristigle zahtjeve, a istovremeno optuzuje vlast za spinovanje i koji se ogolio na grupu ljudi koji prije svega u svemu traze i gledau licni interes definitivno nije rjesenje! Nazalost, to je postalo jasno vec 2. dan kad je postalo jasno da je ovo propala stvar koju ce neko iskiristiti za svoje licne interese - sto se na kraju desilo. Nazalost...
Na svu srecu nisam soc. ugrozen, ali ne zahvalujuci budzetu, nepotizmu ili stelama nego radu kojim istovremeno vec 15-ak god punim taj jadni budzet, sto mi itekako daje pravo da budem kritican prema objema stranama, ali ne zelim da me bez mog pristanka ili podrske kao gradjanina zastupa i u moje ime govori ovaj i ovakav plenum.
- Alfons Kauders
#15424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
povod u tuzli je bilo uhljebljenje jednog alkosa/narkomana i njegove neuhljebljene hanume... koji su gladni... to smo apsolvirali prije 600 stranica... mada je obespravljeni revolucionar radio u telecomu, mati mu u sudu, babo u cementari - sto ce reci da hladno spadaju u top 2-3% stanovnistva u drzavi, a ni poslovi u javnom sektoru im nisu mrskiakcid wrote:Gorane, znaš li ti uopšte šta je bio povod buntu i demonstracijama na ulicama Tuzle, Sarajeva, Mostara i drugih gradova?goran16v wrote:@KK ti ili ne kontas ili si samo djon obraz i kontras pa se pravis da ne kontas cinjenicu jasnu k'o dan da bi 99% demontranata i plenumasa koji pljuju po budzetu i budzetlijama sutra vrlo rado i bez pardona prihvatilo posao na budzetu putem nepotizma, stele i korupcije, odnosno koristeci sve ono protiv cega se danas deklarativno bore?!?!?!!
prislepali su se grupi radnika koja godinama trazi haman pa nemoguce... a onda im se prislepao beli, koji se u medjuvremenu zakrvio i sa aldinom, i sa radnicima, i sa plenumashima - ne znam kakav je sa SBBom, jer sam vec isti dan iz tz cuo da su u iznenadjujuce dobrim odnosima (to su doduse pricale bivse stranacke kolege iz BPS-a, a posto se i s njima zakrvio ne znam koliko su objektivni, da ne grijesim dusu)...
dva mjeseca kasnije za te radnike nije uradjeno nista, osim sto je nekim sredjeno zdravstveno... sve price o pokretanju proizvodnje neki dan padose u vodu, kad je umihanic malo bolje pogledao knjige i posjetio fabrike - jer tesko je opravdati utrosak od 20-35 miliona za sanaciju fabrike u kojoj ce raditi par stotina ljudi, pod uslovom da fabrika uopste pocne poslovati u zelenom... svako "spaseno" radno mjesto bi poreske obveznike kostalo par stotina hiljada maraka - ko da ce stancati cipove u Intelu a ne stolice u Konjuhu
i da, u vecini situacija se radilo o nerealiziranim uhljebima, od aldina nadalje... bilo je naravno i idealista sa iskrenim i cestitim ciljevima (neki ce reci Beli), ali ovih prvih je bilo i ostalo dosta vise
- JoseMujica
#15425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons budžetlijo
to što pišeš niko neće bolan da sluša
istina je ovdje najnepoželjnija opcija jerbo smo "mi" bogom dat narod, pametan, lijep i načitan sam od sebe, iz kojeg pršte razni skilovi, a dok prnemo neki resurs iskoči
međutim imamo mlogo neprijatelja, što unutranjih, što vanjskih...to je jedino objašnjenje neuspjeha na svim poljima jer nemre nikako biti do nas ko da niko nije vidio kolika je patnja za prosječna Prošnjaka dok word upali, ako ga 70% i zna upaliti uopće, a svi bi u najmanju ruku pisci bili
to što pišeš niko neće bolan da sluša
istina je ovdje najnepoželjnija opcija jerbo smo "mi" bogom dat narod, pametan, lijep i načitan sam od sebe, iz kojeg pršte razni skilovi, a dok prnemo neki resurs iskoči
međutim imamo mlogo neprijatelja, što unutranjih, što vanjskih...to je jedino objašnjenje neuspjeha na svim poljima jer nemre nikako biti do nas ko da niko nije vidio kolika je patnja za prosječna Prošnjaka dok word upali, ako ga 70% i zna upaliti uopće, a svi bi u najmanju ruku pisci bili