Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
drug_profi

#15401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

avaks wrote:Telenor drži vlada Norveške dok Telemach, Kohlberg Kravis Roberts grupacija čije je sjedište u Njujorku. Ne vidim neku paralelu :/
Slazem se. Isto sam ja izguglao, ali rjec je o odredjenoj prepirci u RL, pa da otklonimo sumnje.
golfiista

#15402 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by golfiista »

doff wrote:
golfiista wrote:Upravo tako. Stari ugovor istekao i ugovaras novi kao novi korisnik i uzivas u svim pogodnostima zakljucenja novog ugovora. ( recimo grande paketi jeftiniji prvih 3/6 mjeseci ).
U slučaju da ti istekne stari ugovor, oni te tretiraju kao postojećeg korisnika i benefiti nisu isti kao za one koji su tek počeli korstiti TM usluge ili one koji su koristili analognu i net. Detalje imaš na njihovoj web.
De ba odmori. Ugovori su potpisani na odredjeni vremenski period. Onog momenta kada ti istekne ugovor ti vise nisi pretplatnik Telemacha. Ako potpises novi ugovor postajes i novi pretplatnik sa svim benefitima koje novi pretplatnik moze dobiti. Prosto kao pasulj.
To sto oni pisu po stranicama i tumace pravo sa Kobiljace to je njihov problem, a inace obligaciono pravo zna pravo tesko pasti na prazan zeludac.
drug_profi

#15403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Moj ugovor sa TM nema odredjeno vrijeme.
Praetorious

#15404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Praetorious »

Problem je što ugovor ne ističe. Ugovori su na neodređeno vrijeme, s minimalnim trajanjem od ... 12 & 24 mjeseca & koliko već. Istekom tog minimalnog - obaveznog perioda korisnik ostaje pretplatnik T-Macha, status mu se ne mijenja. Ne znam kako sada rade, ali potpisivanje novog ugovora uz novi obavezujući minimalni period bi se trebalo tretirati kao 'novi korisnik'.
Mustang1

#15405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Uvijek kad je neka nova akcija pise "Novi korisnici i stari koji potpisu novi ugovor ili predju na veci paket" .. Nesto tako :D
golfiista

#15406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by golfiista »

Pa bolan Ugovor na neodredjeno vrijeme samo ces naci kod drzave kao poslodavca. Ugovor sa TM je na odredjeni vremenski period i istekom ugovorne obaveze prestaju, ukoliko se ugovaraci drugacije nisu sporazumjeli. Neodredjeno vrijeme je termin koji je neodrziv, a posebno sa ovakvom vrstom ugovaranja usluga tzv. tipskom ugovoru. Tipski ugovor ostavlja dosta prostora slabijoj strani u ugovornom odnosu citaj-konzumentu usluga, da svoja prava stiti i ostvaruje u odnosu na davaoca usluge. Pa tako, sve i da u ugovoru stoji da je ugovorni posao zakljucen na neodredjeno vrijeme, takva odredba bi se na izriciti zahtjev konzumenta imala smatrati nistavnom, pa bi se u obzir uzeli drugi razlozi za prestanak ugovornog odnosa ako su navedeni, ako ne, u obzir bi se uzeli opsti uslovi prestanka ugovornih obaveza.
Istekom tog vremenskog perioda od 12 odnosno 24 mjeseca, mozes i ne moras zasnovati drugi ugovorni odnos, ne nuzno sa TM stvar izbora. Naravno da ce TM ako ne potpises novi ugovor, ili ne zahtjevas isti, smatrati da si precutno pristao na produzenje ugovornog odnosa i hladno ti isporuciti uslugu i za naredni period pod uslovima iz ugovora koji istekao i za to fakturisati racun. Zato, besplatan savjet, kada ug. iszekne pravac TELEMACH SALTER po novi ugovor i jedan od grande paketa
zeljko_mo

#15407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zeljko_mo »

neznam jeli ovako samo kod mene ali eto da podjelim jednu zgodu
do danas na resiveru nisam mogao vidjeti ono u info sadržaju što sljedi i sl. (ono što se u dnu ekrana prikaže kada prebacujemo programe)-pisalo je nema podataka
i danas iz zajjj uzmem modem spojim ga na resiver pustim internet vidim ništa.
ospojim modem ponovno sve spojim kako je bilo uključim resiver kad gle čuda svaki program ima info o sebi što sljedi i o svakoj seriji ili filmu sažetak.
sad mene zanima jesam li ja to uspio s internetom valjda ažurirao softwer ili ???
Praetorious

#15408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Praetorious »

Eh, golfista ipak je tako. Kod mene je pisalo na neodređeno vrijeme s minimalnim trajanjem od 12 mjeseci. Po isteku tih 12 mjeseci nazvao ih i pitao moram li šta potpisivati za dalje, kažu ne treba-ide automatsko produženje, naravno bez ikakvih daljih vremenskih ograničenja. Tako da ta formulacija zaključenja na neodređeno vrijeme znači da uslugu neće isključiti po isteku obavezujućeg minimalnog vremena korištenja, već će je nastaviti isporučivati dok korisnik ne zatraži raskid, kao u mome slučaju. Nije to loše, jer ko je zadovoljan uslugom može je nastaviti koristiti bez gnjavaže i potpisivanja novog ugovora, a kome je dosta može tražiti raskid u svakom momentu.
Kako god - bitno je da isporuče uslugu garantiranu ugovorom :D
doff

#15409 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

golfiista wrote:De ba odmori. Ugovori su potpisani na odredjeni vremenski period. Onog momenta kada ti istekne ugovor ti vise nisi pretplatnik Telemacha. Ako potpises novi ugovor postajes i novi pretplatnik sa svim benefitima koje novi pretplatnik moze dobiti. Prosto kao pasulj.
To sto oni pisu po stranicama i tumace pravo sa Kobiljace to je njihov problem, a inace obligaciono pravo zna pravo tesko pasti na prazan zeludac.
Nemam se namjeru raspravljat s nekim ko je tek bano na temu, ali ovdje je jednom prilikom objašnjeno ko su novi a ko postojeći korisnici. Oni koji prvi put uzimaju neku integrisanu uslusgu (prije toga su koristili samo CATV) su novi korisnici, svi ostali su postojeći. Ako nevjeruješ, nazovi podršku i raspitaj se!

Btw otkud ti to da kad istekne obavezni period ugovora da više nisi njihov pretplatnik? Pobrkao si pojmove. Valjda znaš da pretplatnik prestaješ biti tek onda kad potpišeš raskid ugovora. To nije slučaj samo kod Telemacha nego i kod svih ostalih. Nakon isteka ugovorenog obaveznog roka ugovor ti i dalje teče samo što ga možeš raskinuti kad god želiš bez penala.

Image

Mislim da je sve rečeno, ne znam šta nije jasno. Možda ovo minimalno?
channel10

#15410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

golfiista wrote:Pa bolan Ugovor na neodredjeno vrijeme samo ces naci kod drzave kao poslodavca. Ugovor sa TM je na odredjeni vremenski period i istekom ugovorne obaveze prestaju, ukoliko se ugovaraci drugacije nisu sporazumjeli. Neodredjeno vrijeme je termin koji je neodrziv, a posebno sa ovakvom vrstom ugovaranja usluga tzv. tipskom ugovoru. Tipski ugovor ostavlja dosta prostora slabijoj strani u ugovornom odnosu citaj-konzumentu usluga, da svoja prava stiti i ostvaruje u odnosu na davaoca usluge. Pa tako, sve i da u ugovoru stoji da je ugovorni posao zakljucen na neodredjeno vrijeme, takva odredba bi se na izriciti zahtjev konzumenta imala smatrati nistavnom, pa bi se u obzir uzeli drugi razlozi za prestanak ugovornog odnosa ako su navedeni, ako ne, u obzir bi se uzeli opsti uslovi prestanka ugovornih obaveza.
Istekom tog vremenskog perioda od 12 odnosno 24 mjeseca, mozes i ne moras zasnovati drugi ugovorni odnos, ne nuzno sa TM stvar izbora. Naravno da ce TM ako ne potpises novi ugovor, ili ne zahtjevas isti, smatrati da si precutno pristao na produzenje ugovornog odnosa i hladno ti isporuciti uslugu i za naredni period pod uslovima iz ugovora koji istekao i za to fakturisati racun. Zato, besplatan savjet, kada ug. iszekne pravac TELEMACH SALTER po novi ugovor i jedan od grande paketa
Kod mene pise na neodredjeno i nigdje na ugovoru nema ni 12 mjeseci ni 24 mjeseca. Sta sad? Znaci da se mogu odjaviti kad hocu, bez ikakvih penala.

Kako se sad to manifestuje kod novih ponuda TM-a?
febo_acm

#15411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by febo_acm »

Ako istekne ugovor usluga se nastavlja i moze se odjaviti bilo kada, ali se nakon isteka ne prekida. Tako da ne kontam kako postojeci korisnik moze bitu novi. Na kraju krajeva, moze se uluga odjaviti pa prijaviti :P

Sent from my Xiaomi Redmi Note
mumi80

#15412 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

febo_acm wrote:Ako istekne ugovor usluga se nastavlja i moze se odjaviti bilo kada, ali se nakon isteka ne prekida. Tako da ne kontam kako postojeci korisnik moze bitu novi. Na kraju krajeva, moze se uluga odjaviti pa prijaviti :P

Sent from my Xiaomi Redmi Note
Tako su meni rekli da je ova akcija samo za nove korisnike. Kazem ja njima, pa i meni je istekao ugovor, i ja sam samim tim kao novi korisnik. Zao mi je ali akcija je samo za nove korisnike! Nista kazem ja, onda zelim da odjavim usluge, pa cu kad odnesu opremu opet doc da prijavim. Gleda teta u mene i nista joj nije jasno. Onda se umijesao u razgovor neki momak i rekao da ce provjeriti pa ce mi javiti. Sutradan su me nazvali da dodjem potpisati ugovor ;)
golfiista

#15413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by golfiista »

Ne znam stvarno koji dio nije jasan.
tap3ah75

#15414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

Imam jedan problem tehničke prirode s telemahovim wifi-om.
Naime laptop mi se ne može konektovati na telemahov wi-fi... ili ne vidi mrežu ili kad je vidi kaže da je u nemogućnosti da se spoji. Telefonom se normalno spajam.
Donesem drugi laptop ... on može normalno na internet ..... a onda odnesem svoj laptop kod prijatelja koji ima isto telemah ... tu se ovaj moj "problematični" normalno spaja na net ... je li iko imao takav problem?????
BOX_2016

#15415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BOX_2016 »

ljudi, koji je pin za ove edukativne kanale na tv
south

#15416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by south »

BOX_2016 wrote:ljudi, koji je pin za ove edukativne kanale na tv
1234 :D
BlackSteel

#15417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BlackSteel »

Znaci ne mogu da vjerujem kako ovi klosari rade, net mi je vec par mjeseci iskljucen, al majka placa redovno sebi kablovsku, danas nema kablovske, i ja napolje krenuh, provalim na stubistu precvikan onaj konektor, bacen na stubiste, ko zadnji klosari dodju i bez ikakve najave precvikaju nesta tako bez upozorenja, ok eto duzan sam par racuna za net, ali majka placa redovno sebi kablovsku, jel se fakat tako nesta moze radit ovde, i btw, ne isci korisnicko ime ne isci podatke, pitam te ko zaposlenika telemaha, IMAJUL PRAVO TEK TAKO DOC I PRECVIKAT SVAKU USLUGU IAKO SE REDOVNO PLACA KABLOVSKA. Sad dodjoh do buraza prica mi da mu je drugu isto tako uradjeno, pa djiberi jedni jestel vi normalni uopste, ako ovo bude fakat ovako, sutra logosoft majka a dobicete ostatak duga al u kurcu ikad :D
fortaleza

#15418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Ono što si koristio bi bio red da platiš.
BlackSteel

#15419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BlackSteel »

Iz principa, NECU, samo jer su ovakve klosarcine, to se jarane dodje i pokuca na vrata ko insan, obavjest neka neki kurac, kazes ko insan problem je u tome i tome i cvik, a ne na hinjaka precvikat zeni koja PLACA redovno kablovsku, nevezano za moj net. Klosarcine cobanoidne, logosoft here i come, makar duplo vise placao, smradovi hinjavi!!!Jebo vas ko vas nauci poslovanju!!!
Praetorious

#15420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Praetorious »

Nema veze što je usluga na razna imena, isti je slučaj bio i kod mene: TV na majku, net na mene. Doduše, ja sam plaćao oba računa. Ako si ti mislio da se izvučeš od plaćanja - žao mi je al' ne može. Krupna riba može da krade milione Eura, ali sitna buranija odgovara ako ne plati 5 KM ...
U svakom slučaju, džaba psuješ, ako nisi platio onda imaju pravo da isključe uslugu. Obzirom da su i TV i net na istom kablu logično je da su obje usluge isključene. Izmiri dugove, pa ako ti ni onda ne uključe, imaćeš pravo da psuješ. Ovako ... sorry but jbg - ne.
BlackSteel

#15421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BlackSteel »

Oboje je na majkino ime, uopste se ne izvlacim da platim, mislio sam platit i normalno da hocu, net mi nije trebao par mjeseci zbog posla, nisam kuci bio, al zena placa kablovsku normala, sve u svemu, jako je klosarski i neprofesionalno se prikradat kao utvara i cvikat tek tako bez obavjesti i upozorenja, tako se ni u africi ne radi cobanoidno ja mislim, al neise, dobit ce sad dug al u kurcu :D
Praetorious

#15422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Praetorious »

Znam, to je problem kad se koristi jedna usluga a druga je na pauzi. Baš ko da si me pitao, jutros nešta diskutujem na tu temu, kako bi bilo divno da se plati ono što se koristi, tj. paušal + dan korištenja, pa plati AKO koristiš.
Na žalost, ostaje nam ili komplet plaćanje računa ili pa-pa usluga (šta god i ko god da je u ptanju) ...
fortaleza

#15423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Obit ce ti se od glavu, vjerojatno. To sto ti internet nije trebao par mjeseci nije njihov problem niti bi to trebao biti, trebao si fino otici u poslovnicu i odjaviti net na par mjeseci koliko ga ne budes koristio, ta nece oni procjenjivati i (ne)naplacivati racun po kolicini downloada. Sam si si napravio problem pa sad ispastas, a vjeruj da su se zastitili i nece oni ostati zakinuti za tih par maraka zbog kojih klosaris.
BlackSteel

#15424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BlackSteel »

Ma care pun mi ih je klinac, sosonoidni su po poslovanju vazda bili, plus kad kazem nekome da imam staticku ip adresu, ljudi mi se crknu od smjeha, haman nam tako razvedeno debilno da je cijelom ulazu haman jedna ip adresa, neko mi nesta tako rece nedavno, da se njima karat da im ne udje, pa dosta je bilo jbesga, telemah adio, cobani mutavi ;) a to ocel necel ostat zakinuti me zaboli kurac, znam da od mene dinara nece dobit, jos sutra odem fino na carinu u poslovnicu i odnesem sve licno uredjaje, iscupane i fino spakovane, da mi se ne vrzmaju klosari vise oko kuce :D
golfiista

#15425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by golfiista »

Sve usluge su na jednom korisniku, koliko upratih. Niste placali par mjeseci puni iznos racuna i za tih par mjeseci dug je rastao, a svaki mjesec na racunu ste dobili opomenu o neizmirenim dugovanjima.Dakle , bili ste opomenuti i to nekoliko puta i sto bi nas narod rek'o "plati pa se klati".
Locked